Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

Ben de internetten uyku egitmeni arastiriyordum zahmet olmazsa bana ozelden yazabilir misiniz arkadasinizin memnun kaldigi egitmeni :)

O kadar küçük bebekle işe dönsen bugünü ararsın.Bu uyumayan bebekler şans işi mi nedir bilmem ama çok sinir bozucu.Kızım da öyle.2.5 yaşında ve daha 2 aydır geceleri uyuyor diyebilirim.Gene 2-3 kez kalktığı oluyor.

Ben mesela bir anda 7.5 aylıkken çalışmaya başladım.Sabah okula gittiğimde kulaklarım uğulduyordu uykusuzluktan sendelediğim de.

İnan evde olmak çok daha iyi.Sürekli aklın onda oluyor.Tamam iş yerinde bş nefes alıyor insan.Ama eve gelince sanki çocuk biriktirmiş olarak bekliyor seni.Bazen WC’ye gidemiyordum okuldn gelince.

Sana tavsiyem çocuğa kendini mahkum hissetme.Beraber çıkın sık sık.Havalar serin ama sıkı giyince bişey olmaz :) , ikinize de iyi gelir.Uyumayan çocuk korku gibi içini de yiyor insanın sanki psikolojisini bitiriyor .Ha uyudu ha uyucak insan yıpranıyor.

Kiminin şikayet ettiği hayat başkasının hayali....keşke benimde sağ salim hayırlısıyla bi bebeğim olsa da 4 değil 14 kilo akşam kilo nedir ki sıkı bi diyetle verilir hergün parfüm değil kusmuk koksam ne olacakki 5 dkk da bi duş alır çıkardım giydiğim yakışmasa keşke ne olacak bi alışverişe çıkar gardrobumu yenilerdim gecem gündüzüm bebeğim için uykusuz geçseydi keşke şuan ne farkım var yine bebeğim olsun diye düşünmekten stresten uykusuz geceler yaşıyorum..keşke herkes şuan dışarda olsa da ben dört duvar arasında bebeğimle olsaydım zaten kış mevsimi bebek için dışarı çıkmazdım yaza zaten toparlanır önce güzel bi tatil yapar sonra hergün kışın acısını çıkartırdım keşkee...

Bencede sana gore değilmiş kusura bakma ama butun bunlar elinde olan seyler bebegin huysuz olabilir ama demekki seninde içinden gelmis o salmislik durumu yoksa toparlanmak istesen zaten toparlanirdin hersey uyku demek degil prenses ya aldığı 4 kiloyu 24 kilo gibi anlatmissin

Kendini acınacak hale getirmek için baya uğraşmışsın buna güldüm biraz:) Ayol kusmuk kokuyorum ne demek:) Kokucan tabi Cennet kokusu o yahu.4 kilo almışım ne demek,4 te kilomu! Bunlar dert değil. Seni bunalıma sokan şey kısıtlanmış bir hayata adım atman ve 4 aydır evin içerisinde aynı olayla imtihan olman. Minnacık bir değişiklik sana iyi gelicektir,nefes almanı sağlamak lazım biraz. Bir de enerji çok önemli,sizin negatifiniz sürekli bebeğe geçiyor ve bebekte huzursuz olduğu için ağlıyor olabilir...Bebeğine negatif değil bolllca sevgini ver arkadaşım onlar çok akıllı herşeyi hissediyorlar.Arkadaşlarının etkinlikleri çok önemli değil bana göre.Gruptan çıkmakla iyi yapmışsın sana zararı olan şeyleri çıkar hayatından..

Sonlara dogru yorumlar “sön nne ölmömöliydin”olmus.
Ayh tmm en iyi anne sizsiniz.
BEn de 3,5 sene de bebek sahibi oldum.
Tabiki sükrediyorm konu sahibi de sükrediyordur merak etmeyin.
Sadece agır bir dönem geciriyor.
Pardon da kadın Agrı da.Cakalın bıraktıgı yerde afederrsiniz de.
Metropolden sallamasın kimse.
Bana sinir geldi burda,kadının kadına yaptıgını kimse kimsye yapmıyor arkadas!

