Her yeni doğan bebek biberona alışır mı?(Anne memesini reddedermi yani)

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
10 günlük bir bebeğim var fakat sanırım memeyi tutmakta zorlanıyor, memede uyuyor yatağına koyunca tekrar ağlıyor tekrar meme tekrar yatak tekrar meme, delirdik dün gece anlayacağınız... zombi gibi oldum gece. Sonra biberona süt(süt dediğim mama) koydum, onu içince uyudu. Demekki açmış, sütüm sıkınca geliyor ama sanırım bebek çekemiyor yada ben henüz doğru pozisyonu bulamadım ben doğru pozisyonu bulana yada bebeğim memeyi ağzına doğru almayı öğrenene kadar açmı kalacak.. Biberonla en azından geceleri böyle huysuzluk yaparsa versem memeyi reddedermi acaba, her bebek reddediyor mu? kaşıkla versem nerden baksam 60 ml içer, kaşıkla o kadar alacağını zannetmiyorum birde açıkcası korkuyorum kaşıkla verince süt boğazına kaçar diye...
Ne yapayım ben ya. en azından gece biberon veren oldumu bebeğine. ya da oluyormu.

Son düzenleme:
Valla canım benim oğlum da 23 günlük. Doymadığı için özellikle geceleri mama takviyesi yapıyorum. Doktoru ısrarla kaşıkla vermemi söylüyor fakat ben biberonla besliyorum mecburen. 100 ml mamayı kaşıkla nasıl vereyim, bi de boğulur diye korkuyorum. Ama memeyi de hiç reddetmedi şimdiye kadar. İkisini hemen alıyor. Bebekten bebeğe değişiyor sanırım bu durum.

ya doğru pozisyonu bulamadım bir türlü, bebeği evirip çeviriken zarar vericem diye korkuyorum, sütüde tam çekemediği için sütü azalacak diye korkuyorum zaten çok dolmuyor. o klasik bebek tutuş yöntemleri her göğüse göre olamazki göğüsün büyüklüğü, göğüs başının bulunduğu ye, göğüs başının büyüklüğü küçüklüğü herkeste farklı farklı. garanti tutuş bilen varsa yazarmı lütfen.

canım, yazdıklarını okurken ben yazmışım gibi hissettim. oğlum 45 günlük ilk 21 gün aynı senin yaşadıklarını yaşadım "sıkınca sütüm geliyor, demekki sütüm var" diye düşünerek bunları yaşadım. ancak 21. gün bebeğimi tarttırdığımızda anladık ki bebeğimiz hiç kilo almamış yani 21 gün kuzumu aç bırakmışım. sütünün olup olmadığını göğüs pedi kullanma ihtiyacın olup olmadığından anlayabilirsin. sütün varsa akar göğüslerinden tavsiyem öncelikle sütünü sağ eğer 60 ml altındaysa sütün gelinceye kadar (özellikle sezeryan olduysan sütünün gelesi 40 günü bulabilir) mama takviyesi yap. ilk 1 ay biberona alışıp gögüsünü bırakabilir bir ay boyunca (ben 40 çıkana kadar) mama ilavelerini kaşıkla ver göğüsünü bırakabilir. "süt verdim" demişsin sakın inek sütü verme bebeğine, bebeğe sakıncalı... umarım yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin, bebişini ve seni öpüyorum...

yok canım mama verdim, süt gibi ya o yüzden öyle yazmıştım düzelttim. 60 ml nin altındaysa diyosun ya tek göğüs mü, iki göğüsümü baz alıcam 60 ml de...
Bebeğim sarılık oldu 2 gün küvezde kaldı ben aventin pompasıyla sağıp biberonla mecburen hemşireler verdim, onlar içirdi küvezdeyken, ozaman sağarken sanki göğsüm 2 3 saat sonra iyice doluyordu ama şimdi öyle dolmuyor. gerçi doluyordu dediğim en fazla iki göğüsten 80ml çıkarmıştım toplamda. şimdi sağsam okadar bile gelmez gibi geliyor. ama deneyeyim.. kaşıkla o kadar sütü8kendi sütüm yada mama) nasıl vericem bilmiyorum bebeği genzine kaçarsa diye korkuyorum

