yani fiziksel ve sosyal anlamda bir ucube deilim ama neden böyle oluyor anlamıyorum(((
arkadaşların az ve öz olması daha iyidir.
büyük gruplarda bazen bir bakıyorum, eksik olan kişinin arkasından diğerleri topluca dedikodusunu yapıyor. böyle bir arkadaş grubunuz olacağına, olmasın daha iyi bence.
sürekli dedikodu yapanlara denk geldiğimde ben hemen uzaklaşırım o insanlardan. bir de büyük ölçüde kıskançlık sezersem o kişilerden de uzaklaşırım.
nasıl bir arkadaş isterseniz, o şekilde insanlara yaklaşın. içten davranın. samimi olun. herşeyinizi pat diye anlatmayın hemen. insanları dinleyin. küçük organizasyonlar düzenleyin, sosyal faaliyetler iyidir.
sizin iletişim konusunda eksikleriniz olabilir. bir sürü kişisel gelişim kitabı var, onlardan birkaç tane alıp okuyun, neyi yanlış yaptığınızı görürsünüz.
erkek arkadaş grupları hızla çevrenizde topluyorsanız, kızlar o yüzden size hemen yaklaşmıyor olabilir.
kızlı erkekli karma gruplar da oluyor, erkek arkadaşlarınız sayesinde bu gruplara kolayca katılabilirsiniz aslında.
Arkadaşlıkta fiziksel özellikler önemli mi? Siz arkadaşlarınızı buna göre mi seçiyorsunuz?
Ya da fiziksel olarak iyi olduğunuz için arkadaşlıkları hakettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Elinizin yüzünüzün düzgün olduğundan bu yüzden mi bahsediyorsunuz?
hayır ben fiziksel özelliklere göre seçmiyorum tabi ki.. demek istediğim, gazetelerde ve kitaplarda okuyoruz bazen fiziksel özelliklerinden dolayı sosyal ortamdan dışlanan insanları bunu kastetmiştim.
arkadaşım olmadığı için çoğu şeyden mahrum kalıyorum. yani uzaktan bakınca insanlar bana imreniyor, "genç, güze, işini de aldı" diye bakıyorlar ama bu arkadaşsızlık olunca gençliğin en güzel bu dönemlerini yaşamıyorum ki !
örneğin yurtdışına gitmek istiyorum gezmeye ama arkadaşsızlıktan gidemiyorum çünkü tek başıma gitmek istemiyorum. erkek arkadaşlarımla gidebilirim aslında ama bir erkekle seyahate çıkmaya da çekiniyorum açıkçası.
yani bu durum hayat kalitemi etkiliyor((( ve genç, eli-yüzü düzgün olmak, mesleğini almış olmak hepsi bomboş oluyor bir anda, hepsi anlamsız oluyor (((
Arkadaşım yok benim. Geçmişe de bakınca hiç doğru düzgün arkadaşlığım olmamış. Samimiyetim ilerlememiş. Sizin yine erkeklerle arkadaşlığınız var. Bende o da yok. Sorularım bu yüzdendi.
ama maalesef erkeklerle olan arkadaşlığım da belli bir samimiyet düzeyine ulaşamadın bitiyor(( çünkü belli bir süre flörtöz tavırlar içine giriyorlar ben de soğuk durunca bir daha aramıyorlar (
ben de size sorayım peki: bu durumla nasıl başediyorsunuz? üzülmüyor musunuz hiç? ben mesela çok üzülüyorum ve kafama takıyorum devamlı(
ama maalesef erkeklerle olan arkadaşlığım da belli bir samimiyet düzeyine ulaşamadın bitiyor(( çünkü belli bir süre flörtöz tavırlar içine giriyorlar ben de soğuk durunca bir daha aramıyorlar (
ben de size sorayım peki: bu durumla nasıl başediyorsunuz? üzülmüyor musunuz hiç? ben mesela çok üzülüyorum ve kafama takıyorum devamlı(
mirasu, cevabına teşekkür ederim. ama sana birşey söyleyeyim mi, dedikodusuna bile razıyım ben yeter ki bir arkadaş grubum olsaydıbelki de çok eksikliğini hissediyorum ondandır. yukarda da dediğim gibi o işyerindeki iki kızı öyle kıskanıyorum ki, konser-sinema-tiyatro vs. devamlı bir etkinlik içindeler ve kocaman bir grupları var, o kadar da mutlu gözüküyorlar ki ((
evet eksiğim kesin vardır ama bir çözebilsem onu ! genelde sessiz, sakin, iyi niyetli bir insan olduğum için anlamıyorum işte. mesela annem bana öz eleştiri yapıyor ve "kızım sen iticisin" diyor ama anlamıyorum ki insanlara devamlı iyi davranmaya çalışan, insanlara hayır demeyen sessiz-sakin birisinin nesi itici olabilir ????
