• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

kızlar gecende yüzük falı yaptım.yuvarlak alyans gibi bir yüzüge ama benımkı alyans degıldı cam gibi bişeydı umreden gelmişti.sac telinizi baglayıp yarım bardak dolu suya o yuzugu tutuyosunuz sac telınızle.beklıyosunuz kıpırdamadn.yuzuk zamanla hareket etmeye baslıyo cıkan çın çın seslerı sayıyosunuz.kaç kere carparsa o yasta evlenıyomussunuz :) fala ınanma falsız kalma mısalı yapim bi dedim merak geldi.27 cıktı 27 yasımdayım zaten :) sonra kuzenım ver bakım bende yapım dedı aldı yüzügü masadan yere düştü yüzük yanlıslıkla düşürdü.hafifte düştü.benım yüzük tam ortadan ikiye kırıldı.kızda falına bakamadı üzüldü bide yüzügüümü kırdıgına cok sevıyorum bu yuzugu dıye söylemıstım falıma bakarken ben ne bılım kırılıcak:) üzülme ben bunu küpe yapıcam bak tam ıkıye böludu yıne kullanırım fılan dedımde rahatladı kız biraz :)

göbekli erkek ben de sevmem doğrudur, benim göbeğim olmasına rağmen:9:

Ben dal gibiyim maşallah :nazar: ama g.tlü göbekli erkek severim varsa bana gönderin :37:

bu topiğe çok yazacak şeyim var ama yazmayayım , sonu gelmez. Ben de duygusal boşluktayım.....kadir gecesi hepimize dua edeceğim. Lakin şöyle bir şey de var, kendimizi hayata kapatmayalım, karamsarlığa kapılmayalım. Biz kısmete yardımcı olmak için ne yapıyoruz bunu düşünelim, eve kapanmayalım. Ben de sık sık karamsarlığa kapılıyorum, enerjim hiç yok ama kendimi zorluyorum. Dilini bilmediğim bir ülkede sosyalleşmeye, kendimi izole etmemeye çalışıyorum , sizden daha zor durumdayım dostlar.

Ne desem boş biliyorum ,üzülmeyin diyemem çünkü ben de üzülüyorum. Yine de iyi dileklerimi sunmak istedim.

Aslında evlenmek isteyip bir türlü kısmet olmayanların açtığı çok konu var. Ben de o konuları okudum, kendi hislerimden de bahsettim. Bu konuyu daha farklı bir amaçla açmıştım, tekrar anlatayım. Kısmetimiz gelir veya gelmez bunu bilemeyiz tabi ki. Diyelim ki yıllar sonra gelecek ya da hiç gelmeyecek, sonuçta artık takmıyoruz desek bile içten içe hepimiz üzülüyoruz. İşte bu bekleyişe ve üzülmeye bir çare bulan var mı? İçim sıkıldığında şöyle bir aktivite yapıyorum iyi geliyor, ya da terapiye gittim iyi geldi ya da düşünce yapımı değiştirdim falan diyen var mı? Biz de deneyelim. Böyle üzül üzül depresyona gir nereye kadar? Hayatı kaçırdığımı hissediyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Evlenmemiş ama hayatı dolu dolu yaşayanlardan tavsiyeler istiyorum kısacası.

Ben çok geziyorum mesela, çeşitli arkadaş gruplarımla programlarım oluyor, keyfli bi hayatım var yani. ama üzülüyorum tabi keşke sevgilim olsa die ama Allah herşeyi içimize sinirsin..Mutsuz olmayalım inşallah..

Aynı duyguları ben de paylaşıyorum, evde olduğum zamanlarda yalnızlığımı daha derin hissedip iç dünyama daha fazla yoğunlaşıyorum ve bu aralar hep evdeyim :( Mutlu olmak için çaba göstermeye çalışıyorum ama sevmek-sevilmek ihtiyacının oluşturduğu boşluğu başka bişeyle kapatmayı başaramıyorum çoğu zaman, Allah bu dertten muzdarip herkesin gönlüne göre versin, hepimize hayırlı eş hayırlı evlatlar nasip etsin. Olaya şu açıdan da bakabiliriz, belki de ilerde evlendiğimizde evliliğimizin kıymetini çok daha iyi bilicez.

