• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Hiç intihara teşebbüs eden bir tanıdık veya yakınınız oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hiç intihara teşebbüs eden bir tanıdık veya yakınınız oldu mu?

• hayır

OY: 32 25,6%
  • evet

OY: 93 74,4%

• Ankete Katılan
    125
allah hiç kimseye o kadar çaresiz hissetirmez inşallah, okuduklarım çok kötü şeyler benneyaptımki

bizzat ben ettim.18 gün yoğun bakımda komada yattıktan sonra kurtulmuşum.tüm doktorlar yüzde 80 ölür demiş ama sanırım rabbim beni kızıma bağışladı.sebebide şerefsiz bir yaratığın beni sürelki aşağılamaları,dayaklar hayatımı zindan etmesiydi.düşünüyorumda o an bir anlık cinnet gibi birşey gözün hiçbirşey görmüyor:1no2:

3 sene önce falan karşı apartmanda oturan arkadaşm kendini 4,kat balkonlarından attı ..2 kattaki ses çıkan komşularına takıldı ve 3kişi birden yere düştüler :) 2 kata takılması arkdaşımın hızını kesmiş ve sadece kolu kırıldı çok şükür şu an hayatta ve çok pişman ..

lise çağlarında da ben denemiştim..
ailemiz çalkantılıydı sorunlu dönemimdi 1 kutu kas gevşetici içmiştim..
sonuç : öle bi gevşedim bi ay kendime gelemedim nerdeyse :)

Eşimin bir akrabasi kendini boğaz köprüsünden atti ne yazik ki hayatını kaybetti. Maddi sikintisi ve eşiyle problemleri varmiş sanirim. çok etkilenmiştim.allah kimseyi çaresiz birakmasin

benimde eski bir kız arkadaşım vardı..
her ayrıldığı sevgilisinin arkasından intahar ederdi..
ama hiç bişey olmadı halen yaşıyo..
nedeni dikkat çekmekti.hafifi dozda ilaç alıyordu..

benimde teyzemin oğlu üniversite sınavını kazanamadığı için kendini başından vurmuştu..çok kritik bir ameliyat geçirdi.şükürler olsun kurtuldu..sonra iki yıllık bir üniversite yazdı..şimdi astsubay..değdimi değmedi tabiki...

uzaktan bir akrabamızın kızı depresyondaydı ve doktorada götüremiyorlardı.banyo yapacağım diye kapıyı kilitleyip kendini astı..Allah afetsin..

arkadaşım inthar etti ve öldü malesef allah rahmet eylesinn

Bizimde eski bir ahbabımız 75 yaşlarında bir bey kendini asarak intihar etti, eşini bir bahaneyle dışarı göndermiş , kadın eve gelince kapının arkasında kalorifer borusunda asılı bulmuş, yetişkin kızları vardı ölümüne üzülemediler aksine böyle bir şeyi bize nasıl yaptın diye kızdılar neredeyse babalarına, göz doktoruna gitmiş bir kaç gün önce doktor görme kaybının olacağını söylemiş, intihara sebep olabilecek bu olayı tahmin ettiler arkasından ama gayet aklı başında bir insandı, içinde ne fırtınalar koptuğunun sırrı da kendisiyle birlikte gitti tabi, Allah taksiratını affetsin

lise birdeyken sıra arkadaşımın ailevi sorunları vardı ingilizce dersindeydik bu başladı ilaçları yutmaya (okula gelirken doktora gitmiş sağlık karnesine bisürü ilaç yazdırmış ) hemen bağrındım hocaya şikayet ettim napıcamı şaşırdım zaten sorunlu bi kızdı duydumki hala öle eylemlere devam ediomuş arada sırada

