• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herpes hastalığı !!!! Lütfen yardım! Çok zor durumdayım?

Ben uzun yillardir herpes hastasiyim. Esime de bulasti. 5.5 yillik evliyiz ama esimde 3-4 kere anca aktif lezyon olusmustur.
Herpes genital ucuk . genital bolgenizde ici su dolu kabarciklar cikar tahmini 3-4 gun aci ve kasinma yapar sonra kendiliginden soner gider.
Hijyene ve beslenmenize cok daha iyi dikkat ederseniz bagisikliginiz kuvvetli olursa ataklar cok daha uzun araliklarla gelir. Benim iyice yerlesen bir durumda oldugu icin senede 1 belki cikiyor.
Ayrilmalik bir durum degil bana gore kocam hic sorun etmedi bunu.

2 normal dogum yaptim ikisinde de kontrol altindaydim bir sikintida olmadi cocuklarimda herhangi bir sikinti yok.

Saskinlikla birlikte fazla abartmissiniz arkadasin dedigi gibi hiv virusu daha agirdir bu sadece ucuk.

Gundelik hayatinizi etkileme soz konusu degil.

Duzeltelim.
Hiv virusu aids e yol acan virustur cok ayri.

Herpes virusu tipleri vardir genital ucuktur dudak kenarinda cikan ucuk dur adi aynidir tipleri farklidir.

Cinsel birliktelik disinda opusme vs ile de bulasabilir.
Abartilacak bir hastalik degil.

Cocuklara gecme olasigi normal dogumda vardir ama o an aktif lezyon varsa atak gelmisse. Dogum sirasinda aktif degilse herpes gecmez cok cok dusuk bir ihtimaldir.

Hastaligi daha onceden almis yerlesmis kisilerde gebelikte fetusa bir sikintisi olmaz bilimseldir.

Ayrilacak evlenmeyi engelleyecek bir durum yok . abartmissiniz daha sakin bir sekilde arastirma yapin es adayinizdan size bulassa hijyen beslenme ye dikkat edip bagisikligizi kuvvetli tutarsanz hastaligi anlamazsiniz bile.

Son düzenleme:
sonucta coktan cinsel iliski olmustur aranızda o halde kapmıs olmanız gerek

herpes 1 var bende ama bu herkes de var dudak ucugu icin herpes 1

genital herpes 2 olarak gecıyor birbirinden bagımsız virüs bunlar genital bölgede ucuk cıkarsa bu herpes 2 dir

Bendende herpes var ama sadice dudakda yilda 2-3 defa cikar yaklasik 1 hafta icinde kaybolur bi oglumda var cok saglikli esimede bulasmadi 4 yildir evliyiz ayni seyse sizin bahsetdiginiz cok abartmissiniz öyle agri falanda olmuyor bi arkadasin yazdigi gibi ucuk gibi yani. Bide dogum meselesine gelirsek diyelimki normal dogum yapacaksiniz ama mantar olmussunuz ozamanda ayni risk var bebege gece bilir onuda önceden bilemesiniz yada herhangi bi sebepden dolayi sezeryan olmak zorunda kalirisiniz onu önceden bilemesiniz allahin takdiri. Bence ayrilma prezervatifle korunursunuz olur bitter.

He evet kesin 2,5 yıl önce sizden önce birlikte olmuştur yeni ortaya çıkmıştır.

Üstelik adam resmen k..ye gitmiş.
Gerçi bazısıyla sadece parasını verdiği hayat kadını birlikte oluyor, yazık yapıcak bir şey yok.
Evet uzun yillar gecmesine ragmen yeni anlamis olabilir yalan degil. konu sahibinin akli bulanmasin. Cogu vakada belirti bile vermeyen hastalik. Sinsi bir virus bulasip hemen belirti vermeyebilir.
Sivilce cikti gecti diye adlandirmistir onemsememistir belki . daha aktif ucuklar olustuysa krem vs kullanmak istediyse o ara dr a falan gittiyse tesaduf eseri bile ogrenmis olabilir. Dr bakarak bile teshis koyabilir garanti olmasi icin kan tahili ister.

