- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.446
- 158
Yılda 3 ay gidiyordur. Onu da belirli aralıklarla. 10 gün 10 gün bazen 2 ay bazen 1 ay. Ekstra gelir oluyor o yüzden iyi oluyor. Hem de rahat ediyorsun göreve gittiginde. Geldiğinde de daha güzel vakit geçiriyorsun. Herşey sürpriz oluyor ve anın kıymetini birlikte olmanın sevincini daha güzel yaşıyorsun.Nişanlım bana o geminin geçen yıl 298 gün seyir yaptığını söyledi. Şuanda yurtdışı tatbikatı yapıyor dediğiniz gibi... İnşallah dediğiniz gibi olur çok çok uzun süre gitmez. İlk seyiri ve bunca yıldan sonra böyle bir durumla karşılaştığım için belki biraz abartıp fazla üzülüyorum. İnşallah hayırlısı olsun bekleyip göreceğiz. Senin eşin yılda kaç ay görevde oluyor? Tek başına çok zorluk yaşıyor musun
Görev yeri şuan ailemle yaşadığı yer oldu. Evlenirsek ailemle aynı şehirde olacağım o göreve gidince de evime gelirim 40 dk mesafe olacağız. İnşallah bizim hayatımızda onlarınki gibi olurValla dayanılıyor ya.Çok yakın arkadaşımın eşi öyle.7 yıllık evliler , çocukları oldu 2 tane.Aşkları da taptaze duruyor görünüyor.Çok özledikleri için olabilir.Olur bence ama yakınınızda eş dost akraba aile olması gerek eşinizin gittiği zamanlar için.Güzel dostlar edinmeye çalışın.
Bende zaten kpss hazırlanıyorum yaklaşık 1.5 yıl sonra sınava gireceğim. Evlenirsek muhtemelen sınava hazırlanıyor olacağım. Nişanlım göreve gideli 20 günü geçti aslında haftaya geleceklerdi ama görevi uzamış mayıs sonuna kaldı. İlk görevi bile yaklaşık 45 gün sürecekse sizinki nasıl 3 ay oluyor ki..Yılda 3 ay gidiyordur. Onu da belirli aralıklarla. 10 gün 10 gün bazen 2 ay bazen 1 ay. Ekstra gelir oluyor o yüzden iyi oluyor. Hem de rahat ediyorsun göreve gittiginde. Geldiğinde de daha güzel vakit geçiriyorsun. Herşey sürpriz oluyor ve anın kıymetini birlikte olmanın sevincini daha güzel yaşıyorsun.
Ben eşim yokken yogun bir şekilde spor yapıyorum yürüyüşler etkinlikler. Çocugum 1 yasına girdiğinde işe dönecegim o zaman daha cabuk geçecek zaman.
Yahu boşuna dert etmeyin o halde bu kadar.Aileniz varsa neden kaygılanıyorsunuz ki? 9 yıllık ilişki böyle afakî şeyler yüzünden bitirilir mi? Siz çalışıyor musunuz?Görev yeri şuan ailemle yaşadığı yer oldu. Evlenirsek ailemle aynı şehirde olacağım o göreve gidince de evime gelirim 40 dk mesafe olacağız. İnşallah bizim hayatımızda onlarınki gibi olur
Her geminin seyir süresi bir degil yalnız. Biri 10 günlüğüne giderken diger 2 aylıgona gider biri 1 aylıgona giderken digeri 45 günlüğüne gider.Bende zaten kpss hazırlanıyorum yaklaşık 1.5 yıl sonra sınava gireceğim. Evlenirsek muhtemelen sınava hazırlanıyor olacağım. Nişanlım göreve gideli 20 günü geçti aslında haftaya geleceklerdi ama görevi uzamış mayıs sonuna kaldı. İlk görevi bile yaklaşık 45 gün sürecekse sizinki nasıl 3 ay oluyor ki..
Aslında ilk başta böyle değildim seyir süresi olması gerekenden biraz uzadı sanırım ondan bunları düşündüm. Şuan çalışmıyorum sınava hazırlanıyorumYahu boşuna dert etmeyin o halde bu kadar.Aileniz varsa neden kaygılanıyorsunuz ki? 9 yıllık ilişki böyle afakî şeyler yüzünden bitirilir mi? Siz çalışıyor musunuz?
