• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Hiç intihara teşebbüs eden bir tanıdık veya yakınınız oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hiç intihara teşebbüs eden bir tanıdık veya yakınınız oldu mu?

• hayır

OY: 32 25,6%
  • evet

OY: 93 74,4%

• Ankete Katılan
    125
ewt oldu maalesef:(((ama sadece teşebbüs etti bişi olmadı yani.sevgilisinden ayrıldığı için evde kimse yokken bıçağı aldı tam saplıcaktı ki ben yetiştim yoksa çoktan hakkı rahmetine kavuşmuştu..!

ewet oldu.teşebbüs etti ve gerçekleştirdi.(ANNEM)

ewet ama yakınım değil komşumuzdu.
kızını düğününe 1 hafta kala astı kendini
çok borcu varmış adamacağızın..

teyzem..../cok sukur yasiyor hapla intihar
annemin dayisinin kizi evli uc cocuk annesi//allah onu affetsin yasamiyor iple kendisini asmis
ve okulumuzda bir ogrenci kendisini 4.cü kattan asagiya atti gozlerimizin onunde///oda oldu allah affetsin

Ben çok küçükken mahallamezde birikendini iple asmıştı ağaca
ve bizde çocukluk ya meraktan gidip bakmıştık çok uzun zaman
o görüntü gitmedi gözümden Allah korusun çevremde hiç olmadı
ama bu hala çok etkiler beni nasıl bir noktadır ki insan böyle birşey yapabilir?

malesef evet eski isyerinde bir arkadasim kendi astı :(

hala sevgilisin onu gömmeyin o karanliktan cok korkar noolur onu gömmeyin feryatlari aklimda

gözlerim doldu göz yaslarimi tutmadim ne kadar aci sözler bunlar ne kadar üzücü gömmeyin karanliktan korkar offf cimaz böyle sözler tabi akildan senağlama

bende cok sükür tanik olmadim allah kimseye bu aciyi yasatmasin

evet oldu. uzak bir akrabamız. Eşi aşırı derecede kıskançtı. Kızı cama çıkarmıyordu,perdeleri dahi açtırmıyordu evde. Sokağa çıkarsa eşiyle birlikte çıkabiliyordu,annesine bile göndermiyordu. Allah kimsenin başına vermesin.
Kız da bunalıma girip bileklerini kesmişti. Ama çok şükür ki geç kalınmadan evde bulup yetiştirdiler hastaneye.

Üniversiteden arkadaşım intihar etti. Geçen yıl ocak ayındaydı...Hala aklıma geldikçe kötü oluyorum...

Finaller bitmişti. Bütünleme sınavlarını bekliyorduk. Fakülteye gitmiş final sonuçları açıklandığında, derslerinin çoğundan kaldığını görmüş. Ve eve gidince de "aileme karşı vicdan azabı çekiyorum" demiş. Sonra da evin penceresinden atlamış. kurtarılamadı :(

Dediler ki dersler yüzünden intihar etti. Ama yüksek okuldayken de aynı yerdeydik ve o bi dönem uzatmıştı okulu. Yani, ne bileyim, dersler yüzünden olacağı...

Çok şey söylediler o öldükten sonra. Ev arkadaşlarının ittiğini bile söylediler. Ama be inanmadım hiç birine, çünkü o yumuşak huylu bir insandı.

Onu son gördüğümde fotokopicideydik. Orada karşılaştık, ders notları arıyorduk. İyi değildim o sıralar, çünkü finallere girememiştim, bütünleme son şansımdı... Yanıma geldi, "ne haber" dedi. "iyilik" dedim, notlara bakmaya devam ettim. Sonra tekrar geldi "ne haber, neden konuşmuyorsun, neden böylesin" dedi, yok bir şey dedim. Onu son görüşümdü. Keşke kendi sıkıntılarımı bırakıp ilgilenseydim arkadaşımla. Ama insan bilemiyor ki...

