Hiç kendinizi arada kalmış hissettiniz mi?

Evet subay okulundaydı deniz subayı olacağını elbette biliyordum ama ilk defa seyire gitti ve kaç ay olmayacak ve zorlukları neler olacaktı bilmiyordum. Umarım bizim de 3 4 Ay olmaz ona dayanırım

Aynı şey değil tatlım.
Sevgililikte elinden tutunca yetiyor ama evlenince öyle değil ki, onunla her gece uyumak, aynı yatağı paylaşmak isteyeceksin.
Hasta olacaksın yanında olmasını isteyeceksin.
Ona çok güzel masalar hazırlamak isteyeceksin.
Seni üzmek istemiyorum ama sevgili olmakla, evli olmak çok farklı

Öyle bir yerdeyim ki ne gidebiliyorum ne durumu kabullenebiliyorum bu işin sonu ne olacak merak ediyorum

Öyle bir yerdeyim ki ne gidebiliyorum ne durumu kabullenebiliyorum bu işin sonu ne olacak merak ediyorum

Çok çok haklısın o yüzden inan bende ne olumlu ne olumsuz konuşabiliyorum.
Dua et hayırlısını iste, sana gelen en güzel cevap Rabbimden olacaktır

Çok çok haklısın o yüzden inan bende ne olumlu ne olumsuz konuşabiliyorum.
Dua et hayırlısını iste, sana gelen en güzel cevap Rabbimden olacaktır
İnşallah lütfen sizde benim için dua edin. Bu ara ihtiyacım olan tek şey...

Kesinlikle ve ben bu hislerimi onunla paylaşamıyorum çok kısacık görüşmede bunları söyleyip üzmek istemiyorum ağlamaktan da bıktım

Sevgilim şu an askerde ve altı ay sadece. Kesin gelecek yani bazen ben bile “ne zormuş” diyorum. Sırf o dayanma gücünü sevgiyle beraber altı ay diye düşünmeme bağlı buluyorum.

Şimdi düşündüm, 9-10 ay olmasa bir de bir defalık değil sanırım? Sürekli böyle. Yapamazdım ben.

Eskiden bana da askerlik süreci çok zor geliyordu hatta gitmesini bile istemiyordum. Ama hayat çok garip şimdi ayların değil bir ömrün hesabını yapıyorum. Sanırım yılda 9 10 ay her zaman olmamasına bende dayanamam ama ilk birkaç yıl böyle olacaksa ki inşallah öyle olur. Belki ona dayanacak gücü bulabilirim. Burda sizlerle konuşmak biraz olsun iyi geldi. Haftalardır içime atıp ağlamaktan psikolojim yerle bir olmuştu. İyi ki hepiniz varsınız..

Deniz subaylarının seyire gitmesi bir ömür sürmüyor bildiğim kadarıyla. Belli bir seneden sonra karaya geçiyorlar

10-15 yıl görev yaptıktan sonra karaya çıkıyorlar diye biliyorum. Doğru mu acaba
15 değil de 10 olabilir diye düşünüyorum. Bir arkadaşım eşi için bahsetmişti ordan hatırlıyorum ama kaç senedir görevde onu hatırlamıyorum. Nişanlınız biliyordur.

Bizim komşu var da adam çocuklarını hiç görmemiş. Nasıl büyüdüler bilmiyorum diyor. Kadın senelerce bir başına kalmış. Çok zor yani.

Şimdi kendimden yola çıkayım da mesafe var görüşemiyoruz. Sevgiliyken 5 ay da görüşmesek idare ederdim. Zoruma gitmezdi. Nişanlanınca psikolojim bozuldu. Evli olanlar daha iyi bilirler manevi eksiklik iyice artıyordur. Akşam tek başınıza sofraya oturmak, tek başınıza yatağa girmek, elini tutup gezememek, kahve içememek.. Belki tv karşısında pineklemek bile size lüks gelecek. Dayanır mısınız bunlara?

Yılda 3 4 Ay olursa dayanırım ama bir 10 15 yıl ayda 10 ay olmamasına dayanamam

15 değil de 10 olabilir diye düşünüyorum. Bir arkadaşım eşi için bahsetmişti ordan hatırlıyorum ama kaç senedir görevde onu hatırlamıyorum. Nişanlınız biliyordur.
Her branşın karaya çıkış tarihi farklı.

Özenilecek hangi tarafı var ki..
Arkadaş şakayapıyor aslinda size moral vermek acısından.

Hani insan bi yerde eşinden sıkılıyor ya
Gitsin gözüm görmesin gibilerinden. Onu diyor.

Ama ciddi olmamız gerekise. Evet çok zor ve bence çekilmez bi durum.

Böyle bi aile hayatı yok yani.

Yeni evliyken eşim kısa süreliğine bi yere gitmişti. Allahım evde ne bir ses ne bir nefes. Her şeyini özlemiştim.

Makinenin üstüne anahtar bırakma diye öfkelenirdim . Sonra gidince makinenin üstüne anahtar koydum. Ona baktım sürekli.

Bunlar işin zor tarafı.

Iyi düşünmeni öneririm.

Kolay değil. Göğüs gereceksen başla bu işe.

Evet çok çok zor bir durum. Başka seçeneği olsaydı işi bırakmasını bile isterdim. Bu şartlarda ne onu bırakıp gitmeye gönlüm el verir ne de o kadar uzun bir süre bir değil iki değil devamlı beklemeye dayanacak gücüm var...

Canım ya önceden de söyledim ya 9 10 ay seyir yok. Benim eşim de seyirde şuan ve mayıs tatbikatları var şu sıra çoğu gemi seyirde zaten. Abartıyorsun biraz. Evlendikten sonra eger gerçekten seviyorsan sıkıntı yap mazsın bu durumu.

Bizim 5 yıl oluyor evliliğimiz ve her göreve gittiginde aynı özlem ve her kavuştugumuzda da ilk zamanki aşkı yaşıyoruz. İyi yönlerinden bak ilişki yıpranmıyor ve kıymet biliniyor.

Tekrar diyorum 9 10 ay seyir yok. Ömrü hayatında 1 kez olur onda da milyarlar alır geri döner. O da çok nadir

Nişanlım bana o geminin geçen yıl 298 gün seyir yaptığını söyledi. Şuanda yurtdışı tatbikatı yapıyor dediğiniz gibi... İnşallah dediğiniz gibi olur çok çok uzun süre gitmez. İlk seyiri ve bunca yıldan sonra böyle bir durumla karşılaştığım için belki biraz abartıp fazla üzülüyorum. İnşallah hayırlısı olsun bekleyip göreceğiz. Senin eşin yılda kaç ay görevde oluyor? Tek başına çok zorluk yaşıyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…