• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic mi degerim yok?

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
Cok uzun zaman oldu bu sorunlarla tek basina devam etmeye calisali. Ama az önce bardagi tasiran son damla döküldü. Ve artik dayanamiyorum. Hic kimse (a$kim haric) destek görmüyorum. Arkadas cevrem ise zaten yok.

Burada belki cevap alamasam bile moral bulamasam bile en azindan icimi döküp biraz hafiflemis olurum diye ümit ediyorum. Suan gözlerim dolu dolu hissettiklerimi kisaca anlatmaya calisacagim. Okuyanlara simdiden tesekkür ederim.

Haziran & Temmuz 2011 de toplam 3 hafta izine gidiyoruz. Bu 3 hafta icinde benim ni$anim olacak. Pa$amin ailevi sorunlari var diye hic bisey kesin degil. Nerde olacak ne zaman olacak nasil olacak. Planlarimiz ve hayallerimiz var ama neyin nasil olacagini %100 bilmiyoruz.

Bildigimiz ve emin oldugumuz sey su ki bu yaz ni$animiz olacak.

Onun ailevi sorunlari yüzünden bende cok üzülüyor ve endiseleniyor(d)um. Yavas yavas cözülmeye basladi ama Allaha sükür. Ailemle bunu konusunca hep söyle tepkiler aliyorum 'sen neden düsünüyorsun, bosversene sen o hall etsin, sana düsmez o mecbur hall edecek, sen karisma, sen bisey söyleme, aman canim bosver hall olur'.

O benim evlenecegim adam. Onun icin endiselenemezmiyim? O üzüldügü zaman o mutsuz oldugu zaman o hüzünlü oldugu zaman o darda oldugu zaman icim icimi yiyemez mi? Bu yanlis mi?

Ni$animi aslinda ki$in burada yapsak diye de hayal kurmustum. Ailemden 'olmaz cok masrafli olur ne gerek var bakalim babam isteyecekmi onlar gelebilecekmi' gibi sözler isittim. Bu yüzden ni$animizin bu yaz evimizde aile arasi ufak bir törenle olmasina kara verdik.

Planlar kuruyorum ney nasil olabilir neler alinabilir kiminle nereye gidilebilir diye düsünüyorum isittigim seyler 'elbiseyi burdan al, kabarik alma evde olacak zaten ne gerek var, ama bakalim olacak mi, albüm isteme bakalim olacak mi, sunu isteme bakalim olacak mi bunu isteme bakalim olacak mi, kimler gelecek, onlar gelmesin onlara söyleme ne gerek var, digerleri gelebilecek mi ki, hizmeti kim yapacak, cok stresli olacak, istedigin gibi olmaz, hayal ettigin gibi olmaz, hatta belki hic olmaz'.

Davetlileri düsünüyorum ailemde orda olsun istiyorum. O calisiyor gelemez gec gelir onun cocugu var o hic gelemez onun maddi durumu iyi degil oda gelemez. Kim gelecek peki?

Dügünü kaynanam ki$in yapalim dedi diyorum fazla uzatmayalim arayi dedi diyorum. 'Ki$in evlenirsen pisman olursun, cok erken hazirliklar yetismez, ben gelemem yeni dogum yapmis olucam, ben gelemem cocugum okula gidiyor, ben gelemem param yok, yazin olsun, ilk baharda olsun, ki$in olmasin, onlari tanimiyorsun, mutlu olamayabilirsin.' Vs.vs.vs.

Az önce ise bardagi tasiran son damla:

Bir haftaligina bir otele tatile gideceklermis. Memlekete gelecekmisiniz peki diye sordum. 'Hayir cok pahali olur hem bileti uzatamiyoruz simdi gitmessek bi daha anca bilmem kac sene sonra gidebiliriz.' dedi.

Benim hic mi degerim yok bu insanlarin gözünde? (Annem ve babam degil bu kisiler ablamlar)

Her genc kiz gibi bende en mutlu günümde ailem yanimda olmasini isteyemezmiyim? Bende hayal kuramazmiyim? Bende hazirlik yapamazmiyim? Ve bende ailemin ablamlarin destegini umamazmiyim?

Neden? Neden kimse benim heyecanimi benim mutlulugumu benim umutlarimi anlamak istemiyor?

Neden kimse bana destek olmuyor bana yardimci olmuyor?

