Hiç mi umut yok?

mervecaglarr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
287
216
36
Merhaba babam karaciğer kanseri sebebiyle nakil olmuştu ancak nakilden 5 ay sonra nüks yaşamıştı. Kısa sürede de kemiklere metastaz yaptı.

Dün Prof Dr ile konuşmaya gittik. "-Hastanın yakını gelsin" dedi ve ben girdim içeri annem ve babam dışarda kaldı.

"-Doktor Hanım hiç mi umut yok?" dedim "-umut yok metastatik hasta kanser kana karışmış yayılmış, yakınlarına haber verin herkes bilsin, bu hastayı bikac aya kaybedeceğiz" dedi.

Odadan çıktım babam "-doktor ne dedi?" diye sordu. "Seni yatırmaya karar verdi iyi olacağını söyledi diye yalan söyledim.. Için kan ağlarken Hollywod yıldızları gibi rol yapmak , gözyaşlarını içine akıtarak yalan söylemek artık gücümün tükendiğini hissediyorum.. 1 yıldır hergün ölüyorum.. Bu dayanılacak bir acı değil..

Birileri bana doktorun söylediğinin aksini söylesin istiyorum. Küçücük bir umut kırıntısına tutunmak istiyorum. Ondan geriye kalan boşluğu nasıl dolduracağım ne yapacağım bilmiyorum.. Hiç mi umut yok?

Allah ol derse olur. Ne kadar ömür bictiyse onu yaşarız. Ama lütfen babanın arkasından pişmanlık yaşama. Bol bol sarıl. Sevdiğini söyle.

Başka doktora da gösterin içinizde kalmasın.bizde annemin son evrede öğrenmiştik aynı şekilde bana söyledi doktor . bende gerçeği söylemedim anneme ,tedavi olacaksın dedim çok iyi anlıyorum sizi Allah yardımcınız olsun .

Moral çok önemli şifalar dilerim, bazen doktorlar yanılabiliyor. Kimilerine 6 ay ömrün kaldı der kimilerine 1 gün... ama yaşayan yaşıyor. Moralinizi yüksek tutun.
Allah yardımcınız olsun.

Çok geçmiş olsun. Başka bir doktora daha danışabilirsiniz. Ayrıca çıkmadık candan hiçbir zaman ümit kesilmez.

Çok zor biliyorum, ama bazen de kabullenmek gerekiyor. Eğer bir yıldır hastenelerdeyseniz, zaten moral olarak sağlıklı kalmanız pek mümkün değil. Bence kendinize iyi bir psikiyatrist bulun.

Çok geçmiş olsun. Çok benzerini yaşamıştım. Kalan günleri birlikte ve güzel geçirin. Dayanma gücü dilerim.

Bir mucize olmasını diliyorum… Ben babamı kaybettim, sizinkinin ömrü uzun olsun olabildiğince, umarım doktorlar yanılır Sabır ve şifa diliyorum

Çok geçmiş olsun. Rabbim sabrını artırsın

Çok yakın tanıdığım birisine 3 ay ömür biçmişlerdi. Yaşama şansı çok düşük diye. Maşallah tam 2 sene oldu sapa sağlam , hayatta kendisi.

Henüz yeni babasını kaybetmiş biri olarak çok çok üzüldüm
Çok geçmiş olsun.
Allah büyük . Dua edin bol bol. Bende dua edeceğim sizin için.
Sizi çok iyi anlıyorum. Hasta yakınları o kadar yıpranıyor ki bu hastalık süreçlerinde.
İnsan en sevdiği, en değerlisi iyi olsun istiyor. Konduramıyor hastalığı falan.
Sabır diliyorum, Allah büyük. Ol derse olur.. inşallah iyi olur babacığınız.

Çok yakın tanıdığım birisine 3 ay ömür biçmişlerdi. Yaşama şansı çok düşük diye. Maşallah tam 2 sene oldu sapa sağlam , hayatta kendisi.
Ağrı çekmese yemeden içmeden kesilmese bu konuda umutlu olabilirdim ama gözümün önünde eriyor

Size ve annenize sabırlar diliyorum Rabbimden ümit kesilmez Rabbım babanızı size bağışlasın insallah acil şifalar diliyorum

Ağrı çekmese yemeden içmeden kesilmese bu konuda umutlu olabilirdim ama gözümün önünde eriyor
O da öyleydi. Hele kemoterapi alırken kuş kadar kalmıştı…
İnşallah Rabbim bir kapı açar size. Sakın ağlamayın, dik durun. Özellikle babacığınızın yanında. Çok zor biliyorum ama şu an ihtiyacı olan tek şey moral.

Rabbim yardımcınız olsun. Çok zor bir durum. Allah'tan ümit kesilmez. Corona olup yaşlı olduğu için ölür denilen değil de daha gençler bile vefat etti. Ömru varsa yaşayacak elbet. Rabbim sabrinizi artırsın

Çok geçmiş olsun öncelikle. Doktorların bu tarz söylemlerini asla doğru bulmuyorum. İnsani yönü gelişmiş hiçbir doktorun da böyle sığ bi cümle kuracağını sanmıyorum.

Üç ay ömür biçilen ve iki buçuk senedir gayet yaşayan bi yakınım var kendi işini kendi yapabiliyor yani öyle yatan hasta da değil. Karaciğer kanseri o da. Doktor tavsiyesi isterseniz söyleyebilirim başka doktorlardan fikir almaktan asla vazgeçmeyin.

Allah babanıza sağlık afiyet versin çok güzel zamanlarınız olsun birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…