- 24 Aralık 2019
- 1.036
- 3.855
- 83
- Konu Sahibi Bendenkimseyebahsetmeyin
-
Ben de dost/arkadaş bildiklerimin bir kısmını yaşadığım maddi ve manevi kayıplar sebebiyle hayatımdan eledim. Bir insana her şeyden önce sadece insan olduğu için değer verir, saygı duyarım. Karşı taraf da bunu kendisinden bilir ve içi boş bir özgüvenle beni bir şekilde hayal kırıklığına uğratmayı başarır. Tabi günün sonunda ben de böyle insanlarla bir arada olacağıma kendime yetmeyi öğrenecek hale geldim. yine de arada bir keşke düzgün 1-2 kişi olsaydı yakınımda demiyor değilim.Otuzumdayım..Benim de arkadaşım yok ama benimki tercih... çünkü insanlara güvenmiyorum.. geçmişte birkaç nahoş olay yaşadığım için travma oldu..zaten hassas yaradılışlı bir insanım... o yüzden arkadaş yok kafam rahat mis gibi
Ne yazık ki belli bir süreden sonra kronik hale geliyor bu durum. Aslında bendeki sızlanma da akut bir durum, vurup geçiyor arada bir :) Bakıyorum etrafıma, nerdeyse anaokuldan beri iletişimi kesmeyen, artık kardeşten öte olmuş insanlar da var, özeniyorum biraz, sonra neyse ki geçiyor hemen :)Ben varim.
Bilerek olmadi, hayat sartlari herkes dağıldı universiteden sonra, tutunmadik birbirimize.
Her seyi tek tabanca yapardim; sinema, konser vb. Birileriyle birlikte gelenlere caktirmadan göz ucuyla icim giderek bakardim niye arkadasim yok diye.
Evlenince cevrem olur diyordum, gerek esimin ailesiyle gerek esimle türlü sıkıntılar yasadim, bazen annemle ablamla paylastim ama an geldi onlara anlatasim gelmedi, onlarla da bozuk attigimiz zamamlar cevremde kimseyi bulamadim. Cok zor zamanlar gecirdim. Yeni toparlanmaya başlıyorum. Bundan sonra kimseye imrenmeden yalniz takılmaya devam. Cogu zaman minik kizim yanimda olur, bazen gelirse eşim...
İnsanlar zaten böyle böyle uzaklaştırıyorlar kendilerini farkında değiller. Ben de yakınımdaki herkesin her derdine koşardım kendi müsaitliğime bile bakmadan. Fakat ben yapım gereği kimseden yardım isteyemem, şikayet edemem, derdimi küçük/büyük kolay kolay dökemem, bir şekilde başa çıkarım ya da çıkmaya çalışırım. Tabi bir süre sonra nooluyor, aman ne de olsa sen kendin halledersin bahanesine sarılarak başımın gerçekten sıkıştığını anlasalar dahi ellerini uzatıp teselli etmeye dahi gerek duymazlar. E hal böyleyken bu kafadaki biri kardeşim dahi olsa yakınımda tutmak istemem, içim almaz.Böyleyse böyle demek lazim. Bundan sonra yakinmak yok bende.
Dedigin tipler cok yakin cevremde var, ilkokul arkadasiyla bile duzenli gorusen insanlar, akrabalarim... Sikintilar yaşadığımı bildikleri halde, ben onlarin sıkıntılarında hep arayip el uzattigim halde beni hep yalniz biraktilar. Unuttum gectim. Insanlik gerektiren bir hal olunca yine varim ama onlar bende yoksa kendileri bilir, bu hayati yalniz da olsa yasayacagim.
Yeni kurslar düşünüyorum, binaya yeni komsular taşındı vs. Az da olsa birileri olur cevremde (ins.).
