doktorumuz ek gıdalara yeni başlıycamız zaman rondo kullanmamamızı cam rende kullanmamızı söylemişti.çünkü bebeklerin çiğneme becerileri 4. aydan sonra yeni yeni oluşmaya başlıyor, rende yiyecekleri biraz pütürlü şekilde eziyor ve bebek bu sayede pütürlü yemeye alışıyor.ama rondo kullanıldığında tamamen pütürsüz hale gelen yiyecekleri bebek yemeye alışıyor büyürken çoğu zaman pütürlü yada büyük parçalı yiyecekleri yemek istemeyebiliyor.cam rende önermeminde sebebi meyveler vitaminini kaybetmesin diye ama metal rende de olur senin tercihine kalmış bir durum.sebze pürelerinide ilk başlarda haşlayıp süzgeçten geçir bir kaç ay sonra süzgeç yerine çatalla ezerek ver.biliyorum biraz zahmetli ve yorucu bir süreç bende sana anlattığım şeyleri aynen yaptım ve şuan kızım 10 aylık yemek seçmeden herşeyi yiyiyor ağzına minik parçalar koyuyorum sorunsuz şekilde çiğneyip yutuyor.
biraz uzun oldu kusura bakma bebeğine uzun sağlıklı biz ömür diliyorum.sanada çok çok kolay gelsin biz annelerin işi çok zor inan..