Ben de gecenin şu saatinde sahuru beklerken evde kalmış olarak düşüncelerimi yazayım dedim. Ben de 35 yaşındayım. Evliliği artık hiç düşünmüyorum. Kimin ne düşündüğü de umrumda değil. Beni sadece annem deli eder. Vıdı vıdı hiç aklından çıkarmaz evliik işini. Ama ben evlensem dünyanın kaç bucak olduğunu görecekler. Gerçi onları da anlıyorum. Bizim memleketin hatunlarının canları sıkılınca, alınyazılarına kafa tutma ihtiyacı hissettiklerinde hemen etraflarındaki bekarlara yöneliyorlar iyilik(!) yapmak için. Sen kendi işine bak bacım. O kadar çok işin var ki. Önce bi psikoloğa git, hiçbir işe yaramama düşüncesinden nasıl kurtulursun öğren. Ergenlerinle nasıl başa çıkabilirsin, onu öğren. Kocanın kadirbilmezliğine karşı ne yapabilirsin, onu da öğren. Benim senin yaşantına zerre kadar bir özentim yok. Hatta düşündükçe, hayır, olamaz! diyorum. Ben bencil değilim ama evliliği kaldırabilecek kadar da gücüm yok. Sonumun ne olacağını da Allah bilir. Ona dua ediyorum. Ama insanın çoluk çocuk sahibi olup da kapılara bakarak yalnız yaşaması da daha zordur. Bugün yaşlı olan hemen herkes yalnız. Çocuk sahibi olanlar, huzur evlerine bile gidemiyorlar evlatlarına mal, para bırakabilmek için. Ama evlatlar, o evlatlar... Her şeyi sığdırıyorlar da eve bi anne babalarını sığdıramıyorlar! Ben emekli olur olmaz huzur evine gideceğim. Orada yaşıtlarım olacak, yalnızlık da çekmeyeceğim. Gerçi ben yalnızlığı da severim ama insanın iki laf edeceği birileri de olmalı yanında. Huzur evleri benim gibi çoluk çocuğu olmayan yaşlılar için bulunmaz bir yer. Tabii ömrüm de vefa ederse. Bence evlenmemekten, yalnızlıktan korkmayın. Ben hiç yalnızlık hissine kapılmam, hep yaratanımın yanımda olduğunu hissederim. Öyle hissettiğim için de o konuda hiç can sıkıntısı yaşamam. Evlenmeyin demiyorum ama evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı da var oluş nedeniniz gibi görmeyin.

meğer bu konuda ne çok dertli varmış, dışarıda hep mutlu çiftleri görüyoruz oysa ki, ne yapıyorsunuz eve mi kapanıyorsunuz yoksa kızlar:3:

Ben dal gibiyim maşallah :nazar: ama g.tlü göbekli erkek severim varsa bana gönderin :37:

bu topiğe çok yazacak şeyim var ama yazmayayım , sonu gelmez. Ben de duygusal boşluktayım.....kadir gecesi hepimize dua edeceğim. Lakin şöyle bir şey de var, kendimizi hayata kapatmayalım, karamsarlığa kapılmayalım. Biz kısmete yardımcı olmak için ne yapıyoruz bunu düşünelim, eve kapanmayalım. Ben de sık sık karamsarlığa kapılıyorum, enerjim hiç yok ama kendimi zorluyorum. Dilini bilmediğim bir ülkede sosyalleşmeye, kendimi izole etmemeye çalışıyorum , sizden daha zor durumdayım dostlar.

Ne desem boş biliyorum ,üzülmeyin diyemem çünkü ben de üzülüyorum. Yine de iyi dileklerimi sunmak istedim.[/QUOTE

havan bana mı yoksa, ben de sana bir göbek havası atarım şaşarsın:9: ne bulursunuz göbekli erkekte,burada çok var diyorum,hala orada arıyorsunuz:9:

canım o dediğiniz duayı her gün mü okuyorsun abdest alımasın gerekiyor mu okumadan evvel?

