• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç kendinizi arada kalmış hissettiniz mi?

Arkadaşlar bugün nişanlımla konuştum. Yukarıda yazdığım şekilde bir ihtimal gerçekleşirse onu kabul etmeyeceğimi o zaman da işten ayrılmasını istedim. Bana her yıl 9 10 ay görev olmayacağını en çok bu yıl olduğunu geçmiş yılların istatistiğine baktığında daha az seyir yaptıklarını söyledi ama bundan sonra her yıl üst üste o kadar uzun giderse ayrılmadan gereken şekilde çözüm bulacağını söyledi. Umarım her şey hayal ettiğimiz gibi olur. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Zor anımda sizin desteğinizle kendimi daha iyi hissettim

Allah yardımcın olsun canım,seni bir nisanlin konuşarak rahatlatip sakinleştire bilirdi.her şey gönlünce olsun inşallah
İstihareye yat bence bir gece, hayırlısını dile,rabbim göstersin neyin hayırlı olacağını sana inşallah

Çok saçma gelecek ama bu işi ona ben gösterdim başvuru yapmasını istedim aslında kazanacağı düşünmemiştim öyle girdiğimiz herhangi sınavlardan biri gibi gelmişti..
Burası çok ilginçmiş canım 🤔 nasibinde varmış demek ki
Zor olur gibi görünüyor hakkınızda hayirlisi olsun kardeşim ❤

Gerçekten yıllık izinleri 2 ay mı??
Arkadaşın eşi denizaltici diye hatırlıyorum.Denizaltilarin seyir süresi 20/30 günü pek geçmez ve yıllık izinleri /maaşlarında farklılıklar var.Surekli gorev yerleri de (gemilerinin bağlı olduğu şehir ) genelde Marmaris /Gölcük şeklindedir yani sık şehir değiştirmezler.Ama diğer gemiler böyle değil. Nisanlinin branşı ne ,branslara göre gemi görevi süreleri bile farklılık gösteriyor .

Arkadaşın eşi denizaltici diye hatırlıyorum.Denizaltilarin seyir süresi 20/30 günü pek geçmez ve yıllık izinleri /maaşlarında farklılıklar var.Surekli gorev yerleri de (gemilerinin bağlı olduğu şehir ) genelde Marmaris /Gölcük şeklindedir yani sık şehir değiştirmezler.Ama diğer gemiler böyle değil. Nisanlinin branşı ne ,branslara göre gemi görevi süreleri bile farklılık gösteriyor .
Nişanlım deniz üstü gemide makine alanında çalışıyor elektrik subayı

Allah yardımcın olsun canım,seni bir nisanlin konuşarak rahatlatip sakinleştire bilirdi.her şey gönlünce olsun inşallah
İstihareye yat bence bir gece, hayırlısını dile,rabbim göstersin neyin hayırlı olacağını sana inşallah
İnşallah canım bu aklıma gelmemişti bu gece deneyeceğim daha önce hiç yapmadım umarım görürüm :)

Burası çok ilginçmiş canım 🤔 nasibinde varmış demek ki
Zor olur gibi görünüyor hakkınızda hayirlisi olsun kardeşim ❤
Amin inşallah gerçekten çok tuhaf hiç beklemediğim bir şeydi ve bu işin olması bir anda gerçekleşti. Umarım zorlukların üstesinden geliriz çok teşekkür ederim :)

Şu an gemi görevi süresi güncel olarak (geçen yıllarda süre uzadı ) kaç yılmış ?
Bu bir yıl önceden belli oluyor mu bilmiyorum. Bana 2014 den itibaren günümüze kadar sıraladı. O zamanlarda 3 4 Ay görev yapılıyormuş. Yıllar içinde azar azar artmış. Ama en fazla bu yıl bu kadar görev yaptıklarını söylemiş oradaki çalışanlar

Bu bir yıl önceden belli oluyor mu bilmiyorum. Bana 2014 den itibaren günümüze kadar sıraladı. O zamanlarda 3 4 Ay görev yapılıyormuş. Yıllar içinde azar azar artmış. Ama en fazla bu yıl bu kadar görev yaptıklarını söylemiş oradaki çalışanlar
Yok canım benim demek istediğim her branşın gemi ortamında çalışma süresi farklı.Biri 5 yıl kalırken diğeri 20 yıl kalabiliyor(sağlık raporuyla gemi görevinden muaf olmadıkça) Senin bahsettigin atandığı geminin yaptığı seyir süresi...o gemi öyle süre denizde kalmıştır başka bir gemiye tayin olur 6 ay aralıksız görevde olur...başka gemiye gider gemi tersaneye bağlanır bir buçuk yıl seyir yapmaz ama onbeş günde bir iki günlüğüne bulunduğun şehre gelebilir...bunlar hep gemiye göre değişiyor.

