Herkesten, Her şeyden Uzak Bir yaşam Kuralım dedik ama..

misilleme

. . .
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
573
321
123
Eşimle, üniversitede başladı ilişkimiz ve inişli çıkışlı 6 yıldan sonra evlilik kararı alarak,
3 ay içinde evlendik. Evlilik kararını aldığımızda ikimizde aynı şehirde ailelerimizle
yaşıyorduk, ama burada yaşamaya devam etmek istediğimizden ikimizde emin değildik.
Büyük şehir baskısı, benim o dönemde çalıştığım şirket içi sorunlar, ilişkimiz boyunca karşılaştığımız çevresel problemler..
derken bu şehirden kopmaya karar verdik.
Dedim ya 3 ay içinde evlendik, herşey çok hızlı oldu;
yaşayacağımız şehre karar vermek, düğün hazırlığı, ev hazırlığı
ve tabi ki yeni bir iş..
İkimizin ailesi de başta bu kararımıza karşı çıksa da
bizim kararlılığımız karşında bir şey diyemediler
ve biz de halen yaşadığımız, şehir denemeyecek kadar küçük, ama yasal adı bu olduğundan söylediğimiz bu şehre taşındık..

Başta çok her şey çok farklı ama hoş gelmişti, en kolay ulaşım yöntemi yürüyüş,
en güzel alış veriş yöntemi semt bakkalı..
Saatlerini metroda otobüste harcamıyorsun, 3 parça şey için
kocaman alış veriş merkezlerine gidip elin kolun dolu çıkmıyorsun,
bir gördüğün insanı ertesi gün tekrar görüyorsun, yüzlere aşina oluyorsun..
Sabahları eksoz dumanı mis doğa havası soluyorsun..
Gerçekten dünyada çiçekli böcekli bülbül sesli mekanların
varolduğuna inanıyorsun vs. vs..

Eşimle birbirimizi her zaman ölesiye sevdik, birbirimizin en iyi dostu olduk,
her türlü zorluğu birlikte atlattık,
çok iniş çıkışlar yaşadık ama ilişkimizi daima dimdik ayakta tutmak için
ben de o da büyük fedarlıklara katlandık.
Sonunda evlendik mutluluğumuza mutluluk kattık.
İstediğimiz gibi herkesten herşeyden uzak kendi dünyamızı kurduk.
Bize bir başınıza kalınca birbirinizden sıkılırsınız diye yüzümüze konuşan
densizlere inat daha bir bağlandık, daha bir aşık, daha bir dost olduk..

Anlattım işte her şey güzel her şey yolunda ama
birbirimize itiraf edemediğimiz bir şey var..
Bizi o uzaklaşmak istediğimiz her şeyi herkesi çok özledik..
İnsanın ailesi yakınında olmak gibisi yokmuş onu anladık.
Üniversiteyi de ikimizde şehir dışında okumuştuk,
ama anne sesini duyunca telefonda içlenmek,
gurbette olduğunu anlamak ne demekmiş burada öğrendik..

Alıştıklarını bir anda bırakıyorum deyip bırakmak kolaymış, ama yeniden başka şeylere alışmak zormuş..

Son düzenleme:
gurbette çok talibim çıktı ama hiç bir zaman kabullenemezdim uzaklığı .uzattığımda elimi tutabilecek kadar yakınımda olmalıydı ailem .şimdi 2 vesaitle gidebilecek kadar yakınım ama bu yakınlık bile uzak geliyor bana.

özlersin bu en doğal hakkın.
alışmak zor olsa gerek yada geriye dönmek...

Ailenize olan uzaklığınızı bilmiyorum ama daha sık görmeye gitmelisiniz büyükleri.. İnanın insan yanındaylen bile özlüyor evlenince..
Ayrıca uzak yaşadığınız için pişman olduysanız,şimdiden geri dönmenin yollarına bakın,hiç bir iş için geç değil bence..:teselli:

bence o kadar sorun diil.. mutlusunuz, kendi hayatınız kurmuşsunuz, istediğiniz zaman ailelerinizi ziyaret edebilirsiniz.. benim de istediğim bi hayat tarzı olduğundan belki çok da ters gelmedi bana.. mutluluğunuz daim olsun a.s.

