• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç kendinizi arada kalmış hissettiniz mi?

İleriki yıllarda da mı bu şekilde olacak? Görev süresinin değişme ihtimali hiç yok mu?
mesela 10 gün görevde 10 gün evdeyse bu şekilde daha katlanılabilir.
Ben eşimin yaşadığı şehre evlenip geldim. ailem uzakta fazla arkadaşım yok. eşim bu hafta 3 gün yoktu evde. Benim için zor oluyor. aynı evde yaşayınca daha fazla özlüyorsun. Ailemin arkadaşlarımın olduğu şehirde olsaydım daha kolay olurdu.

Yaşayamadığın sevginin ne anlamı var ki. Arada sırada konuşarak mesajlaşarak olmaz. Hiç mi çocuk yapmayacaksınız, yılın 10 ayı sevişmeden durabilecek mi o, ya da siz? Canınız dışarı çıkmak isteyecek herkes eşiyle çıkacak, çok yakın arkadaşlarınız yoksa yalnız kalacaksınız. Sizden ömrünüzün sonuna kadar böyle bir fedakarlık yapmanızı isteyemez. Onun fedakarlık yapıp iş değiştirmesi lazım.

Aile hayati yok, sevismek yok, elele tutusup gezmek yok, beraber yemek yemek yok, cocuk olsa dogumda adam yaninda yok, cocuk yapmak icin adami bulursan tabi..., cocuklar buyurken yaninda yok, hasta olsan yaninda yok, o hasta olsa sen yoksun.

Ne iyi ne kotu zamanlarda birbirinizin yaninda olmayacakken evlenmeye gerek var mi bilmiyorum. Hayirlisi olsun. Ben olsam vazgecerdim. Cok sevsem de vazgecerdim cunku sevgiyi aski yasayamadiktan sonra ne anlami var?
Çok sevince gerçekten vazgeçilmiyor ki. Ben de böyle olsun istemiyorum ama ondan ayrılıp bir başkasıyla birlikte olduğumu hayal bile edemiyorum veya onun başkasıyla evlendiğini düşünmek bile canımı yakıyor

Eşim kara subayı.çok zor dediler çok seviyorum yaparım dedim.Harekat aklıma gelmedi tabi ki.15 aydır Suriye taraflarında ,birkaç kez yer değiştirdi.

23 aylık kızımız var.Babası gelip gittiğinde çok etkilendi.

Ben yüksek ihtimal depresyondayım.O maaşı bırak,harcayamadığın,iki adımlık yere ailenle çay içmeye gitmene bile yaramayan paranın ne önemi var?Diyorum ki işsiz olsun bi süre, az kazandığı bi iş bulunur ama yanımda olsun.

Öyle yoruldum öyle zor ki

Yaşayamadığın sevginin ne anlamı var ki. Arada sırada konuşarak mesajlaşarak olmaz. Hiç mi çocuk yapmayacaksınız, yılın 10 ayı sevişmeden durabilecek mi o, ya da siz? Canınız dışarı çıkmak isteyecek herkes eşiyle çıkacak, çok yakın arkadaşlarınız yoksa yalnız kalacaksınız. Sizden ömrünüzün sonuna kadar böyle bir fedakarlık yapmanızı isteyemez. Onun fedakarlık yapıp iş değiştirmesi lazım.
Bana benden ayrılmak istersen seni anlarım sana kızmam demişti. Benden fedakarlık beklemiyor ama işi de bırakmasını isteyemem. Bu onun kararı onun mesleği. Ne ondan vazgeçebiliyorum ne de 10 ay gibi bir süre onsuz durmayı kabullenebiliyorum. Bazı arkadaşlar o kadar kalmıyor yazmış onların dediklerine inanmak istiyorum. Böyle arada kalmak en berbat duyguymuş Allah kimseyi bu kararı vermek zorunda bırakmasın :(

