herpes ve HPV bir arada yardım lütfen :(

RaspBlueCranBerry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
15
2
1
37
Hanımlar Merhaba,
3 aydır yaşadıklarım beni mahvetti.. Önce vajinamda yara çıktı, İzmir Medical Park'a gittim "herpes" dediler, 10 gün o korkunç Süreci yaşadım, verdiği haplar ve asiviral bir işe yaramayınca baticon ve valtrex ile herpesi geçirebildim ki hala herpes mi enfeksiyon mu olduğundan şüpheliyim çünki ne lezyon gördüm ne kabuk bağladı, açık yara oldu ve yara kapandı.. Medical Parkta herpes testi olmadığı için varmı yokmu öğrenemedim de.. Ama smear'de hiç bişey çıkmadı. Herpes bitti 2 hafta sonra iç dudak kenarında sivilce Tarzı renksiz ağrısız bir pütür çıktı, yine Medical parka gittim "siğil" dediler, 800 liraya yakarız dediler ki bahsettiğim şey tane karabiberden bile küçük,yaktırmayı kabul etmedim HPV testi istedim bu arada siğilde hiç bi değişiklik yok ne büyüdü ne çoğaldı hala anlamadım siğilmi diilmi herneyse HPV testide temiz çıktı, bu herpes olayından önce 2 hafta dişim için antibiyotik kullanmıştım, duydumki ağız için kullanılan antibiyotikler kadınlarda vajinada açık yara enfeksiyonları yaparmış, yani sebebi bu bile olabilir.. Bağışıklık sistemin çökmüş dedi, çok mu üzgünsün dedi doktor ama bana tam olarak ne olduğumu söyleyemedi. Şimdi sizce aynı anda herpes ve HPV olunabilir mi? HPV testte ve smear'de çıkmamasına rağmen Bendeki siğil olabilir mi? İzmir'de tek amacı tüp bebek olmayan iyi jinekolog tavsiyeniz var mıdır? Üzgünüm çok uzun yazdım ama sabah akşam gidip bişey çıktımı diye vajinamı kontrol ediyorum, delircem..

canım hpv negatif çıktıysa bu süper bir haber.büyük ihtimalle siğil değildir (bunu hpv ye dayanarak söylüyorum ).
bence iyice araştır ve çok iyi bir dermatolog dr bul.tüm sonuçlarını göster.
aslında kafaya takıcak bişey yok.
çok geçmiş olsun.

Merhaba. Herpes ve hpv farklı hastalıklar ve evet ikisi aynı anda olabiliyor. Ben hpvyle ilk tanıştığımda kabus gibiydi. Resmen psikolojik olarak da etkiliyor insanı. Ama testin zaten negatif çıkmış, panik olma olsa mutlaka çıkardı ve bence koter en etkili yöntem yani yaktırma. Hemen büyümüyorlar, pusuya yatıp tekrar çıkabiliyorlar vs.. ben tam 4 kez koter yaptırmak zorunda kalmıştım, herpes için de hatta vajinal yaralarda hep koter diyolar. Bu arada her doktor hakim değil olaya. İlk gittiğim bana genital bölgede kullanılması uygun olmayan bi asit yazmıştı mesela, gereksiz acılar.. şuan kurtuldum. Sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım. Şimdilik tavsiyem iyi bir doktor bul, büyümüyolar diye erteleme, stresten uzak dur çünkü bağışıklık sistemin çöktüğü an hortlayabiliyorlar..

Çok teşekkür ederim
Bugun izmirde Zehra mete ole randevum var, en iyi doktorlardan biri diye duydum, umarim gorusmemiz iyi gecer, onun soylediklerine gore yazip deneyimlerini duymak isterim, bakalim bugun ak-kara belli olacak sanirim..

Bugün Zehra Hanım ile görüştüm, yüksek ihtimal HPV, direkt siğilden parça alıp patolojiye yolladı, yarın ne olduğunu öğteneceğiz.. Fakat ben şimdiden yıkıldım, herpes üstü HPV olmak nasıl bir şanstır.. Birde benim PKO'm var, başka kadın hastalığı kaldımı acaba.. Yine bunada şükür demek lazım heralde..

Şimdi ilk aşama hpv tipin belli olacak

Kötü huylu olma ihtimali düşük, siğil çıkaran tipleri yaygın tipler, sadece yaktıracaksın bitene kadar

Olsa bile tedavisi var, kurtulacaksın

Panik yapma, bu yaptığın paniği çok iyi anlıyorum ama bitecek :)

Koter işlemine belki bikaç kez maruz kalacaksın ama çok zor değil

Yakılıyor, bi haftaya baticon pansumanı birkaç krem, doktorun yönlendirecektir

Stres seviyen ve bağışıklık sistemin çok çok önemli, doktorum bana günde 3 bardak yeşil çay kullandırtmıştı

Sakin ol, bitecek, ne zaman bir şey sormak istersen sorabilirsin

Ben de pkoluyum bu arada..

