• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her telden sorularım var, yardım lütfen !

ay canım kıyamam ne kadarda masum anlatmışın:16:

bunların temelinde evliliğe hazır olmadan evlenmiş olman yatıyo gibi geldi bana canım sanki aile yanındaki rahatı özgürlüğü ve sorumlulukların azlığını özlüyosun sana bazı şeyler ağır gelmiş kendini baskı altında hissediyosun yanılıyomuyum:26:

benimde nerdeyse yıldır ehliyetim var ama unuttum kullanmayı hiç bilmiyorum şunada zaten arabamız yok bigün olur inşallah.
kocadan hoca olmaz kendine başka bi öğretici bulmalısın
yemek konusunda bende yeteneksizim hamur işinde ama pratik ve herkesin sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum kurtarıyorum işi. buzluğun genişse börek sarıp buzluğa atabilirsin misafir gelince elin ayağına dolaşmaz. dolma sarıp atabilirsin mesela
temizliğe gelince evde fazla ıvır zıır eşya olması işleri sorlaştırıyo biblo vs toz alırken. kabin yapınca banyonun büyük olması lazım biz yaptırmadık banyoyu daraltıyo diye.
uzun saç şekilsiz duruyo benim uzundu küt kestirdim çok memnunum tavsiye ederim saçın nasıl bilmiyorum ama. bide boyalı saç daha canlı ve bakımlı duruyo her daim boyatırsan sanada değişikik olur öteki soruları unuttum:17:

1. 7 aylık evliyim, dolu dolu bi cinsel hayatımız yok, ikimiz de aynı işi yapıyor ve çok yoruluyoruz, haftaiçi hiçbirşeye halimiz kalmıyor, haftada 1 kez beraber olabiliyoruz, zaten 1 hafta da regl ile geçiyor, ayda 3 kez normal mi? sorunumuz yok aslında iyiyiz ama ben bu duruma çok üzülüyorum, eşime ifade etmeye çalışıyorum ama sürekli yorgunum diyor:(:(
Ayda 3 kez normal değil tabiki, hergün yapanlar war :17:
Ne iş yapıyorsunuz bu arada siz eşinizle_?
Siz eşinize ifade ediyorsunuz we eşinizde yorgunum mu diyor...
İlginç!!
Bence bu konuda hayatınızı renklendirin, yanii canlandırın..
Siz adım atın gerisi gelirr :23:

3.ehliyetim var ama araba kullanmak konusunda yetersizim, eşim araba sürdürtüyor ama galiba arabamız sıfır diye anca bağırıyor, agresif öğretiyor, ben de korkuyorum daha çok geriliyorum, kendimi ilerletemiyorum:( cesaretim kırılıyor, yerimde sayıyorum.
Konuş eşinle cesaretimi kırıyosun benim biraz daha sakin ol..
Bu ehliyeti senden azar işitmek için almadım diye tersle sende eşini...
Sen böyle yaptıkça cesaritimii yok ediyosun iyice diye konnuşş...

4.hergün aynı geçiyor, evlenmeden önce herşey çok başka geliyordu, mutluyum aslında ama işten gel yemek yap, evi temizle, çamaşır, bulaşık, ütü hep aynı şeyler ayrıca evi haftada bir temizliyoruz eşimle ancak gene de pis görünüyor gözüme, pratik ev temizleme tavsiyeleriniz var mı?
Pratik temizlik derken, küçük pratik süpürgeler oluyor..
Akşam ewe gelince onunla bi süpürge tut ewe için rahat etmiyorsa..
Ve ben ne iş yaptığınızı merak ettim..

