Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
süt iznimi kullanamam ki 50 dklık bir köye gidiş geliş yapıyorumAllah sabır versin canım işe başlayacaksan süt iznini kullanacaksın tabi ama aralarda sağıp bırakamazsan aç kalır yine de devam sütü içirmeye çalışın.ben de öğretmenim bizim de borcumuz vardı ama ne yapalım bir şekilde ayarladık ücretsiz izine ayrıldım 1 yıl.kızım büyüdü şimdi tekrar işe başladım.çalışan annenin işi zor.
süt iznimi kullanamam ki 50 dklık bir köye gidiş geliş yapıyorum
canım ben köy öğretmeniyim mesela mesaiden erken çıksam evime gelmem daha bir işkence otobüs bekliyosun anayolda sonra o dolana dolana saat geçiyor dur kalk ve benim normal çıkış saatimle hemen hemen aynı zamanda oluyor yorulduğumla kalıyorum branş öğretmneiyim ama o da sorun servis dışında gitmek problem daha da uzuyor zaman kaybı oluyorDoktora aynen anlatın zaten durumu. 1-2 gün yatış gösterip heyet raporunu o şeklide verebilirler. Ya da parça parça rapor alablirsiniz. Daha da başka bi yol çoğu özel hastane ücret karşılığı rapor veriyo, yani özelde daha kolay oluyo rapor almak. Ayrıca süt izni torba yasaya göre doğum izninin bitminden itibaren ilk 6 ay üç saate çıktı.Yaklaşık olarak 9 aylık falan oluyo bebek o zaman. Ben o şekilde kullanıyorum mesela. Mesaiden 3 saat erken çıkabilirsiniz, bir kısmını sabah geç giderek, bir kısmını mesai bitmi kullanabilirsiniz. Maalesef Sağlık Bakanlığının ilk 6 ay sadece anne sütü sloganı kendi kanunlarıyla çelişiyo. Çocuklarımız için çalışıyoruz fakat onları bebeklik ve çocukluk dönemlerinde yalnız bırakmakla ne kadar iyilik yapmış oluyoruz bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun
öğretmenler de yıllık izin yokki canım başka biyerden alabilirim ama başka biyerde de tanıdık doktor yok son çare psikiyatriste gidip durumu aynen anlatmak verirse verir
süt izni olayını ben ilk 6 ay 3 saat diye biliyodum izin bitiminden itibaren 3 saatse çok sevinirim daha işe başlamadığımdan araştırmadım doğru düzgün
Evet canım torba yasa ile değişti. İznin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat oldu.
"Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.”
Günde 1,5 saat olan süt izni süresi, ilk altı ay için günde 3 saate, ikinci altı ay için ise günde birbuçuk saate çıkarılmıştır.
Torba yasa 104. madde, kendim de kullanıyorum 1 ayım kaldı sonra 1,5 saate düşecek. 1 ay sonra 9. ayını bitirmiş olucak kızım
süt iznini öğretmeler şu şek,lde kullanabilir mi acaba.ben branş öğretmeniyim.3 saatlik izmi öğleden önceki dersler için kullanabilirmiyim acaba.