Buarada illaki hayat kadini ile temasta bulasacak birsey degil.

Hijyen kurallarina uymayan bir agda salonundan bile bulasabilir.
Gecmis iliskisini illaki hayat kadini ile yapmamistir yani.

Konu sahibi millet bilmeden cok fuzuli seyler yazmis hastaliklari birbirine karistirmis es adayin aids mis gibi muamele gosterilmis.
Basit bir ucuk burayi okumak yerine internetten dogru yerlerden arastirin.

Hayat kadini ile birlikte olmus miden nasil alacak yorumlarina hic bakma bile. Ben esime bulastirdim hayat kadini vs de degildim:D
Bilmeden yapilan yorumlar ustunde durma.

Arkadaşlar herpesi hiv ile karıştırmış bazılarınız. İkisi başka başka şeyler erkekler hiv taşıyıcısı olabiliyo bu durumda kadınlar hastalığa yakalanıyo ve rahim ağzı kanserine kadar ilerleyebiliyo. Herpes başka birşey aft gibi uçuk gibi düşünün, bağışıklığın önemi büyük bir de oluşum varken temastan kaçınmak gerek. Ki kesinlikle bulaşacak veya bulaşır diye bir şey değil diye biliyorum
kesinlikle bulaşır diyor..yüzde yüz bir korunma şekli yok..
neden ömrümün sonuna kadar başka bir kadından geçmiş bir hastalıgı gözgöre göre kabulleniyim ki.. hiv veya bel soğukluğu her ne ise..yaşam kalitesini etkileyen ataklar oluşturan bir duruma neden bile bile düşeyim?

Konu sahibi millet bilmeden cok fuzuli seyler yazmis hastaliklari birbirine karistirmis es adayin aids mis gibi muamele gosterilmis.
Basit bir ucuk burayi okumak yerine internetten dogru yerlerden arastirin.

Hayat kadini ile birlikte olmus miden nasil alacak yorumlarina hic bakma bile. Ben esime bulastirdim hayat kadini vs de degildim:KK70:
Bilmeden yapilan yorumlar ustunde durma.
sen evlisin kocama diyorsun ;) ama o evli değil..

sen evlisin kocama diyorsun :KK66: ama o evli değil..
Evlenmeden once biliyordu.
O zaman evlenmem senle vs demedi.
Gundelik hayati etkileyecek bir durum yok.
Virus sisteme yerlesince belki atak gostermicek, belki 2 yilda 1 anca 1 hafta cekecek gecip gidecek.
Abartilacak bir hastalik degil. Hele hele evlenme kac kurtar kendini denecek hastalik hic degil.

Evet uzun yillar gecmesine ragmen yeni anlamis olabilir yalan degil. konu sahibinin akli bulanmasin. Cogu vakada belirti bile vermeyen hastalik. Sinsi bir virus bulasip hemen belirti vermeyebilir.
Sivilce cikti gecti diye adlandirmistir onemsememistir belki . daha aktif ucuklar olustuysa krem vs kullanmak istediyse o ara dr a falan gittiyse tesaduf eseri bile ogrenmis olabilir. Dr bakarak bile teshis koyabilir garanti olmasi icin kan tahili ister.

Buarada illaki hayat kadini ile temasta bulasacak birsey degil.

Hijyen kurallarina uymayan bir agda salonundan bile bulasabilir.
Gecmis iliskisini illaki hayat kadini ile yapmamistir yani.

Bilgiler için teşekkürler. İlgili hastalık tabi ki sonradan da belirti verebilir ama bence benim söylediğim ihtimal de, söz konusu erkekler olunca göz önünde bulundurmalı. Konu sahibini çok kör gördüm ve hissiyatım da bu yönde oluştu.

Dediğiniz gibi herpes hijyen kurallarına uymayan wc filan gibi yerlerden de bulaşabiliyor. Ama hayat kadınıyla birlikte olduğunu sevgilisi konu sahibine kendi söylemiş.

Bilgiler için teşekkürler. İlgili hastalık tabi ki sonradan da belirti verebilir ama bence benim söylediğim ihtimal de, söz konusu erkekler olunca göz önünde bulundurmalı. Konu sahibini çok kör gördüm ve hissiyatım da bu yönde oluştu.

