Heyecan bitti :((( Ve eski sevgili geri döndü...

Sevgi ayrı, vicdan yapıp acımak başka arkadaşlar....
Ayhu arkadaşımız bence eşine karşı vicdanen rahatsız. O neler düşünürken eşinin okadar iyi olması.lmaz:
Sevgiden bahsediyor ama sevginin olduğu yerde ihanetin adı bile geçmez. Eylem olmadı diyor ama ...kafamçokkarıştı
Yaa....eski sevgiliyi düşünmek, kıyaslamak....:sinifsinif:insanın aklında başka biri varken bir başkasıyla nasıl aynı yatağa girip heyacanlansın?

ilk başlarda aşk vardı.tabi mantık da.şimdi mantık+sevgi kaldı...tutku ve aşk bitti.

eşim hakkındaki düşüncelerim zamanla oluştu.

kaç yaşındasın? tahminen 20 li yaşlardasın... gerisini okumadım ama eğer eşini bırakıp gidersen hatta bırakmadan da mesajla bile olsa bu işi devam ettirirsen sen birini hiç hak etmediği halde üzeceksin ve emin ol bir gün bu burnundan fitil fitil gelecek... benden demesi

tabi bu arada evlenmiş barklanmış hatta hamile bir kadına mesaj atan bir şerefsize güvenipte ne kadar yol almayı planlıyorsun oda taktire şayan

bunları açıkça dile getirmek istemiyordum ama fikirlerimin anlaşılması için bir açıklama getirmek istedim

yazacaklarım tamamen kendi fikrimdir. belki de arkadaşın durumunda bunların hiçbiri yoktur. ben etraflıca düşününce olabileceğini düşündüm sadece

arkadaş bir süredir çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını söylemiş. uzun bir süre sadece çocuk yapmak için sevişmek ne kadar itici bir şeydir bunu ancak yaşayanlar bilir. sonunda hamile kalmış ve eşi de 5 aylıktan beri bebeği düşünerek cinsellikten uzak durmak istemiş.

cinsel duygular da yemek yemek gibidir bana göre. doyurulmazsa başka yerden patlak verir. nasıl ki diyet yaparken, normalde asla canınızın çekmeyeceği bir sürü şeyi canınız ister, aynı şey cinsellik için de geçerlidir. ben diyet yaparken bir seferinde oturup bir kavanoz fıstık ezmesi yedim, ki normalde hiç de sevmem. başka bir insana karşı duyulan cinsel isteğin altında bu ve benzeri sebepler olabilir. illa ki aşkın bitmiş olması gerekmez.

dünyaya bir bebek gelecek. bazı insanlarda bebek sahibi olmak bağlanma korkusu getirir. eşe bağlanma, çocuğa bağlanma. sıkışmışlık, zorunlu olma, kapana kısılma, bir daha hayatına istediği gibi yön veremeyeceğinden korkma. arkadaş yurt dışına taşınma planlarından bahsetmiş. tamamen yabancı bir ortama, yanınızda yalnızca eşiniz olarak gitmek de ayrı bir sıkışmışlık hissi uyandırır ve insan doğal olarak ilişkisini sorgular.

sıkışmışlık, kapana kısılma hissi kaçma uzaklaşma isteğini doğurur. insan birinden kaçmak istiyorsa, başka insana cinsel istek duyuyorsa haliyle ben eşimi sevmiyor muyum diye düşünür. oysaki sebep sevmemek değil diğer faktörlerin yarattığı korku ve duygulardır.

varsayımlarım sadece varsayımdır. "ben asla böyle hissetmem, seven insan böyle hissetmez" diye düşünmek doğru değildir çünkü herkesin duygu dünyası farklıdır ve dünyadaki insan çeşitliliğini de aramızdaki bu farklar doğurur. biri böyle hissediyor diye herkes böyle hissedecek gibi bir kaide yoktur. ama insan herkesi kendi gibi zanneder bu yüzden de kendi duygularına göre yargılar. oysa bir çok konuda, aynı olaylara, farklı duygusal tepkiler geliştiririz.

insan psikolojisi 2+2 = 4'den daha karmaşık birşeydir. bir çok faktörden etkilenir.

tamamen sizin düşündüğünüz gibi de olabilir. aşk, sevgi bitmiş olabilir. ama bu ancak detaylı bir ruhsal gezintiden sonra ortaya çıkabilir düşüncesindeyim. bu yolculuk yapılmazsa eğer, arkadaş şimdi eşinden ayrılırsa ve ayrılınca aslında onu sevdiğini farkederse o zaman geri dönülmez bir yola sapmış olur. bu yolculuğa çıkıp da sevmediğine karar verip ayrılırsa en azından vicdanı rahat olur, yapabileceği herşeyi yapmış olur çünkü.

