Hic istahim yok ama kilo aliyorum

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
10 yildir pco hastasiyim. Ogrendigimde 38 kiloydum (boyum 150) ama devam eden donemde cok kisa surede kilo aldim. 2 yil once evlendikten sonra 62 kiloya kadar ciktim.

Benim sikintim su, yemekle hic ama hic isim yok. 3 gun yemek yemesem yine de aciktim dedigimi bilmem. Zaten her yemekten sonra mide bulantisi ve hazimsizlik cekerim soda icmeden mumkun degil duramam. Ama yedigim en ufak bir yemek bile bana kilo olarak doner.

Sonra hamile oldugumu ogrendim. Doktorum beslenmeyle ilgili liste verdi, her gun mutlaka kahvalti yapiyor, gun icinde tuketmem gereken besinleri rahatsiz etse bile tuketiyordum bebegim icin.ama duzenli beslendigim ve doktorun verdigi listenin uzerine cikmadigim (gun icinde maksimum 6 dilim ekmek demisti ama ne ekmek ne pilav makarna asla yemiyordum ) halde 1 ay icinde 2 kilo alarak 64 kiloya ciktim.

2,5 aylikken bebegimi kalp atiminin sebepsizce durmasi sonucunda kaybettim. Zaten yemekle isi olmayan biriyim, bi de yasadigim kayip ile ilgili travma yasayinca yemegi tamamen biraktim.

Oyle az yemekten filan bahsetmiyorum, hicbirsey yememek... sadece su iciyorum, cok nadiren 2 3 gunde bir yarim kase corba oglen yemeginde. O da is arkadaslarimin zoruyla oluyor... ve yarim kase corba bile ardindan soda icmezsem beni rahatsiz ediyor.

Kurtaj dan sonra tam 1 ay oldu bu dekilde besleneli, ve ben tam 7 kilo verdim. beslenme uzmani kuzenimin verdigi listeyi 2 gun uyguladigimda bile hemen 1 kilo almis gorunuyorum tartida. Yani anlamadim ben kilo vermek icin hicbirsey yememeli miyim bu durumda?

Ama soyle ki, pco ya bagli insulin direnci ve duzensiz yumurtlamam mevcuttu, kilo sorunu da malum yumurta duzensizligi yapiyor. 7 kilo verdikten sonra ilk defa bu ay yumurtladigimi fark ettim. Henuz adet olmadim ama doktorumu aradim ve surecin cok guzel ilerledigini soyledi.

Simdi merak ediyorum, yemek yedigimde kilo aliyorum saglikli ve duzenli yesem bile, sadece hic ama hic yemedigimde kilo verebiliyor ya da kilomu koruyabiliyorum.

Bu onur biyu biyle mi gidecek? 50 kiloya dusene kadar beklemedeyim simdilik.

çok geçmiş olsun.inşallah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almak nasip olur.
kilo durumunuz gerçekten ilginçmiş.pcoyu yendiğinizde belki kilo sorununu çözmüş olursunuz.
üniversite hastanesinde araştırma yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…