canım, ilk 2 hafta 2,5-3 saatte bir 60 ml 3.-4. hafta 3-3,5 saatte bir 90 ml içmeye ihtiyaçları varmış. yani iki göğüsten toplam sağman gereken miktarlar bunlar. ben kaşıkla sütü içirmek için çocuğu yaklaşık 30-35 derece açıyla yatırdım (soluk borusuna kaçmaması için dikleştirmelisin) ve çay kaşığını üst dudağına ve damağına sürerek emmesini sağla yudum yudum emdiğini göreceksin. duğuştan emmeyi bilerek doğuyorlar kaşıktan da emiyorlar. 2-3 gün içinde kaşığa alışacak zaten yutmaya başlayacaktır. mamanın bir kısmını dökmesi normal tabi tamamını yutamıyorlar. şunu hiç unutma,hep göz önünde bulundur ; bebekler doyduklarını bilir tok bebek mamayı yemez! (bana bu söylenmediği için aç kaldı kuzum) karnı doyduktan sonra ağzındaki mamayı tükürecektir göreceksin. iyice emzir, üstüne mama yiyorsa sütün yetmiyor demektir. doyup doymadığını anlamanın bir yolu da; günlük tarttırabilirsin her gün 30 ila 40 gr alması gerekiyor bu günlerde gerekli kiloyu almıyorsa aç demektir. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok saol hazine değerinde bilgi verdin inana ki.:1rolleyes:

benim göğüslerim çok küçüktü doğumdan önce doğumdan sonra biraz büyüdüler ama gene de başkalarına göre göğüslerim daha az süt barındırıyor sağdığım zamanlarda tek memeden 30 ml ancak çıkardı ilk haftalarda ama bebek sürekli emmek isterdi bütün gün memede olurdu hemen hemen o sayede ilk ay mesela 900 gr almıştı oysa ben aç olduğunu sanıyordum bir günün 16 saatini memede geçirdiği için, yani demem o ki sütün az bile olsa devamlı mesela 30 dakikada bir 20 dakikada bir gibi sıklıkla emzirdikçe hem süt geliyo hem de bebek kilo alıyo mamadansa öyle yapsan daha iyi bence, biberonla vermek de risktir her zaman alışma ihtimali yüksek olur çünkü bebekler bir süre sonra anne memesinden daha zahmetli biberondan daha kolay doyduklarını fark ediyorlar ve kolayını tercih ediyorlar doğal olarak kaşıkla vermek boğmaz merak etme onların boğaz yapısı korumalı yetişkinler gibi değiller boğulmuyolar yatarak beslenirken falan bu arada bir buçuk ayım zombi gibi geçti aynı senin yazdığın gibiydim memede her şey yolunda koyunca viyak, ama bir buçuk ay sonra süt arttı ve daha çok çekmeye başladı ve geceleri 3-4 saat uyumaya başladı zombilikten kurtuldum Allah kuvvet veriyor

Bebeğin oldu demek canım Allah analı babalı uzun ömürlü büyümesini nasip etsin bebeğin memende uyuduğunda hafifçe kulağını (hani zülüf yerleri olurya) okşa tekrar emmeye başlar genelde 15-20 dk da bebekler doyuyor bi süre sonra bu süre kısalıyor yada uzuyor mutlaka bebeğine yetecek sütün var buna inan ve sık sık sağıp emzir sağmayı sakın bırakma 10 cc 20 cc ne kadar çıkarsa kar bence annelik sabır işiymiş bunu öğreniyorsun Allah sana sabırlar versin

ben bebeğimi 6 ay sadece anne sütüyle besledim ve kilo alımı çok güzeldi maşallah ama hiç göğüslerimden sütm akmadı aldığım göğüs pedini kutusundan bile çıkarmadan başka arkadaşıma hediye ettim sezeryan olduğum gün bebeğim emmeye başladığımda sütüm gelmeye başladı sık sık emzirince ve yediklerimlede artmaya başladı