Neden beni en mutlu günümde yalniz birakiyorlar?

zor ama tatlı telaşlar bence... herşeyi dert etmeyin keyfini çıkarmaya çalışın derim insan kaç defa böyle şeyler yaşar ki hayatında .. oluruna bırakın gelen gelir gelmeyen için yapacak bir şey yok... hayırlısıyla halledersiniz umarım :64:

canım hiiiiiiiiiç kimseyi kafana takma eğer ablansa ve okadar yakınsa bu kişiler gelmezlerse kendileri utansın ki bi düğün yapıyosun nerelerden geliyolar
sözlünün ve senin durumun önemli olan yok ilk yazmış yok ilkbaharmış nezaman rahat olucaksanız ozaman olsun bu sizin gününüz gelen gelir gelmeyen gelmez kimseyi takma
bende yazın olsun çok istedim düğünümü şöyle saçımda papatyalar havuz kenarı ama malesef sözlüm yazın çok yoğun çalıştığı için bide ramazan yaza geldiği için kasımda karar kıldık ha çokmu üzgünüm hayır sonuçta kafamız rahat olucak düğünümüzden fazlasıyla zevk alıcaz inşallah :16:
sende böyle düşün isteklerinide dile getir mutlaka

zor ama tatlı telaşlar bence... herşeyi dert etmeyin keyfini çıkarmaya çalışın derim insan kaç defa böyle şeyler yaşar ki hayatında .. oluruna bırakın gelen gelir gelmeyen için yapacak bir şey yok... hayırlısıyla halledersiniz umarım :64:

canim tatli telaslarida var bu günlerin elbette ama bu yasadiklarim tatlidan cok zor ve kirici olan durumlar.. insan kendi kardesinin ni$anina gelmek istemez mi? o kadar mi degersiz ve önemsizim onlar icin?

evet pa$amda öyle diyor gelen gelir gelmeyen gelmez diyor önemli olan biziz diyor üzülme filan diyor ama üzülmeden de olmuyor iste..

benim ablalarimdan cok kayinannem bana destek cikiyor biliyormusunuz.. bu ne kadar aci bir durum..

canım hiiiiiiiiiç kimseyi kafana takma eğer ablansa ve okadar yakınsa bu kişiler gelmezlerse kendileri utansın ki bi düğün yapıyosun nerelerden geliyolar
sözlünün ve senin durumun önemli olan yok ilk yazmış yok ilkbaharmış nezaman rahat olucaksanız ozaman olsun bu sizin gününüz gelen gelir gelmeyen gelmez kimseyi takma
bende yazın olsun çok istedim düğünümü şöyle saçımda papatyalar havuz kenarı ama malesef sözlüm yazın çok yoğun çalıştığı için bide ramazan yaza geldiği için kasımda karar kıldık ha çokmu üzgünüm hayır sonuçta kafamız rahat olucak düğünümüzden fazlasıyla zevk alıcaz inşallah :16:
sende böyle düşün isteklerinide dile getir mutlaka

Dimi? Benim pa$amin da ailevi büyük sorunlari vardi ama abisi yengesi yinede kardesinin mutlulugu icin onu o gün yalniz birakmamak icin herseyeragmen gelecekler.

Benim tarafimdan ise tatil tercih ediliyor. Üzülmek istemesem bile olmuyor dokunuyor iste böyle umursanmamak. Kendi cani kendi kani degilmiyim ben onun?

Elbette tartismalarimiz olmustur kardesler arasinda olmaz mi olur tabi ki. Ama bunu hak edecek ne yaptim ben? Tatili benim en mutlu günüme tercih edebilecegi hangi kötülügü yaptim ben ona?

Sen evlimisin bile canim? Yoksa dügününe varmi daha?

Bizde artik öyle diyoruz. Bundan sonra sadece kendimizi düsünecegiz. Bizim icin ne zaman uygunsa o zaman evlenicez. Ve bana deger veren beni önemsiyen her türlü gelmeye calisir.

Dün gece aglamaktan gözlerim sisti. Insanin kendi ailesi tarafindan yalniz birakilmasi desteksiz birakilmasi gercekten cok kirici bi olay.