erkekleri çevremde toplamıyorum, dediğim gibi aşırı güzel deilim öyle. ama gittiğim organizasyonlar, kurslarda filan erkekler sohbet etmeye daha açık oluyor ve onlarla daha çabuk bir arkadaşlık kurabiliyorum. benim arkadaş olduğum erkeklerin de arkadaşları genelde erkek maalesef, kızlı-erkekli grupları yok( hatta geçenlerde bir tanesi bana "ya sybellaa, bir kız arkadaşın varsa benim bir erkek arkadaşla tanıştıralım" dedi ben ne diyeceğimi bilemedim kalakaldım (( nasıl diyebilirdim ki benim kız arkadaşım yok (
mirasu, cevabına teşekkür ederim. ama sana birşey söyleyeyim mi, dedikodusuna bile razıyım ben yeter ki bir arkadaş grubum olsaydıbelki de çok eksikliğini hissediyorum ondandır. yukarda da dediğim gibi o işyerindeki iki kızı öyle kıskanıyorum ki, konser-sinema-tiyatro vs. devamlı bir etkinlik içindeler ve kocaman bir grupları var, o kadar da mutlu gözüküyorlar ki ((
evet eksiğim kesin vardır ama bir çözebilsem onu ! genelde sessiz, sakin, iyi niyetli bir insan olduğum için anlamıyorum işte. mesela annem bana öz eleştiri yapıyor ve "kızım sen iticisin" diyor ama anlamıyorum ki insanlara devamlı iyi davranmaya çalışan, insanlara hayır demeyen sessiz-sakin birisinin nesi itici olabilir ????
erkekleri çevremde toplamıyorum, dediğim gibi aşırı güzel deilim öyle. ama gittiğim organizasyonlar, kurslarda filan erkekler sohbet etmeye daha açık oluyor ve onlarla daha çabuk bir arkadaşlık kurabiliyorum. benim arkadaş olduğum erkeklerin de arkadaşları genelde erkek maalesef, kızlı-erkekli grupları yok( hatta geçenlerde bir tanesi bana "ya sybellaa, bir kız arkadaşın varsa benim bir erkek arkadaşla tanıştıralım" dedi ben ne diyeceğimi bilemedim kalakaldım (( nasıl diyebilirdim ki benim kız arkadaşım yok (
Takılıyordu tabi, takılmaz mı. Ama alıştım. 28 yaşındayım ben de. Arkadaşsızlığa o kadar alıştım ki, yeni birileriyle tanışmak için eskisi kadar hevesli değilim artık.
Bir de eski arkadaşlıklarım, hep benim çabamla tek taraflı olarak ilerlemiş. Bunu o zamanlar da farkediyordum ama idare ediyordum bir şekilde. Ben de uyumlu sakin biriyimdir. Ama iyi niyetli insanlar arkadaşlık konusunda şanssızlar maalesef. Bunu buradaki benzer başlıklarda da okudum. Höt höt insanlar sosyal anlamda daha çok prim yapıyor. Mesela o arkadaş gruplarının arasında girseniz birbirlerine laf sokup hala samimiyeti koruduklarını görürsünüz. Sağlık olsun diyelim.
annenizin yorumu ilginç ve hoş değil. çocukluğunuzda da böyle miydiniz? kardeşiniz var mı?
kendinizi bu şekilde değerlendirmeyin ama annenize bir sorun, nedir itici olan yanınız? itici kızlardan erkekler daha çok uzak durur. bence sorun bu değildir.
bu kalabalık arkadaş gruplarına yavaş yavaş dahil olmaya çalışın, genelde açık olurlar yeni kişilere.
canayakın bulduğunuz kızlara yaklaşın.
kıskanç olduğunuzu yazmışsınız ya, acaba çok mu belli ediyorsunuz? o huyunuzdan kurtulmaya çalışın.
eğlenceli biri olmaya çalışın. neşeli olun. olumsuz cümleler kurmamaya çalışın günlük hayatta.
bol bol gülümseyin. böylece insanları daha rahat çekersiniz.
Gerçek kaba olmayınca anlaşılıyor, o taktik de tutmuyor maalesef. Mesela öyle ağır lafları söylesek küserler ama birbirlerinden duysalar küsmezler. Samimiyetleri perçinlenir hatta. Ne kadar tuhaf.
Ben açıkçası konsere falan gitmiyorum, gürültüyü pek sevmediğim için. Ama sinemaya tek başıma gidiyorum. Gündüz 13.00 - 14.00 seanslarıyla başlamıştım, tenha olduğu için. Baktım ki güzel oluyor, kalabalık seansta da gidiyorum tek başıma. Hem filmin tadı daha çok çıkıyor sanki. Bu tabi kişisel zevk meselesi. Sevmeyen de var ama hoşuma gidiyor. Konuşmak zorunda olduğum biri olmuyor yanımda, filmin tadını çıkartıyorum. Ama kafe, restoran gibi yerlere tek başıma gitmedim henüz. O kısmı da bir sonraki aşama artık. Ona da alışmak lazım :)
Bir de, insanlardan "sessizsin konuşmuyorsun" lafını duydukça daha çok nefret gelir, iyice uzaklaşırsın. O duyguyu da bilirim. Halbuki asıl konuşmayan kendileri.
Ben de sizin gibi sayilirim su an. Benim sebebim aslinda yurt disinda olmam, kultur farkindan kaynaklaniyor biraz da,ama yine de var bir iki tane gorusebilecegim kiz arkadasim. Size onerebilecegim bir kitap var ama-Dale Carnegie'nin 'Dost kazanma ve insanlari etkileme sanati'. Bu kitabi bir deneyin derim. Onun disinda belki sizi fazla sessiz sakin buluyorlardir, soguk mu duruyorsunz acaba? Benim mesela tip olarak soguk gozuktugumu soylerler,ama taniyinca sicak bulurlar. Guleryuzlu olmaya ozen gosterin,insanlarla ilgilendiginizi gosteren diyaloglara girin, mesela birinin yakini hasta diyelim, siz birkac gun sonra sorun nasil oldu yakini diye. Bu sadece bir ornek, insanlar onlarla ilgilendiginizi gorunce sempati duymalari,yakin hissetmeleri kolaylasir diye dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?