Çok oldu maalesef..
Annemin arkadaşının eşi polisti ve şok bir haberle kafasına kurşun sıkarak intihar ettiğini öğrendiğimiz de dumur olmuştuk..
Okuldayken bazı arkadaşlar olurdu;evde ailevi bir sıkıntı yaşadıklarında ya da sevgilileriyle bir problem olduğunda intihar girişmlerinde bulunurlardı..Aslında bilini yerinde olan insanlar nu yapmaz düşünmez ble ama o anda işte insan demek k kendini kaybediyor ve canına kıyarak dertleri biteceğini düşünüyor ..
EN etkilendiğim ise;Ukraynada unıversıtedeyken;ev arkadaslarımızdan biri (3kişiydik zaten;o arkadaşta yen gelmişti Amerikadaki bir üniversiteden) sürekli bunalm takılmaya başlamıştı ailesinin onu istemediğini düşünüyordu durumları çok iyiydi ve maddi hiçbir sıkntısı yoktu bilakis çok lüks bir hayatları vardı ama ilgisizler diye yakınıyordu..
Karnımız çok acıkmıştı bir ara dışarı çıkıp birşeyler yiyelim dedik;iki arkadaş çıktık BAHSETTİĞİM arkadaş da ben dinlenicem dedi kulaklığını taktı müzik dinliyordu biz çıkarken;otobüs durağına kadar gittik sonra farkettim ki cep telefonum yok evde unutmuşum onu arayıp ne yersin diye soracaktım;eve döndük baktık ki bir kağıt aynanın önünde; (tüylerim diken diken olmuştu)
Şöyle yazmış;ne beni doğuran annem ne beni parasıyla yaşatmaya çalışan babam..HİÇ AMA hiç kimse umrumda değil yine de hepsi hakkını helal etsin..Düşündüğüm ve özleyeceğim tek şey biricik kardeşim olacaktır..
Sonra hemen evde aramaya başladık onu eteklerimiz tutuşarak;10 katlı r binanın 8katındaydık..Evde yoktu ne banyoda ne odasında hiçbiryerde..Sonra sesler gelmeye başladı;kullanmadığımız arka balkondan koştu baktık;sigarasını yakmış;hazırlanıyordu sanki..o an o kadar şükrettim kii;yaşadığına;bizi görünce hemen geri çekildi;onu ikna etmeye çalıştık uzun bir süre;film gibiydi..Sonunda kardeşini aradım telefonundan e konuşmasını sağladım;sesini duyarsa belki ONUN için vazgeçer diye düşündüm nitekim d öyle oldu..Çok pişmanlık duydu ardından.Çok ağladı hatta ağlama kriziydi diyebilirim;sinirleri yıpranmıştı..Ailesiyle görüştük;kardeşini yanına yolladılar 1 hafta..Kendine geldi o zaman..Büyük badireler atlattık yani..OLay bitene kadar çok şey yaşandı da ben kısa kestim..
Allah kımseyi şuurunu alacak kadar dertlere batırmasın ola kı basına buyuk sıkıntılar verdı SABIR da versın..INTIHAR cok acı bısı ..:teselli:

hayır allak korusun. hiç bişey allahın verdiği canı almaya değmez.

İnsan oğlu bu. Heran neyapacağı belli bile olmaz. Anlat konuş istediğini söyle aklına koymuşsa ve çok kötü durumduysa anlık yanlızlığa telaf olabiliyorlar....