Ben de internetten uyku egitmeni arastiriyordum zahmet olmazsa bana ozelden yazabilir misiniz arkadasinizin memnun kaldigi egitmeni :)

cidden kim olduğunu bilmiyorum. benim oğlum şansıma doğduğundan beri saati vakti hep belli uyuduğu için merak edip sormadım. arkadaşım da internetten araştırarak buldu. siz de gönlünüze göre araştırıp birini bulabilirsiniz :)

İnsanoğlu ne tuhaf kimisi çocuğum var diye dert yanıyo kimiside olsun diye denemedik yöntem bırakmıyo

Bunlarin hepsi gececek . Cocuguna kendin bakmanin tadi maneviyati hic biseyle kiyaslanamaz. Bebek kusmugu kokusunuda cok severim ogretmenmissiniz hemde zihinsel engelliler ogretmeni acaba saglikli bir bebeginiz oldugu icin sukur etseniz daha iyi olmazmiydi. Sosyal medya insani mutsuz eder birileriyle hayatinizi kiyaslarsaniz bu o kdr net ki... merak etmeyin hepsi geciyor. Benim kizimda uyumazdi ne gece ne gunduz Gece 12 defa uyanirdi bazem tamamen uyanirdi sabahlardik. Simdi 3.5yasinda hala uyumayi sevmez :)ama alisiyorsunuz merak etmeyin.

Bakacak kimse yok
bakacak kimse yok derken senin çocuğuna bakacak kimse olmayacak tabi kendin doğurduğun gibi bakacaksın.Sana göre olmadığını şu an mı anladın.Çocuk senin stresinden etkileniyor ve yazık onun için huysuz.Sütünden ona geçiyor çünkü.Rabbim ne büyük bi hediye vermiş farkında değilsin.Burada yazılanları da mı okuyup ibret almıyorsun.doktora git bitkisel bir ilaç iste geceleri bebeğin uyurken sende uyu,uykusuzluk iyice sinirli yapmış.Pozitif yönlerini gör.iş arkadaşlarım demişsin doğum iznindesin sanırım izin bitince işe başlayacaksın onu düşün.

Siz ne yaptiniz simdi, duzeldi mi hersey bilmiyorum ama, oglum 16 aylik oldu, ve ben hala o dipsiz cukurdan cikamadim. Herkes normal hayatina dondu, tum dogum yapan arkadaslarim isine dondu sosyal hayatina dondu, ama ben hala bu kuyudayim.
oglum cok huysuz degil, ama uyumuyor , hep ilgi istiyor kendi halinda kalmak hic istemiyor, esim ve annem var benle birlikte ilgilenen, ama bir turlu olmuyor. Isime donemiyorum, kendi hayatima donemiyorum.
Dogumdan sonra 16 aydir yani, kendi basima sadece 2-3 kere disari ciktim. Onlar da acil isler icin. Oglumla da oyle cikip gezmiyoruz. Cunku canim cikmak istemiyor hala. Bebekten once bambaska bir insandim. Eve girmezdik, hic bos vaktim olmazdi, hep aktiftim. Simdi tam tersi...
Tedavi goruyorum ilaclara basladim. Ama bir turlu toparlanamiyorum. Ve eski hayatina donebilen, kendi kendine basaran anneleri cok kiskaniyorum. En son makyajimi hamileyken yapmistim. Saclarimi dogumdan once fonlettim en son. Sosyal medya hesaplarimi kapattim. Whatsapp kullanmiyorum. Tamamen icine kapanmis, bombos bir hayatin icindeyim. Yazarken kendime uzuldum, ama bunlar benim gercegim suan. Herseyin gecip eski gunlere donecegim gunleri bekliyorum. Umudumu yitirdim ama, yine de belki diyorum.
Hayatimda hic boyle derin bi depresyon icine girmemistim. Ofke patlamalarim hic olmamisti.
sadece yazmak istedim. Benim gibi olan anneler varsa belki, yalniz hissetmemek icin. Onun haricinde, disari cik hava al, spor yap, kendin icin birseyler yap onerileri artik bende calismiyor maalsef. Herkese sevgiler

Şuanki hayatına devam et sıkılınca eski hayatına geri dönersin?