Alttan dersimiz vardı ve gececilerle giriyorduk. Beni beklerdi hep. Durağa kadar birlikte yürürdük... Hayallerimizden konuşurduk. O zamanlar ben de şu an olduğum gibi umutsuz ve beklentisiz değildim. Hayellerimizden, yapmak istediklerimizden konuşurduk. Üniversiteden şehir merkezine gittiğimizde benim bir otobüse daha binmem gerekirdi ve o saatte otobüsümüz geç gelirdi. Beni en çok düşündüğünü söyleyen insan bile hiç düşünmezken o saatte dışarıda olduğumu, durakta tek başıma beklediğimi, arkadaşım soğuk havaya rağmen beklerdi benimle. "Tek başına bekleme" derdi, beklerdi benimle dakikalarca...

Offf... öyle zor ki... O öldükten sonra aylarca ışık açık yattım. Nasıl bir psikolojiydi bilmiyorum ama sanki odamın balkonundaymış gibi geliyordu. bazen gece dışarı baktığımda sanki sokak lambasının orda onu görecekmişim gibi oluordu.

Biz bu hale geldik... ya ailesi...

Hala anlatırken tutamıyorum kendimi... Off Allahım... Sıkıntılara dayanma gücü ver... Göğsümüzü genişlet... kalplerimize huzur ver...

öğretmen bir arkadaşım sevdiği onu bırakmak isteyince ilkinde bileklerini kesmişti zor kurtadık.kız arkadaşı bunu duynca bırakamadı tekrar beraber olmaya devam etti.ikincisinde de ayrılmak üzereydiler buseferde ilaç içti ne bulduysa içmiş,hastaneye zor kavuşturdu arkadaşı.ayrılmalarının sebebide arkadaşın kötü biri olması değil.bayanın dul olması ve çocuğu olması.çocun babası evlenirsen çocumu alırım demiş.ya ondan ayrılacak yada çocunu oyüzdende arkadaşımı terk etti.ama arkadaşım kadar seven birini tanımadım bayan için ölümü bile göze aldı.ya onla yada ölüm diyor.halada bir umut diyor.çocun büyümesini ve bir gün birlikte olacaz diyo.uzaktan onu görmek bile yetiyor bana diyor.arada tlf la görüşüyorlar.

ben anestezi okuyorum 1,5 yıl once aynı yerde staj yaptıgım arkadasım amelıyathaneden aldıgı anestezık maddelerle hasta tuvaletınde ıntıhar etmeye calısmıstı.allahtan bır hasta yakını ılacı yaptıktan hemen sonra(damardan)farketmıs yoksa bır dk daha gec mudahale edılseydı solunum depresyonundan hayatını kaybedebılırdı...
onunda bır takım sorunları vardı o olayda hamılemıydı bılmıyorum ama donem sonunda karnı baya sıs gelmıstı okula...su anda evlı zaten okul hayatınada devam etmedı...aslında gercekten cok guzel bır kızdı bır anlık hata ınsanın hayatını nasılda degıstırıyo... allah yardımcısı olsun...
bızım okulda gerek ıntıhar amaclı,gerekse sedasyon saglayan ılacları merak etme sebebı ıle alısıp sonunda da bagımlı olma durumu cok oluyo...

sizin okul neresi acaba merak ettim kızım 2 yıl sonra üniversiteye gidecek şimdiden uykularım kaçıyormirmirmirmir

eşimin kuzeni..çok yakın değildik yeni yeni tanımaya başlamıştım..6-7 aylıık ewliyken haberi geldi bigün.kendini asmış...küçük kız kardeşi bulmuş onu..düşünsenize 10 yaşında bi kız çocuğu abisini o halde görüyo..çok etkilemişti beni..haftalarca hemde..tertemiz gencecik bi çocuktu..bunalımdaydı demekki..insan kendini öyle çok suçluyoki..ölümünden sadece bikaç hafta önce bütün kuzenler biaradaydık..hiç bişey hissetmedik,belki konuşmaya ihtiyacı wardı,bilemedik..keşkeyle olmuyo tabi ama...keşke...:1no2:

