hayir evlenmek istiyorum, ama çok israr ediyorlar her iki taraftanda da. kimse bana birsey sormuyor sen ne istiyorsun diye, çok düzensiz yemek yiyorum artik. bir sabah kahvaltimi yapiyorum sonra bütün gün bir tek o kahvaltiyla kaliyorum. kendimi zorluyorum okula gitmek için ama olmuyor. hiç birsey istemiyor canim...Annen senin kötülüğünü istemiyor. Nişanlınla da evlenmek istemiyosan ayrılırsın. Zorunda mısın ki arada kalmaya? En kısa zamanda psikiyatriye gitmeni ve tedavi almanı öneririm. Depresyon beynini kullanılmaz hale getiriyor. Önlemini almalısın.
evet daha 20 yasindayim... ben etrafimda ki insanlari mutlu etmek için kendi mutlulugumu unutuyorum. Nisanlim polis ve Van'da görev yapiyor, ve annem buna bile karsi geliyor. Seni göndermem Van'a diyor... tehdit ediyor ben yinede giderim dedigimde. kendisi türkiyeden hollandaya geldi...o zamanda kimsesi yoktu babamdan baska.. tamam iyiligimi istiyor ama bir anne kizinin mutlu olmasini böyle mi ister. ya herseyde onun dedikleri oluyor, ben zaten çok sessiz biriyim kimseye fazla sözüm olmaz. bunlarda bundan faydalaniyorlar. agladigimda yine niye zirliyorsun diyor annem bana....Canım ya, kaç yaşındasın sen? Niye insanların seni böyle yönlendirmesine izin veriyorsun?
Öncelikler şu internet testi olaylarını falan geç, senin moralini asıl etkileyen şey hayatının iplerinin elinde olmaması. Uyuz oluyorum böyle herşeyin en iyisini bildiğini düşünen ebevenlere. Tamam, tavsiye verirsin, yönlendirirsin evladını da, sanırım en az 22 yaşındasın, okumazsan hakkını helal etmem de ne demek oluyor?
Azıcık sesini çıkar bence, nişanlına da annene de. Hayat senin; kendi istediğin gibi yönlendir, ve bunu yaparken kimseden de izin alır pozisiyonda olma. Etrafın gerginlikler seni de gerer. Yok face de ki resimden tartışmışlar. Kaç yaşına yakışır bir hareketki bu , bir de gelip sana dayatmalarda bulunuyorlar. Kestir at, sana böyle saçmalılarla gelip, huzurunu bozmasınlar. Sen ne istediğini net bilmelisin, kararlılıkla insanlara hayır demelisin ki, senin de aklı başında bir birey olduğunu kabullenip, kararlarına saygı duymayı öğrensin çevren.
Hayir, kimseyle konusamiyorum ki. Aileme anlatmak istiyorum durumumu ama herzaman çok ters tepkiler verdikleri için bunu bile anlatmaya korkuyorum onlara... ve ben genelde mutsuz oldugumu kimseye belirtmem. yüzümde etrafima gülücükler saçarim ama içimde firtinalar kopuyor...uzman yardımı almayı denediniz mi hiç?
çok baski yapiyorlar... hem ailem hem nisanlim. her ikiside sözlerini geçirmeye çalisiyorlar..Evlenmek istediğinize eminmisiniz ?
bence en büyük sorununuz bu..
eski konularınızdanda hatırlıyorum çok mutlu etmiyor bu nişanlılık sizi.
Arkadaslar, bana yardimci olurmusunuz..artik okadar çikmazlarda yim ki ne yapacagimi kiminle konusacagimi artik bilemez oldum bu durumumu.
nerdeyse 2 yildir bu sIkIntIyla geziyorum, kis aylarinda hiç birsey yapasim gelmiyordu. sürekli aglamakliydim..ne okula gitmek istiyordum ne birileriyle görüsmek, bunuda kis depresyonu diye geçiyordum. zaten bahar geldiginde bu durumum geçiyordu, yine herzaman ki gibi neseliydim.. ama su son 2 hafta hiç birsey yapmak istemiyorum, 2 haftadir okula gitmiyorum. Odamdan cikmaz oldum, her günüm aglamakli..bir çok uykusuz oluyorum bir çok uykum oluyor. gözlerim sisti aglamaktan... ve kafamda hep intihar planlari olusuyor. (bir kaç kez asiri derecede bir miktar ilaçlar içtim) kendime bir çok kez zarar verdim su 2 haftada, ve geçmisimde. kolumda jilet izleri var. Ve ben nisanliyim, ama bu konuyu nisanlimla konusamiyorum, zaten sürekli kavgaliyiz, annemlede konusmuyorum bu durumumu çünkü ne desem ne anlatsam bana kiziyor. Hiç bir zaman anne kiz gibi konusamadik. Nisanlim ve Annem benimle dalga geçiyorlar dün yine ''kendisi derdini paylasacak sayfasi var ya orda paylasiyor'' diyerek benimle dalga geçiyorlardi. annem facebookta nisanlimin bir resmini görmüs hosuna gitmemis ve ona söylemis bunu, sonra nisanlim demis : kizin facene gir bak bakiyim ozaman, pes yani felan demis anneme. o an da annem resmen tehdit eder gibi : x gel buraya cabuk diye bana bagirdi. ortada bir fal bir birsey yok oldugu halde, nisanlim anneme kiziyor, bomba bende patliyor herseyde beni suçluyorlar.artik çok zoruma gidiyor... evde hiç kimseyle konusamiyorum... 2 sinif arkadasim bana mesaj atti nerelerdesin sen diye. bende anlattim söyle böyle diye.. onlarda endiselendi. internette çok testler yaptim depresyonla ilgili, bordeline kisilik bozuklugu ile ilgili.. ve hepsinde ''depresyondasin, bordeline var'' diye seyler yaziyor.... yani ne edecem ne yapabilirim bilmiyorum, kimse bana destek olmuyor. tek kendi mutlulugunu dusunuyorlar. Nisanlim dügün konusunda israrci annem okul konusunda israrci... her iki taraftanda üstüme geliyorlar ve bana hic kimse sormuyor sen ne istiyorsun diye. annem beni tehdit ediyor okul konusunda. okumazsan seni asla affetmem diye, tehditle okutuyor beni... zaten hep onlarin istedigini yaptim... çalis dediler az olsada çalistim... oku dediler diplomami aldim daha yüksek bölümü okumami istediler..simdi onunla ugrasiyorum.. ama benim artik gücüm kalmadi.. benimde isteklerim hayallerim vardi.... hiç birini gerçeklestiremiyorum...