5.bakımlı olmak istiyorum, güzel giyinmek istiyorum ancak işim gereği işe çok şık gidemiyorum.kendimi kötü hissediyorum bu sefer de.eşim beni hep beğensin istiyorum, her sabah duşumu alıyor ve makyaj yapıyorum ancak saçıma bir şekil veremiyorum, saç şekillendiricim var düzleştiricim var ama yeteneksizim boyatsam mı emin değilim önceden ayda 1 boyuyordum saçlarım çok yıprandı, 25 yaşındayım ama kendimi güzel bulmuyorum aynaya baktığımda, kendimi güzel görmüyorum, hala liseli çocuk gibi bi havam var zannediyorum, artık evli ve çalışan bir bayan gibi havam olsun istiyorum eceremiyorum :(:(
Bakımlı olmak istiyorsan olabilirsin..
Bakımlı olmak istiyorum demekte zaten içinden geliyor demektir..
Sen günlük makyajını yap, saçlarını düzleştir..
İlla başka şekiller verecek değilisİN..
Benim iş yeride mesela modern ama ben sadece düzleştiriyorum makyajımı yapıp çıkıyorum..
O bile yetiyor anlayacağın.. Abartıya gerek yok yanii...
Günlük hayatta da giyim tarzını değiştirebilirsin farklı olmak istiyorum diyorsann..

6.59 kiloyum ve 55 kilo olmalıymışım, 4 kiloyu bile veremiyorum, yemek ve pasta işini öğreneyim diye yapıyorum, yapınca da durduramıyorum kendimi ve yiyorum, kafam karıştı
Yeme ozaman cnm sende tut boğazını..
55 kiloya inmeni tavsiye ederimm daha yaşın genç...

7.her ay ağda yaptırmaktan usandım, hamile değilim ve uzun vadede bebek düşünmüyoruz, lazer epilasyona gitsem doğurganlığa yan etkisi olur mu?
Bir etkisi yok yaptırabilirsinn..

2.sorunuz için: Boş bir vaktinizde menüler hazırlayın mesela mercimek çorbası,etli yemek,salata,meze şeklinde ve buzlugunuza dondurulmuş gıdalar atın ani bir misafirde çıkartırsınız hemen mantı,sarma,poğaça gibi

ehliyet konusunda araba sıfır olsun olmasın benim babamda bagırıyor hemen sabırsızlar sanırım ben çok takmıyorum sakince cevap veriyorum ama amcam yengemi çok tedirgin ederdi yengem en sonunda duran agaca carpmıstı o gunden beri çıt etmez amcam :9:

evinize oda spreyleri alabilirsiniz insanı ferahlatıyor ve temizlik yapası geliyor insanı :) Küçük sepetler alın eşyaları başka bir yere atmak yerine onların içine atın yada hemen düzeltin kirlettiginiz yeri günlük viladayla üstün körüde olsa silin daha rahat edersiniz temizlerken

saçınız için internette doğal saç şekillendirme önerileri var onlara göz atın derim yada makyaj hileleri var.Birde calıstıgnıız yere göre değişir kıyafetiniz mesela kamu kurumuysa hergün çeşit giymenize gerek yok çünkü rahat olamazsınız ama diğer mesleklerse mesela pantolonunuz 2 taneyse tişörtünüz 4 tane olsun daha farklı durur internette yazıyor hep şık olmak için öneriler falan yazdıgınızda çıkar hemen :)

tvdeki doktor hiçbir zararı olmadıgını söyledi ama eğer çok fazla cıkıyorsa tüyler kadın doguma gidin derim hormonlarınızda birşeyler olabilir

Banyo içinde çekpas alırsanız çok iyi olur bende aynı şeyden şikayetçiyim nemli ortam birde bakteriler falan :(( Çekpas çok kullanışlı :))

Sinemaya gidebilirsiniz,ani bir kararla piknige,balık tutmaya,yürüyüşe gidebilirsiniz beraber pasta yapıp eğlenebilirsiniz yada bir yerleri ziyaret edebilirsiniz ay bende uzun yazdım :1:

Yürüyen ağaç var mı ki :1::1::1::1::1:

merhaba, birbiriyle alakasız birçok sıkıntı ettiğim durum var, yardımlarınızı bekliyorum.