86kısı evet demıs ne kadar kotu ya =(

benimde en samimi arkadaşım hap içerek teşebbüs etti kız sorunlu bi kızdı annesi va babası ayrıydı annesi onu bırakır sürekli şehir dışına çıkardı nereye gidiosa artık yanlız kalırdı hep çoğunlukla beraberdik bnde onunla kalıodum kalmadığım günlerde onlara gidiodum ve beraber okula gidioduk bir gün kapıyı çaldım açtı ama gözleri kapalı sonra tekrar yatağa gitti bnde dedim hadi kalksana okula geç kalcaz dedim gelmicem bn okula dedi bnde dedim ozman bnde gitmicm sınavımda yok nasıl olsa dedim o yattı bnde salona geçtim bilgisayarı açtım oturdum biraz sonra gözüme ilaç kutuları çarptı boştu hepsi bnde aldım ilaç kutularını gittim suratına attım naptın sen ddimm dlimisin kalk diorum kalkmıo daha sonra 1 arkadaşımızı daha aradım oda çıktı okuldan geldi kalkmıo bitürlü müdür yardımcımız wardı okulu aradık hemen getirin dedi zorla olsa kaldırdık götürdük içtiği ilaçlarıda aldım yanıma okulun yanında sağlık ocağı wardı oraya götürdük onu doktor baktı önemli ilaçlar yokmuş allahtan azcık konuştular bişi olmadı diğerindede böyle bişi oldu bn çok sonradan farkettim yine bişi olmamış allahtan şimdi konuşmuyoruz kendisiyle değmez bi kişilikmişş....

sorunlu bi cocukluk ve genclik gecrdim dayaklarla assaglamalarla...simdi 20li yaslardayim ama hala gecmis pesimi birakmiyor. kollarimi jiletledim ama bokta olmadi hala yasiyorum maalesef. biktim hayattan herseyle mücadele etmekten yoruldum insanlarla ugrasmaktan. asiri hassasim, hersey hemen gözüme carpiyor ve herseyi sorguluyorum.obsesij kompulsif bozukluk teshisi var ve sizoren olma ihtimali de konuldu bana cünki sürekli olmayan seyler duyup grüyorum..gerci bu ara azaldi ama bu seferde icimde baska sIkIntIlar varbi bikkinlik nasil tarif etsem...
bn ufakken annem istediklerini yaptrimak icin sürekli pencerenin dibine cikip, "bak bnle barismassan intihar ederim bak kendimi atarim" gibisinden seyler yapardi. belkide bu piskolojimi bozdu..daha cok cok sey var ama neyse...aklima allah korkusu geldigi icin tekrar tesebbüs etmedim...

yakinlarimdan cok var intihar eden. dedemin karnindayken babasi kendisini silahla vurmus sacma bi sebebten dolayi kavga etmisler kardesiyle.

halamin kizi kaynanasi ve kiskanc kocasi yüzünden tarim ilaci icmis hamileyken. kendisi cok güzel manken gibi bi kizdir böle upuzun kizil-sari gibi saclari vardir ve köyde tüm gözler onun üzerindedir...karnindaki erkek couguymus..cok zor kurtarmislar ve ileriki zamanda hatta cocuklari da oldu. ama hic bi zaman birdaha erkek cocugu olmadi..allah razi gelmedi bu yaptigina demek ki...

ayrica evmize gelen bi tamirci vardi tanidik. kendisini nehire atmis. atlarken de enistesini arayip, ben gidiyorum hakkini helal et demis. ikna etmeye calisirken telefonunuyla birlikte atlamis...gencecikti, yeni evli:43:

Son düzenleme:
tabiikii bizim karşı komşu kendini balkondan atmıştı

yakın arkadaşlarımdan biri intihar etmişti, vefat etti..
çok direnmişti psikologlara gitmemek için..
diyorlar ya aklınızdan bir kere bile ölme isteği geçiyorsa, hemen bir uzmana gidin, eşref saatlerinde insan o beynin bi taraflarına saklanılan intihar fikrine büyük bi cesaretle yaklaşıyor..

Back