ne yapmaliyim.... ??
- çok fazla uzun oldu... ama anca derdimi böyle anlatabilirdim,.
ya elimde zaten diplomam var canim. ama sadece bir yüksek bölümünü okumaya calisiyordum...Aynı yaştayız ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz
Tek farkla ben nişanlı değilim
Benim küçükken bile ne olacağıma kadar karar verirdi
O yüzden seni iyi anlıyorum..
Ama annene kızma el kapısına gideceksin koca eline bakmanı istemiyor
Bir altın bileziğin olsun istiyor
Nişanlın niye annene kızıyor onu anlamadım sadece
ya elimde zaten diplomam var canim. ama sadece bir yüksek bölümünü okumaya calisiyordum...
aynen benimde ne olmama karisirdi ben çocuk gelisimi okumak istiyorum dedigimde veya cocuklarla ilgili birsey yapmak istiyorum dedigimde ; ofislerde çalissan daha iyi diyordu.
nisanlimin anneme sirf benim facemde de kendi resmim var diye kiziyor benim resimlerime birsey demiyor diye. ya bukadar saçmalik olurmu her ikisindende.. biri resim için kiziyor, biri beni suçluyor. sanki afedersin orspuluk yapmisim gibi beni bir tehditle çagiriyor... facebookta birsey olmadigi halde. bana hiç güveni yok annemin. facende birsey göremedim diyor bende sesimi çikarmiyorum ama içimden : ee göremediysen daha ne diye beni böyle çagiriyorsun dedim....
hayir bir nedende yok, ama illa birsey ariyorlar her ikiside.Karışmasalar olmuyor sanki
Tek senin resmin var diye ne bu öfke ya :/
Nişanlın kıskanç canım ufacıcık olayda kıyameti koparmışlar
İkisininde sana güveni yok
Anneni veya nişanlının boyle olmasına ıten bir neden mi var ki
Çok garip çok
hayir bir nedende yok, ama illa birsey ariyorlar her ikiside.
nisanlim zaten asiri derecede kiskanç ona bir sözüm yok, çünkü onu biliyorum... ama böyle herseyde benim bir suçum olmadigi halde suçu bana yüklüyorlar. çünkü güçleri anca bana yetiyorlar... annem yapiyor nisanlim benim adimi kullanarak bana suç atiyor. sonrada hiç birsey olmamis gibi viberdan konusmaya devam ediyorlar annemle nisanlim ben yaninda aglarken.
hayir bir nedende yok, ama illa birsey ariyorlar her ikiside.
nisanlim zaten asiri derecede kiskanç ona bir sözüm yok, çünkü onu biliyorum... ama böyle herseyde benim bir suçum olmadigi halde suçu bana yükleniyorlar. çünkü güçleri anca bana yetiyorlar... annem yapiyor nisanlim benim adimi kullanarak bana suç atiyor. sonrada hiç birsey olmamis gibi viberdan konusmaya devam ediyorlar annemle nisanlim ben yaninda aglarken.
zaten evlilik su an en son düsünecegim konu, kendimi artik öyle bir birakmisim ki dertlerime. ne birsey yiyorum ne birsey içiyorum. evde kimse olmadiginda mutfaga gidiyorum birseyler atistirmak için. biri geldiginde geri odama çekiliyorum insanlardan kaçar oldum resmen... eger evlensem türkiyeye yerlesecektim zaten, hollanda da yasiyorum su an. sadece ozaman uzaklasabilirim ailemden... normal insan ailenin yakinda olmak ister, ben ise onlardan uzak olmak istiyorum...Haddim değil ama sana güvenmeyen bir insanla ömür boyunca yapabilecek misin?
Annen hakkında da şunu söyleyeceğim madem güvenmiyor kendi öz kızına
Okulunu bitince uzaklaşma imkanın var mı
Yada bir süreliğine kafanı dinleyeceğin biryer
zaten o soruyla bende savasiyorum su an....seninle dalga geçen.. derdini anlatamadığın oturup konuşamadığın adamla nişanlı kalmaya devam etmek istediğibnden emin misin gerçekten?