Şuanki hayatına devam et sıkılınca eski hayatına geri dönersin?

Cocugunuzu seviyormusunuz?

Güzel Anne,öncelikle her bebek de ve her anne de bireysel farklılıklar olması çok normal..Çok düzenli bir hayat için 4 ay kısa bir dönem.bir kaç aya normale dönmeye başlar herşey.Çoğu kadın aynı duygular içine giriyordur sen yalnız değilsin.Eğer bu süreç seni çok yormaya başlarsa onlıne olarak paıkolojık destek de alabilirsin.Kendini üzme bu dönemınde keyfini çıkar derim..

Bu dönemden hemen hemen tüm anneler geçiyo, bebeği sorunsuz büyüyen uyuyan anne binde birdir. Siz böyle devam ettikçe de bebek hissetmeye devam edicek ve düzelme çok zor olucak.

Benim ilk oğlum hiç uyumazdı, çok da zor büyüdü hastalıklar v.s. oturduğum yerde uyur 1 yıla yakın yatak yüzü görmemiştim. 2 oğlum da öyle. Benim çocuklarım uyumuyor.. uyusalar da zırt bırt uyanan cinsten. Arada çok bunalıyorum evet ama bi nefes alıyorum, evimin en güzel misafirleri yarın peşimde dolandıkları bu masum hallerini hasretle geri istiycem ama geri gelmiycek kıymetini bil, nankör olma diyorum kendime. Kendinizi telkin edin, bu süreç kalıcı değil, güzelleştirip tat almaya bakın.

Analık hormonu az varmış sizin bence birde gizli depresyon sezdim, bence sizin hissetiğiniz duyguları çoğu kadın yaşıyor, bugünler kalucı değil ama daha önümüzde ergenlik sorunlarıda olacak, bence yaşadıklarınızı kabüllenmeye çalışın sonuçta, isteyip bebeğe olmayan var, birde bebeği hasta olan var bence durumunuza şükredin

Dogumun nasıl gecti.ben olumden dondugum için ıkıncı gün kucagıma aldım.bazen dıyorum kı cocuk travma mı yaptı.ten tene teması cok onemli dıyorlar.
İyilesmem uzun sürdü.ruh halımı kımse gormedı.olum korkusu vardı .eşim cok yardımcıydı yoksa altından kalkamazdım.
Uyanırsa kahvaltı edemezdım.dısarı cıkmak bır zülüm.hep üzülürdüm.en iyisini yapmaya çalışırdım.hasta olur ben de aynısı oldum zannederdım.bence ılk 7 sene hersey zor.
Senın tek eksıgın tecrube o da maalesef zaman alacak.sonra neden kendıme bunu yapmışım dıyeceksın

Burada bir annenin evladına olan sevgisini sorgulayan ya da yeni Doğum yapmış bir kadının ya da tek başına bebek büyüten bir annenin iç dökmesini zalimce merhametsizce eleştiren kadınları görmek çok çok üzücü.

Bir anne yoruluyor ya da kendini iyi hissetmiyor diye nasıl onun çocuğunu sevmediğini düşünürsünüz! En mükemmel anne siz misiniz?

Tek başına (gerçek anlamda tek başına) bebek büyüten anneleri anlamanız için gerçekten sizin de o şartlarda olmanız gerek. Kayınvalidesine annesine çocuğu atıp orda burda gezip farkında olmadan çocuk büyütenler yargı dağıtıyor maşallah!

Herkesin kendi süreci yolculuğu farklıdır. Anneyi eleştirmek yerine bu günlerin geçeceğini söyleseniz keşke! Eğitimci kişiliğini eleştirenler olmuş bir de! Doğum sonrası herkes sizin gibi mükemmel olamıyor maalesef bunun bilimde de dinde de yeri var. Bi salın şu yenidoğum yapmış anneleri ya bırakın döksünler içlerini!

Dünyada lohusa sendromu için farkındalık oluşturmaya çalışan binlerce insan var.

Siz işte orda burda “aa üşür o çocuk aaa gazı var bunun annesi aaa öyle tutulmaz bebek” diyen tayfasınız! Çok yazık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…