1. 7 aylık evliyim, dolu dolu bi cinsel hayatımız yok, ikimiz de aynı işi yapıyor ve çok yoruluyoruz, haftaiçi hiçbirşeye halimiz kalmıyor, haftada 1 kez beraber olabiliyoruz, zaten 1 hafta da regl ile geçiyor, ayda 3 kez normal mi? sorunumuz yok aslında iyiyiz ama ben bu duruma çok üzülüyorum, eşime ifade etmeye çalışıyorum ama sürekli yorgunum diyor:(:
  • 7 aylık evlilik için bence ayda 3 kez çok çok az.Yorgun olabilirsiniz ama çekim gücü denen birşey var
  • :23::23: yorgunluk bahane olmamalı. giy cicilerini süslen çık karşısına bakalım o zaman da yorgunum diyecek mi :23::12::9:

2.yemek konusunda acemiyim, misafiri güzel ağırlayamamaktan korkuyorum.basit menülere ihtiyacım var.eşimin ailesi ve akrabaları içinde çok çekingenim, panik oluyorum.
börek yap at buzluğa. kurabiye yap at. bende zamanla oturttum bazı şeyleri.
3.ehliyetim var ama araba kullanmak konusunda yetersizim, eşim araba sürdürtüyor ama galiba arabamız sıfır diye anca bağırıyor, agresif öğretiyor, ben de korkuyorum daha çok geriliyorum, kendimi ilerletemiyorum:( cesaretim kırılıyor, yerimde sayıyorum.
eş ve baba dan genelde öğrenilmez. bir direksiyon hocası yeter
:72:
4.hergün aynı geçiyor, evlenmeden önce herşey çok başka geliyordu, mutluyum aslında ama işten gel yemek yap, evi temizle, çamaşır, bulaşık, ütü hep aynı şeyler ayrıca evi haftada bir temizliyoruz eşimle ancak gene de pis görünüyor gözüme, pratik ev temizleme tavsiyeleriniz var mı?
zamanla düzene girecek inan ki. benim de 1 yıl oldu bazen hala hayıflanırım. her yeri düzenli bırakmak büyük öenm taşıyor. yoksa işten gelince bir de ev işi pert
:27: hafta içi bir gün temizlik yapın hafta sonu gezin :10:
5.bakımlı olmak istiyorum, güzel giyinmek istiyorum ancak işim gereği işe çok şık gidemiyorum.kendimi kötü hissediyorum bu sefer de.eşim beni hep beğensin istiyorum, her sabah duşumu alıyor ve makyaj yapıyorum ancak saçıma bir şekil veremiyorum, saç şekillendiricim var düzleştiricim var ama yeteneksizim boyatsam mı emin değilim önceden ayda 1 boyuyordum saçlarım çok yıprandı, 25 yaşındayım ama kendimi güzel bulmuyorum aynaya baktığımda, kendimi güzel görmüyorum, hala liseli çocuk gibi bi havam var zannediyorum, artık evli ve çalışan bir bayan gibi havam olsun istiyorum eceremiyorum :(:(
istemek başarmanın yarısıdır.
:8:
6.59 kiloyum ve 55 kilo olmalıymışım, 4 kiloyu bile veremiyorum, yemek ve pasta işini öğreneyim diye yapıyorum, yapınca da durduramıyorum kendimi ve yiyorum, kafam karıştı

boğazını keseceksin. bol su tüketeceksin. az ve sık yiyeceksin. 3 beyaz asla
:20: 4 kg dediğin nedir ki hemen gider :41:
7.her ay ağda yaptırmaktan usandım, hamile değilim ve uzun vadede bebek düşünmüyoruz, lazer epilasyona gitsem doğurganlığa yan etkisi olur mu?
bilgim yok.
8.her gün aynı geçerken hayatımıza nelerle fark katabiliriz? önerileriniz neler?
sana bağlı ve eşine..

9.banyomda duşakabinim var ve dış tarafta gider yok, hep saç-tüy oluyor fayanslar, viledayla silmekten bıktım, bi de diş fırçalarken yerlere su sıçrıyor, banyo hiç temiz kalmıyor, çıldırııcam
süpürge ve çekpas

ooooff offf amma sıkıntılıymışım, aslında herşeyin başı sağlık farkındayım halime bin şükür ancak bunlar da günlük hayatta insanı bezdiriyor, kusura bakmayın başınızı ağrıttım

hayata bakışını olumlu yaparsan daha iyi olur .
:17:

Son düzenleme:
1- Hayır canım normal değil. Üstelik daha 7 aylık evlisiniz.

