10 günlük bir bebeğim var fakat sanırım memeyi tutmakta zorlanıyor, memede uyuyor yatağına koyunca tekrar ağlıyor tekrar meme tekrar yatak tekrar meme, delirdik dün gece anlayacağınız... zombi gibi oldum gece. Sonra biberona süt koydum, onu içince uyudu. Demekki açmış, sütüm sıkınca geliyor ama sanırım bebek çekemiyor yada ben henüz doğru pozisyonu bulamadım ben doğru pozisyonu bulana yada bebeğim memeyi ağzına doğru almayı öğrenene kadar açmı kalacak.. Biberonla en azından geceleri böyle huysuzluk yaparsa versem memeyi reddedermi acaba, her bebek reddediyor mu? kaşıkla versem nerden baksam 60 ml içer, kaşıkla o kadar alacağını zannetmiyorum birde açıkcası korkuyorum kaşıkla verince süt boğazına kaçar diye...
Ne yapayım ben ya. en azından gece biberon veren oldumu bebeğine. ya da oluyormu.
sütünü sağ eğer 60 ml altındaysa sütün gelinceye kadar (özellikle sezeryan olduysan sütünün gelesi 40 günü bulabilir) mama takviyesi yap. ilk 1 ay biberona alışıp gögüsünü bırakabilir bir ay boyunca (ben 40 çıkana kadar) mama ilavelerini kaşıkla ver göğüsünü bırakabilir. "süt verdim" demişsin sakın inek sütü verme bebeğine, bebeğe sakıncalı... umarım yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin, bebişini ve seni öpüyorum...
yok canım mama verdim, süt gibi ya o yüzden öyle yazmıştım düzelttim. 60 ml nin altındaysa diyosun ya tek göğüs mü, iki göğüsümü baz alıcam 60 ml de...
Bebeğim sarılık oldu 2 gün küvezde kaldı ben aventin pompasıyla sağıp biberonla mecburen hemşireler verdim, onlar içirdi küvezdeyken, ozaman sağarken sanki göğsüm 2 3 saat sonra iyice doluyordu ama şimdi öyle dolmuyor. gerçi doluyordu dediğim en fazla iki göğüsten 80ml çıkarmıştım toplamda. şimdi sağsam okadar bile gelmez gibi geliyor. ama deneyeyim.. kaşıkla o kadar sütü8kendi sütüm yada mama) nasıl vericem bilmiyorum bebeği genzine kaçarsa diye korkuyorum
canım, ilk 2 hafta 2,5-3 saatte bir 60 ml 3.-4. hafta 3-3,5 saatte bir 90 ml içmeye ihtiyaçları varmış. yani iki göğüsten toplam sağman gereken miktarlar bunlar. ben kaşıkla sütü içirmek için çocuğu yaklaşık 30-35 derece açıyla yatırdım (soluk borusuna kaçmaması için dikleştirmelisin) ve çay kaşığını üst dudağına ve damağına sürerek emmesini sağla yudum yudum emdiğini göreceksin. duğuştan emmeyi bilerek doğuyorlar kaşıktan da emiyorlar. 2-3 gün içinde kaşığa alışacak zaten yutmaya başlayacaktır. mamanın bir kısmını dökmesi normal tabi tamamını yutamıyorlar. şunu hiç unutma,hep göz önünde bulundur ; bebekler doyduklarını bilir tok bebek mamayı yemez! (bana bu söylenmediği için aç kaldı kuzum) karnı doyduktan sonra ağzındaki mamayı tükürecektir göreceksin. iyice emzir, üstüne mama yiyorsa sütün yetmiyor demektir. doyup doymadığını anlamanın bir yolu da; günlük tarttırabilirsin her gün 30 ila 40 gr alması gerekiyor bu günlerde gerekli kiloyu almıyorsa aç demektir. umarım yardımcı olabilmişimdir.
canım, yazdıklarını okurken ben yazmışım gibi hissettim. oğlum 45 günlük ilk 21 gün aynı senin yaşadıklarını yaşadım "sıkınca sütüm geliyor, demekki sütüm var" diye düşünerek bunları yaşadım. ancak 21. gün bebeğimi tarttırdığımızda anladık ki bebeğimiz hiç kilo almamış yani 21 gün kuzumu aç bırakmışım. sütünün olup olmadığını göğüs pedi kullanma ihtiyacın olup olmadığından anlayabilirsin. sütün varsa akar göğüslerinden tavsiyem öncelikle sütünü sağ eğer 60 ml altındaysa sütün gelinceye kadar (özellikle sezeryan olduysan sütünün gelesi 40 günü bulabilir) mama takviyesi yap. ilk 1 ay biberona alışıp gögüsünü bırakabilir bir ay boyunca (ben 40 çıkana kadar) mama ilavelerini kaşıkla ver göğüsünü bırakabilir. "süt verdim" demişsin sakın inek sütü verme bebeğine, bebeğe sakıncalı... umarım yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin, bebişini ve seni öpüyorum...
ben bebeğimi 6 ay sadece anne sütüyle besledim ve kilo alımı çok güzeldi maşallah ama hiç göğüslerimden sütm akmadı aldığım göğüs pedini kutusundan bile çıkarmadan başka arkadaşıma hediye ettim sezeryan olduğum gün bebeğim emmeye başladığımda sütüm gelmeye başladı sık sık emzirince ve yediklerimlede artmaya başladı
Çok saol canım bebeğimiz oldu evet, zaman hızlı geçiyor daha dün hamile kıyafetleriyle resimlerimi arşivliyordum şimdi bebeğimin güzel pozlarını yakalamaya çalışıyoruma.sBebeğin oldu demek canım Allah analı babalı uzun ömürlü büyümesini nasip etsinbebeğin memende uyuduğunda hafifçe kulağını (hani zülüf yerleri olurya) okşa tekrar emmeye başlar genelde 15-20 dk da bebekler doyuyor bi süre sonra bu süre kısalıyor yada uzuyor mutlaka bebeğine yetecek sütün var buna inan ve sık sık sağıp emzir sağmayı sakın bırakma 10 cc 20 cc ne kadar çıkarsa kar bence annelik sabır işiymiş bunu öğreniyorsun Allah sana sabırlar versin
Çok saol canım bebeğimiz oldu evet, zaman hızlı geçiyor daha dün hamile kıyafetleriyle resimlerimi arşivliyordum şimdi bebeğimin güzel pozlarını yakalamaya çalışıyoruma.s
Emzirince neden sağmama gerekiyor onu anlamadım, yazmışsın ya öyle.:sm_confused:
ben işe başlamadan 1-2 hafta önce stok yapmaya başlamıştım ve istediğim stoğu yapamadım hem hazırda sütün olursa ileride biryere gitmek istediğin zaman bebeğini rahatlıkla bırakabilir işini halledip gelebilirsin....
arkadaşlar, sanırım bir yanlış anlaşılma var. ben"sütün akmıyorsa hemen mama ver" demedim. yazdıklarına bakılırsa benimle benzerlik gösteriyor dedim. sütünün olup olmadığını; 1- sağıp miktarına bakarak 2-göğüslerinden akmasından 3-iyice emzirdiğikten sonra hala aç olmasından 4- kilo alımından anlayabilirsin yazdım. iyice okursanız göreceksiniz. sanki "sütü akmayan herkez mamayı hazırlasın" demişim gibi bir cevaplar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?