• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her yeni gün, yeni bir umutla başlar...

Tecrübeli anneler bana bi akıl verin:) doğumdan sonra kızımı emzirmeye getirdiklerinde göğüs ucum hiç olmadığından dolayı tutamadı ve biberonla mama verdiler sonra ben sağmaya başladım biraz ucu çıktı zaman zaman tutuyo sütümde geliyo ama bizimki biberona alıştığı için 5 denemeden 1inde tutup çekiyo sadece onun dışında memeyi görünce uykuya dalıyo.. emzirdiğim zaman yinede mama içiyo.. ne yapmam lazım aktif emmeye başlamak için :KK43:
Canım benim bu konuda sanırım en tecrübeli benim :) ayni seyler benimde basımdan geçti ne yazık ki hala mama veriyorum ben :( seni icin ec değil İnan :)
Ayni seyler benim de basımdan geçti i yoktu sut gelmedi derken hop mama verdiler biberonla:( koskoca hastane sağım Makinesi getirmedi bizi aydınlatmadı sagolsun Benim kızda hemen biberona alıştı bende eve geldigimde 2 3 gün devam ettim hem mama hem meme ama memeyi asla almıyordu çığlık çığlığa yaygara kopuyordu evde :( inat ettim mama vermedim biberonu kaldırdım zaten emzik almadı :) o gün benim icin tam bir iskenceydi ama İnan 1 gün sürdü :) ağladı bağırdı yırtındı ama ben mememi verdim ve sonunda tuttu :) kanepenin üstüne düz yatırdım bende üstüne abandım biberon verir gibi memeyi verdim bir kerede tuttu ilk zamanlar zordu benim icin çünkü dikişlerim vardı yatamıyordum ciğerler su topladığı icin yatamıyordum :( ama yinde de inatla verdim memeyi ayakta yatakta her yerde
Benim hatam yine dr dinlemek oldu :( saatli emzir dedi bana bende kızımı saatli emzirdim oysa her ağladığında her istediğinde verseydin mamaya başlamak zorunda kalmazdım. Anlayacağın her ağladığında her memeyi istediğinde ver yapışık ikiz gibi gezin evin içinde İnan bi durum cok sürmüyor bebeğin alışıyor birde gece sık sık emzir kilo yapan yağlı süt gece şutu aklında olsun 2 saatte bir emzir Eger uyuyorsa kaldır emzir.
Doyma kriteri cisli bezi kaka değil :) Eger 24 saat içinde yanı 1 günde bütün bezlerinin toplamı 1 sana yağı ağırlığındaysa bilki doyuyor :) merak etme sütun var kızın emdikçe artacak. Bol bol su iç ve uyu yanı dinlen kızın uyudukça sende uyu işleri güçleri bosver
Dediğim gibi ilk zamanlar böyle ama sonradan çabuk alışıyor bidiklar :) emzik ve biberon asla verme gerekiyorsa sağ göğsünü kaşıkla yada enjektörle ver ama biberon asla :)
Kızın dis dünyaya alışamadınız icin seni istediği icin de aglar korktuğu icin acıktığı icin Gazi olduğu icin :) yanı her turlu aglar sende bunu fırsata çevir ve en sevdiği şeyi anne kokusunu ver ona ki alışsın o da
Umarım yardımcı olmuşumdur :)