2- Sonuçta misafirlerin de acemi olduğunun farkındadır yeni evlisin, zamanla oturacaktır. Ben evlendiğimde yemek yapmayı bile bilmiyordum :9:

3- Eşinle bu konuda konuş bağırmamasını söyle. Ehliyeti alana kadar aldığımız eğitim yeterli olmadığından pratik yapmadan tamamen öğrenemiyoruz bu normal birşey.

4- Kelin ilacı olsa kendi başına sürer buna ben de çözüm bulamıyorum :9:

5- Şık giyinmene engel olan işin ne ki :26: Sabah uykulu uykulu saçla uğraşmak zor iş. Ben akşamdan düzleştirip sabah sadece üzerinden geçiyorum. Aynı yaştayız boyaya o kadar yüklenme biraz dinlensin saçların.

6- 59 kilo ile kilolu göründüğünü zannetmiyorum varsın 59 kilo ve kendinle barışık ol. Yemek yapılınca tabiki yenir. İrade kuvvetli olmalı ki ben de aynı sen gibiyim. Diyette olmama rağmen eşime yapıyorum ama kendim de tatmadan duramıyorum :9:

7- Bu konuda bir fikrim yok.

8- Yoğun iş temposunda hayatı renklendirmek zor. Eve gelene kadar pestilimiz çıkıyor. Haftasonları 1 günlük tatile gidebilirsiniz. Sosyal anlamda birşeyler yapabilirsiniz.

9- Önce saçları süpürge ile alıp sonra vileda yapmaktan başka çözüm yok ne yazık ki...

1- Ayda 3 'mü dediniz, bence bu normal değil. Hele ki eşinizin yorgunum bahanesi hiç normal değil. Bunun için bir şeyler yapmalısınız bence. Oturup konuşmak yerine, direk olaya girmek belki sorunu kısmen çözebilir:1:

2-Vakit bulduğun zamanlarda buzluğuna bir şeyler koyabilirsin. Mesela benim hep buzluğumda "sigara böreği-normal gül börek-poğaça ve her ihtimale karşı 1 paket milföy hamur bulunur". İnternette artık o kadar çok tarif ve pratik bilgi var ki, hoşuna gidenleri yada denemek istediklerini bir deftere kaydedip yapabilirsin.

3-kocadan hoca olmaz üzgünüm, eğer direksiyonunu ilerletmek istiyorsan bence bir süre için özel bir hoca tut.

4-programlı olmaya çalışırsan he rşeye vakit bulabilirsin. Planlar yapabilirsin, sadece şikayet etmek yetmez ki hareketlendirmek için de birşeyler yapmalısın. Bazen bir film alıp sinema gecesi yapmak, bazen eşortmanları giyip ufak bir yürüyüş yani ne bileyim zevklerinize göre planlar yapabilirsin.

5-Kuaföre gidip, evde de rahatça şekil verebileceğiniz bir saç kesimi isteyin, alışkanlık haline getirin örneğin ayda 2 kez tatil olduğunu gün kuaföre gidip bakım yapın kendinize. Kaş-bıyık-manikür-pedikür vs... İş dolayısıyla giyenemiyorsanız sizde evde giyinin
:1: Bu hem eşinizin de hoşuna gider.

6-4 kilo hayatınızın sonu değil, hayatınıza biraz hareket katarsanız bence çok çaba sarf etmenize gerek kalmaz.

7-Lazer epilasyonun doğurganlıkla ilgisi yok, eğer böyle bir düşünceniz varsa uzman bir yerle görüşüp başlayabilirsiniz.