Bir kız evden kaçmıştı. Onunla internetten tanışdık... Nasıl oldu bilmiyorum bir çok kişinin girdiği görüntülü chat odasın da onu gördüm elin de bir silahla.. Tek ben değil oan kim varsa gördü.. Kızla nekadar konuşssunlar yine bomboşdu. Sonra kızla ben konuştum sakin olduğu an. Elleri titriyordu ve yazmakta zorlanıyordu. Kelimeler birbirine giriyordu resmen. Evden kaçıp birisnin evine sığınmış.. Astsubay genç bir adamın evine. Nasıl tanışmışlar tek tek anlattı. Ve neden evden kaçtığını da.. Ailesini seviyor ama annesiyle bir türlü anlaşamıyorlarmış.. Sanırım bir gün işten geç gelmiş. Annesi biliyormuş izin almış. Eve döndüğün de'' annen kınaya gitt ''i demişler kıza. Oda gitmiş ve annesi kızı görür görmez herkesin için '' patrona verdin '' deyip daha ağır laflar edip çantasını erkeklerin önüne atmış. Oanki hali onu küçük düşürmüş ve bunu kendine yakıştırmayıp hemen kaçmış... İşte böyle.. '' Ona yardım etmeyi düşündüğümü '' söyledim ona... Fakat birbirmizi tanımadığınız için hem o benden hemde ben ondan korkuyordum. Nede olsa ikimizden birinin hikayesi seneryo olup hayatlarımızı farklı yerlere çekebilirdik. Kadın derneklerini aradım. '2 tek gitmeyin'' dediler. Zaten kızda o gün arayıp '' Abla bugun geç oldu birdaha mecidiyeköy'den Taxime gelemem ''' dedi. bende tamam dedi. İiçimde baya rahatlamışdı.
Yarın arayıp tekrar görüşmeyi planladık. ve görüşdük. konuşduk.. Sorunlar işte.. Ona nekadar nasihatlar ettim. Bir kaç psikolağa götürdüm... yetemedi. Ailesinden korkuyordu. Eve gitmeyide hiç istemiyordu. Neyse akşam döndük. Ve ona '' msn aç '' dedim. Belki ailesi orada olur diye.. Bişiler yaparak ailesiyle msn de görüşdürdüm. Onlar konuşurken endişeyle kız ağlarken bende kızı ikna etmeye çalışıyordum . Ama kız ısrarla '' kendimi öldürürüm '' diyordu. Sonra düşündüm.'' Bu kız ölücek ben yardım edeyim derken başıma patlayacak. Bırak kızın ölümü kaçması bile benim için kötü '' Aileside ordan bana teşekkür edeceğine küfür ediyordu. Ama iş işden çoktan geçmişdi. Kendimi tamamen ihbar ettim. Neyapim kız ikna olmuyor. Kaçıpta o... mu olucak.. Bu kız babasını çok seviyordu. Hasta olduğunu duyunca ağlamaya başladı. Ve benimde babam ölmüşdü. Biraz duygsal konuşmaya başlayınca ben kız dayanamdı ve ikna oldu. En çok ona '' söz ailen sana hiç birşey yapmıyacak. çünki bende seninle geliceğim ve sende 3 gün kalıcağım. hem adres verirken hiç birşey yapmamaları için söz isteyeceğiz '' dedim. '' Tamam '' dedi. Yaktı bir sigara adresi verdikden sonra onları bekledik. Yakında oturuyorlarmış :bbo: Eniştesi geldi. Baya sertti.. Bizi normal iyi niyetli bir aile olarak görünce rahatladı. ama kıza dövücek gibi bakıyordu. Ben kıza söz verdiğim nevarsa söyledim . Onları vermeyecektim ama kızın ikna olması zordu böyle sözler vermek zorunda kaldım. Busefer hep beraber kızn evine gittik.... Annemin aklı busefer bende tabi.. Neyse gayet iyi karşıladılar... Herşeyi anlattık. Affettiler bende gece kızla baya konuştum. Teşekkür şunlar bunlar derken sabah oldu.
Erkenden kalkıp teyzenin kahvaltı çağrısına gittik. çaylar içildi muhabbetler edildi. Benide çok sevdiler hihoyyyt Sonra akşam oldu. ben kitap okuyayım demeden annesi beni çağırdı. kız hemen '' giderken benim ilaçları dagetirir misin '' dedi. Gittim hemen ilaçlarını götürdüm. Kapısını kapattı. bende annesiyle konuştum . biraz çirkef birkadındı :kızgın:Neyse içim de bir sıkıntı .. ''Gideyim ben artık kitap okuyayım''diyerekden manayla kızın yanına gittim .. Kapıyı açmaya çalışıom açılmıyorsüprizzzzz Kırdık içeri girdim ki... Kız ağzından köpükler geliyordu. Upuzun uzanmış casız yatıyordu... Hemen doktora gittik. Akşama kadar bekledim. Ama yaptığım emekler konuşmalar değmezmiş.. Onu anladım o gün.. Bir insan yaşayacakki anlayacak.... Hayata geri döndü yaşadı ve oda anladı.. O günden beri onu affetmemişdim ve o günden beri onunla hiç konuşmuyorum:kızgın:

Son düzenleme:
Ömerhayyam' da oturuyorum bizim oraların olayları meşhurdur. Birgün bir adam çok içip kendini 5. kattan aşşağıya attı. Ve düşerken heryere çarptı ve arabanın üstüne gömüldü. Onun 5. kattan aşşağıya kadar düşmesini izlemek beni şoka sokmuştu.

