- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
-
- Konu Sahibi meredithgrey
Bana da kedi pis geliyor. Hayvanseverlerle tartışmak istemiyorum kedilerin kişisel temizliği üzerine ama evde kedi olması= o evin pis olması kafamda böyle kodlamışım. Evinde hayvan besleyen arkadaşlarım evine gidip yiyip içemiyorum kedileri neredeyse herşeyle yakın temas içinde görüyorum tabaklar bardaklar delirecek gibi oluyorumüstelik kokuyor gibi geliyor arkadaşlarım ne kokusu bilmiyorum ama saçma bir koku var. benimki de abartıdır muhtemelen ama işte herkesin taktığı bir şeyler var.
Evet canım ben bununla çözdüm derdimi, denediniz mi?Gerçekten mi?
Mutlaka deneyeceğim. Teşekkür ederimEvet canım ben bununla çözdüm derdimi, denediniz mi?
Highgenic duşakabin ve banyo temizleyicisi var, muhteşem bir şeyduşakabine sıkıyorum ardından süngerle köpürtüp, bol suyla yıkıyorum. Kir ve kireçten eser kalmıyor. Ve metal yerlere sıkıncada ( musluk, duş başlığı gibi) pırıl pırıl yapıyor, bayılıyorum bu deterjana
Küveti, lavaboyu ve klozeti çamaşır suyu ve cifle temizliyorum.
Duvar ve yer fayansları da çamaşır suyuyla.
Çamaşır makinesini ise haftada bir çekip altını temizlemeniz yeterli olacaktır.
Yere düşen saçları, paspas yapmadan ya önce süpürün yada peçeteyle alın. Yoksa paspasa yapışıyor.
Hayır, pembe olan.Mavi şişe olan mı? File Marketten alıyorum ben. Bir kaç marka var Bim ve Filenin ortak, o nedenle karıştırdım.
Pas lekesine limon suyu diyorlarPsikoterapi dünya para degil ki, benim doktorum hem buyuksehirde hem yuzelli lira mesela. Siz de bütçeniz el verdiğince gidebilirsiniz gayet. Sonucta on kilo Persil yüz lira değil mi?? Temizlik , hele hele organik ve iyi malzemeyse terapiden çok daha pahalli bir sey bence.
Ayrıca bir şeyleri çamaşır suyuyla, kimyasal ile temizleyip "oh ne temiz, şimdi gönül rahatlığıyla kullanabilirim" diyen insanlar bana hep garip gelmiştir. Temiz sandığınız şey ne kadar zararlı kimyasallar. temiz eve gireceğim diye Akcigerlerinizi zehir dolduruyorsunuz. Ayrıca suya karışan her parça deterjan doğanın ağzına eden bir felaket. Bence doğaya en büyük zararı fabrikalardan ve kullan at kulturunden sonra kimyasal kullanmayı seven aşırı titiz insanlar veriyor
Ve asitik değil asidik
Ve ekleme: madem öneriler geliyor , bisikletim çok pis paslanmış. Pas için kim ne onerir? Sirke yazmış internette, bir işe yaramadi
Okbye doğru adım adım gidiyorsunuz demek
Çaydanlığın içindeki kalıp kireci bile söküyor yeni almışsın gibi yapıyor çaydanlıklarımı kaynatıyorum ben. Çaydanlığın içine limon tuzunu dökün su doldurup kaynatın o kaynamış suyu kireçli yerlere dökün süngerle ovalayın çok çok eskiyse birkaç tekrarlamaya çıkarÇok eskiden kalma kireç lekelerinide çözer mi ki acaba.
Bu mesajın akabinde duşakabini önce cif poşet, sonra tuz ruhu, sonra fairy, sonra tekrar tuz ruhu ile yıkadım ama alttaki yerleşmiş kireç lekeleri hala geçmiyor kızlar yardımSinsi sinsi bütün mesajları okudum hayatımda ilk kez cif poşet deneyeceğim hanımlar vira bismillah elimde patlamaz inşallah
Vivi sen takıntı yapmışsın bu arada yapma
Bulunduğum ilin suları aşırı kireçli. Duşa kabinden muzdaribimÇaydanlığın içindeki kalıp kireci bile söküyor yeni almışsın gibi yapıyor çaydanlıklarımı kaynatıyorum ben. Çaydanlığın içine limon tuzunu dökün su doldurup kaynatın o kaynamış suyu kireçli yerlere dökün süngerle ovalayın çok çok eskiyse birkaç tekrarlamaya çıkar