Hersey güzel olmak mı ????

Bence bakımlı havalı olmak.
Mesela bazen bebeğimle alışveriş merkezine giriyorum.Tabi normal sıfır makyaj sırt çantası topuz.Gerçekten satıcılar ilgilenmiyor bile.
Ama haftasonu bebisii babaya biraktim ciktim.Saçlar yapılı bordo ruj güneş gözlüğü topuk falan.Nerdeyse esnaf çay ısmarliycak.Lan dün suratıma bakmıyodunuz nolduuu

"Akşehir’in beyleri Hoca’yı yemeğe davet etmişler. Hoca nereden bilsin; davete, günlük kıyafetiyle katılmış. Katılmış ama ne hoş geldin, ne sefa getirdin diyen var. Herkes, allı pullu kıyafetlilere el pençe duruyormuş. Hoca, bir koşu evine giderek, sandıktaki işlemeli kürkünü giyip yemeğe geri dönmüş. Az evvel hoş geldin bile demeyenler, önünde yerlere kadar eğilmişler. Hoca’yı, yere göğe sığdıramayıp başköşeye oturtmuşlar. Kuzunun en hasını önüne koymuşlar. Herkes Hoca’nın yemeğe başlamasını bekliyormuş. Hoca, bir taraftan kürkünün kolunu sofrada sallamaya, bir taraftan da “Ye kürküm ye, ye kürküm ye!” demeye başlamış.

– İlahi Hoca, demişler, kürkün yemek yediğini kim görmüş?

Hoca taşı gediğine koymakta gecikmemiş:

– Kürksüz adamdan sayılmadık… İtibarı o gördü, yemeği de o yesin."

Durum budur

Bencede doğru bir tespit biz bayanlarda öyleyiz geçen yıl türkiyede marka bir yere girdim altımda parmak arası terlik keans bir tişört vardı nerden düştün buralara çulsuz bakışı attı satış yapan kızlar şunun şu bedeni varmı diyorum sırf almayacak gitsin der gibi oturdukları yerden yok dediler:mad:ikinci günü şık giyinip gittim yeminle pırrrr döndüler etrafımda ama almadım naberrr :63:erkeklerde öyle biz bayanlarda 2. Örnek ise kızımın okulunda bir öğretmen var türkiyeden yeni gelmiş kumaş pantalon altına spor beyaz ayakkabı giyinir bazende etek altına giyer o beyaz sporlarını hemen hemen hepsi demeyim ama çoğu velilerden duydum ayyy bunun eminmi okul müdürü üni mezunu olduğuna daha giyinmekden aciz laflarını ikincisi çoçuğunuz şöyle dese sırff giyiminden dolayı tınlamıyorlar kadıncağızı dikkati çekdi giyimle yargı var insanlarda

İzledikkerimiz,kapital sistem beynimize bunu enjekte ettiler bence bunun en önemli asaması da barbie bebeklerimizle basladı.o fizik hayaliyle büyütüldük.şimdi bakıyorum çocukların bebeklerıne mor saclar uzun kulaklar...ilerıde bu çocuklar da büyüyünce kulaklarını estetıkle uzatıp saclarını yeşil mor yapacaklar...
Tv programları,eğitim vs iç güzellik vurgusu yapsa yeni nesiller böy e yetişse em n olun kimse dış güzellik kıyafet demez.ama daha beter bir nesil geliyor.en azından bence çocuk arınızı tv den netten koruyun.arkadaslarına,okuduklarına ve en önemlisi kendi davranışlarınıza dikkat edin ya da şikayeti bırakın çünkü sistemin çarkısınız

Ilk etapta görünüş, bakışlar, yürüyüş.. Konuşma ortamında ise en önemli şey bir kadında zekası

bu yazıya şu şiirle yanıt vermek istiyorumm

Güzellik başka gözlere öğretilir,
Sen "Ben güzelim" der gibi
Durursan hayatta,
Herkes seni güzel görür,
Ama sen kendi güzelliğini
... Taşımaktan aciz durursan,
Herkes şüpheye düşer.
Güzellik, çeşir çeşittir.
Kimi güzellikler görülür,
Kimileri gösterilir,
Kimileri saklanır,
Kimileri kabul ettirilir.
Her şeyden önce sen,
Kendi güzelliğinin
Hangisi olduğuna
Karar vermelisin...

Dış görünüş önemli gerçekten.
Hayatın neredeyse her alanında bi adım önde oluyosun bakımlı ve güzel olursan .

Kıyafetle çok ilgisi var bu durumun.
Bir iş için bir mekana gittim birkaç ay önce saçlar dağınık öylesine toplamisim makyaj yok kıyafette günlük bir seydi . Kimseden bir bakış goremedim hatta çalışanlar bile öylesine baktı geçti .
Birkac hafta önce tekrar gittim oraya topuklu etek gömlek saçlar düzgün makyajlı. Yemin ederim oranın sorumlusu içime düştü. Buyrun oturun bir çay getirelim. Şöyle yapalım deyip espri yapmalar. Önce ki sefer yüzüme kalmamıştı :D
Güzellikten ziyade duruş, bakım, kıyafet etkili..

ben makyaj yapmayınca daha çok bakıyorlar
Allah Allah makyaj yapmayı mı beceremiyorum dedim şu an :KK45:

images.jpg

Burak niye bu zamanlar patlamadi o var birde :-)
Bakın tarz duruş hersey degismis adamda herkes peşinde şimdi :)

Eşim anlatmişti.4 öğrenci fakultede bir dersten kalip mezun olamamislar.Biri çik güzel bir kiz.Hoca demiş ki " Allah vermiş ben mi esirgicem...." İyi not verip geçirmis...Güzellik yada bakim neysr, kapilari açan bir anahtar işte