İleriki yıllarda da mı bu şekilde olacak? Görev süresinin değişme ihtimali hiç yok mu?
mesela 10 gün görevde 10 gün evdeyse bu şekilde daha katlanılabilir.
Ben eşimin yaşadığı şehre evlenip geldim. ailem uzakta fazla arkadaşım yok. eşim bu hafta 3 gün yoktu evde. Benim için zor oluyor. aynı evde yaşayınca daha fazla özlüyorsun. Ailemin arkadaşlarımın olduğu şehirde olsaydım daha kolay olurdu.
İlerisi için kesin bir şey yok ki ülkenin siyasi politik vs durumuna bağlı geçmiş yıllarda daha az seyir yapıyorlarmış mesela bu yıl en çok seyir yaptıkları yıl olmuş. O yüzden önceden bilmek imkansız

Eşim kara subayı.çok zor dediler çok seviyorum yaparım dedim.Harekat aklıma gelmedi tabi ki.15 aydır Suriye taraflarında ,birkaç kez yer değiştirdi.

23 aylık kızımız var.Babası gelip gittiğinde çok etkilendi.

Ben yüksek ihtimal depresyondayım.O maaşı bırak,harcayamadığın,iki adımlık yere ailenle çay içmeye gitmene bile yaramayan paranın ne önemi var?Diyorum ki işsiz olsun bi süre, az kazandığı bi iş bulunur ama yanımda olsun.

Öyle yoruldum öyle zor ki
İlk alım ilanını gösterdiğimde tek düşüncem askerden gelince bir işi olmasıydı. Kazanacağını tahmin etmemiştim ama 9 aylık eğitimdeyken de hep düşündüm araştırmaya çalıştım. Seyirler hakkında pek bilgim yoktu en fazla 3 6 ay diyorlardı. Onu çok sevdiğim için hep destekledim o kadar ayrı kalırım dedim nişanlandım. Ama şimdi seyirler uzadıkça psikolojim bozuluyor. En kötüsü de bu işin içinde çıkamıyorum. Çözüm bulamıyorum

Evliyken özgür olan nadir şanslı kişilerden olacaksın . Evliliğin monoton olmayacak. Sevgili gibi takılacaksınız. Sadece çocukta acele etme tadından yenmez :KK25:
Ah işte eğitimdeyken bende böyle düşünüyordum. O yokken gezer tozarım aileme gelir spora gider sınava hazırlanırım vs vs.. Ama 20 küsür gün gidince günde 15 dk sesini duyunca ve 20 gün daha seyir uzayınca insanın gözü ne yapmak istediğini ne de maaşı görüyor. Ne gittiğim yerden keyif alıyorum ne yediğimden...

Sevgiliyken ayrı kalmakla evli olarak ayrı kalmak çok farklı.
Evlilikte uzaklık çok zor olur.
Üzüldüm gerçekten, zor bir durumdasınız.
İyi düşünün.
Bunun için ayrılmayın, iş değiştirmeyi düşünsün.
Para pul elbette çok önemli. Ama manevi şeyler de var. Tam anlamıyla bir aile gibi olamadıktan sonra ne önemi olacak evlenmenin.
Birlikte düşünün.
Başka bir iş bulabilir belki, neden olmasın

İlk alım ilanını gösterdiğimde tek düşüncem askerden gelince bir işi olmasıydı. Kazanacağını tahmin etmemiştim ama 9 aylık eğitimdeyken de hep düşündüm araştırmaya çalıştım. Seyirler hakkında pek bilgim yoktu en fazla 3 6 ay diyorlardı. Onu çok sevdiğim için hep destekledim o kadar ayrı kalırım dedim nişanlandım. Ama şimdi seyirler uzadıkça psikolojim bozuluyor. En kötüsü de bu işin içinde çıkamıyorum. Çözüm bulamıyorum

Biraz daha yazarsam ağlarım gerçekten.

Yazın lojmanda bi kızla çay içen asker gördüm.Sevgili olma yolunda gibiydiler.Kıza baktım baktım çocuk gidince,aşık değilsen kaç kurtul demek istedim .