Benim de öyle 2-3 dostum vardı, o zamanın şartlarıyla ve aklıyla kendimi çok haklı görerek iletişimi bıçak gibi kestiğim. Şu yaş ve yaşanmışlıkla ve tabi ki etrafta bir sürü balon dostluğu gördükçe o günlerde fazla fevri davrandığımı kabul ediyorum. Siz çok şanslısınız ki tekrar bir araya geldiniz, belli ki aranızdaki bağ çok kuvvetliymiş ki kaldığınız yerden devam edebilmişsiniz. Arada kaçırılan anlar telafi edilemez ama gelecek günler size yeni anılar için bonkör davranacaktır ne de olsa :)Ve ondan sonra kimseyle onun kadar yakın olamadım birine beslediğin o dostluk öyle kuvvetli bir duygu ki içinden atamıyorsun.Konuşmadığımız 5 sene içinde bile sürekli aklımdaydı,ben istanbula taşınmıştım kimseye söylemeden ansızın
Küsmemin tek sebebi ise o zamanlar sevgilisi vardı arkadaşımın beni satıp benden uzaklaşıp dostluk kurduğu kız sevgilisinin eski sevgilisiydi.Geçenlerde konuştuğumuzda ben hiç düşünmedim orasını sonuçta biz samimi olmadan çıkmışlar demişti o yüzden hiç önemsemedim demişti ama yinede ne gerek vardıki o kızla arkadaşlık yapmaya.Düğününe çağırmış gelmemiş ,aramamış ,sormamış üniversiteye gidince değişti diyor.Ee ne bekliyordun dedim sırf saçma sapan bir insan için.Halada diyor boşa bitirdin arkadaşlığımızıBenim de öyle 2-3 dostum vardı, o zamanın şartlarıyla ve aklıyla kendimi çok haklı görerek iletişimi bıçak gibi kestiğim. Şu yaş ve yaşanmışlıkla ve tabi ki etrafta bir sürü balon dostluğu gördükçe o günlerde fazla fevri davrandığımı kabul ediyorum. Siz çok şanslısınız ki tekrar bir araya geldiniz, belli ki aranızdaki bağ çok kuvvetliymiş ki kaldığınız yerden devam edebilmişsiniz. Arada kaçırılan anlar telafi edilemez ama gelecek günler size yeni anılar için bonkör davranacaktır ne de olsa :)
E sen de çok haksız sayılmazmışsın aslında, tabi arkadaşlığını kesmen değil de ne bileyim biraz daha uğraşabilirdin girdiği ilişki yumağının saçmalığına onu ikna etmek içinKüsmemin tek sebebi ise o zamanlar sevgilisi vardı arkadaşımın beni satıp benden uzaklaşıp dostluk kurduğu kız sevgilisinin eski sevgilisiydi.Geçenlerde konuştuğumuzda ben hiç düşünmedim orasını sonuçta biz samimi olmadan çıkmışlar demişti o yüzden hiç önemsemedim demişti ama yinede ne gerek vardıki o kızla arkadaşlık yapmaya.Düğününe çağırmış gelmemiş ,aramamış ,sormamış üniversiteye gidince değişti diyor.Ee ne bekliyordun dedim sırf saçma sapan bir insan için.Halada diyor boşa bitirdin arkadaşlığımızı
Ohoo çok ağladım çok çabaladım ama anlatamadım hala bile der diyorum ya,ben onunla samimi değildim ee o zaman niye gezdirirsin ki yanındaE sen de çok haksız sayılmazmışsın aslında, tabi arkadaşlığını kesmen değil de ne bileyim biraz daha uğraşabilirdin girdiği ilişki yumağının saçmalığına onu ikna etmek içinbana kalırsa bundan sonrası için daha çok kıymet bilir ve müsamahalı olursunuz karşılıklı
Artık gardını alarak yaklaşıyor olman çok zekiceHala takipleşiyorlar ama konuşmuyorlar ben desem arkadaşlığını bitirir miydin diyorum tabii diyor kıskanıyordun onu diyor.Ah zihniyet meselesi halbuki saçma gelen bir şeyi dile getiriyordum git başkasıyla samimi ol sevgilinin eksi nediröyle işte yinede ben eskisi gibi bağlı değilim dün rüyama girdi beni satıyordu yine arkadaş dost bildiklerime çok sadığımdır
Kesinlikle güven eksikliği herkesi birbirinden bu kadar uzağa düşüren.Bu zamanda dost kelimesi atasözleri de geçen kelimeden ibaret nerde kalmış
Kimsenin dostu yok çünkü kimseye güven yok
Anonim bir şekilde iletişim kurmak çoğu zaman daha kolay ve zararsız çünkü.Herkes kabuguna cekildi .. herkes yalnizligi secti malasef .. sahte kimlikler gizli profillerle kimseye anlatamadigimizi burda bile boyle ustu kapali anlatıyoruz.. çünkü kimseye güvenemiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?