• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Hiç intihara teşebbüs eden bir tanıdık veya yakınınız oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hiç intihara teşebbüs eden bir tanıdık veya yakınınız oldu mu?

• hayır

OY: 32 25,6%
  • evet

OY: 93 74,4%

• Ankete Katılan
    125
Geçen yıl annemim kuzeni intihar etti.kendini denize atmış.maalesef kendini kaybettik.ertesi gün sahilde bulmuşlar.Allah affetsin.

intihar en büyük günahtır arkadaşlar. bu her nakadar kurkutmak amaçlı bir söz gibi görünsede aslında bağşlanmak için söylenmiştir bence. hayatta hiç bişey insan hayatı kadar değerli değildir. her derdin mutlaka ama mutlaka bi çaresi vardır.. her günahında bir tövbesi. hayata nokta koymakla her suçu ve günahı kabullenmiş oluruz. nokta koyduğumuz sanarız ama asıl paragraf o zaman başlar.
yazılanları okuyunca çok üzüldüm.:1no2:
ben bi iki kara düşünmüştüm ama hesabı düşününce aklımdan dahi sildim.
rabbim yardımcımız olsun.

ben kendim bizzat denedim ama sora anladımki yanlışilacı içmisim:teytey: sora da denemedim zatennn

halamın oğlu birlikte büyüdüğüm kuzenim 4 kez intihar etti.1.ilaç içti midesi yıkandı 2. fare zehiri içti kutuldu 3.kez bileklerini kesti diktiler sonuncusunda ise kendini astı ve hayata elveda dedi..3,5 sene oldu hala aklıma gelince gözlerim dolar...

Evet Recep abim vardı kardeş torunuyduk..7 yıl olmuş... Kendini astı...Ne yazık ki bulunduğunda çoktan vefa etmişti kimse nedenini bilemedi..ÖSSyi kazanamadığı için falan dediler..Ne kadar da temiz yüzlü sevecen bir insandı...Allah affetmiştir umarım...

allah bilir ama alllahın verdiği canı allah alırbenneyaptımki.intihar edene af yok dinimizde..:1no2::1no2:

Bende denemiştim çocukluk işte .Babannemin ilaçlarını içip birde mektup yazmıştım .Sonrada uyanıp bir tencere yemek yemiştim ilaçlar iştahımı açmış ne ilacı içtim bilmiyorum?????**:uhm:

bende ilaç içmiştim 5 kutu, sonra pişman oldum, kendim kustum bol su içtim falan. içtiklerimin hepsi grip ilacıymış bi kaç sene grip olmamıştım:) salaktım sanırım eskiden:)

benimde ev sahibim intihar etti. üst katımda oturuyorlardı ve sabahleyin seslerle uyandık. tuz ruhu içmiş. hastaydı, ancak önemli bişey değil diye biliyorduk.. o yüzdenmi yoksa başka bir sebebtenmi hiç belli olmadı. yaşını başını almış, çok dindar bir kadındı. kızlarımla çok ilgilenmişti, dışarı giderken yanına falan bırakırdım bazen.. yıllar sonra aklıma geldi yine, kötü bir durum ya..

Ben kendim denemiştim 15 yaşımda. Ne kadar çocukmuşum. Ne kadar büyük bir hata. Ondan sonra da teşebbüs edenler çok oldu etrafımda gördüğüm. Okurken yurttaki oda arkadaşım kanayan bilekleriyle kantine yanıma inmiş ve "bak naaptım" demişti, ben de "iyi ... yedin" demiştim, hiç unutmuyorum...tey allam ya.

HİÇ BİR ŞEY İÇİN ÖLMEYE DEĞMEZ...NASILSA BİR GÜN ÖLECEĞİZ, KAZIK ÇAKACAK DEĞİLİZ DÜNYAYA. YAŞAMA SEVİNCİNİZ HİÇ DİNMESİN İNŞALLAH.

evet malasef arkadaşım gözlerimn önünde bileğini kesti o bayılcana ben bayıldım neyseki yalnız diildik ama bana bunu yaşattığı için onu asla affetmicem

benimde kankam bir kutu hap içmişti ..o sırada beni arıyor hoşçakal demek için..bende koşarak eve gittim bir de ne göreyim yatakda uzanmış nasıl oldu birden nerden aklıma geldi ise onu ordan kaldırıp suratına tokat attığımı biliyorum..o anda kendine geldi ağlamaya başladı sonrada hastaneye kaldırdık bir güzel midesi yıkandı...
oanda gerçekten çok korkmuştum şuan suratımda küçük bir tebbessümle yazıyorum bunu..
çok şükür harika bir insanı kaybetmedim yeniden kazandım..rabbime şükürler olsun ki hayatta canım kankammm

Maalesef benim dünyada herseyi kendine cok sorun eden bir kizkardesim var.Hemde hic degmez bir erkek icin intihar etmis.Ben göremedim,cünkü onlar Türkiye'de yasiyorlar.Bir kutu ilac icmis gece herkes yatarken.Ama Allah'tan annem gece kalkip ona bakmaya gitmis de hemen hastaneye yetistirmisler.