Hayırlısı olsun sizin için.İşsizlik de zor ama iş değişikliği uzun süreli ayrılıklardan çok çok iyidir

Sevgiliyken ayrı kalmakla evli olarak ayrı kalmak çok farklı.
Evlilikte uzaklık çok zor olur.
Üzüldüm gerçekten, zor bir durumdasınız.
İyi düşünün.
Bunun için ayrılmayın, iş değiştirmeyi düşünsün.
Para pul elbette çok önemli. Ama manevi şeyler de var. Tam anlamıyla bir aile gibi olamadıktan sonra ne önemi olacak evlenmenin.
Birlikte düşünün.
Başka bir iş bulabilir belki, neden olmasın
Söyledikleriniz mantıklı ama... Amalar çok var. Ona da zor geliyor ayrı kalmak hayattan kopuk olmak. Ama özelde o imkanları bulamayacak işsizlik oranı çok yüksek hayat çok pahalı ve zor. İşle ilgili gelecekte kesin bir şey de yok. Her yıl seyirleri değişiyormuş kimi zaman artıyor kimi zaman azalıyor. Ailesi de işinde kalmasını destekliyor tek sorun benim yalnız kalmam sanırım

Biraz daha yazarsam ağlarım gerçekten.

Yazın lojmanda bi kızla çay içen asker gördüm.Sevgili olma yolunda gibiydiler.Kıza baktım baktım çocuk gidince,aşık değilsen kaç kurtul demek istedim .

Hayırlısı olsun sizin için.İşsizlik de zor ama iş değişikliği uzun süreli ayrılıklardan çok çok iyidir
Eğer 9 yıl birlikte olmasaydık bu kadar sevmeseydim yani yeni tanışsaydım asla evlenmeyi düşünmezdim. Hayat çok garip eskiden her haftasonunu iple çekerdim. Cmt olsa da buluşsak bu hafta ne kadar uzun derdim şimdi aylar belki de yıllar...

Söyledikleriniz mantıklı ama... Amalar çok var. Ona da zor geliyor ayrı kalmak hayattan kopuk olmak. Ama özelde o imkanları bulamayacak işsizlik oranı çok yüksek hayat çok pahalı ve zor. İşle ilgili gelecekte kesin bir şey de yok. Her yıl seyirleri değişiyormuş kimi zaman artıyor kimi zaman azalıyor. Ailesi de işinde kalmasını destekliyor tek sorun benim yalnız kalmam sanırım
İş konusunda haklısınız, ona diyecek sözüm olamaz.
İşsizlik de zor.
Ama böylesi de zor.
Hani belki başka bir kapı açılır ne bileyim, bu kadar iyi maaş olmaz da yine de iyi olur öyle bi iş denk gelirse.....
Hayal mi kurdum bilmem ama uzaklık zor.
Hayattan kopukluk,uzun süreli özlemler sizi yıpratırsa daha kötü olur.
Hayırlısı olsun hakkınızda, inşallah her anlamda gönlünüze göre olsun herşey

İş konusunda haklısınız, ona diyecek sözüm olamaz.
İşsizlik de zor.
Ama böylesi de zor.
Hani belki başka bir kapı açılır ne bileyim, bu kadar iyi maaş olmaz da yine de iyi olur öyle bi iş denk gelirse.....
Hayal mi kurdum bilmem ama uzaklık zor.
Hayattan kopukluk,uzun süreli özlemler sizi yıpratırsa daha kötü olur.
Hayırlısı olsun hakkınızda, inşallah her anlamda gönlünüze göre olsun herşey
Yalnız bırakmayıp mesaj attığınız için çok teşekkür ederim. Sanırım en iyisi bol bol dua edip bekleyip görmek olacak. Çünkü işten ayrılması ayrı dert işte kalması ayrı dert. Amann neden büyüdük ki küçükken ne güzel boyama yapıp sokakta oynardık o zaman da büyümek isterdik. Büyümeyi sevmedim hep dert hep üzüntü

