Hesap kesim ücreti.

Moonlight

Huzur'da..
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
1.530
64
Arkadaşlar maaşımı iş bankasından alıyorum.
Benden 6 ayda bir hesap işletim üçreti kesiyorlar
25tl.Sinir oluyorum bu duruma.kötükedihüso
herhangi bi faturaya otomatik ödeme talimatı yapılabiyormuş.:eek:klava:
Yaptırmak istemiyorum.
Kesilsinde istemiyorum.:hulya:
Bu durumu nasıl engelleyebiliriz.

Bence bu konuyu bir araştırın,belki sizin gibi hesap kesim ücretinden muzdarip birileri bahsi geçen banka hakkında dava açıp kazanmıştır,emsal gösterip banka merkezine bir dilekçe yazar,paranın tahsilini engelleyebilirsiniz.
Biz otomatik ödeme talimatı verdik,o yüzden kesilmiyor ama siz bir deneyin şansınızı
Aynı banka K. kartlarında yıllık ücret alıyordu,K.kart sahiplerinden bazıları dava açmış ve kazanmış,kazanılan davalar emsal gösterilerek banka merkezine gönderilen dilekçeler kabul edildi ve alınan yıllık ücretler geri iade edildi.

Keşke daha fazla bilgim olsaydı da bir faydam dokunsaydı size a.s

iş bankasının çalışma şeklini bilmiyorum ama benim bankamda maaş hesaplarından hesap işletim ücreti kesilmez. ve bildiğim kadarıyla tüm bankalarda böyledir. yani maaş hesabından bunun kesilmesi ilginç geldi. bir yanlışlık olabilir. bankanızla bi görüşün.

ış bankası merkezi yada hesabınız olan şubeyi arayıp bu hesabın maaş hesabınız olduğunu, maaş yatırılması ve çekilmesi dışında herhangi bir işlem yapmadığınızı, dolayısıyla da hesap işletim ücreti kesmemeleri gerektiğini sylemelisiniz..
Normalde maaş hesaplarından hesap işletim ücreti kesilmez... Ama ben iş hayatım boynca hep garantibankasından aldım maaşımı, iş bankasında prosedür nasıl bilmiyorum, ama mantıken böyle olması gerekir...

X