merhaba arkadaslar bebegım su anda 4. ayını bıtırıyor ben meyve püresıne basladım fakat doğrumu yapıyorum bılmıyorum, bu yuzden sizin göruslerınıze önem verıyorum. cunku burda gercekten kaydadeger tecrubelı anne cok fazla. Ne dersınız vermeye devam edeyım mı yoksa 6. ayı doldurmasını mı beklemelıyım. hoşçakalın...cevaplarınızı beklıyorum
merhaba tatlım beniim bebeğim 7. ayından ğün alacak.bende 4 ayın içindelen ek besinlere başladım.ama hazırlara değil.evde kendim yaptım.birde bence sen 2 ğüne bir değğişik püreler dene ben elma havuç brokoli karnıbahar yoğurt ve bazı çorbaları çok az miktarda tattırmıştım ama her besin arasında 2 ğün bekliyorum çünkü herhanği bir besine alerjisi falan olursa bileyim diye.uzmanlarda öyle söylüyor.
merhaba tatlım beniim bebeğim 7. ayından ğün alacak.bende 4 ayın içindelen ek besinlere başladım.ama hazırlara değil.evde kendim yaptım.birde bence sen 2 ğüne bir değğişik püreler dene ben elma havuç brokoli karnıbahar yoğurt ve bazı çorbaları çok az miktarda tattırmıştım ama her besin arasında 2 ğün bekliyorum çünkü herhanği bir besine alerjisi falan olursa bileyim diye.uzmanlarda öyle söylüyor.
bende kızıma 5. ayın içinde ek gıdalara başladım doktorumuz yavaş yavaş başlayın demişti.ama hazır meyve pürelerini 6. aydan sonra vermeye başladım.ilk zamanlar evde cam rendeyle meyveleri rendeleyip azar azar veriyordum.mesela önce elma verdım bir kaçgün,ardından armutla devam ettim sonra mevsim meyvelerine göre meyve verdim.ama ek gıdalar yeni başladığı için 1 meyveyi midesi alışsın diye mesela 3 gün veriyordum ardından başka bir meyveye geçiyordum.böylece hem midesi rahat ediyordu hemde alerjisi olup olmadığını anlayabiliyordum.
sana tavsiyem eğer vaktin varsa evde hazırla ilk bir kaç ay meyve ve sebze pürelerini böylesi daha sağlıklı olur bebeğin için ve bebeğinin bağırsakları da daha rahat eder. daha sonra haızr kavanoz mamalarına geçersin. yinede senin tercihin kolaygelsin...
mrb bi besine alerjisi varsa bunu nasıl anlarız?yani belirtileri nelrdir?
haklısın aslında elımde yapmam daha saglıklı pekı cam rende yerıne blendr kullasm bı zararı olur mu sence?
doktorumuz ek gıdalara yeni başlıycamız zaman rondo kullanmamamızı cam rende kullanmamızı söylemişti.çünkü bebeklerin çiğneme becerileri 4. aydan sonra yeni yeni oluşmaya başlıyor, rende yiyecekleri biraz pütürlü şekilde eziyor ve bebek bu sayede pütürlü yemeye alışıyor.ama rondo kullanıldığında tamamen pütürsüz hale gelen yiyecekleri bebek yemeye alışıyor büyürken çoğu zaman pütürlü yada büyük parçalı yiyecekleri yemek istemeyebiliyor.cam rende önermeminde sebebi meyveler vitaminini kaybetmesin diye ama metal rende de olur senin tercihine kalmış bir durum.sebze pürelerinide ilk başlarda haşlayıp süzgeçten geçir bir kaç ay sonra süzgeç yerine çatalla ezerek ver.biliyorum biraz zahmetli ve yorucu bir süreç bende sana anlattığım şeyleri aynen yaptım ve şuan kızım 10 aylık yemek seçmeden herşeyi yiyiyor ağzına minik parçalar koyuyorum sorunsuz şekilde çiğneyip yutuyor.
biraz uzun oldu kusura bakma bebeğine uzun sağlıklı biz ömür diliyorum.sanada çok çok kolay gelsin biz annelerin işi çok zor inan..
cok tesekkur ederım cnm bu arada ne kusuru zahmet edıp yazmıssın Allah razı olsun söyledıklerın cok mantıklı deneyecegım Allah sanda bebısınede uzuuuzn uzzunnn hayırlı ömurler versın selametle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?