Mutlu ol, sağlıklı beslen, çabucak bitecek

Tekrar geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim. Aslı da bir kaç sorum var :)
Öncelikle genital temizliğinizi nasıl ve ne sıklıkta yapıyorsunuz? Ben sadece banyoda sebamed genital bölge sıvı sabunu kullanıyordum ama yeterli değil sanırım, sirke filan diyorlar..
Bu arada epilasyon konusunda doktorum cildimi çok yormamam gerektiğini, tüyleri sadece kısaltmam gerektiğini söyledi ama ben ayda birkez ağda yapmadan duramam..
Nasıl geçicek, cinsellik kısmı tamamen bitecek mi?
Ay dünyanın sonu resmen..

Jilet, ağda, tüy dökücü, lazer yasak canım.

Şöyle ki, genital bölgendeki en ufak sıyrığa yerleşip çabucak dağılabiliyorlar. Asla tahriş etmemek gerek. Makasla kriz geçire geçire saatlerce uğraşıyordum kısaltmak için. Tertemiz olmuyor.

Cinsellik olmamalı, erkek korunsa da bulaşabilir. Ve çok bulaşıcı bir virüs. Ellerini sık sık yıka.

İç çamaşırlarını mutlaka ütüle.

Bende bir de diyabet var, enfeksiyon çok sık kapardım.

Deli gibi sabun kullanırdım bıraktım tabi doktor uyarısıyla.

Şimdi sadece su kullanıyorum, çamaşırlarımı ara ara kriz geçirip komple atar yenilerim, ütülerim.

Sirkeyi ben de yapıyorum aklıma geldikçe, biraz inceltiyorum tabi suyla

Bir de ben baticonu kulanıyorum, onu da suyla inceltip pamukla, vajina girişine kadar sürüyorum içeri değil. Tabi doktora bi danış yine, bununla sadece içimi rahatlatıyorum ben mikrop kırar düşüncesiyle. Çok da oynamamak lazım aslında, ph çok önemli...

İşte nadiren yapıyorum artık. Ama ütü bende çok fark etti haberin olsun :)

Çok teşekkür ederim
Bugun izmirde Zehra mete ole randevum var, en iyi doktorlardan biri diye duydum, umarim gorusmemiz iyi gecer, onun soylediklerine gore yazip deneyimlerini duymak isterim, bakalim bugun ak-kara belli olacak sanirim..

Bu arada ek bilgiler, yine doktoruna mutlaka sor ben bağışıklık güçlendirici bitkisel bi hap kullanmıştım.

Reçetesiz bile veriliyor her eczanede var, doktorun uygun görürse tavsiye ederim, kafamıza göre bir şey yapmış olmayalım

Koter işlemini jinekoloğun mu yapar genel cerrah mı bilemiyorum ama mutlaka işinin ehli olsun

Son koterimde doktor değiştirmek zorunda kalmıştım, bikaç büyük siğilin yara izi kaldı bende, fazla yakmış..

Ve partnerin de mutlaka bir üroloğa gitsin, yüksek ihtimal onda da var ama siğil çıkmadıysa anlaması çok zor.

O da tedavi olmazsa sen ne yaparsan yap tekrar sana da bulaşacaktır ilk temasta. Siğili hemüz çıkmamışsa bile taşıyıcı, bulaşma riski hep var. Aman diyeyim kısır döngüye girme, karşındaki de sorumluluk alsın

Hpv den korkma. Yakmak yanı koter için cok para isteyen yerlere asla güvenme. Devlet hast.de yapıyor. İnternetten HPV yi cok araştırma. Gereksiz uzulursun. Geçmiş olsun

ben de de aynı durum var.ben de hiçbir belirti yok bana bunu 10 ay önce biri bulaştırdı onu mahkemeye versem bir sonuç alır mıyım acaba? hayatıma gırecek yanı evlenevcegım kısıye bunu soyleyemem soylersem benı terkeder zaten pekı evlendıgımde de ne olur acaba esıme bulastırmama ıhtımalım olur mu bulastı dıyelım benden bulastıgını doktorlar anlayabılır mı? yanı dıyelım evlendıgımde ben 3 yıllık herpes hastasıyım eşime ise benden yeni bulastı anlasılır mı kime kimden bulastıgı? ben antıvıral ılaclara karsıyım cunku bobregıme karacıgerıme zarar verır ne zamana kadar kullanıcagım bu ılacları aşı çıkacak dıyorlar ama virüs bulasmamıs kucuk kız cocuklarına vuracaklarmıs onumuzdekı sene cıkması beklenıyormus bız bu virüsümüzle ölecez heralde ancak bizim evlenır de cocugumuz olursa onu aşılatırız ancak gecmıste ınsanlar veremden ölüyormus ya bızde bu sacma hastalıkla ömrümüzü tüketiyoruz ilerde bu hastalık basit bi hastalık olur aşısını da bulurla bız de ölmüş oluruz