8-Bu tamamen sizin zevkleriniz ile alakalı; örneğin benim eşim playstation oynamayı çok sever, hafta da bir akşam playstation gecemiz beraber oyun oynuyoruz. Hafta da 1 akşam , akşam yemeğini beraber yapıyoruz (bunu yaparken çok eğleniyoruz) , çarşamba akşamı Muhteşem Yüzyıl Perşembe Akşamı Kurtlar Vadisi gecesi, o benim dizimi sevmez ama beraber olmak adına benimle izler, bende kurtlar vadisi izlerim onunla. Muhteşem yüzyıl varken çay servisini eşim, kurtlar vadis varken çay servisini ben yaparım, sinemaları takip ederiz, iş çıkışı bir yerde yemek yer sinemaya gideriz. bazen , örneğin çarşamba akşamı "hafta sonu çılgınlık yapalım mı? fikri atarız ortaya" cumartesi akşamına kadar seks olmaz. Cumartesi akşamı bazen jakuzi doldururuz, yada yatak odasında farklı bir ortam hazırlarız. Çarşamba'dan cumartesiye kadar geçen süre çok heyecan verici olur. Bazen kitap okuma akşamı yaparız, tv'yi kapatır ikimizde kitap okuruz 1 saat kadar, sonra tv'yi açmaz sohbete başlarız.

Bunları sadece belki fikir olur diye anlattım , siz kendi özel zevklerinize göre birşeyler yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış şeyler.

9-Bu sorun nasıl çözülür bilemiyorum, sık sık temizlemek ve dikkat etmekten başka çare yok gibi. Bir de vileda ile temizlik nedense bana pek hoş gelmiyor.Viledanın saçanaklarına dolanan saçlar yerde dolanıp duruyor. Ben bunu kullanıyorum, yerde var olan tüm saçı pisliği topluyor, hepsi yapışıyor süngere, süngeri suya soktuğunuz zaman da, yapışan pisliği suya bırakıyor. Hemde yerler çok ıslak kalmıyor, banyomda kapının arkasında durur, yerler ıslandığı gibi kaparız hemen, sil geç.

$PratikSistem2.jpg

Ayrıca, olabildiğince protein ağırlıklı beslenin, bol sebze yemekleri, süt ve yoğurt tüketin. Korbonhidratlı yiyecekler özellikle akşamları tüketildiği zaman insan üzerinde rehavet yapar. Kendinizi yorgun ve uykusuz hissederseniz. Bu sefer de, akşamları birşey yapacak gücünüz yokmuş gibi olur. Akşamları bol sebze yada etin yanına sebze, az ekmekle dinç kalmaya çalışın. Evde cıvıl cıvıl olun:1:

1- Ayda 3 'mü dediniz, bence bu normal değil. Hele ki eşinizin yorgunum bahanesi hiç normal değil. Bunun için bir şeyler yapmalısınız bence. Oturup konuşmak yerine, direk olaya girmek belki sorunu kısmen çözebilir:1:

2-Vakit bulduğun zamanlarda buzluğuna bir şeyler koyabilirsin. Mesela benim hep buzluğumda "sigara böreği-normal gül börek-poğaça ve her ihtimale karşı 1 paket milföy hamur bulunur". İnternette artık o kadar çok tarif ve pratik bilgi var ki, hoşuna gidenleri yada denemek istediklerini bir deftere kaydedip yapabilirsin.

3-kocadan hoca olmaz üzgünüm, eğer direksiyonunu ilerletmek istiyorsan bence bir süre için özel bir hoca tut.

4-programlı olmaya çalışırsan he rşeye vakit bulabilirsin. Planlar yapabilirsin, sadece şikayet etmek yetmez ki hareketlendirmek için de birşeyler yapmalısın. Bazen bir film alıp sinema gecesi yapmak, bazen eşortmanları giyip ufak bir yürüyüş yani ne bileyim zevklerinize göre planlar yapabilirsin.

5-Kuaföre gidip, evde de rahatça şekil verebileceğiniz bir saç kesimi isteyin, alışkanlık haline getirin örneğin ayda 2 kez tatil olduğunu gün kuaföre gidip bakım yapın kendinize. Kaş-bıyık-manikür-pedikür vs... İş dolayısıyla giyenemiyorsanız sizde evde giyinin

6-4 kilo hayatınızın sonu değil, hayatınıza biraz hareket katarsanız bence çok çaba sarf etmenize gerek kalmaz.