Ah seni o kadar iyi anladım ki... Keşke başka bir seçeneğimiz olsaydı şuan elimizden hiçbir şey gelmiyor. Benim de tek korkum sizin gibi yalnız kalarak bir hayat yaşamak...Açılın ben doktorum!
Bu konuda seni anlayacak damdan düşen benim canım
16 yıllık evliyim 13 yıldır eşim dışarda çalışıyor 6 ayda bir gelip 15 gün kalıp dönüyor
2 yıl için gitmişti ama terfiler aldı yükseldi vs vs derken ömür gitti gençliğim gitti
Tek başına sadece rabbimin yardımıyla üç kız büyüttüm halen büyütüyorum
Bayramda seyranda düğünde dernekte velhasıl herşeyde yalnız kalıyorsun
Evli miyim değil miyim İnan bilmiyorum
Hayatının hatası nedir deseler
Gitmesine izin vermek derdim
Bak canım sana tavsiyem evlilik öyle ayrı gayrı olmaz olmuyor
Bak ben hem ruh hem beden sağlığımdan oldum
Hiç kolay değil
Gençliğim gitti
İnan herşey kursağında heves olarak kalacak
Bir çözüm bulun
Gerekirse o işten ayrılsın çok ciddiyim
Seninle konuşmak beni çok rahatlattı çok teşekkür ederim. İnşallah bende kazanırım. Şuan tek avantajı ailemle aynı şehirde yaşamak ve sınava hazırlanmak olacak. İnşallah bizde zor günleri atlatırız sizin gibi :)Her geminin seyir süresi bir degil yalnız. Biri 10 günlüğüne giderken diger 2 aylıgona gider biri 1 aylıgona giderken digeri 45 günlüğüne gider.
Ben de eşim görevdeyken ve nöbetteyken sınava girdim. Rahatlıkla çalıştım ve kazandım. Evde dursaydı eşim hayatta kazanamazdım. Senin içinde rahat olacaktır eminim.
Benim ailem 10 saat uzaklıkta ayrıca. Seyirler yalnız geçiriyorum ben mesela. Arkadaslarım var yetiyor
Eskiden bana da askerlik süreci çok zor geliyordu hatta gitmesini bile istemiyordum. Ama hayat çok garip şimdi ayların değil bir ömrün hesabını yapıyorum. Sanırım yılda 9 10 ay her zaman olmamasına bende dayanamam ama ilk birkaç yıl böyle olacaksa ki inşallah öyle olur. Belki ona dayanacak gücü bulabilirim. Burda sizlerle konuşmak biraz olsun iyi geldi. Haftalardır içime atıp ağlamaktan psikolojim yerle bir olmuştu. İyi ki hepiniz varsınız..
Söylediğiniz her şeye katılıyorum. Ona sonsuz güveniyorum evlilikte ayrı kalmak nasıl olur bir tek bunu bilmiyorum. Sanırım siz o kişiyle evlenmedinz?Denizci bir sevgilim vardı ve hayatımda kimsenin vermediği değeri verip benimle ilgilendi . En fazla 6 ay olur diye biliyorum . Yaşadığınız her zorluğu birebir yaşadım evet bazen günlerce çekmiyodu telefonu yanımda olmasını çok istiyodum ama o karaya indiği anda geçen her günü unutturuyodu bana . Hayat bu sevdiğimiz her zaman yanımızda olacak diye bişey yok o belki rusyaya gitti belki dünyanın en iyi gece kulübünün olduğu ülkeye ama ben dibimde olup ta ilişki yaşadığım insanlardan daha çok güvendim ona . Ama ilişkimiz yeniydi evliliğe dönse nasıl olurdu diyorum zor çok zor bi karar
Evet çocuk düşünmüyorum bu şartlarda zaten. Nişanlımın işi özelde değil devlette ama onların da limanda olduğu zamanlarda çok rahat oluyor. Mesela evli olunca başka şehirdeki limana gitse bende 3 4 gün için yanına gidip otelde kalabilirim vs..İşi güzel aslında, kazancı konusunda da az çok fikir sahibiyim. Bir arkadaşım tanıdığı birinden bahsetmisti, yılın 4-5 ayı çalısıyor kalan zamanda bildiğin evde oturuyor demisti. Özel bir şirketin gemilerinde çalısıyordu sanırım.Bu sartlarda olursa katlanılabilir aslında. Özlem, heyecanda güzel duygulardır.