Sadece erkek satıcılar değil ki bayanlarda aynı şekilde dış görünüşe önem veriyor.
Örneğin ben iş dışında gayet salaş, rahat ettiğim kıyafetleri giymeyi tercih ederim ve o şekilde alışverişe giderim. Kardeşim ise tam tersi çok süslü hatta kokoştur. Ona davranışları ile bana davranışları çok farklı maslesef oysa ki para bende :KK53: kardeşim öğrenci.
Hele de boyner ve ykm de kozmetik reyonunda çalışanlar çok havalılar, parfüm almaya gittiğimde sen bunu alabilecek misin bakışı atıyorlar ki sinir oluyorum. Küçümsemek için söylemiyorum ama siz orada asgari ücretle çalışan insanlarsınız neyin küçümsemesi bu

Kızlar hepiniz haklisiniz ama benim kasdettigim sadece kıyafet ve makyaj değildi. Bakımlı ve fit olmak demek istedim. 80 kilo civarı bi kadın boyu çok uzun değilse eğer ne giyerek giysin isterSr makyaj kutusuna düşsün kimse dönüp bakmıyor valla.
Hoş fizik herseyden önemli.
Eğer göze batacak kadar fazla kilo varsa bi kadında o kadar kıyafet makyaj hepsi boşuna.....
Maalesef kilo çok şey demek .
En çok bunu fark ettim.

Ankara YKM yi bilenler giriş kat full kozmetik biliyorsunuz, bekarım öğrenciyim kış günü ağzım yüzüm çatlıyor krem kesmiyo artık o derece, girdim oraya nem maskesi alıcam, alacağım markanın önüne yanaştım ama herkes tek bir kadınla ilgileniyo, son derece frapan bir kadın Banu Alkanın zayıfı, kadın sırayla Ruj rimel göz kalemi allık ne varsa denedi bende pıstım izliyorum, sonra kadın ben dolanıp bakayım kalıcılıkları nasıl dedi çıktı gitti, yan tarafın görevlisi geldi bu haftada size mi dadandı dedi güldü,meğer kadın ara ara böyle gelir tüm makyajını yapar gidermiş, bana dönünce bakışlar şunu istiyorum dedim aldım çıktım

Kızlar hepiniz haklisiniz ama benim kasdettigim sadece kıyafet ve makyaj değildi. Bakımlı ve fit olmak demek istedim. 80 kilo civarı bi kadın boyu çok uzun değilse eğer ne giyerek giysin isterSr makyaj kutusuna düşsün kimse dönüp bakmıyor valla.
Hoş fizik herseyden önemli.
Eğer göze batacak kadar fazla kilo varsa bi kadında o kadar kıyafet makyaj hepsi boşuna.....
Maalesef kilo çok şey demek .
En çok bunu fark ettim.

Katılıyorum kadın 38 beden üstüne çıkınca hoş olmuyo şahsi fikrim

Katılıyorum kadın 38 beden üstüne çıkınca hoş olmuyo şahsi fikrim
Aynı fikirdeyiz yine :)
En basiti 175 boyundayim bi ara aşırı şekilde kilo alıp 74 kiloya çıkmıştım hatta diyet Günlüğüm de var inat edip 10 kilo verdim şu an 64 kiloyum.
Saçlarım belimde ve sarı.
Inan saç makyaj da ekleyince eski halimden Eser kalmadı. Eskiden yüzüme bakmayan insanlar şimdi iltifat ediyor.
Vede beni tek rahatsız eden durum şu : erkekler çok şerefsiz . Cok adı insanlar tanıdım maalesef. Sırf dış görünüşe bakıp asilan bile var

Aynı fikirdeyiz yine :)
En basiti 175 boyundayim bi ara aşırı şekilde kilo alıp 74 kiloya çıkmıştım hatta diyet Günlüğüm de var inat edip 10 kilo verdim şu an 64 kiloyum.
Saçlarım belimde ve sarı.
Inan saç makyaj da ekleyince eski halimden Eser kalmadı. Eskiden yüzüme bakmayan insanlar şimdi iltifat ediyor.
Vede beni tek rahatsız eden durum şu : erkekler çok şerefsiz . Cok adı insanlar tanıdım maalesef. Sırf dış görünüşe bakıp asilan bile var

Vitrin önemli,bence kadınlar için de önemli, paspal bir tipe hangi kadın şans verir mesela belki ruhu güzeldir diye

Herkes önemli olan iç güzellik der ama hilkat garibesi gibi birine aşık olan hiç görmedim

Güzellik yakışıklılık bir artı bunu kabul etmek lazım

Genel olarak görüşlerinizi merak ettim. .
Mesela is yeri olsun veya en basiti bi mağazaya girince bile tezgahtar olsun dış görünüşe göre muamele ediyorlar sanki ya.. resmen goruntuye odakli yaşıyor bazı erkekler.. bilemiyorum bana mi oyle geliyor.. normal bi bayana davranışları ile bakımlı güzel bi bayana davranışlari çok farklı oluyor.. (evli bekar hiç fark etmiyor , bakimli ve güzel olsun yeter)
Illa bi iltifat edecekler illa belli etmezlerse sanki karın ağrılarından duramayacaklar..
Sizin görüşleriniz nedir..
Tabi tüm erkekleri kasdetmedim, muhakkak istisna adamlar vardır ben sadece genel olarak sordum ..
hayatın gerçeği bu resmen
hani o iç güzelliğine bakmıyorlar gibi bacakları güzel olsun da istersen entrikacı yalancı bir tip olsun erkekler için
sadece sevgililik evlilik olayı için de değil

iş yaşamında bile sürekli şık giyinenler full makkajlılara sanki onlar daha başarılı ve daha çalışkan gibi görüyor insanlar

Back