canım ben de aynı çıkmazdayım şu an nişanlıyım ayrı şehirlerdeniz.ailesi onların olduğu şehirde yaşamamızı istiyor gibiler yani annesi bir şekilde belli ediyor oğulları hep uzaktaymış çünkü diğer çocukları da yanında.ben tek çocuğum ailemin bulunduğu şehirde yaşamak istiyorum.babam her iki taraftan uzak olun diyor.nişanlım zaten askerde.kafamı kurcalıyor hep bunlar.en iyisi farklı bir yerde oturmak gibi bilmiyorum kii

evdeki hesap çarşıya uymamış anlaşılan.ama sizin durumunuzda çok kişi var eğer orda kalmak sizin için zorunluluksa biran önce alışmaya çalışın yeni arkadaş çevresi edinin kendinize yeni uğraşlar bulun(tabi oranın şartları ne elverirse....)eğer geri dönmek için bir maniniz yoksa geç kalmış sayılmazsınız tekrar ailenize daha yakın olabilirsiniz.ama ben sizin yerinizde olsam yaşadıgım yerde mutlu olmaya çalışırdım yakın olmanında dezavantajlarını düşünün bence.allah kolaylık versin..sağlıcakla kalın

Hayata bir defa geliyorsun
Mutlu olabilecegin yerde yasamalisin bence
Hem ikinizde øzluyorsunuz bak, ozaman karar vermek dahada kolay olur..

bu gidisi o buyuk sehirdeki stresten baskidan sonra bir tatil olarak dusun, ve geri dønme yollari ara bence =):teselli:

hayatta hiç bir şeyi ertelememek lazım
eğer mutlu değilseniz yaşadığınız yerde ki öyle görünüyor
toparlanın ve gidin alıştığınız yere ailenizin yanına
uzak kalmamak lazım hiç bişeyden hele ki aileden

aslında bi açıdan bakınca en güzelini yapmışsınız herkesten herşeyden uzak olmak güzel evliliğiniz sorunlu olsaydı çok zor olurdu .anlattığına görede mutlusunuz tabi bide şöyle bir durum var büyük şehirde yaşamış büyümüş insanlar küçük yerlerde sıkılıyo. belki birazda bunun sıkıntısı var üzerinizde sürekli aynı şeyleri görmekten sıkıldınız. değişimi olmayan tekdüze bişehirde bi hayat yaşamak için yaşınız genç. ailenizi özlediyseniz ve bu şehride tabi dönmenin yollarını bulun ve şartlar müsait olunca dönün. ama ne sizin ailenize nede eşinizin ailesine yakın oturmayın böyle uzaklığa alışınca birden zorlanırsınız.

sizi çok iyi anlıyorum, yıllarca ayrı şehirde okudum ailemden ve evlenip daha da uzaklaştım, onlarla güzel bir konuşmanın ardından telefonu kapatınca ağlıyorum bazen, gerçek yalnızlık bu benim için. biz yapamıyoruz ama belki siz onların yanına gitmek için bir yol bulursunuz.

çok zor çok bende ailemden uzağım 15 yıldır eşimin işi ğereği doğunun en ücra kuş ötmez kervan geçmez yerlerinde yaşadım bakkalı doğru dürüst elektriği suyu olmayan yerlerdi üstelik tek derdim aileme yakın olamamak içimde yaradır her daim, şuan yüzme havuzlu bi sitedeyim her türlü konforu olan bi daire eşim mükemmel çocuklarım çok şükür sağlıklı maddi yönden rahatız ama gene aileme uzağım daha 5 sene daha var memleketime yerleşmeye ama tek isteğim ben oraya yerleşince umarım hayatta olurlar ....

Haklısın aslında.
Bizim aklımızdaki de o sanırım..
Bakarsınız bir gün buraya yazarım ben toplandım gidiyorum diye..:)

Ayrıca hepiniz çok sağ olun arkadaşlar yorumlarınız için, destek görmek insanı çok mutlu ediyor.. :1hug:

teşekürler arkadaşım. çok güzel ve içten bir yazı.

Konu açılalı çok olmuş ama okuyunca içim acıdı . Bende 1992 de üni. için ayrıldı iş evlilik derken bir daha da dönemedim. Ama 3 yılım kaldı Allah ömür verirse 3 yıl sonra ailemin yanındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…