İnanın ben de bilmiyorum. Aslında korkacağım bir durum veya olay yok. Ama bazen içimi bir anda nedenini bilmediğim bir korku sarıyor.Önce neden korktugunuzu bulursaniz belki daha kolay cözersiniz?
Aslında bir dönem psikiyatriste gittim. Gitme sebebim çocukken yaşadığım akran zorbalığı vb. konulardı. Psikiyatrist sayesinde yani yardımlarıyla çoğu kaygılarımdan kurtuldum. Kişilik bağlamında eskiye kıyasla şu an daha güçlüyüm. Olaylara soğukkanlı yaklaşabiliyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Sanırım bir süre daha psikiyatriste gitmem gerekiyor. En yakın zamanda mutlaka gideceğim.Çok vakit kaybetmeden güzelce araştırarak bir psikiyatriste gidin. Geçici bir durum da olabilir kaygı bozukluğu da olabilir. Bunu en iyi doktor anlar. Bana sorarsanız kaygı bozukluğu yaşamaya başlamışsınız. Önce mutlaka bir uzmana danışın, sonra meditasyon yapabilirsiniz, yeni bir hobi edebilirsiniz vs vs
Sanırım belirttiğiniz gibi kaygı. İnanın korkacağım bir olay veya durum yok. Olsa dahi bunlara artık soğukkanlılıkla yaklaşabiliyorum. Yani adımlarımı her zaman sağlam atmaya çalışıyorum.Korku var olan birşeyden çekinmektir.
Yaşadığınız şey kaygı bence.. kaygı bozukluğunuz olabilir.
Çok haklısınız. Ruh sağlığı her şey önemli. En yakın zamanda gitmeyi planlıyorum.Psikiyatriye gidin bence ihmal etmeyin önemseyin ,ruh ve akıl sağlığınızın bozulması,bedensel sağlığın bozulmasından daha kötü bence. İhmal etmeyin derim.
Kaygı ve anksiyete bozukluğu tamamen. Bi dönem yaşamıştım psikiyatristten tedavi aldım. Düzeliyor merak etmeyin. Gün içinde meşguliyetlerinizi artırın. Müzik dinleyin bol bol. Zaman gerçekten ilaç zamanla geçiyor.Herkese merhaba, içimde hiç geçmeyen bir korku hissi var. Neyden korktuğumu tam olarak ben de bilmiyorum. Tüm gün zihnim dolu olduğu halde bir anda içimi bir korku sarıyor. Bu korku sonucunda da beynimde sürekli bir şeyleri kurmaya başlıyorum. Kurdukça da korkuyorum ve istemsizce endişeleniyorum. Bununla nasıl baş edebilirim inanın bilmiyorum. Bunu yaşayan sadece ben miyim? Siz de bazen ya da genel olarak bu durumu yaşıyor musunuz? Yenmek için ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Kaygıların temeli travmalardır. Çok rahatsız ederse, bir uzmana mutlaka danışınız. Geçmiş olsun..Sanırım belirttiğiniz gibi kaygı. İnanın korkacağım bir olay veya durum yok. Olsa dahi bunlara artık soğukkanlılıkla yaklaşabiliyorum. Yani adımlarımı her zaman sağlam atmaya çalışıyorum.
Haklısınız. Çocukken akran zorbalığına uğramıştım. Bu zorbalıkla ilgili gözümün önünden ara sıra bazı şeritler geçiyor. Ancak bunu aşmaya çalışmıştım. Hatta yakın bir zamana kadar psikiyatriste gidiyordum. Fakat ara vermek zorunda kaldım. En yakın zamanda tekrar gitmeye çalışacağım.Kaygıların temeli travmalardır. Çok rahatsız ederse, bir uzmana mutlaka danışınız. Geçmiş olsun..
Evet çok haklısınız girdap gibiYaşadığınız süreç girdap gibi, ilk başta korktuğunuz meseleyi düşünürsünüz sonra bir başkasını sonra bir başkasını ve korku genellenmrue başlar.
Zihninizi meşgul etmeye bakın. Çalışmıyorsanız çalışın
Uzmandan yardım almanız daha sağlıklı olur bence yaşayan biri olsa da psikoloji de neticeler aynı olmayabilir. Geçmiş olsunHerkese merhaba, içimde hiç geçmeyen bir korku hissi var. Neyden korktuğumu tam olarak ben de bilmiyorum. Tüm gün zihnim dolu olduğu halde bir anda içimi bir korku sarıyor. Bu korku sonucunda da beynimde sürekli bir şeyleri kurmaya başlıyorum. Kurdukça da korkuyorum ve istemsizce endişeleniyorum. Bununla nasıl baş edebilirim inanın bilmiyorum. Bunu yaşayan sadece ben miyim? Siz de bazen ya da genel olarak bu durumu yaşıyor musunuz? Yenmek için ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bir de özellikle mevsim geçişlerinde, kaygılarin artış gösterdiğini okumuştum bir yerde.. tekrardan geçmiş olsun..Haklısınız. Çocukken akran zorbalığına uğramıştım. Bu zorbalıkla ilgili gözümün önünden ara sıra bazı şeritler geçiyor. Ancak bunu aşmaya çalışmıştım. Hatta yakın bir zamana kadar psikiyatriste gidiyordum. Fakat ara vermek zorunda kaldım. En yakın zamanda tekrar gitmeye çalışacağım.
Bunu herkes yaşamaz.Herkese merhaba, içimde hiç geçmeyen bir korku hissi var. Neyden korktuğumu tam olarak ben de bilmiyorum. Tüm gün zihnim dolu olduğu halde bir anda içimi bir korku sarıyor. Bu korku sonucunda da beynimde sürekli bir şeyleri kurmaya başlıyorum. Kurdukça da korkuyorum ve istemsizce endişeleniyorum. Bununla nasıl baş edebilirim inanın bilmiyorum. Bunu yaşayan sadece ben miyim? Siz de bazen ya da genel olarak bu durumu yaşıyor musunuz? Yenmek için ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinize ihtiyacım var.