Canım benim bu konuda sanırım en tecrübeli benim :) ayni seyler benimde basımdan geçti ne yazık ki hala mama veriyorum ben :KK43: seni icin ec değil İnan :)
Ayni seyler benim de basımdan geçti i yoktu sut gelmedi derken hop mama verdiler biberonla:KK43: koskoca hastane sağım Makinesi getirmedi bizi aydınlatmadı sagolsun Benim kızda hemen biberona alıştı bende eve geldigimde 2 3 gün devam ettim hem mama hem meme ama memeyi asla almıyordu çığlık çığlığa yaygara kopuyordu evde :KK43: inat ettim mama vermedim biberonu kaldırdım zaten emzik almadı :) o gün benim icin tam bir iskenceydi ama İnan 1 gün sürdü :) ağladı bağırdı yırtındı ama ben mememi verdim ve sonunda tuttu :) kanepenin üstüne düz yatırdım bende üstüne abandım biberon verir gibi memeyi verdim bir kerede tuttu ilk zamanlar zordu benim icin çünkü dikişlerim vardı yatamıyordum ciğerler su topladığı icin yatamıyordum :KK43: ama yinde de inatla verdim memeyi ayakta yatakta her yerde
Benim hatam yine dr dinlemek oldu :KK43: saatli emzir dedi bana bende kızımı saatli emzirdim oysa her ağladığında her istediğinde verseydin mamaya başlamak zorunda kalmazdım. Anlayacağın her ağladığında her memeyi istediğinde ver yapışık ikiz gibi gezin evin içinde İnan bi durum cok sürmüyor bebeğin alışıyor birde gece sık sık emzir kilo yapan yağlı süt gece şutu aklında olsun 2 saatte bir emzir Eger uyuyorsa kaldır emzir.
Doyma kriteri cisli bezi kaka değil :) Eger 24 saat içinde yanı 1 günde bütün bezlerinin toplamı 1 sana yağı ağırlığındaysa bilki doyuyor :) merak etme sütun var kızın emdikçe artacak. Bol bol su iç ve uyu yanı dinlen kızın uyudukça sende uyu işleri güçleri bosver
Dediğim gibi ilk zamanlar böyle ama sonradan çabuk alışıyor bidiklar :) emzik ve biberon asla verme gerekiyorsa sağ göğsünü kaşıkla yada enjektörle ver ama biberon asla :)
Kızın dis dünyaya alışamadınız icin seni istediği icin de aglar korktuğu icin acıktığı icin Gazi olduğu icin :) yanı her turlu aglar sende bunu fırsata çevir ve en sevdiği şeyi anne kokusunu ver ona ki alışsın o da
+1 :super: Aynen katılıyorum

Canım benim bu konuda sanırım en tecrübeli benim :) ayni seyler benimde basımdan geçti ne yazık ki hala mama veriyorum ben :KK43: seni icin ec değil İnan :)
Ayni seyler benim de basımdan geçti i yoktu sut gelmedi derken hop mama verdiler biberonla:KK43: koskoca hastane sağım Makinesi getirmedi bizi aydınlatmadı sagolsun Benim kızda hemen biberona alıştı bende eve geldigimde 2 3 gün devam ettim hem mama hem meme ama memeyi asla almıyordu çığlık çığlığa yaygara kopuyordu evde :KK43: inat ettim mama vermedim biberonu kaldırdım zaten emzik almadı :) o gün benim icin tam bir iskenceydi ama İnan 1 gün sürdü :) ağladı bağırdı yırtındı ama ben mememi verdim ve sonunda tuttu :) kanepenin üstüne düz yatırdım bende üstüne abandım biberon verir gibi memeyi verdim bir kerede tuttu ilk zamanlar zordu benim icin çünkü dikişlerim vardı yatamıyordum ciğerler su topladığı icin yatamıyordum :KK43: ama yinde de inatla verdim memeyi ayakta yatakta her yerde
Benim hatam yine dr dinlemek oldu :KK43: saatli emzir dedi bana bende kızımı saatli emzirdim oysa her ağladığında her istediğinde verseydin mamaya başlamak zorunda kalmazdım. Anlayacağın her ağladığında her memeyi istediğinde ver yapışık ikiz gibi gezin evin içinde İnan bi durum cok sürmüyor bebeğin alışıyor birde gece sık sık emzir kilo yapan yağlı süt gece şutu aklında olsun 2 saatte bir emzir Eger uyuyorsa kaldır emzir.
Yenidoğanda kakalı bezler canım, diğer dediklerine katılıyorum
Daha sonrasında 10-12 güne kadar bile kaka yapmaması normal anne sütü alan bebeklerde

Yenidoğanda kakalı bezler canım, diğer dediklerine katılıyorum
Daha sonrasında 10-12 güne kadar bile kaka yapmaması normal anne sütü alan bebeklerde
Doğru diyorsun :) unutmuş olabilirim :) düzelttiğin icin teşekkürler
Evet sadece anne sutu alan bebekler 10 güne kadar kaka yapmaz ve huzursuz değilse normalmiş hepsini sonradan ogreniyoruz bizim aptal ebemiz sagoosun 3 gün yapmazsa poposunu uyarın demişti :(

Yazının başlarında sanki beni anlattın inanamadım ama ben aç kalırsa sarılk olcağından korkuyorum onun içinde son çare mama veriyorum. Bizim kız hiç almyo değil alıyo ama keyfine göre onun dışında açıktığı zaman kendi kalkıyo 2 saatte 1 şimdi denedim mesela memeyi almadı hiç aç yatıramadım biberonla vrdim mamayı ne olcaz bilmiyorum lohusalık basmış durumda benide kendimde o gücü bulamıyorum sanki alıştıramıycakmışım gibi geliyo hayırlısı hakkımızda