Son düzenleme:
Ben arkadaşın yaptığına ok vermiyorum ama asıp kesmeninde anlamı yok bana göre. Hayatta asla olmaz ,asla yapmam, asla hissetmem dediğiniz birşey var mı? Bana göre olmamalı, hayat bu. Yaşayan bilir bence. Düşünün ki düşünmekle de olmuyor yaşamak lazım ki Allah yaşatmasın tabi, evlenmeden önce birini çok sevmişsiniz ve gerçekten aşk mantık değil, sonra bir başkasıyla evleniyorsunuz, aşk yada mantıkla. Herşey yolunda gibi gözüküyor yada yolunda. Aşk bile olsa duyguların yerinde sayması mümkün değil, zamanla değişiyor.sevgi+emek+saygı+değer kalıyor geriye. Ve eskiden o çok aşık olduğun kişi nasıl oluyorsa birgün karşına çıkıyor. Hangimiz diyebilir ki yok asla kafam karışmaz, asla düşünmem.( düşünürümde ,düşünülürde demiyorum) Sadece ASLA diye birşey yok diyorum.
geriye kalan sevgi+emek+saygı+değer aşktan daha önemli bana göre. Ama arkadaşımında dediği gibi tek bir psikolojı ve karakter yok bu hayatta. Eğer hepimiz aynı düşüneceksek tek bir arkadaşımız yorum yapsın bizde kendimizi yormadan ona katılalım. Hayat gün gelir ummadığımız şeyleri yaşatır. Herkes hakettiğini yaşamaz. Ben diliyorum ki arkadaş bu yanlış düşünceleri bir an önce atacak kafasından, çünkü arkadaş sırf bunun için bu konuyu açtı buraya, yoksa çoktan yaşamıştı,bize sorarak yaşayacak değil ya...

Peki arkadaslar madem bu kadar anlayisli olabiliyor bazilarimiz konu sahibine karsi, Birsey sormak istiyorum ve gercektende samimi soruyorum:a.s

Aynisini yapan veya öyle düsüncelere giren erkeklerde böyle bir anlayis göstermemiz gerekmiyormu?

Düsünün hamile bir bayan buraya konu acti...."esim bana saka ile karisik beni sevmedigni, istemedigni cekici bulmadigni söyledi....hatta galiba eski sevgilisi ile görüsüyor, onu arzuluyor ne yapmaliyim"...... onada arkadasim esinin yaptigi dogru degil ama mutlaka bunun sebebleri vardir, önce bir piskologa gitsin, olabilir böyle seyler, duygu karmasasi yasiyordun esin diye zavalli adamcagizida anlamak lazimmi derdik yoksa vay terbiyesiz, simdi böyle seyler yapiyorsa kim bilir ilerde neler yapar, biran evvel bu adamdan kurtul mutlaka seni günün birinde aldatacak mi derdik?

Madem kadin erkek esit, ve hayatda müsterek bundan sonra artik bu konularda erkekleride anlamaya calisalim, yanlarinda mükemmel gül gibi esleri varken, baska kadinlari arzulamalari hos degil ama olabilecek bir ihtimal olarak görelim.....

Bu biraz cifte standart olmuyormu? CADIARZU

bulmuşta bulanıyo derler senin gibilerine kusura bakma ama eşine yaptığın çok büyük bi haksızlık aynısını o sana yapsa ne hissederdin

kendini toparla diyebilirim..bu dünyada her insan her istedigini yapsa oohooo...dünya ne durumda olur bilmiyorum...zaten yeterince evlilige bu devirin insanlari saygi göstermiyo..evlilik oyuncak oldu..her cani sikilan ya birisine asik oluyo yada aldatiyo...birde bebeyiniz olacakmis...en azindan onu düsün......dinimize cok aykiri ters bir davranis..insan nefsine hakim olmasi lazim..özelikle evli insanlar nefsine müdahale etmek zorunda...unutulmamaliki evliliktede olsa kul hakki diye bir sey var..birgün herkez hesaba cekilecek..ben sebebsiz yere esimden soguyorsam sorun bendedir esimde deyil..esim üstelik gayret gösteriyorsa yuvanin huzurunu sicakligini bozmamak icin..

sizi bilmem ama ben derim arkadaşım.

hamilelik vs gibi süreçlerin insanları ne kadar sarsabileceğini, hayatlarını, herşeylerini sorgulamaya itebileceğini, kadınlı erkekli yakın çevremde gördüm çünkü.