Çok uzun süredir konu açıp açmamayı düşündüm. Her gece uykularımı kaçıran kalp ritmimi hızlandıran psikolojimi olumsuz etkileyen bir durum var. 9 yıldır süren ilişkim var yaklaşık 4 aydır nişanlıyım. Nişanlım askeriyede deniz subayı mezun olur olmaz seyirde gitti 21 gün oldu en iyi ihtimalle 30 mayısta dönecek... Sorun şu ki bunca yıl ayrı kaldık hep bekledik. O seyirdeyken telefon çekmiyor günde birkaç kere uydudan arıyor. İşi gerçekten çok zor. Ve korkularımız var. Bu zorluklara katlanamayıp ayrılacağımı düşünüyor. Onu çok seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum. Beni düşündüren şey bir ömür boyu yılda 9 10 ay yanımda olmazsa buna katlanabilir miyim? Yılda 3 4 ay olmasa kendimi çıkmazda hissetmezdim. Ailemin gün geçtikçe hiç yanında olmuyor böyle evlilik mi olur ayrıl demesinden çok korkuyor. Yazarken bile boğazım düğümleniyor gözyaşlarım akıyor... Her şeyle savaşacak kadar güçlü müyüm bilmiyorum. İşi bıraksa dışarıda işsiz insan çok ve o maaşı hiçbir yerde bulamaz. Denizci tanıdığım kimse yok sorularım yanıtsız.. Hep böyle 9 10 ay seyirde mi olurlar. Deniz subayı olup aile kuran kimse yok mu? Umarım daha iyi hissetmemi sağlayacak ve bana ufak bir ışık kadar bile bilgi verebilecek birileri vardır...
Çok uzun süredir konu açıp açmamayı düşündüm. Her gece uykularımı kaçıran kalp ritmimi hızlandıran psikolojimi olumsuz etkileyen bir durum var. 9 yıldır süren ilişkim var yaklaşık 4 aydır nişanlıyım. Nişanlım askeriyede deniz subayı mezun olur olmaz seyirde gitti 21 gün oldu en iyi ihtimalle 30 mayısta dönecek... Sorun şu ki bunca yıl ayrı kaldık hep bekledik. O seyirdeyken telefon çekmiyor günde birkaç kere uydudan arıyor. İşi gerçekten çok zor. Ve korkularımız var. Bu zorluklara katlanamayıp ayrılacağımı düşünüyor. Onu çok seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum. Beni düşündüren şey bir ömür boyu yılda 9 10 ay yanımda olmazsa buna katlanabilir miyim? Yılda 3 4 ay olmasa kendimi çıkmazda hissetmezdim. Ailemin gün geçtikçe hiç yanında olmuyor böyle evlilik mi olur ayrıl demesinden çok korkuyor. Yazarken bile boğazım düğümleniyor gözyaşlarım akıyor... Her şeyle savaşacak kadar güçlü müyüm bilmiyorum. İşi bıraksa dışarıda işsiz insan çok ve o maaşı hiçbir yerde bulamaz. Denizci tanıdığım kimse yok sorularım yanıtsız.. Hep böyle 9 10 ay seyirde mi olurlar. Deniz subayı olup aile kuran kimse yok mu? Umarım daha iyi hissetmemi sağlayacak ve bana ufak bir ışık kadar bile bilgi verebilecek birileri vardır...
merhaba...sizi cok iyi anliyorum benim esimde askerdi 4-5 ay yurt icinde veya yurtdisinda, 4-5 ay ise evde yani ankaradaydi tabi yine sabah 8 aksam 5 mesaiye gidiyordu.ilk evlendigimde bende ankaraya yeni gittigim icin yalniz kalamiyordum annem veya kayinvalidem geliyordu o gorevdeyken.Sonra lojmana gectik orada kendimi daha guvende hissettigim icin tek kalabildim.bende calisiyordum ve zor da olsa geciyordu gunler.dediginiz gibi yurtdisi gorevlerde iletisim biraz daha zor oluyordu bizde de.Ama esim de bende hep bi firsat cikarsa meslegi birakma taraftariydik.sonra ben hamile kaldim hatta ilk bes ay yalnizdim kontrollere bile tek gittim o biraz koyuyodu bna acikcasi.Sonra esimin daha once istifa eden bi arkadasi buyuk bir sirkette ise baslamisti ve ayni pozisyonda bi is oldugunu gelmek isteyip istemedigi sordu cok arada kaldik dediginiz gibi maddi olarak ayni seviyede olmayacakti cok dusunduk tasindik aile hayati bebegimiz olacak vs.derken istifada karar kildik resmen deli cesaretiydi ama yaptik.suan dusunuyorum da iyi ki diyorum yoksa cocukla cok zorlanacaktim.benim ailem yada esimin aileside farkli sehirdeydi cunku yakinimda kimsem yoktu.cok sukur simdi yanimizda.istifa gibi bir seceneginiz varsa asker kokenli arayan sirketler var aklinizda bulunsun.birde anlattiklarim kafanizi karistirmasin esi benim gibi olan ve yillardir mutlu cocuklu tanidiklarimda vardi lojmanda.hatta esinin goreve gitmesini dort gozle bekleyen bile vardi kafa dinlemek icin :) bu tamamen sizinle alakali kendinizi olcup tartin yapabilirmiyim diye.Allah yardimciniz olsun hayirlisi olur insllah hakkinizda

