• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hero baby meyve püresi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
240
32
118
merhaba arkadaslar bebegım su anda 4. ayını bıtırıyor ben meyve püresıne basladım fakat doğrumu yapıyorum bılmıyorum, bu yuzden sizin göruslerınıze önem verıyorum. cunku burda gercekten kaydadeger tecrubelı anne cok fazla. Ne dersınız vermeye devam edeyım mı yoksa 6. ayı doldurmasını mı beklemelıyım. hoşçakalın...cevaplarınızı beklıyorum

merhaba arkadaslar bebegım su anda 4. ayını bıtırıyor ben meyve püresıne basladım fakat doğrumu yapıyorum bılmıyorum, bu yuzden sizin göruslerınıze önem verıyorum. cunku burda gercekten kaydadeger tecrubelı anne cok fazla. Ne dersınız vermeye devam edeyım mı yoksa 6. ayı doldurmasını mı beklemelıyım. hoşçakalın...cevaplarınızı beklıyorum

merhaba tatlım beniim bebeğim 7. ayından ğün alacak.bende 4 ayın içindelen ek besinlere başladım.ama hazırlara değil.evde kendim yaptım.birde bence sen 2 ğüne bir değğişik püreler dene ben elma havuç brokoli karnıbahar yoğurt ve bazı çorbaları çok az miktarda tattırmıştım ama her besin arasında 2 ğün bekliyorum çünkü herhanği bir besine alerjisi falan olursa bileyim diye.uzmanlarda öyle söylüyor.

bende kızıma 5. ayın içinde ek gıdalara başladım doktorumuz yavaş yavaş başlayın demişti.ama hazır meyve pürelerini 6. aydan sonra vermeye başladım.ilk zamanlar evde cam rendeyle meyveleri rendeleyip azar azar veriyordum.mesela önce elma verdım bir kaçgün,ardından armutla devam ettim sonra mevsim meyvelerine göre meyve verdim.ama ek gıdalar yeni başladığı için 1 meyveyi midesi alışsın diye mesela 3 gün veriyordum ardından başka bir meyveye geçiyordum.böylece hem midesi rahat ediyordu hemde alerjisi olup olmadığını anlayabiliyordum.
sana tavsiyem eğer vaktin varsa evde hazırla ilk bir kaç ay meyve ve sebze pürelerini böylesi daha sağlıklı olur bebeğin için ve bebeğinin bağırsakları da daha rahat eder. daha sonra haızr kavanoz mamalarına geçersin. yinede senin tercihin kolaygelsin...

merhaba tatlım beniim bebeğim 7. ayından ğün alacak.bende 4 ayın içindelen ek besinlere başladım.ama hazırlara değil.evde kendim yaptım.birde bence sen 2 ğüne bir değğişik püreler dene ben elma havuç brokoli karnıbahar yoğurt ve bazı çorbaları çok az miktarda tattırmıştım ama her besin arasında 2 ğün bekliyorum çünkü herhanği bir besine alerjisi falan olursa bileyim diye.uzmanlarda öyle söylüyor.

tesekkur ederım tavsıyelerıne uyacagım saglıcakla hoscakal...:71:

tsekkur edeerım tavsıyelerınzı dıkkate alıcam :)

bende kızıma 5. ayın içinde ek gıdalara başladım doktorumuz yavaş yavaş başlayın demişti.ama hazır meyve pürelerini 6. aydan sonra vermeye başladım.ilk zamanlar evde cam rendeyle meyveleri rendeleyip azar azar veriyordum.mesela önce elma verdım bir kaçgün,ardından armutla devam ettim sonra mevsim meyvelerine göre meyve verdim.ama ek gıdalar yeni başladığı için 1 meyveyi midesi alışsın diye mesela 3 gün veriyordum ardından başka bir meyveye geçiyordum.böylece hem midesi rahat ediyordu hemde alerjisi olup olmadığını anlayabiliyordum.
sana tavsiyem eğer vaktin varsa evde hazırla ilk bir kaç ay meyve ve sebze pürelerini böylesi daha sağlıklı olur bebeğin için ve bebeğinin bağırsakları da daha rahat eder. daha sonra haızr kavanoz mamalarına geçersin. yinede senin tercihin kolaygelsin...