Orta okuldayken çok sevdiğimiz bir arkadaşımız vardı. Kendini haplayarak Boğaz köprüsü'nden aşşağıya atmışdı. Kendim görememişdim . Ama ''a takımı'na çıkmışdı görüntüleri.. Savaş Abi ' de baya direndi ama beceremedi....

Kendim de denemişdim. Hala oan hissetiklerimi unutamam. Çaresizlik kötü... Ama şimdi gülüyorum halime :D Kimsenin başına böyle olaylar gelmesin...Şimdi daha güçlüyüm...

dayın intihar etti :çok üzgünüm: birde üst komsumuzun beyi :çok üzgünüm: ikiside rahmetli olduu
ama olan kalan cocuklara oldu
kusenimde hap içip beni aramıstı ömrümden ömür gitmişti neyse hastaneye yetiştirdik bişi olmadı
bidee bende intihar etmiştim
sebepde arkadasım intihar edicem dedi bende ettim bi kutu hap içtim bana ne oluyosa

benımde ortaokuldan bi arkadasım sorunluydu anne-baba bosamıstı sanırım ilk intihar girisimini ortaokul 2de yaptı.. ve bu eylemleri halen devam edıyor olmek için mi yoksa dıkkat cekmek için mi yapıor halen anlamıs deilim zaten suan psikiyatride yatıyor :( anneside kanserden vefat edınce daha kotu oldu .babalarıdan hiç birsey gormediler ve hepten tek baslarına kaldılar. en son intihar girisimini marttı sanırım bileklerini kesmıs ablası gormus zor yetıstırmısler hastaneye bide .. Allah akıl fıkır versın dicem ama aklı fikri nasıl olmek olmus kzın :(((

aman Allah korusun..
yakın çevremden kimseyi öyle bir durumda görmedim.. ama tabii arkadaşımın arkadaşı yada çevresi evet malesef var
duyunca bile insanın tüyleri ürperiyor..

Son düzenleme:
malesefffff yaşadık çok samimi arkadaşımızdı senağlama çocuklarımız beraber büyüdü eşim ve benim ailece görüştüğümüz arkadaşımızdı birtek yediğimiz içtiğimiz ayrı gidiyordu
ama karı koca problemleri vardı bizde yardımcı olmaya çalıştık ama birtirlü başaramadık
kadın ayrılmak istiyordu ama adam istemiyordu koca kafalı neymiş karısından ayrıldı derlermiş anlaşamadılar ve ayrı yaşamaya başladılar buda gurur yaptı
bir geceyarısı telefon çaldı ilaç içmiş eşimi aradı ölüyorum diye apar topar gitti eşim kapıyı kırıp hastaneye götürdü neyse kurtuldu neler konuştuk bunun günah olduğunu
birtek ayrılan onlar olmıycağını ama olmadı
karısı ne yaparsa yapsın olmuyo bu evlilik bitti diyordu
ve adam ikinciyide denedi yine bizi aradı eşim yine kurtardı ama bu adam ölümü kafaya koymuştu birkere üçüncüyüde yapıcam dedi aile büyükleride girdi devreye
hiç bir şey değişmedi adam yine yapıcam diyo başka birşey demiyordu
ve dediğini yaptı 2 kere iaç alan adam midesi yıkanıp kurtulduğu için daha kesin bi çözüm bulmuş kurtulmamak için
ve en sonunda kendi dükkananında kendini astı öldürdüsenağlama senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

haziran ayında henüz altı aylık evli, karnında üç buçuk aylık bebeğiyle bir arkadaşımın kardeşi evinde kocası ve görümcesi tarafından asılı bulundu, türkiye isveç maçının olduğu gece

herkes gibi duyduğumda inanamamıştım, öylesine sakin, öylesine hanımefendi, inançlarına bağlı, beş vakit namazını vaktini geçirmeden kılan, sürekli kuran hatim eden bir kadındı,

onu bu derece bunalıma iten, yaşamaktan vazgeçiren sebepleri bilmiyorum, kimse bilmiyor, sırlarıyla gitti ama tek dileğim,

rabbim onu afettsin...

Back