7-Lazer epilasyonun doğurganlıkla ilgisi yok, eğer böyle bir düşünceniz varsa uzman bir yerle görüşüp başlayabilirsiniz.

8-Bu tamamen sizin zevkleriniz ile alakalı; örneğin benim eşim playstation oynamayı çok sever, hafta da bir akşam playstation gecemiz beraber oyun oynuyoruz. Hafta da 1 akşam , akşam yemeğini beraber yapıyoruz (bunu yaparken çok eğleniyoruz) , çarşamba akşamı Muhteşem Yüzyıl Perşembe Akşamı Kurtlar Vadisi gecesi, o benim dizimi sevmez ama beraber olmak adına benimle izler, bende kurtlar vadisi izlerim onunla. Muhteşem yüzyıl varken çay servisini eşim, kurtlar vadis varken çay servisini ben yaparım, sinemaları takip ederiz, iş çıkışı bir yerde yemek yer sinemaya gideriz. bazen , örneğin çarşamba akşamı "hafta sonu çılgınlık yapalım mı? fikri atarız ortaya" cumartesi akşamına kadar seks olmaz. Cumartesi akşamı bazen jakuzi doldururuz, yada yatak odasında farklı bir ortam hazırlarız. Çarşamba'dan cumartesiye kadar geçen süre çok heyecan verici olur. Bazen kitap okuma akşamı yaparız, tv'yi kapatır ikimizde kitap okuruz 1 saat kadar, sonra tv'yi açmaz sohbete başlarız.

Bunları sadece belki fikir olur diye anlattım , siz kendi özel zevklerinize göre birşeyler yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış şeyler.

9-Bu sorun nasıl çözülür bilemiyorum, sık sık temizlemek ve dikkat etmekten başka çare yok gibi. Bir de vileda ile temizlik nedense bana pek hoş gelmiyor.Viledanın saçanaklarına dolanan saçlar yerde dolanıp duruyor. Ben bunu kullanıyorum, yerde var olan tüm saçı pisliği topluyor, hepsi yapışıyor süngere, süngeri suya soktuğunuz zaman da, yapışan pisliği suya bırakıyor. Hemde yerler çok ıslak kalmıyor, banyomda kapının arkasında durur, yerler ıslandığı gibi kaparız hemen, sil geç.

Eki Görüntüle 1073878

Ayrıca, olabildiğince protein ağırlıklı beslenin, bol sebze yemekleri, süt ve yoğurt tüketin. Korbonhidratlı yiyecekler özellikle akşamları tüketildiği zaman insan üzerinde rehavet yapar. Kendinizi yorgun ve uykusuz hissederseniz. Bu sefer de, akşamları birşey yapacak gücünüz yokmuş gibi olur. Akşamları bol sebze yada etin yanına sebze, az ekmekle dinç kalmaya çalışın. Evde cıvıl cıvıl olun:1:

masşallah ya inşallah hep böyle devam edersiniz bizimde haftada bir sinema gecemiz var ve çok heyecanlı oluyor o akşamı beklemek...
banyo temizliğinde gerçekten v,leda hijyenik olmuyor ben elimle siliyorum daha temiz oluyor

1-Cinsellik dönem dönem ve kişiden kişiye (çiftten çifte) değişir.
Birisi için haftada 3 normalken diğeri için haftada 1 olabilir.Veya tatilde daha sık olabilir,kışın daha az olabilir gibi...
Daha sık olmasını istiyorsan ortam hazırlayabilirsin.Yok istemiyor ama sadece "gerektiğini" düşünüyorsan,yanlış düşünüyorsun.

2-Şimdilik ana yemeği sade ve basit tutabilirsin.Mesela tavuk,pilav olsun diyelim.
Fakat sofranı başka şeylerle donatabilirsin.Zeytinyağlı,salata,börek,turşu vs...

3-20 senedir filan araba kullanıyorum,eşim hala karışır:) Trafiğe yalnız çıkmaya çalış.Çok acemiysen bilen bir arkadaşınla deneyebilirsin.