haklısın aslında elımde yapmam daha saglıklı pekı cam rende yerıne blendr kullasm bı zararı olur mu sence?

mrb bi besine alerjisi varsa bunu nasıl anlarız?yani belirtileri nelrdir?

eğer emziriyosn ve yetiyosa sütün bence hiç verme derim.yetmiyosa ek bişeyler vermek istiyosan.cam rendeyle yapman en doğrusu.ve önce azar azar yap.mesela birinci gün elmanın 1/4 ,ikincin gün 2/4 günden güne artırarak ver.ve yemiyosa bence ısrar etme.

mrb. benim oğlumda 6 aylık ve benim sütüm yetmediği için 4.aydan beridir veriyorum ek gıdaları verdiğim şeylerinde hazırlarından çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum hem daha ekonomik hem daha sağlıkllı en azından onun içine ne koyduğunu biliyosun ama hazır aldığın şeylerin içinde ne olduğundan nasıl yapıldığından ne kadar emin olabşilirsin örneğin çorba yap evde ne bulursan kur içine sonra bılendırdan geçir oluyor muhalebbi gibi çocuk rahatça yiyor mesale ben yeni şöyle bi çorba yaptım 2 kaşık bulgur 1 tane havuç ve 1 patasi rendeledim 1 parça tavuk göğüs eti bir kibrit kadarda ekmek içine 2 bardak su kurarak kaynattım biraz kaynadıktan sonra ayrı kapta biraz yoğurt bir tane yumurta çırptım içine boşalttım 2 damlada tuz ve bunlar kaynıyıncaya kadar karıştırdım biraz kaynamaya bıraktım sonra çorba haline gelidiğinde bılendırdan geçirdim çok güzel bişey oldu oğlumda severek yedi bunun dışında kahvaltı yapıyorum onuda şöyle yapıyorum 1 haşlanmış patates 1 haşlanmış yumurta bir kibrit büyüklüğünde iyice yıkanmış peynir 2 tane cici bebe büsküvi yada birazcık ekmek ve muhallebi kıvamına gelebilecek kadarda süt bunları bılendırdan geçirip veriyorum oğluma sen böyle şeylere başla sonra kendi kafana göre bulduğun şeyi yap böyle ver çok daha iyi kolay gelsin

mrb bi besine alerjisi varsa bunu nasıl anlarız?yani belirtileri nelrdir?

canım eğer alerjisi varsa bebğin vücüdunda kızarıklık yada morarma olabiliyor.özellikle çilek ananas zeytin yumurta şeftali bunun ğibi bazı gıdalarda daha çok dikkat etmek ğerekiyor.bebk huzursuzlaşıp vücdunda döküntü oluşuyor.allah bebklerimizi ve bizi korusun ama aşırı derecede alerjisi varsa zaten alalh korusun ölümle bile sonuçlanıyor.o yüzden ek besine ğeçiş çok önmeli dikkat ve ğözlem gerektiriyor.birde yeni başlayacağın besini çok az miktarda ver.

bu arada bazı arkadaşlar sütün yetip yetmediği konuda konuşmuşalr.kızlar elbette bebklerimizi emzirmek zorundayız ama ek besinede başlamamız ğerekiyor.ekbesin verirke bebeği doyuracak şekilde değil onunda artık dış dünyayala tanışmasını sağlamak için vermeliyiz.

birde kızlar blendırdan bahsediyorsunuz ama en ğüzeli ğüzgeçten ğeçirmek.metal değmemiş oluyor.