Ne desem yalan olur cunku bilmiyorum. Ben hep abdest alip okudum, oyle daha cok icime siniyor. Ilk zamanlar kitaba bakip okuyordum, tabi daha yavastim. Gunde 100 tane okuyordum. Sonra okuya okuya ezberleyince gunde rahat 200-250 tane okudum. Kismetim ciksin evleneyim diye degilde Allahim saglik, huzur, mutluluk ver diye okudum. Ve gercekten hayatimda iyi yonde degisiklikler oldu. Cok mutsuz oldugum ama bitiremedigim iliskimi bitirdim, maddi yonden aklima gelmeyecek gelismeler oldu.

kızlar gecende yüzük falı yaptım.yuvarlak alyans gibi bir yüzüge ama benımkı alyans degıldı cam gibi bişeydı umreden gelmişti.sac telinizi baglayıp yarım bardak dolu suya o yuzugu tutuyosunuz sac telınızle.beklıyosunuz kıpırdamadn.yuzuk zamanla hareket etmeye baslıyo cıkan çın çın seslerı sayıyosunuz.kaç kere carparsa o yasta evlenıyomussunuz :) fala ınanma falsız kalma mısalı yapim bi dedim merak geldi.27 cıktı 27 yasımdayım zaten :) sonra kuzenım ver bakım bende yapım dedı aldı yüzügü masadan yere düştü yüzük yanlıslıkla düşürdü.hafifte düştü.benım yüzük tam ortadan ikiye kırıldı.kızda falına bakamadı üzüldü bide yüzügüümü kırdıgına cok sevıyorum bu yuzugu dıye söylemıstım falıma bakarken ben ne bılım kırılıcak:) üzülme ben bunu küpe yapıcam bak tam ıkıye böludu yıne kullanırım fılan dedımde rahatladı kız biraz :)

O fali ben de yaptim. Yuzuk durmak bilmedi. 60a kadar saydim sonra biraktim :)))))

Ne desem boş biliyorum ,üzülmeyin diyemem çünkü ben de üzülüyorum. Yine de iyi dileklerimi sunmak istedim.

Senin bazi konularini hatirliyorum. Yabanci ulkede yasamak zor tabi. Allah kolaylik versin canim.

O falı bende yaptım :D doğruluk payı var mı acaba kızlarrrr?? :D

Hic evlenmemis, otuz yasin uzerinde ve artik pek de umudu kalmamis olan arkadaslar sorum size. Gunler bir sekilde geciyor. Kimimiz calisiyoruz, kimimiz hobilerimizle zaman geciriyoruz, kosturuyoruz ama geceler size de cok uzucu ve uzun geliyor mu? Neler yapiyorsunuz? Zamaninizi nasil geciriyorsunuz? Ve en onemlisi moralinizi nasil yuksek tutuyorsunuz?
Ben hala ailemle yasiyorum. Cocukmusum gibi odam var, evlilerin evi varken. Bu gucume gidiyor. Odamda bir suru ceyizim var ozenle secip ozenle sarip sarmaladigim. Evim olsa, kendi zevkimce dosesem diye hayal kurmak bile aci veriyor. Ailemle yasamak gucume gidiyor dedim ama Allah onlari basimdan eksik etmesin. Bir gun gelecek onlar olmayacak. Ben ne yapacagim o zaman yapayalniz? O kadar korkuyorum ki.
En kotusu de amacsiz yasamak. Ne icin yasiyorum ki ben? Calismak icin mi? Gezip tozmak deseniz herkes evli kimle gezeyim, yalniz mi? Coluk cocuk yok. Bombos bir hayat. Varligim ya da yoklugum neyi degistiriyor ki? Hic evlenmemis bir halam var. Annesi babasi uzun zaman once vefat etmis tabi. İki kardesi var ama herkes kendi hayatini yasiyor. Oyle olmaktan cok korkuyorum. Kismet deyip geciyoruz. Ama isyan etmemek elde degil. O kadinin ne gunahi var da onun kismetine boyle yalnizlik ve bos bir hayat dusmus?
Yardim edin arkadaslar. Psikolojim cok kotu. Eger benim kismetim de boyleyse koca bir hayat nasil dayanacagim? Siz nasil dayaniyorsunuz?