Çok uzun süredir konu açıp açmamayı düşündüm. Her gece uykularımı kaçıran kalp ritmimi hızlandıran psikolojimi olumsuz etkileyen bir durum var. 9 yıldır süren ilişkim var yaklaşık 4 aydır nişanlıyım. Nişanlım askeriyede deniz subayı mezun olur olmaz seyirde gitti 21 gün oldu en iyi ihtimalle 30 mayısta dönecek... Sorun şu ki bunca yıl ayrı kaldık hep bekledik. O seyirdeyken telefon çekmiyor günde birkaç kere uydudan arıyor. İşi gerçekten çok zor. Ve korkularımız var. Bu zorluklara katlanamayıp ayrılacağımı düşünüyor. Onu çok seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum. Beni düşündüren şey bir ömür boyu yılda 9 10 ay yanımda olmazsa buna katlanabilir miyim? Yılda 3 4 ay olmasa kendimi çıkmazda hissetmezdim. Ailemin gün geçtikçe hiç yanında olmuyor böyle evlilik mi olur ayrıl demesinden çok korkuyor. Yazarken bile boğazım düğümleniyor gözyaşlarım akıyor... Her şeyle savaşacak kadar güçlü müyüm bilmiyorum. İşi bıraksa dışarıda işsiz insan çok ve o maaşı hiçbir yerde bulamaz. Denizci tanıdığım kimse yok sorularım yanıtsız.. Hep böyle 9 10 ay seyirde mi olurlar. Deniz subayı olup aile kuran kimse yok mu? Umarım daha iyi hissetmemi sağlayacak ve bana ufak bir ışık kadar bile bilgi verebilecek birileri vardır...
Gerçekçi olmak gerekirse 8 9 ay yanımda olmayacak biriyle zAten evlilik yaşamış olmadığım için baştan evlenmezdim. Çünkü işi gereği yalnız kalacağınız belli ne yazık ki. Nişanlınızın yerinde olsam da işi bırakmazdım. İşsizlik var, ayrıca bugün kendisinin mutlu olmadığı bir işe sizin için girerse evliliğinize yansıyacak yine siz sıkıntı yaşayacaksınız. Ben olsam kimse için işimden çıkmam. Eşim bile olsa. Çünkü bugün sevdiğim insanın yarın aslında sevilecek biri olmadığını gördüm. Siz de bugün çok seviyorum deseniz bile görmeye görmeye uzaklaşacaksınız.

Gerçekçi olmak gerekirse 8 9 ay yanımda olmayacak biriyle zAten evlilik yaşamış olmadığım için baştan evlenmezdim. Çünkü işi gereği yalnız kalacağınız belli ne yazık ki. Nişanlınızın yerinde olsam da işi bırakmazdım. İşsizlik var, ayrıca bugün kendisinin mutlu olmadığı bir işe sizin için girerse evliliğinize yansıyacak yine siz sıkıntı yaşayacaksınız. Ben olsam kimse için işimden çıkmam. Eşim bile olsa. Çünkü bugün sevdiğim insanın yarın aslında sevilecek biri olmadığını gördüm. Siz de bugün çok seviyorum deseniz bile görmeye görmeye uzaklaşacaksınız.
Evet benim zorumla işi bıraksın istemem başka yerde o da mutsuz olacak dediğiniz gibi suçlu ben olacağım evliliğimize yansıyacak. En iyisi zamana bırakmak

Gerçekten yıllık izinleri 2 ay mı??
Görev yokken eşim sürekli evde oluyor benim. İşler yogun degilken Tabiki. 3 kez ankarada sınava girdim izin hakkı olmamasına ragmen izne ayrılıp her defasında sınava benimle geldi. Çok rahatlıkla her zaman önemli anlarımda yanımda oldu.

Yani ansızın cıkan görevler harici pek sıkıntı yaşamadık. Boş zamanları güzel degerlendirebiliyorsan sıkıntı yaşamazsın.

Valla ben yapamam şahsen mümkün değil, adam hep yanımda olsun isterim.
Bir tanıdığımız vardı kocası üç dört ay gelmıyordu ama kadın da aman banane rahatıma bakar gzerım modundaydı başarıyordu.
Zaten öyle yapmazsan kafayı yersin. Mecbur böyle yapıyorsun. Bakımını yapıyorsun, her istedigini yapıp eve tıkılıp kalmıyorsun. Kariyerine de odaklanabilşyorsun rahatlıkla.

Back