Zor bı durum ben şahsen yapamazdim ki bnm eşim hergun evde ama iş saatleri düzensiz olduğu için çok sorun yaşıyoruz kaldı ki siz 9 10 aydan bahsediyorsunuz. Kalan iki ayda sadece sizle olamiycak annesiydi kardeşiydi arkadaşıydı. Bide çocuk olunca sana destek olması gereken en önemli kişi oyken sen hep başkalarından destek istemek zorunda kalıcan. Evlilik bide sonuçta sevgililikteki gibi telefonla konuştuk gün bitti olmaz insan sarılmak ister beraber uyumak ister çok çok zor iyi dusun. Bayramı Özel günü hastalığı hiç birinde yanında olamiycagi bı is. Ya yardan ya paradan vazgecmek lazim

Adam sizden fedakarlık bekliyor. Ayrılmak istersen kızmam demiş, ayrılsanız kabul edecek mi yani? Adam beni böyle kabul et ya da git diyor. Siz ben uzak ilişki istemiyorum, daha yakında bir iş bul derseniz adam bulacak mı yoksa size yol mu verecek iyi düşünün. Hatta ben olsam isterim başka iş bulmasını.

Insan herseye alisiyor herseyden fedakarlik yapiyorsn bnde askerideyim fakat karaciyim esim emniyette var git gerisini sen dusun mutlumuyum mutluyum ama bazen evli oldugumuzu ikimizde unutuyoruz esim cok yogun calisiyo bazen haftalarca evde olmadigi oluyo sabaha karsi eve birakirlar zaten yataga nasil yattigini bilmz sabahh ben 7de ise giderim aksama geldigimde gitms olur bu dongu bole devam ediyo saglik olsn ne yapalim madem cok seviyosn ee her kula nasip olmaz sevdigi adamla evlenmek gerisini dusunmeueceksn akisina birak bence zamnla hersey yerine oturur zaten nisanliligin tadini cikarin destek olun herzamn yaninda arkasinda oldugunuzu bilsn hissetsn gercekten askeriyede calismk zor o psikoloji icine girince dahada iyi anldm guzel ve mutlu bir yuvaniz olsun ins🙏gelinlik bakmaya basla 😁

Ben sadece şu söylentiye takılırım her zaman:
Her limanda sevgilileri olduğu iddiası.

Back