Allah kimseye yasatmasin.

canım benim ne kötü şu belirsizlikler çok iyi biliyorum insanı ne denli üzer yıpratır...
annemde diyoki istemeyle nişan arası 1 hafta olcakya bizim.
neymiş istemeye gelsinler ondan soonra alırsın kıyafetini diyo bakalımda olcak mı diyo :53:
hala olcak mı diyo yaa sinir tepeme çıktı :57:
adamlar kaç saatlik yoldan gelcekler çok sinir oldum ya.
mesela isteme günü şerbette dağıtıavak mendiller alıncak nişan tepsisi alınck,isteme kıyafeti ayakkabısı eşarbı,nişan kıyafeti ayakkabısı eşarbı derken bir sürü eksin var.annem hala acele etme neymiş hala kesin değilmiş.
yahu ney kesin değil dedim ya :57:

neyse bende derdimi anlatmış oldum.

sana gelince bence sizin için hangi zaman ugunsa,ne zamana hazır olcaksanız o zaman yapın canım.
seni seven,sana değer veren zaten ne yapıp edip sana destek olacaktır.
üzme kendini.gelmiyolarsa kendileri bilir.onlar üzülsün gidemedik diye.amaann sen buu güzel günlerin tadını çıkarmaya çalış

coook tesekkür ederim mervem gercekten..

ayni sey bende de var annem de hala belki nisan olmaz havalarinda konusuyor hatta bana öfkelendigi zaman cok daha üzücü seyler söylüyor..

ama o benim annem ve yasi baya bi ilerlemis onun öyle davranmasini bir nevi anliyorum.. duygularini baska sekilde dile getiremiyor belki..

bazen destek oluyor bazen ümitsizlige kapiliyor.. anlamaya calisiyorum onu..

ama ablamlarin yaptigini anlayamiyorum bi sebeb ariyorum neden diyorum neden böyle yapiyolar ben ne yaptim onlara diyorum..

türlü türlü seyler aklima geliyor ama kalkipta 'neden böyle yapiyorsunuz'da demeye cesaretim yok cünkü bu sefer beni haksiz duruma getirene kadar konusacaklarini ve daha sonra bi daha yüzüme bakmayacaklarini biliyorum..

takmamaya calisiyorum a$kima kavusmama sunun surasinda 42 gün kalmis mutlu olmaya sevinmeye calisiyorum heyecanlanmaya hatta hayallerimi devam kurmaya calisiyorum..

ama her defasinda hayalimi suya düsürüyorlar benide herseyin kötü olacagina inandirmaya basariyorlar..

oysa ben en mutlu günümde tüm ailmein yanimda olmasini cok isterdim..

ama demek ki bazi aile fertlerim tarafindan o degere layik görülmüyorum..

ve mervem gercekten hazirlik yapilmasi gerekiyor bir iki güne sigdirilamaz alinacaklar yapilacaklar o yüzden seni cok iyi anliyorum annenin öyle demesi seni bir kat daha strese sokuyordur eminim..

ama sen elinden geldigi kadar gerekirse gizli sakli hazirliklarini yap..

ben bohca hazirliklarimi öyle yaptim canim.. bir kac ekisgim kaldi onlarida türkiyeden tamamlamayi düsünüyorum.. ve bohca dedigim yapilmasi gereken uzun listeden sadece bir tanesi..

evet kuşum ailelerin seni vermeyi kabul etmesine ragmen neden böyle konuştuklarını bende anlamıyorum.
düşünsene adamlar gelcek isteyip 1 hafta sonra nişan takcaklar.
annem hala diyoki kıyafetini istemeye geldiklerinden sonra alırsın daha belli değil.ölür müsün öldrür müsün.
ne yani sen annesiyle anlaşırsan mı vercen beni dedim çok sinirlendim.
ama artık takmıyorum.
seninde dediğin gibi gizliye gerek bile yok dinlemiyorum onu ben.
önümüzfdeki hafta sonu deil sonraki hafta mendillerimi alcam.
neymiş o dediklerimin hepsi 1 günde yetişir miş.
koca karı gibi giyinirsem yetişir evet :52:
sende takma kafana boşver.
Sen istedikten sonra gerisibni salla.amin ol ablanlarda piamn olur üzme kendini cidden onlar üzsün kendini.
3 haftada yetişir canım herşey sıkma canını.
paşanla sen el birliğiyle herşeyün üstesinden gelirsiniz

Bir günde hall edilecek isler olsaydi o zaman bir cogumuz suanda evli bile olurduk dimi canim :)
InsaAllah sende o zamana kadar herseyini tamamlarsin ve anneciginde sana gereken destegi verir..

