valla 24ume girdim 1 senelik evliyim. esime kopekler gibi aşığım ama mutlu degiliz ailelerimizle problem yaşıyoruz buda sinir stres yapiyor bize yansiyor konumu okursan gorursun. gec olsun guc olmasin cok dogru bi soz. hem kim demis ya maximum 2 senen var diye cok biliyor o
konu çok eskiymiş ama mesajınız çok etkiledi beni aynen beni anlatmışsınız..evlendiniz mi merak ediyorumMerhaba arkadaşım. seni çok iyi anlıyorum. benim de yaşım 28 yakında 29 olacağım. ve hiç evlenemeyecekmişim gibi geliyor artık. ben de bazen çok umutsuzluğa düşüyorum,çok kafama takıyorum ve bu mesele beni yıpratıyor. Allaha sığınıp dua edersem rahatlıyorum ancak. yalnızlığa hiç dayanamıyorum. şu an ailemle kalıyorum. ama iki yıl önce başka yerde görev yapıyordum ve yalnız kalmıştım ve bir süre ev arkadaşım yoktu. işte o dönem var ya her gün ağlıyordum. Allahım, bir ev arkadaşı gönder diye ve bir süre sonra çok iyi bir ev arkadaşı geldi bana. ama o da evlendi 3-4 ay sonra gitti. anlatmak istediğim nereye kadar ailemle arkadaşla gider ki hayat. bir arkadaşım geçen gün dedi ki "evlen iyi kötü bir eşin ve ardında önünde koşturan çoluğun çocuğun olsun aile bir yere kadar." ne kadar haklı. abilerim, ablam var evliler beni gittikleri yere götürürler, aralarına sürekli alırlar ama onlar birer aile akşam olunca evlerine çekiliyorlar mutlu mesut yaşıyorlar bense yapayalnızım annem ve babam anlamıyor beni. evlilik adına yapılan her tanışmada ya da eve gelen her görücüde beni yeni bir heyecan alıyor inşallah bu kez olacak hissediyorum diyorum. ama olmuyor. boşuna umutlanıyorum. çok yoruldum çok. uyuyamıyorum bak saat kaç ve daha da uyumam. Rabbim, bu mübarek günlerin hatırına, duaların hürmetine sana tez vakitte bir yuva kurmayı nasip etsin inşallah.
Yoo hiç öyle bir şey yok. Çok yakın arkadaşım 33 yaşında evlendi. Evlendiği adam hiç evlenmemiş ve çocuğu falan da yoktu. Benim arkadaşım da hiç evlenmemişti. Tez danışmanım 40 yaşında hiç kendisi gibi hiç evlenmemiş adamla evlendi. Başka bir arkadaşım 33 yaşında evlenip boşanmış şimdi Yen'i evlendi ve evlendiği adam hiç evlenmemiş. Siz çevrenizi değiştirin. Böyle hödük tiplerle arkadaş olursanız tabii ki karamsar olursunuz. Bu arada yukarıda yazdıklarımın hepsinin çocukları da var. Hiç çocuk belli bir yaştan sonra zor falan değil.Canim benim senin yasin daha karamsarlasmak icin kucuk. Erkek arkadaslarim var. Erkeklerin bakis acisini biliyorum. 30un uzerindeysen istersen dunya guzeli ol tercih etmiyorlar, bu bir gercek. Ya evlenip bosanmis olacak ya da yasi 40a yaklasmis olacak. Ancak bunlar olabilir kismetimiz. Cok cok yakin bir erkek arkadasim var, asla bu kadar karamsar oldugumu bilmiyor. Herkese rol yapiyorum zaten, umursamiyormusum gibi zaten evlenmeyi cok da istemiyormusum gibi. Onunla konusurken evlenmek icin maksimum iki senen var dedi. Kirmak icin soylemedi biliyorum, uzuldugumu bilse asla soylemez. Ama gercekler boyle. Bu arada ben 31 yasindayim.
Hic evlenmemis, otuz yasin uzerinde ve artik pek de umudu kalmamis olan arkadaslar sorum size. Gunler bir sekilde geciyor. Kimimiz calisiyoruz, kimimiz hobilerimizle zaman geciriyoruz, kosturuyoruz ama geceler size de cok uzucu ve uzun geliyor mu? Neler yapiyorsunuz? Zamaninizi nasil geciriyorsunuz? Ve en onemlisi moralinizi nasil yuksek tutuyorsunuz?