Hemen umutsuzluğa kapılma, belki terfiyle falan çalışma sürelerini ayarlama sansı vardır. Bildigim icin değil, fikir yürütüyorum sadece.
İlk 5 sene katlanabilirseniz geleceginiz icin iyi bir maddi yatırım olur. Benim babamda 2 sene yurtdısında calısıp bir kac yılda yapacakları maddi kazancı sağlamışlardı. Hic birseyleri yokken pesin parayla ev sahibi olmuslar mesela. Bir süre istediginiz düzeni sağlayana kadar cocuk düsünmeyin, bir kaç sene sonra kıdemlenir ayni alanda is degisikligi yapar belki. Hersey yoluna girer.
Bende böyle düşünüyorum o zaman sonu ne olacak bilmeden evleneceğim geri kalanını da zaman gösterecek...Ben tam bilmiyorum. Yani ömür boyu 9-10 ay evde olmayacaksa çok zor. Ama atıyorum 1-2 senelik için böyleyse bi nebze katlanılır.
Başka mesleklerle kıyaslayamazsın zaten. Mesela haftasonu evdeler. Yılda 2 ay izin var. Ekstradan ne zaman isterlerse mazeret izinleri oluyor. İşe geç gidiyor erken geliyorlar bazen işe hiç gitmiyorlar. Zaten seyirde oldugu süreyi limana dönünce fazlasıyla evde geçiriyorlar. Benim eşim seyire gidene kadar haftada 3 4 gün evdeydi hep. Eve de işlere de yardımcı oluyor. Gemide oldukları için de evdeyken her yeri gezmek gezdirmek istiyorlar. Yasamayı biliyorlar. Sıkıntı yapma sadece meslegi ne odaklan bence. Bu imkanı degerlendir sakin kafayla calıs benceEvet çocuk düşünmüyorum bu şartlarda zaten. Nişanlımın işi özelde değil devlette ama onların da limanda olduğu zamanlarda çok rahat oluyor. Mesela evli olunca başka şehirdeki limana gitse bende 3 4 gün için yanına gidip otelde kalabilirim vs..
Deniz astsubayı sevgilim vardı okulu cok ama cok zordu hep destek oldum mezun olunca evlenmeye hayalimiz vardı mezuniyete yakın ayrıldık cnku pskolojisi acaip bozukdu kactım resmen ondan aylarca pesimde kostu ama bu esnada hep yurtdısındaydı hep gorevdeydi ben de yalnız kalıcakdım o olmuycakdı yanımda boylesi en iyisi oldu psman deilimÇok uzun süredir konu açıp açmamayı düşündüm. Her gece uykularımı kaçıran kalp ritmimi hızlandıran psikolojimi olumsuz etkileyen bir durum var. 9 yıldır süren ilişkim var yaklaşık 4 aydır nişanlıyım. Nişanlım askeriyede deniz subayı mezun olur olmaz seyirde gitti 21 gün oldu en iyi ihtimalle 30 mayısta dönecek... Sorun şu ki bunca yıl ayrı kaldık hep bekledik. O seyirdeyken telefon çekmiyor günde birkaç kere uydudan arıyor. İşi gerçekten çok zor. Ve korkularımız var. Bu zorluklara katlanamayıp ayrılacağımı düşünüyor. Onu çok seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum. Beni düşündüren şey bir ömür boyu yılda 9 10 ay yanımda olmazsa buna katlanabilir miyim? Yılda 3 4 ay olmasa kendimi çıkmazda hissetmezdim. Ailemin gün geçtikçe hiç yanında olmuyor böyle evlilik mi olur ayrıl demesinden çok korkuyor. Yazarken bile boğazım düğümleniyor gözyaşlarım akıyor... Her şeyle savaşacak kadar güçlü müyüm bilmiyorum. İşi bıraksa dışarıda işsiz insan çok ve o maaşı hiçbir yerde bulamaz. Denizci tanıdığım kimse yok sorularım yanıtsız.. Hep böyle 9 10 ay seyirde mi olurlar. Deniz subayı olup aile kuran kimse yok mu? Umarım daha iyi hissetmemi sağlayacak ve bana ufak bir ışık kadar bile bilgi verebilecek birileri vardır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?