Dediğiniz gibi herpes hijyen kurallarına uymayan wc filan gibi yerlerden de bulaşabiliyor. Ama hayat kadınıyla birlikte olduğunu sevgilisi konu sahibine kendi söylemiş.
Kendi yorumunu okumadim . o yuzden akli bulanmasin normal kiz arkadasi da olabilir demek istemistim.

Evlenmeden once biliyordu.
O zaman evlenmem senle vs demedi.
Gundelik hayati etkileyecek bir durum yok.
Virus sisteme yerlesince belki atak gostermicek, belki 2 yilda 1 anca 1 hafta cekecek gecip gidecek.
Abartilacak bir hastalik degil. Hele hele evlenme kac kurtar kendini denecek hastalik hic degil.
ama istemeyeni de yargılayacak taşlayacak bir hastalıkta değil dmi.. kocan kabul etmeseydi suçlu da olmayacaktı hani. onu diyorum.

Merhabalar, hayatımın en zor döneminden birisindeyim. 2 buçuk senelik bir sevgilim var birbirinizi çok seviyoruz. Elbette herkes gibi bizimde derdimiz sıkıntımız oluyor. Lakin yakın Zaman'da ben birşey öğrendim. Sevgilim Herpes hastalığına sahip bu hastalık Hakkı'nda ne biliyorsunuz bilmiyorum ama ben araştırdım. Bulaşıcı bir hastalıkmış ve cinsel yolla bulaşıyormuş. Ağrılı semptomlar falan gözüküyormuş. İsterseniz bir siz de bakın. Herneyse sevgilim benden önce ilişki yaşamış ve bu hastalığı kapmış, Çünlü yeni bir hastalık değilmiş ama erkekler pek anlamazmış bu virüsü taşıdığını zaten başka birşey için kan tahlili verdiğinde bu virüsü taşıdığını öğrendik. Ve gerçekten evleneceği insanın yani cinsel ilişkiye gireceği insana da bulaşıyormuş. Normal doğum yapamazmışsın mesela çocuğa da bulaşırnış falan. Belki aranızda bu hastalığı Bilen vardır? Bu ne derece etki ediyor kadınlarda? Ya ben napıcam kafayı yicem? Nolursunuz yardım edin. Bu arada biz cinsel ilişkiye henüz girmedik. O yüzden Bana bulaşmadı henüz. Nılursunuz yardım edin. Ayrılmak mı lazım bapıcam? Yani bu allahtan gelen bir hastalıkta değil? Bazı mekanlarda bulaşmış bir cinsel hastalık. Ben onu çok seviyorum napıcam?
Bunun galiba 2 cesidi var. Genelde hayat kadinlarindan bulasiyor. Bu virus vucutta uyurmus pusuya yatarmis. Bagisiklik sistemi coktugunde belli ediyormus kendini. Cinsel yolla bulasani gercekten tehlikeli ayni havluyu bile kullanmayin diyorlar. Allah korusun size bulasti diyelim ki normal dogum yasak. Bebegin tenine degmemesi gerekiyormus.

Dogustan gelen birsey olsaydi ayrilmayin derdim. Ama bu hastaligi nasil kaptigi malum ceremesini sizde cekmek zorunda degilsiniz. Yani ayrilirsaniz , hani iyi gunde kotu gunde yan yana olacaktik lafini size edemez.. Kör kütük aşik degilseniz ayrilin, aşigim yapamam diyorsaniz nasil onlemler alabilirsiniz arastirin..