Yazının başlarında sanki beni anlattın inanamadım ama ben aç kalırsa sarılk olcağından korkuyorum onun içinde son çare mama veriyorum. Bizim kız hiç almyo değil alıyo ama keyfine göre onun dışında açıktığı zaman kendi kalkıyo 2 saatte 1 şimdi denedim mesela memeyi almadı hiç aç yatıramadım biberonla vrdim mamayı ne olcaz bilmiyorum lohusalık basmış durumda benide kendimde o gücü bulamıyorum sanki alıştıramıycakmışım gibi geliyo hayırlısı hakkımızda
Ama böyle düşünürsen olmaz :) yaparsın neden yapamayasın küçücük bebek seni ele geçiremez :)
Zor biliyorum ama yapabilirsin İnan’ bana ben tam 5 ay cektim meme almıyor zorluyorum aman allahım ne zor günlerdi şimdi Allah’a şükür hem emiyor hem mama hemde ek gıdadayız bir sorun yok Allah’a şükür biberon vermiyorum alıştırma bardağıyla veriyorum mamasını ama sen illa vereyim diyorsan kaşıkla yada enjektirle ver yoksa emmez seni :(
Mama az ver ne kadar çok mama içerse o kadar az emer. Bak emzirme akademisi var Facebook ta oraya üye olabilirsin daha yolun basındasın cok yardımcı oluyorlar ben daha önce üye olsaydim İnan Suan mama vermezdim
Benim neler yaşadığımı bir bilsen İnan cok zor seyler yaşadım ama Allah’a şükür Suan gayet iyiyiz geçiyor yanı :) merak etme
Ağladıkça ver memeyi o almazsa yılma yine dene sürekli dene eninde sonunda emecek :) icin rahat değilse arada mama ver ama dediğim gibi biberon verme

Merhaba kızlar geriye dönük çok bakamadım ama u-mutlu lale u-mutlu lale anne olmuş çok sevindim canım sağlıkla analı babalı büyüsün prensesin ınsallahh
Al_pi Al_pi cim sizinde 6 ay olmuş maşallah zaman nasıl hızlı geciyo
Bizde 5.ayin içindeyiz çok şükür bi aksilik yaşamadık sadece suyun azaldığını öğrendim neler yapabilirim diye bakınıp duruyorum aklim onda hep.kısmetse bi kızım olcak inşallah :anneadayı:

Merhaba kızlar geriye dönük çok bakamadım ama u-mutlu lale u-mutlu lale anne olmuş çok sevindim canım sağlıkla analı babalı büyüsün prensesin ınsallahh
Bizde 5.ayin içindeyiz çok şükür bi aksilik yaşamadık sadece suyun azaldığını öğrendim neler yapabilirim diye bakınıp duruyorum aklim onda hep.kısmetse bi kızım olcak inşallah :anneadayı:
Sağol canım darısı başına inşallah sende kucağına alırsın gününde prensesini:emir_bebek: su için benim dr um hergün armut ye demişti suyu iyi tutarmış istersen araştır ya da dene canım

Kızlar 15. Gün d vit başlanıyo ya bana sağlık ocağı monovit d3 verdi dr da wellcare mi ona benzer bişey yazmıştı sağlık ocağı aynı şey almana gerek yok dedi siz ne veriyosunuz ya da verdiniz bebişlerinize

Kızlar 15. Gün d vit başlanıyo ya bana sağlık ocağı monovit d3 verdi dr da wellcare mi ona benzer bişey yazmıştı sağlık ocağı aynı şey almana gerek yok dedi siz ne veriyosunuz ya da verdiniz bebişlerinize
Wellcareda paravan yok içinde zeytinyağı var sadece.
Oradaki paraben zararsız diyorlar ama ben katkısız olanı kullandım şahsen

İlaçları araştırırken d vit. Nin bıngıldağın erken kapanmasına neden olduğunu sölemiş dr lara. Senin bilgin vardır kesin bu konuda ne düşünüyosun
Aşırı doz verirsen olabilir ama günlük önerilen dozda kullanacaksın. Bizde dvit eksikliği çok kullanmak lazım. Eşim sürekli hatırlatıyor

oyy bir prenses daha geliyor desene masallah kuzuya isim ne dusundunuz :) havuc suyu ve armut canim ikisinide dene insallah iyi gelir.

well care kullaniyorum bende kizlara sormustum d.vit sakın kullanma zaten.
Saglik ocagi herseye ayni diyor zaten :) 1 yasina kadar kullanilacak gunluk bir fis zaten unutma ;)

Back