4-Evi temizlemek için bir program oluşturabilirsin.Günlere bölebilirsin,mesela şu günler toz alınacak,şu gün yerler silinecek ve bu programa bağlı kalabilirsin.

5-Saçların yıpranmışsa ve şekil vermekte zorlanıyorsan en kısa çözüm kısaltmak olabilir.Çene hizasında veya tam omuzda kestirirsen işin kolaylaşır.

6-55 kilo olmalıymışım derken ? Ortalamalara inanma.Aynı kiloda olan 2 kişi bile aynı görünmüyor.
Sen kendini beğendiğin,iyi göründüğün kilodaysan onu korumaya çalış.

7-Bilakis,çocuk olmadan bu işi bitir derim.Sonra lazere mazere zaman bulamazsın.
Ben keşke çok daha erken yapsaymışım,bunca yıl sıkıntı çekmeseymişim diyorum.

8-İkiniz de çalışıyormuşsunuz.İş çıkışı buluşup değişik biryere gitmeyi deneyebilirsiniz.
Eve yorgun girince bir daha çıkmak zor.Eve girmeden farklı bir yere uğramak daha mantıklı olabilir.

9-Duşakabini anlamadım ama yerlere sıçramaya karşı,lavabonun banyo paspası veya ayak havlusu koyabilirsin.

masşallah ya inşallah hep böyle devam edersiniz bizimde haftada bir sinema gecemiz var ve çok heyecanlı oluyor o akşamı beklemek...
banyo temizliğinde gerçekten v,leda hijyenik olmuyor ben elimle siliyorum daha temiz oluyor

Bu paylaştığım paspasta çok kullanışlı, bir tane de balkonlarım içinde aldım ben bir tane, harika siliyor, fazla ıslaklık kalmıyor hemen kuruyor. Bu paspasla ilk köpek sahibi olduğum zaman tanışmıştım, dökülen tüyleri vileda temizlemiyor, ama bu paspas harika, tüyler yapışıyor süngere suya sokunca da hepsi suda kalıyor. 24 TL galiba fiyatı da, en son markette görmüştüm.

bendede var o paspastan bende dedğin gibi balkon temziliğinde kullanıyorum ayrıca çekçekle suyunu aldırmaya gerek kalmıyor ama banyoda ben napsam içime sinmiyor küçük zaten banyom iki dakikada elimle siliyorum ama evimin genelini ayrıca dikdortgen paspaslı olanlardan kullanıyorum gerçi işe başladım başlayalı evi bakıcımız siliyor o yüzden sadece banyoyu hallediyorum

Cinsellik az bence yorgunluk bahane, heleki erkek için:-(
Araba mevzusu bizdede var, erkekler panik ve sinirli yanında bende kullanmak istemiyorum. Tek çıkabilirsiniz tabii verirse:-):-):-)

merhaba, birbiriyle alakasız birçok sıkıntı ettiğim durum var, yardımlarınızı bekliyorum.

1. 7 aylık evliyim, dolu dolu bi cinsel hayatımız yok, ikimiz de aynı işi yapıyor ve çok yoruluyoruz, haftaiçi hiçbirşeye halimiz kalmıyor, haftada 1 kez beraber olabiliyoruz, zaten 1 hafta da regl ile geçiyor, ayda 3 kez normal mi? sorunumuz yok aslında iyiyiz ama ben bu duruma çok üzülüyorum, eşime ifade etmeye çalışıyorum ama sürekli yorgunum diyor:(:(

2.yemek konusunda acemiyim, misafiri güzel ağırlayamamaktan korkuyorum.basit menülere ihtiyacım var.eşimin ailesi ve akrabaları içinde çok çekingenim, panik oluyorum.

8.her gün aynı geçerken hayatımıza nelerle fark katabiliriz? önerileriniz neler?