Bu hastalık öldürmüyor süründürüyor. Keşke geçmişe geri dönebilsem keşke o salakta yaralar gördüğümde onla birlikte olmasaydım şimdi sağlıklı olacaktım şimdi belki evlenecektim rahatlıkla. Ama içimde hep bi kırıklık,üzüntü,eksiklik var. Hayatımda ilk defa düzgün biri var benle evlenmek istiyor ama benim böyle bir hastalıgım var bana bulastıran kısıden nefret edıyorum tiksiniyorum iğreniyorum neden ben diyorum neden bennn

Benim ilk ilişkim olduğunda üniversitedeydim çok pişman oldum bir ilişki yaşadığıma araştırmaya başladım kızlık zarımı kalıcı diktirmeye karar verdim ama öğrenciydim yeterli param yoktu her ay biriktiriyordum. Sonraki yıl atamam olmadı atandığımda 3 yıllık erkek arkadasım bana genıtal sıgıl bulastırdı. Param vardı ama kızlık zarı dıktıremedım cunku siğil cıktı. Sıgıllerden kurutluyorum derken hayatıma giren ikinci kişi 10 ay önce bana herpes bulaştırdı. Ve ömrüm boyunca ben onun pislik virüsünü vücudumda tasıyacagım.Eğer unıversıte döneminde param olup kızlık zarımı diktirseydim bu hastalıkların hiçbiri başıma gelmeyecekti. Şuan kariyerim var atandım param var ama sağlığım bozuldu. Kadın olmak çok zor . Bana nbu hastalıkları bulaştıranlar kabul etmeyıp bana hakaret ettıler ayrıca. Genıtal sıgıl bagısıklıgını guclendırınce belırlı bır süre sonra vucudundan atılır hpv den korkmuyorum ama koter izleri kaldı. Hücre spreyi yöntemiyle o izlerin geçmesi 7.500 tl . ayrıca istanbulda bir doktor genital bolgeyı tamamen yakıyor uc gun hastanede kalıyorsun bıda sıgıl cıkmıyor dr la konustum sıgıl cıkarsa bıda gel dedı o da kesın pahalı. ya da atandıgım dönem dıktırseydım hıcbır hastalıgım olmayacaktı ya da ya da demekten tükendim ben. Şuan öğretmenim çocuklara eğitim veriyorum ama kendi sağlığımı korumayı öğrenmemişim ben. Hayatıma giren iki erkek de beni maddi manevi sömürdü ve kabul etmediler bana bu hastalıgı bulastırdıklarını ıkısı de ıgrenc ınsanlardı. Şimdi hayatımda 4 aydır çok düzgün iyi ahlaklı mühendis işi de iyi düzgün biri var kız kardesi doktor evlendıgımızde ben ona herpes gecırsem benden gectıgı anlasılır mı acaba?erkek arkadasımı cok sevıyorum ona herpes bulastırdıgımı dusununce bile hüngür hüngür ağlıyorum. Allahım diyorum neden ben? Keşke herpes bana bulaşmasaydı erkek arkadasımla şimdi düğünüm olsaydı mutlu bir yuvam olsaydı ama ben hastalıklarla pençeleşiyorum bana evlenelim diyor ben erken diyorum nolcak benım bu halım

Herkes hata yapar. Bu kadar kararma. Suan mantikli dusunme zamani, aglama zamani degil.
Bence evlenmeden önce olman gereken tüm tedavileri ol. ve dikkatli ol kontrollerini ihmal etme.
müstakbel esin evlilik öncesi Cinsel yaşama nasıl bakıyor? B

Tabiki evlenmeden cinsel bir ilişkim oldugunu böyle bir hastalık yasadıgımı bilse benimle evlenmek istemez. Ben de belirti yok bilmiyorum ne yapacağımı

Birsey soracağım kizlar bizde bu virus var evlendigimizde esimize bulastirirsak sayet ki bende hic belirti cikmadi yani yara cikmadi. Bizim daha once bu virusu gecirdigimiz ve bizim bulastirdigimiz anlaşılır mi?olusan antikor miktarina gore dr yorum yapabilir mi kimin nulastirdigi hakkinda

Evet partnerinizde bu virüs yoksa ya da siğil/yara tarzı birşey yoksa sizden bulaştığı anlaşılır. Ki siz nasıl beraber olduğunuz kişinin bulaştırdığından eminseniz şimdiki partneriniz de bilecektir.

Dürüst olmak en iyisi...

Sadece kendinizi düşünmeyin, karşı tarafın bu durumu bilmeye hakkı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…