Sagol canim benim.. Pa$am malesef son haftada gelecek ailesiyle.. Ama ben türkiyeye gider gitmez carsiya pazar gittigimde eksiklerimi tamamliycam.. Elbisemide bakicam eger burdan alamazsam..

Yarin bi gün ablamlarin cocuklarida evlenecek yasa gelecekler onlarin basina böyle bisey gelmesini istemem amma Allah büyük herkez hak ettigini bulacak..

Onlarinda cocuklari bir birlerine destek cikmayinca nasil bir durum oldugunu belki anlarlar..

Anlamasalarda ve ben bunu onlara söyleyemesemde beni cok kötü üzdüler ve cok kötü kirdilar gercekten..

Ama pa$amdan Allah razi olsun.. O la havle demeden her gün her an her olayda her konuda bana hep destek cikti ben hep ondan moral ve destek buldum.. Allah ondan razi olsun..

Dimi? Benim pa$amin da ailevi büyük sorunlari vardi ama abisi yengesi yinede kardesinin mutlulugu icin onu o gün yalniz birakmamak icin herseyeragmen gelecekler.

Benim tarafimdan ise tatil tercih ediliyor. Üzülmek istemesem bile olmuyor dokunuyor iste böyle umursanmamak. Kendi cani kendi kani degilmiyim ben onun?

Elbette tartismalarimiz olmustur kardesler arasinda olmaz mi olur tabi ki. Ama bunu hak edecek ne yaptim ben? Tatili benim en mutlu günüme tercih edebilecegi hangi kötülügü yaptim ben ona?

Sen evlimisin bile canim? Yoksa dügününe varmi daha?

Bizde artik öyle diyoruz. Bundan sonra sadece kendimizi düsünecegiz. Bizim icin ne zaman uygunsa o zaman evlenicez. Ve bana deger veren beni önemsiyen her türlü gelmeye calisir.

Dün gece aglamaktan gözlerim sisti. Insanin kendi ailesi tarafindan yalniz birakilmasi desteksiz birakilmasi gercekten cok kirici bi olay.

Allah kimseye yasatmasin.

kasımda olucak canım düğünüm
dediğim gibi kardeşlerinin en mutlu gününü tatile tercih ediyolarsa o onların sorunu
tabiki üzülürsün üzülmemem anormal olur zaten ama dediğim gibi gelen gelir büyüklüğünü gösterir gelmeyen gelmez böylelikle neyin ne olduğunu görmüş olursun sen mutlu olmana bak yapmanız gerekenlere odaklan canım :34:

Son düzenleme:
Böyle şeylerde, nedense herkes kendini düşünüyor canım. Ablalarında şuan kendilerinin derdindeler. Onların söylediği olumsuzluklara kulaklarını tıka, boşver. Bu insanları anlayamıyorum, destek olmalarını beklerken, köstek olmayı seçiyorlar.
Muhtemelen nışanlın olacak kişiyi yada ailesini istemiyorlar. Birazda bunun etkisinden dolayı, bir umursamazlık seziyorum. İsteyen gelir nışanına, yanında olur. Buda onların değerini gösterir..

kasımda olucak canım düğünüm
dediğim gibi kardeşlerinin en mutlu gününü tatile tercih ediyolarsa o onların sorunu
tabiki üzülürsün üzülmemem anormal olur zaten ama dediğim gibi gelen gelir büyüklüğünü gösterir gelmeyen gelmez böylelikle neyin ne olduğunu görmüş olursun sen mutlu olmana bak yapmanız gerekenlere odaklan canım :34:

hayirli olsun canim simdiden tebrik ederim dilerim umdugum gibi bir dügün olur :)

gelmeyen gelmez tabi ki ama bu günleri ömrümün sonuna dek hic unutmicam..

yinede o gün yüzüklerimiz parmaklarimiza takildigi an mutluluklan sadece yüzümde degil gözlerimde gülecek insaAllah..

bu mutlulugu elimden almalarina izin veremem...

Böyle şeylerde, nedense herkes kendini düşünüyor canım. Ablalarında şuan kendilerinin derdindeler. Onların söylediği olumsuzluklara kulaklarını tıka, boşver. Bu insanları anlayamıyorum, destek olmalarını beklerken, köstek olmayı seçiyorlar.
Muhtemelen nışanlın olacak kişiyi yada ailesini istemiyorlar. Birazda bunun etkisinden dolayı, bir umursamazlık seziyorum. İsteyen gelir nışanına, yanında olur. Buda onların değerini gösterir..

