• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her yeni doğan bebek biberona alışır mı?(Anne memesini reddedermi yani)

Birde bu konudan dertliyim, belki fikir verebilirsiniz, ben bir çözüm üretemedim.
Temmuzun başında okullar kapanınca yani yaklaşık 1,5 ay sonra tatile çıkıcaz 2 ay kadar eşimin memleketi benim memleketim vs. eşimin memleketi burdan 4 saat uzaklıkta, benimki ise çok daha uzak.. Şimdi sütü ara ara sağıp dolaba atsam nolacak onlar, eylülde çalışmaya başlayacağım bebeğim 4 aylık olacak ozaman İnşallah. Buzdolabının fişini çekmeden tatile gidelim diye düşündüm. ama tayin istiycez dönüp dönmeyeceğimiz meçhul, yani başka bir şehre taşınma ihtimalimiz var tayin nedeniyle.. Ne yapayım sizce, süt saklama imkanım olmayacak sanırım:sm_confused:

imkanın olmayacaksa da üzülme sonradan da ister sağıp bırakır ister stok yaparsın dedimya ben işe başlamadn çok kısa zaman önce yapmıştım bunu... sonuçta elektrikler falan kesilse buzluktaki sütler zaten heba olur böle bi risk normalde de var.. ben bunu senin sütünü arttırmana destek olması açısından önemini belirtmiştim diğerleri yan unsurlar makina elinin altında istediğin zaman sağarsın

merhaba
benim de kızım 3 aylık oldu. ben biberonla sadece rezene çayı veriyorum ve beni emmmeme gibi hiç sıkıntımız olmadı. bence gaz problemi olabilir bebekler gazı oldukça emmek isterler yada bi sıkıntırı oldukça . belçikada bize bebekle ilgili verdikleri eğitimlerde bebek kendini güvensiz hissettiğinde , sıkıntıda veya rahatsız hissettiğinde emip rahatlamak istermiş. bence bebeğinin öyle bir sıkıntısı olabilir.
bir de yediğin yiyeceklerine çok dikkat etmelisin. onlarda bebeğin ağlamasına hatta reflü olmasına sebep olabiliyor. ilk bir kaç ay portakal, baklagil ve süt içme. benim önerim. ben dikkat ettim ve gece uykum hiç bölünmedi.
kolay gelsin :)

yazmayı unuttuğum bir detay daha var
bebeğine emzik verebilirsin. ben kızıma verdim. sadece uykuya dalmak için emzik istiyor ve gün içinde emzik almıyor ağzına. bizim doktorumuzun önerdiği emzik avent in emzikleri. ğer kullanırsan avent in silikon emziklerinden kullan. benim kızımda reflü vardı emzikle tedavi ettik .
bilgin olsun.

merhaba
benim de kızım 3 aylık oldu. ben biberonla sadece rezene çayı veriyorum ve beni emmmeme gibi hiç sıkıntımız olmadı. bence gaz problemi olabilir bebekler gazı oldukça emmek isterler yada bi sıkıntırı oldukça . belçikada bize bebekle ilgili verdikleri eğitimlerde bebek kendini güvensiz hissettiğinde , sıkıntıda veya rahatsız hissettiğinde emip rahatlamak istermiş. bence bebeğinin öyle bir sıkıntısı olabilir.
bir de yediğin yiyeceklerine çok dikkat etmelisin. onlarda bebeğin ağlamasına hatta reflü olmasına sebep olabiliyor. ilk bir kaç ay portakal, baklagil ve süt içme. benim önerim. ben dikkat ettim ve gece uykum hiç bölünmedi.
kolay gelsin :)

Benim bebeğim daha 10 günlük rezene verebilirmiyimki, rezene çayınımı veriyorsunuz. Özel bir rezenemi bebek için falanmı yoksa bizim bildiğimiz sallama rezene çayımı ve ne kadar veriliyor, ve de hangi durumlarda veriliyor...
Birde demişsiniz ya rezeneyi biberonla veriyorum, biberona alışmadı diye, ilk verdiğinizde kaç günlük yada aylıktı?
Bir tane öylesine emzik almıştım, almadı ağzına emmek istemedi, gece beni çok bunaltınca kullanayım dedim ama ağzından attı daha çok ağladı, sertti diyemi acaba bilmiyorum...

10 günlük bir bebeğim var fakat sanırım memeyi tutmakta zorlanıyor, memede uyuyor yatağına koyunca tekrar ağlıyor tekrar meme tekrar yatak tekrar meme, delirdik dün gece anlayacağınız....

canım allah analı babalı byütsün bebeğini
geceleri ver biberon maması gündüzleride kendini emzir derim böylelikle seni bırakmış olmaz
hadi kolay gelsin tatlı anniş:emir_bebek:

sütümün az olması bebegımın kılo kaybı sebebiyledoktor tavsiyesiyle ilk günlerden itibaren biberon vermeye başladım .zaman zamanda emzirmekteyim bebegim 3 ayı doldurdu ancak allaha süşür biberonla meme arasında bir şaşkınlık yaşamadı henüz. her ikisini de yapılması gerektıgı gıbı yapabılıyor. umarım bu hep boyle gıder.

ben de genelde emziriyorum ama biberonlada veriyorum.
memeyi istememezlik yapmıyor...

Back