kişiden kişiye değişebiliyor demekki. ancak ben çok kişi ile konuşup çok kafa yordum. yalnız anne sütü vereceğim diye ilk 21 gün hiç mama verdirmedim. maşallah yavrum güzel emiyordu ilk günler 15-16 saat memedeydi emmeye çalışıyordu. başta doktor "bazı bebekler emmeyi sever ondandır" dediler. göğsümü sıktığımda süt hep geliyordu ben de "sütüm var demekki" diye düşündüm. ilk çocuğum olduğu için anlayamadım doyup doymadığını... ancak kuzum hep huzursuzdu devamlı ağlayıp huysuzlanıyordu. doktorlar bu durumuna da kolik teşhisi koydular. metsil ve zinko başladılar. doyuyor mu acaba? dediğimde "kakası altın sarısı rengindeyse günde 4-5 defa çişini yapıyorsa doyuyordur" dediler. ben de devam ettim emzirmeye... 20 günün akşamı eşimin ailesinden hanımlar geldiler. "bu çocuk çok zayıf kaç kilo doğdu hiç mi kilo almadı" dediklerinde eşimle kuşkulandık. tarttırmaya götürdüğümüzde öğrendik ki 21 günde yalnızca 25 gr almış yani 21 günü aç geçirmiş kuzum... hemen doktoruna gittik "acil mamaya başla çocuk aç kalmış" dedi. o anda "yeni mi anladın" diye dövmek istedim adamı ama yapacak birşey yoktu... tecrübeli anneleri dinlemek lazım püf noktaları doktorlardan daha iyi bilebiliyorlar. bana söyledikleri; "sütü olan kadının sütü kaynar (göğüslerden akar) biz seni ilk günden görseydik söylerdik sütünün olmadığını" dedi. doktorlara fakültede öğretilen hep aynı "annenin sütü çocuğuna yeter" ama malisef yetmeyebiliyor! çok uzun anlattım kusura bakmayın

Çok saol canım bebeğimiz oldu evet, zaman hızlı geçiyor daha dün hamile kıyafetleriyle resimlerimi arşivliyordum şimdi bebeğimin güzel pozlarını yakalamaya çalışıyoruma.s

Emzirince neden sağmama gerekiyor onu anlamadım, yazmışsın ya öyle.:sm_confused:

sütü sağmakta sütü arttıran bir şey hem mama vermeye gerek duyduğun zamanlarda sağdığın sütlerden vermen için daha sonrasında stok yapabilmen içinde gerekli şimdiki aklım olsa meme uçlarım iyileşir iyleşmez azar azarda olsa stok yapardım ben işe başlamadan 1-2 hafta önce stok yapmaya başlamıştım ve istediğim stoğu yapamadım hem hazırda sütün olursa ileride biryere gitmek istediğin zaman bebeğini rahatlıkla bırakabilir işini halledip gelebilirsin.... canım 1.sırada emzirmek ama baktın kilo alımı yavaş (tabi buna dr un karar verecektir) mama yerine sağdığın sütleri içirirsin biberonla vermekten de çekinme zaten ne kadar sık verebilirsinki biberonla

bişey diycem benim hiç göğsümden süt akmadı, ilk 3ay kızım 1kilodan fazla aldı her ay.bence bu çok saçma, bebeği haftada bir tartarak anlayabiliriz doyup doymadıını 250gr civarı almalı

hayatım sütüm memeden akmıyo diye illa yetmiyo gibi düşünme ama benim de hiç akmaıyodu öyle sadece çok uyursa 2-3 saat o zaman hafiften bozuk para büyüklüğünde bi ıslaklık oluyodu uçlarında kıyafete geçen, ama kilosu iyiydi mama vermedim yani, sen belenmene moraline dikkat et su da iç sütün artar ama en önemlisi de çok sık emzirmek emdikçe geliyo emdikçe geliyo...

arkadaşlar, sanırım bir yanlış anlaşılma var. ben"sütün akmıyorsa hemen mama ver" demedim. yazdıklarına bakılırsa benimle benzerlik gösteriyor dedim. sütünün olup olmadığını; 1- sağıp miktarına bakarak 2-göğüslerinden akmasından 3-iyice emzirdiğikten sonra hala aç olmasından 4- kilo alımından anlayabilirsin yazdım. iyice okursanız göreceksiniz. sanki "sütü akmayan herkez mamayı hazırlasın" demişim gibi bir cevaplar var.

Birde bu konudan dertliyim, belki fikir verebilirsiniz, ben bir çözüm üretemedim.
Temmuzun başında okullar kapanınca yani yaklaşık 1,5 ay sonra tatile çıkıcaz 2 ay kadar eşimin memleketi benim memleketim vs. eşimin memleketi burdan 4 saat uzaklıkta, benimki ise çok daha uzak.. Şimdi sütü ara ara sağıp dolaba atsam nolacak onlar, eylülde çalışmaya başlayacağım bebeğim 4 aylık olacak ozaman İnşallah. Buzdolabının fişini çekmeden tatile gidelim diye düşündüm. ama tayin istiycez dönüp dönmeyeceğimiz meçhul, yani başka bir şehre taşınma ihtimalimiz var tayin nedeniyle.. Ne yapayım sizce, süt saklama imkanım olmayacak sanırım:sm_confused:

Canım tasalanma o mesajına ufak bir düzeltme yaparsın açıklayıcı anlamda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…