Onlar kendilerini düsünürken ve benim bile a$kimi ve beni düsünmem gerekirken bende onlari düsünüyordum oysa ki.. Onlarin da istedigi sekilde olmasini onlarinda gelebilmesi icin ugrasiyordum..

Ama bundan sonra demek ki bende sadece kendimi ve evlenecegim adami düsünmeliyim..

Gelin gidecegim ailei istemeseler bile uygun görmeseler bile (öylemi bilmiyorum ama) yinede benim icin gelebilirdiler. Ama tatili tercih ettiler..

Dedigim gibi bundan sonra bende sadece kendimi düsünmeliyim..

Dügünümü de sadece ikimizin hazir oldugu zamanda yapariz.. Baska kimsenin planlarina uymamiza gerek yok.. Nasilsa yine iclerinden her hangi biri sorun cikaracaktir..

Ben şu hayatta ogrendim ki herkes bencildir bak gerçekten...
1,5 yıldır sevgililm var ilişkimiz başladıktan bi kaç ay sonra ailemle tanıstırdım kasım ayında bana evlenme teklif etti tek taş aldı gecen haftalarda annemlere dedikki biz bu yaz nişanlanmak istiyoruz bi ton olay cıktı
Babam triplere girdi. Annem 40ına kadar evlenme çok erken deyip duruyo 25 yaşındayım, okulum seneye bitiyo okul bitince ben işe girince evlenicez bunu biliyorlar sevgilim hakkında bi sorunları da yok tamamen kişisel olarak biz kızımızdan ayrılamayız mantıgıyla hala nişan için olur vermiyorlar

Yani demek istediğim herkes kendi açısından bakar hep, sen hayatından taviz verirsen senin yerine plan yapan çok olur

Dilerim ki hepimiz çok mutlu oluruz

Ben şu hayatta ogrendim ki herkes bencildir bak gerçekten...
1,5 yıldır sevgililm var ilişkimiz başladıktan bi kaç ay sonra ailemle tanıstırdım kasım ayında bana evlenme teklif etti tek taş aldı gecen haftalarda annemlere dedikki biz bu yaz nişanlanmak istiyoruz bi ton olay cıktı
Babam triplere girdi. Annem 40ına kadar evlenme çok erken deyip duruyo 25 yaşındayım, okulum seneye bitiyo okul bitince ben işe girince evlenicez bunu biliyorlar sevgilim hakkında bi sorunları da yok tamamen kişisel olarak biz kızımızdan ayrılamayız mantıgıyla hala nişan için olur vermiyorlar

Yani demek istediğim herkes kendi açısından bakar hep, sen hayatından taviz verirsen senin yerine plan yapan çok olur

Dilerim ki hepimiz çok mutlu oluruz

Evet iste o hatayi ben en basinda yaptim. Herkesin fikirlerini düsüncelerini almak istedim hepsinin rizasi olsun herkes mutlu olsun istedim. Kendi isteklerimi onlarin isteklerine indirdim. Haddinden fazla taviz verdim ki simdi böyle oldu demek ki.

40 yasina kadar neden bekleyesin ki canim. 25 yas gayette uygun evlilik icin bence tabi sen kendini hazir hiss ettigin süre. Umarim sende istedigin zaman nisanlanir istedigin zaman evlenebilirsin.

Amiin insaAllah Rabbim hepimize mutlu olmayi nasip eder.

Ailemizle olan sorunlarda insaAllah hall olur.

Evet iste o hatayi ben en basinda yaptim. Herkesin fikirlerini düsüncelerini almak istedim hepsinin rizasi olsun herkes mutlu olsun istedim. Kendi isteklerimi onlarin isteklerine indirdim. Haddinden fazla taviz verdim ki simdi böyle oldu demek ki.

40 yasina kadar neden bekleyesin ki canim. 25 yas gayette uygun evlilik icin bence tabi sen kendini hazir hiss ettigin süre. Umarim sende istedigin zaman nisanlanir istedigin zaman evlenebilirsin.

Amiin insaAllah Rabbim hepimize mutlu olmayi nasip eder.

Ailemizle olan sorunlarda insaAllah hall olur.

Amiiin dileirm seninde tüm sıkıntıların biter sende çok mutlu olursun... Ben hala bekliyorum bakalım ilerleyen günler ne gosterecek ben eminim kendimide hazır hissediyorum ama işte aile faktoru :)

Back