"bundan sonra artik bu konularda erkekleride anlamaya calisalim, yanlarinda mükemmel gül gibi esleri varken, baska kadinlari arzulamalari hos degil ama olabilecek bir ihtimal olarak görelim..."
demişsiniz. siz kabul edin ya da etmeyin bu hayatın bir gerçeği zaten. bu ihtimal her zaman var, hatta çoğu yapıyor bile. daha önce de söylemiştim, bir erkek günde bilmem kaç kere seks düşünüyor. hepsinde de karısını düşündüğünü mü sanıyorsunuz?

aynen katılıyorum kadın aldatınca garanti psikolojisi bozuk erkek aldatınca vay sapık densiz herif oluyo boşa sen en iyisi deniyo

arkadaşım herkesin ayıbı kendine burda eşini aldatn başka bayanlar da konu açtı duygusal açlık yaşayan ilgisiz hatta döven bir adam değil ki bunun eşi her kadının hayllerindeki gibi bir erkek he ben ağır başlı bana dediğini yaptıran daha otoriter bir erkek istiyorum derse görüşsün eşinle bu adam belli ki arkadaşı kırmamak için sevdiği için böyle davranıyor lütfen

hak eden insan varmış ben bunu anladım bu bayanın eşi bırakın aldatmayı üstüne kuma getirse hakediyor bence

Kusura bakmayın ama yuuuuhhh diyerek başlıyorum size burda eşinden ilgi göremeyen eşinden dayak yiyen eşi tarafından hiç dikkate alınmayan eşi tarafından aldatılan birçok kötü size maruz kalan kadınlarıdamı görmüyorsun....

eşine et böyle haksızlık sabah sana kahvaltı hazırlasın senin çoçuk oyuncağı sandığın evlilikten ve kocandan sıkıldım sözlerini dinlesin ve dönüp sana sarılıp seni seviyorum desin...

kimse bana kızmasın sadece soruyorum kaç erkek bunu yaparda bu bayan bide eşine haksızlık edip başkasarını düşünüyor helede karnındaki çocuğuyla...

eşini hak ediyormusun diye düşünmeye başladım....klava:

yasayan bilir diyorsunya..evet haklisin yasayan bilir..ayni seyi bende yasadim...ilk evliligime ailem sebep oldu sevmedigim biriyle evlendirildim 17 yasinda...o heriften önce sevdigim biri vardi...bende cok zor günler yasadim..ama bazen asktan sevgiden daha önemli seyler olabiliyor hayatta

Bırakın Allah aşkına ya beni böyle deli gibi seven ve patavatsızlıklarıma katlanacak bi kocam olsun ömütr boyu kölesi olurum....(Allaha şükür eşimde öyle )

Şöyle dönün bi etrafınıza bakın böyle eşini deli gibi seven koca nerde...kötükedihüso

Ben demem.....madem eski sevgilisini unutamamis neden seninle evlendi, birde cocuk yapti, ne hakki var seni böyle mutsuz etmeye derdim...

Ayrica kac kere seks düsündügü önemli degil.....kiminle düsündügü önemli.

Eski sevgilisi ilemi Angelina Jolie ile mi.....bunun arasinda cok büyük fark var bana göre.

aynen
bende cok kötü bir evlilik yasadim..dayak siddet ..günlerdir koca yolu bekle...herifin gece hayati vardi alkol kumar.evine cocuklarina bakmazdi...kiz kadin ayaklari.herifde her ne kötü huy varsa hepsi mevcuttu..ama yinede eski sevdigim 2 sene evli oldugum halde beni aramasina ragmen karsilik vermedim...birgün olsun eskisi bana kahvalti hazirlamadi..hasta ve zor durumda oldugum günlerde bile..cok sükür o kabus evlilik bitti5 sene sonra...simdiki kocamin tirnagi olamaz eskisi...

Son düzenleme:

Allah bundan sonra çok mutlu günler nasip eder inşallah ve bunlardanda ders almıyorsa konu sahibi diyecek aten birşey yok...kötükedihüso

Allah bundan sonra çok mutlu günler nasip eder inşallah ve bunlardanda ders almıyorsa konu sahibi diyecek aten birşey yok...kötükedihüso

sagol arkadas..bazen insanlar ellerindeki olan güzelliklere deyer vermiyor kiymetini bilmiyor...zamaninda bazi güzeliklerin kiymetini bilmek lazimki sonra pismanliklar olmasin...eskisi kafasini taslara vuruyo cok pisman..ama ne fayda..ask mesk gecici...evlilik yuva kurmak onu sürdürmek bir ömür boyu..nediyelim..yanlis durumda olan insanlari allah daha fazla yanlis yapmadan insallah dogru yolu gösterir...

kaydirigubbakcemile5 amin

anlamak başka hak vermek başka şeylerdir.

bir insanı anlamadan ona yardım edilemez.

tüüü sana, nasıl böyle şeyler düşünürsün, yazık kocana, seni kadir kıymet bilmez kadın, seni şükürsüz demekle sorun çözülüyorsa ben de diyeyim de sorun çözülsün bari. öyle söylemek sadece söyleyenin egosunu şişirir başka da birşeye yaramaz.

konu tamamen farklı boyutlara kaymaya başladığından ben bu tartışmadan çekiliyorum. asıl konu hakkındaki fikirlerimi ve durumu anlama sebeplerimi önceki mesajlarımda yeterince açıklıkla dile getirdim zaten. üzerine de ekleyecek başka bir şeyim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…