nişanlanmadan önce yaşım 25olmasına ragmen aynen senın gıbı dusunuyordum yanlıs ınsanlar grmıstı hayatıma kısa surelı ama uzucu ılıskıler yasamıstım.neye elımı atsam kuruyordu benım ıstedgım benı ıstemıyor benı ısteyenıyse ben bı turlu mutlu olamıyordum evde aılesel sorunalrmda var yalnız hıssedıyordum manevıyata yoneldım dualar namaz ınanc ve gecen sene bu aylarda nısanlımla tanıstk bır kac ay sonra da nısan yaptık mutluyuz ama sorunlar hıc bıtmıyor nısanlmla brbrmızı sevmemıze ragmen evlenmek ıstememıze ragmen bazı engellerden evlenemıyoruz demem o kı karamsarlıga kapılma allah bır kapı acıcaktır.hakkında hayırlısını ıste eger cok ıstedıgın bırsey olmuyorsa allah senın ıcın belkı daha guzel bır plan yapıyordur boyle dusun bende senın gıbıydım belkı ayıp ama ılskısı olan yada nısanlı arkaaslarmı ıcten ıcten kıskanıyordm neden bende onlar gıbı deglm dıye evlı arkadaslarmla gorusmuyordum cunku baska bır boyut oluyor evlı bekar arkadslık:/ sonuç olarak dua et bıldıgım cok guzel hacet dılek kısmet dualarıda var:) denenmıs yardmcı olabılırm...

nişanlanmadan önce yaşım 25olmasına ragmen aynen senın gıbı dusunuyordum yanlıs ınsanlar grmıstı hayatıma kısa surelı ama uzucu ılıskıler yasamıstım.neye elımı atsam kuruyordu benım ıstedgım benı ıstemıyor benı ısteyenıyse ben bı turlu mutlu olamıyordum evde aılesel sorunalrmda var yalnız hıssedıyordum manevıyata yoneldım dualar namaz ınanc ve gecen sene bu aylarda nısanlımla tanıstk bır kac ay sonra da nısan yaptık mutluyuz ama sorunlar hıc bıtmıyor nısanlmla brbrmızı sevmemıze ragmen evlenmek ıstememıze ragmen bazı engellerden evlenemıyoruz demem o kı karamsarlıga kapılma allah bır kapı acıcaktır.hakkında hayırlısını ıste eger cok ıstedıgın bırsey olmuyorsa allah senın ıcın belkı daha guzel bır plan yapıyordur boyle dusun bende senın gıbıydım belkı ayıp ama ılskısı olan yada nısanlı arkaaslarmı ıcten ıcten kıskanıyordm neden bende onlar gıbı deglm dıye evlı arkadaslarmla gorusmuyordum cunku baska bır boyut oluyor evlı bekar arkadslık:/ sonuç olarak dua et bıldıgım cok guzel hacet dılek kısmet dualarıda var:) denenmıs yardmcı olabılırm...

canım dediğin dualar hangileri banada verebilirmisin?

umarım senin evlenmemenin sebebi (SEN DEGILSIN) - yani illaki zengin, yakışıklı, zeki, mert, atılgan .....bir koca istiyorum
demiyorsun ..değil mi ?
bu zamanda bunlardan kalmamış :50:

cattycat , arkadaşım benim konumu da okumuşsun, halimi biliyorsun. 25 yaşındayım ama hayatımın hiç bir döneminde bu konular hakkında bu kadar umutsuz ve olumsuz olmamıştım. Bütün hayal kırıklıklarımdan sonra artık bir mutlu sonun benim için mümkün olacağına inanmıyorum. Hatta şaka yollu artık yedi sekiz kedi alır onlarla yaşarım ben de filan diye konuşuyorum insanlarla. Ama işin kötüsü içimden gerçekten de o denli yalnız kalacağıma inanıyorum. :ssz: Evden çıkmak istemiyorum, kimseyle görüşmek istemiyorum, bunları konumda da yazmıştım... Keşke sihirli bir değnek olsa elimde de kendimi de sizleri de bu ruh halinden kurtarsam. Ama gerçekçi bakınca etrafa işimiz çok zor. Severek ayrıldım, zaten kahroldum... Bari gelecekten umudum olsaydı, ama o da yok... :ssz::ssz:

canım dediğin dualar hangileri banada verebilirmisin?
tabıkı hemen anlamlarıyla veriyorum

Allâhümme innî es’elüke bi-enne lekel-hamdü lâ ilâhe illâ entel-Hannânül-Mennânu bedî’us-semâvâti vel-ardı yâ zel-celâli vel-ikrâm yâ Hayyu yâ Kayyûm.
Anlamı:Ey Allah’ım,hamdlerim sanadır,nimetleri veren sensin,senden başka ilah yoktur.Sen semavat ve arzın celâl ve ikrâm sahibi yaratıcısısın,Hayy ve Kayyûm’sun.Kainatı ayakta tutan hayat sahibisin.Bu isimlerini şefaatçi yaparak senden istiyorum!

kısmeti bağlı olan kimse aşağıdaki duayı her gün (100) kere okuyup gönlünce dua ederse en kısa zamanda muradına erer.
” Allahümme Ya Rabbi bicahi sahibi’l-vesileti Seyyidina ve Nebiyyina ve Habibina ve kurrete uyunina ve nur-i ebsarina ve Habibike Muhammedi’l-Mustafa ve Rasülike’l-Murtaza ve Nebiyyike’l-Mücteba, hevvil ahvalina ila ahseni’l-hal.Ya Muhavvile’l-havli ve’l-ahval.”