Ben hala ailemle yasiyorum. Cocukmusum gibi odam var, evlilerin evi varken. Bu gucume gidiyor. Odamda bir suru ceyizim var ozenle secip ozenle sarip sarmaladigim. Evim olsa, kendi zevkimce dosesem diye hayal kurmak bile aci veriyor. Ailemle yasamak gucume gidiyor dedim ama Allah onlari basimdan eksik etmesin. Bir gun gelecek onlar olmayacak. Ben ne yapacagim o zaman yapayalniz? O kadar korkuyorum ki.
En kotusu de amacsiz yasamak. Ne icin yasiyorum ki ben? Calismak icin mi? Gezip tozmak deseniz herkes evli kimle gezeyim, yalniz mi? Coluk cocuk yok. Bombos bir hayat. Varligim ya da yoklugum neyi degistiriyor ki? Hic evlenmemis bir halam var. Annesi babasi uzun zaman once vefat etmis tabi. İki kardesi var ama herkes kendi hayatini yasiyor. Oyle olmaktan cok korkuyorum. Kismet deyip geciyoruz. Ama isyan etmemek elde degil. O kadinin ne gunahi var da onun kismetine boyle yalnizlik ve bos bir hayat dusmus?
Yardim edin arkadaslar. Psikolojim cok kotu. Eger benim kismetim de boyleyse koca bir hayat nasil dayanacagim? Siz nasil dayaniyorsunuz?
Canim benim senin yasin daha karamsarlasmak icin kucuk. Erkek arkadaslarim var. Erkeklerin bakis acisini biliyorum. 30un uzerindeysen istersen dunya guzeli ol tercih etmiyorlar, bu bir gercek. Ya evlenip bosanmis olacak ya da yasi 40a yaklasmis olacak. Ancak bunlar olabilir kismetimiz. Cok cok yakin bir erkek arkadasim var, asla bu kadar karamsar oldugumu bilmiyor. Herkese rol yapiyorum zaten, umursamiyormusum gibi zaten evlenmeyi cok da istemiyormusum gibi. Onunla konusurken evlenmek icin maksimum iki senen var dedi. Kirmak icin soylemedi biliyorum, uzuldugumu bilse asla soylemez. Ama gercekler boyle. Bu arada ben 31 yasindayim.
Kesinlikle yetmiyor. Daha once bu tarz bir suru konu acildi, hepsini de okudum. Hepimiz ayni seyleri hissediyoruz. Benim paylasmak istedigim tam olarak mesela cok bunaldiginiz, cok umutsuzluga dustugunuz anlarda nasil gucunuzu topluyorsunuz? Mesela ben bu aksam hic iyi degilim. Ne yapayim? Dua ediyorum, kafami dagitmak icin kitap okuyorum okudugumu bile anlamiyorum, film izliyorum icim sıkılıyor kapatiyorum. Deliricem!!!
Tatlım konu hortlamışCuma akşamı dua edelim birbirimize
Tatlım konu hortlamış.
Evlenmiş boşanmış, tekrar evlenme teklifi almış. Bu konuda açılan yeni konulara konu sahibini örnek vermek lazım.
Aaa kaç yaş var aralarında canım sevip anlaşınca çok da önemli değil yaş gerçektenArkadaşın gerçekten saçmalamış bak aynı yaştaymışız öyle düşünme lütfen. Çalışıyormuşsunda ne güzel. Hiç erkekler bakmaz diye düşünme çevremde bir sürü kendinden büyük kızla evlenen erkek var. Daha benim kuzenim kendinden büyük bi kızla evlendi
İşte bende bunu çok merak ediyorum gerçekten şimdi bekarken insan evlilere özeniyor hani insan sahip olamadıklarını gözünde büyütür ya...ama bi yandan da evli mutsuzları görüncede o kadar da büyütülecek bişey değil demekki diye düşünüyorum Allah hayırlısını nasip etsin inşallah gerçektenKızlar rabbim sizlere hayırlı hayırlı hayırlı eşler versin ne yazil ki bazen bu kadar bekledim heralde sabrımın sonu çokkk mükemmel biri nasip olacak diye bekliyorsunuz ama bu işler belli olmuyor. Bu günlerinizi aratmayacak eşler nasip olsun. O instagramda gördüğünüz mutlu aile pozları kamera kapanınca zehir olan hayatlar o mutlu sandığınız evin kapıları kapanınca evin içinde yalnızlık çeken kadınlarımız var. Rabbim mutlu huzurlu yuvalar nasip etsin sizlere. Herşeyin hayırlısını isteyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?