Merhabalar, hayatımın en zor döneminden birisindeyim. 2 buçuk senelik bir sevgilim var birbirinizi çok seviyoruz. Elbette herkes gibi bizimde derdimiz sıkıntımız oluyor. Lakin yakın Zaman'da ben birşey öğrendim. Sevgilim Herpes hastalığına sahip bu hastalık Hakkı'nda ne biliyorsunuz bilmiyorum ama ben araştırdım. Bulaşıcı bir hastalıkmış ve cinsel yolla bulaşıyormuş. Ağrılı semptomlar falan gözüküyormuş. İsterseniz bir siz de bakın. Herneyse sevgilim benden önce ilişki yaşamış ve bu hastalığı kapmış, Çünlü yeni bir hastalık değilmiş ama erkekler pek anlamazmış bu virüsü taşıdığını zaten başka birşey için kan tahlili verdiğinde bu virüsü taşıdığını öğrendik. Ve gerçekten evleneceği insanın yani cinsel ilişkiye gireceği insana da bulaşıyormuş. Normal doğum yapamazmışsın mesela çocuğa da bulaşırnış falan. Belki aranızda bu hastalığı Bilen vardır? Bu ne derece etki ediyor kadınlarda? Ya ben napıcam kafayı yicem? Nolursunuz yardım edin. Bu arada biz cinsel ilişkiye henüz girmedik. O yüzden Bana bulaşmadı henüz. Nılursunuz yardım edin. Ayrılmak mı lazım bapıcam? Yani bu allahtan gelen bir hastalıkta değil? Bazı mekanlarda bulaşmış bir cinsel hastalık. Ben onu çok seviyorum napıcam?
"Herpes virüsü temasla bulaşır. Öpüşme, cinsel ilişki, aynı havluyu kullanma gibi virüsü taşıyan bireyle temas doğrultusunda virüsler alınır. Virüsler deri veya mukozalardaki çatlaklardan vücuda girerler. Sinir hücrelerini tutarak bu sinirlerin lifleri boyunca ilerlerler. Liflerin ganglion denilen ana merkezlerine yerleşirler. Ardından o bölgeye ait cilt ya da mukoza bölgesinde lezyonlarını oluşturmaya başlarlar. Virüsler yerleştikleri yerde ölmezler. Yapılan tedaviler de virüslerin yok edilmesini değil, hastalık oluşturmalarını önlemek ya da en azından azaltmak amacıyla yapılabilmektedir." Sadece cinsel yolla değil, her türlü temasla risk var diyor. Siz de kan verdiniz mi? Bir baktirsaniz iyi olur gibi

Benim bir arkadaşımın sevgilisinde de bu tarz bir hastalık vardı.Bir kadından kapmış.Kız ayrılmayı çok düşündü.Yaşı da 38 idi çocuksa 40 lı yaşlarda.Daha kimseyi bulamam alıştım falan dedi evlendi.Hatta bu hastalığın kendisine bulaşmaması için ilaç tedavisi başladı iğne vuruldu.Yan etkisi olarak felç kalıp yatalak olma ihtimalin var demiş doktor.Birinci iğneden sonra vücudunda kaşınma batma ruhsal olarak kendini iyi hissetmemeye başladığını söylemişti.Ölsem kurtulsam falan diyordu.Sonra diğer iğneleri vurdurmadı bildiğim.16 aylık evliler.Çocukları olmadı tüp bebek için uğraşıyor şimdi.Zor bir süreç.Allah yardımcınız olsun.

Rahim agzi kanseri riski tasiyor
Evlenirseniz en az alti aysonra vajinal simirtesti alinicak.kanser taramasi yapilicak
Tani bu bir yeni evli genc bir bayan icin oldukca sıkıntılı nir surec cunku catalla ilk tanismaniz bu vesileyle olucaktir.

Ikincisi siyiller ciktiktan sonra coook agrili bir yakma islemi sizi bekliyor olucak ve yaninizda ruh halinizden anliyicak bir dost lazim vede oda buyuk ihtimal banada gecer korkusuyla sizden bir bahaneyle uzaklasacaktir.

3.su bu hastalik hamilelikte rahim icinde tekrarlaya bilir vede buyuk sıkınti cikara bikir normal dogumla bebege gecebilir

4.su bu virusu 2 ile 10 yil tasiyip atabilirsiniz
Iyi beslenmek sart
Dogal seyler sigilleri azaltiyor

5.si ben bukadar seyi nereden biluyorum kankam oldu periszn oldu
Ask herseymidir
Boyle bir risk almaya degermi
Siz dusunun

Back