Dilek ve Hacet için
Allâhümme salli ve sellim alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî kadra lâ ilahe illallah. Ve ağninâ vahfaznâ ve veffıknâ limâ terdâh. Vasrif annes sûe varda anil haseneyni reyhânetey hayril enâmi ve an sairi âlihî ve ashâbihil kiram. Ve edhılnel cennete dâres selâm. Yâ Hayyü yâ Kayyûmü yâ Allah

Kadir Süresini 100 kere okuyan kimsenin kalbine ismi Ēzamin ilham eder o kimse diledigi kadar dua eder ve duasi kabul olur.Yani Cenab-i Hak, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lutfederek verir.
inna enzelnahü fi leyletilkadr. Vema edrake ma leyletülkadr.Leyletülkadri hayrum min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verrühu fiyha bi'izni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matla'ılfecr.

ve ismi azam duası
Allâhumme innî es’eluke bienne lekel hamdu lâ ilâhe illâ entel mennânu yâ hannân * yâ mennân * yâ bedîus semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm * yâ hayyu yâ kayyûmu, lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimin * allâhumme innî es’eluke biennî eşhedu enneke entallâhu lâ ilâhe illâ entel ehadus samedullezî lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehû kufuven ehad * elif lâm mîm * allâhu lâ ilâhe illâ huvel hayyul kayyûm * ve ilâhukum ilâhun vâhidun lâ ilâhe illâ huver rahmânur rahîm * yâ zel celâli vel ikrâm * yâ erhamer râhimîne, allâhumme innî es’eluke bienneke entallâhu lâ ilâhe illâ entel vahidul ehadul ferdus samedullezi lem yelid ve lem yuled ve lem yekun lehû kufuven ehad, lâ ilâhe illâhu * vahdehû lâ şerîke lehû * lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey’in kadîr * lâ ilâhe illallâhu ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm * es’eluke bismikel eazzul ecellul ekrem * rabbî rabbî rabbî yâ rabbî yâ rabbi yâ rabbî lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh * lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey’in kadîr * el hamdu lillâhi ve subhânallâhi vel hamdu lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm

bunlar benım dua arşivimden ben kendimce fetih süresini ve rahman süresinide okuyorum dua edip allahtan istiyorum bu surelerı arastırabılırsın fazıletlerını hacet dılet her turlu murat için hasıl olmustur...
ayrıca tesbıhte cekıyorum ya fettah .kapıları açan anlamında adedi 489 , ta latif dualarının kabul omasını isteyenler,her türlü isteğe cevap veren bir esmadır.Zikir adedi(129) bunlarda allahın 99 isminden inşallah faydasını görürsün allah kabul etsın

cattycat , arkadaşım benim konumu da okumuşsun, halimi biliyorsun. 25 yaşındayım ama hayatımın hiç bir döneminde bu konular hakkında bu kadar umutsuz ve olumsuz olmamıştım. Bütün hayal kırıklıklarımdan sonra artık bir mutlu sonun benim için mümkün olacağına inanmıyorum. Hatta şaka yollu artık yedi sekiz kedi alır onlarla yaşarım ben de filan diye konuşuyorum insanlarla. Ama işin kötüsü içimden gerçekten de o denli yalnız kalacağıma inanıyorum. :ssz: Evden çıkmak istemiyorum, kimseyle görüşmek istemiyorum, bunları konumda da yazmıştım... Keşke sihirli bir değnek olsa elimde de kendimi de sizleri de bu ruh halinden kurtarsam. Ama gerçekçi bakınca etrafa işimiz çok zor. Severek ayrıldım, zaten kahroldum... Bari gelecekten umudum olsaydı, ama o da yok... :ssz::ssz:

25 çok genç daha yahu :ssz:

Back
X