birde kızlar bebkleri kan damlasını vermekte zorlanıyorsanız ek besinlere katabilirmişiz.ama 1 /2 damla olrak.bu rada bekelerimize mutlaka yeşil mercimek yedirin.çok faydası varmış.birde beyin haşlayıp herğün 2 yada3 çay kaşığı vermeliymişiz beyin ğelişi,mi için.

iyi ğünler kızlar bebişlerinizi benim için öpün lütfen.

haklısın aslında elımde yapmam daha saglıklı pekı cam rende yerıne blendr kullasm bı zararı olur mu sence?

doktorumuz ek gıdalara yeni başlıycamız zaman rondo kullanmamamızı cam rende kullanmamızı söylemişti.çünkü bebeklerin çiğneme becerileri 4. aydan sonra yeni yeni oluşmaya başlıyor, rende yiyecekleri biraz pütürlü şekilde eziyor ve bebek bu sayede pütürlü yemeye alışıyor.ama rondo kullanıldığında tamamen pütürsüz hale gelen yiyecekleri bebek yemeye alışıyor büyürken çoğu zaman pütürlü yada büyük parçalı yiyecekleri yemek istemeyebiliyor.cam rende önermeminde sebebi meyveler vitaminini kaybetmesin diye ama metal rende de olur senin tercihine kalmış bir durum.sebze pürelerinide ilk başlarda haşlayıp süzgeçten geçir bir kaç ay sonra süzgeç yerine çatalla ezerek ver.biliyorum biraz zahmetli ve yorucu bir süreç bende sana anlattığım şeyleri aynen yaptım ve şuan kızım 10 aylık yemek seçmeden herşeyi yiyiyor ağzına minik parçalar koyuyorum sorunsuz şekilde çiğneyip yutuyor.
biraz uzun oldu kusura bakma bebeğine uzun sağlıklı biz ömür diliyorum.sanada çok çok kolay gelsin biz annelerin işi çok zor inan..:49:

doktorumuz ek gıdalara yeni başlıycamız zaman rondo kullanmamamızı cam rende kullanmamızı söylemişti.çünkü bebeklerin çiğneme becerileri 4. aydan sonra yeni yeni oluşmaya başlıyor, rende yiyecekleri biraz pütürlü şekilde eziyor ve bebek bu sayede pütürlü yemeye alışıyor.ama rondo kullanıldığında tamamen pütürsüz hale gelen yiyecekleri bebek yemeye alışıyor büyürken çoğu zaman pütürlü yada büyük parçalı yiyecekleri yemek istemeyebiliyor.cam rende önermeminde sebebi meyveler vitaminini kaybetmesin diye ama metal rende de olur senin tercihine kalmış bir durum.sebze pürelerinide ilk başlarda haşlayıp süzgeçten geçir bir kaç ay sonra süzgeç yerine çatalla ezerek ver.biliyorum biraz zahmetli ve yorucu bir süreç bende sana anlattığım şeyleri aynen yaptım ve şuan kızım 10 aylık yemek seçmeden herşeyi yiyiyor ağzına minik parçalar koyuyorum sorunsuz şekilde çiğneyip yutuyor.
biraz uzun oldu kusura bakma bebeğine uzun sağlıklı biz ömür diliyorum.sanada çok çok kolay gelsin biz annelerin işi çok zor inan..:49:

cok tesekkur ederım cnm bu arada ne kusuru zahmet edıp yazmıssın Allah razı olsun söyledıklerın cok mantıklı deneyecegım Allah sanda bebısınede uzuuuzn uzzunnn hayırlı ömurler versın selametle

cok tesekkur ederım cnm bu arada ne kusuru zahmet edıp yazmıssın Allah razı olsun söyledıklerın cok mantıklı deneyecegım Allah sanda bebısınede uzuuuzn uzzunnn hayırlı ömurler versın selametle

sağol canım allah seninde güzel yavruna uzun hayırlı ömüler versin..

Back