Arkadaslar Allah'in verdigi cani almaya kesinlikle hakkimiz yok.Ve intihar etmenin en kötü tarafida Allah bunu affetmiyor.Cennet kapilari bu insanlar icin sonsuza dek kapali kalacak.Yapmayin,herseyi bir caresi vardir.Güzel Allah'im dert verdimi dermanini da yaninda verir.Herkese dertsiz tasasiz bir hayat diliyorum......

cok zavallı bır hareket olmakla bırlıkte cok guclu ınsanların yapabılecegı bır sey arkadaslar.herkes olumden korkar.ve nıyetlenmek bıle cok guclu ıradesı olanların ısıdır bence.ama salaklıktır o ayrı.sebep her neyse degmez.arkanızda kalanları uzmeye ne hakkınız war dıye dusunuyorum.arkadasım yapmıstı.Allahtan kurtuldu bıraz tedavı gordu.erkek ıcın.su an baska bırını sevdı.evlendı cocugu bıle war.olseydı nolcaktı.o degmez adam ıcın.

ollmadı
şükürler olsun

allah bilir ama alllahın verdiği canı allah alırbenneyaptımki.intihar edene af yok dinimizde..:1no2::1no2:
Biliyorum arkadaşım çoook günah:1no2:Benimkisi Allah'ın sonsuz merhametine dayanarak bir umut işte..Aslında abi abi diyerek beraber oyunlar oynadığım insanın azab içinde olduğunu düşünmek istemiyorum sadece ama her şey ortada:a015:

evet oldu.
Allah kimsenin başına vermesin.

malesef evet eski isyerinde bir arkadasim kendi astı :(

hala sevgilisin onu gömmeyin o karanliktan cok korkar noolur onu gömmeyin feryatlari aklimda

ailesi ztn bitmiş durumdaydı.

cok acı bi durum allah kimseye yaşatmasin:(

malesef oldu, gerçekten bu tecrübe çok acı.
ilaç içen bir yakınımız olmuştu. çok şükür kurtuldu.

babamın amcası piayasaya borçlanmış baya sonra da toparlayamamış.bu adamın 4 oğlu 1 kızı var...mühendis, öğretmen hepsi..hatta biri açık parfüm varya çok meşhur onun sahibi...bu kadar çocuğa ve kendi kardeşlerine rağmen fare zehiri içerek intihar etmişti.Çok küçüktüm baya etkilenmiştim..
yan komşumuz bayan da artık kocasına katlanamadığı için ilaç içmişti...çocukları bizim kapıyı yumrukluyolar, bağrışıyolar...babam hemen sırtladı hastaneye yetiştirdi kadını...kocası o sıra 3000 promil filan tabi...Neyse o kurtuldu artık hayata ve çocuklarına sahip çıkıyor kocasına inat...
Allahım kimseyi zor duruma düşürüpte bu cezası çok büyük hatayı yaptırtmaz inşallah..

Eşimin iş arkadaşı ben de bizzat tanıyordum evlenmesine bir kaç ay kala nişanlısından ayrılmış..Sonra o gün telefon gelmiş ona gece yarısı..Annesine demiş ben dışarı çıkıyorum diye annesi de hissetmiş gibi ağlamış yalvarmış gitme diye..Sonra arabayla baya bi uzaklaşmış..Ve silahla başından vurmuş kendini Yol kenarında bir yerde..Hemen ölmemişti ama bir kaç gün sonra öldü..Ailesi umutluydu belki yaşar diye ama doktorlar biz bu kadar yaşamak istemeyen bir hasta görmedik demişler..Yani kendini bırakmış artık iyice,hayattan kopmak istemiş allah hepimizi korusun..Eşime de iş yerinden bir kaç gün önce demiş ki "nabıcaksın yaşayıpta genç öl ki akılda kalasın"..Aslında sinyalleri vermiş ama hiç te dertli durmuyodu diyolar gerçekten de çok neşeli bir insandı..Bir de ben otogarda çalışırken sürekli bir kadın gelirdi kızını otobüse bindirirdi o kadar şen şakraktı ki anlatamam.Genç bir hanımdı..Sonra bir gün yerel gazeted e gördük ki av tüfeğiyle intihar etmiş şok olmuştuk allah kimseye yaşatmasın..

Back