9.banyomda duşakabinim var ve dış tarafta gider yok, hep saç-tüy oluyor fayanslar, viledayla silmekten bıktım, bi de diş fırçalarken yerlere su sıçrıyor, banyo hiç temiz kalmıyor, çıldırııcam

ooooff offf amma sıkıntılıymışım, aslında herşeyin başı sağlık farkındayım halime bin şükür ancak bunlar da günlük hayatta insanı bezdiriyor, kusura bakmayın başınızı ağrıttım

1- bana normal gelmedı yenı evlısınız.tamam yrgunluk onemlı rol oynuyo ama ne bılım az geldı çok
2-zamanla alışırsın net sagolsun.yenı evlendıgımde bır tencere pilav dökmüşlüğüm bıle var.şimdi 1.5 seneyı gectık kımse benden ıyı pılav yapamaz :1:
3-bu konuya cevap yazmayayım çunku hep ehlıyet almak ısterım ama cesaret edemem yapamam gbı gelır
4 - banada hep aynı gelırdı.haftasonu temızlıkle gecerdı.şimdi bebişim oldu temızlığe vaktım bıle kalmıyo:1:
5 -bakım....eskıden çalışmaktan zaman bulamazdım.sabahın korunde işe gıderım o saatte nasıl sacları fönlu hatunlar olurdu duraklarda anlayamazdım:1: şimdi kızım oldu bakım hayal oldu:43:
6 -4 kılo dert mı döverım seni:47:
7 -bende agdaya gıdıyorum epılasyıon ıstıyorum ama tırsıyorum...doğumdan once tavsıye edılmıyo dıye duydum ama yalan dıyenler var
8-evlenen kadınların ortak sorunu malesef:ssz: tamam gezıyoruz gezıyorsunuzda ama evde hep aynı hep aynı....hiçbirşey sevgılı yada nışanlılık donemı gbı degıl degılmı...evlılık boyle bırşey ıste
9 -banyo mecbur sıksık temızlenecek arkadasların onerılerını bende okuyorum,
kısacası evlılık bu canım:34:

[/QUOTE

evliliğimin ilk yılını gördüm sankiii::) ama sonra düzene giriyor hayat :) sonra gelsin güzellikler :)

Eki Görüntüle 1073878

çok çok teşekkürler, her cevap ufkumu genişletti ama sizinkine bayıldım:)

Calisan kadinlarin hepsinde var bu sorunlar cnm, cok kafaya takmamak lazim.
ehliyetin varsa cok trafik olmayan yerlerde kendin cik dolas. yalniz daha iyi goreniliyor bence. her erkek ne yazikki cok asabi oluyor bu durumlarda. ben ozel ders aldim oyle pratik yaptim esimle hicc yapilmiyorudu cunku.
ev temizligine birini tutabilirsin bence. iki kahtada bir gelce dip kose temizlese gerisi toz almak duzenli tutmak idare edersin bence.
yemek yapmayi herkes zmnla ogrenir, misafirde umdugunu degil buldugunu yer :)
ahaftada bir en azindan disarda yiyin bence, insani acayip rahatlatiyor, birgunde birgundur yemek bulasik derdi kalmiyor.
bu koussuturma icinde tatliyi kessen cok rahat verirsin bence o 4 kiloyu.
bakimli olmak hergun ozenle hazirlanamak nasil biseydi bende unutali cok oldu :) sen makyaj yapip iyi kotu sacina biseyler yapiyorsan bence yeterince iyidir. bu konu senin takintin olabilir belkide.

Yemek konusunda sana yardımcı olabilirim internette karşıma çıkan beğendiğim tarifleri word dosyasında topladım çoğu yapım aşamaları resimle ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor bende evlendikten sonra misafirlerime çeşit çeşit yemekler tatlılar yapayim diye topluyorum hepsini yeterince çoğaldıktan sonra çıktı almayı düşünüyorum :)

mesaj sayım az olduğu için özel mesaj atamıyorum siz bana özelden yardımcı olabilir misiniz? bir arkadaş daha yardımcı olabilirim demiş çok sevindim kızlar

ayrıca her birinize defalarca teşekkür ederim uzun uzun cevap yazmışsınız Allah razı olsun

bu arada eşim de ben de özel eğitim sektöründe fizyoterapistiz, çalışma koşullarımız ağır, resmen yerde iki büklümüz, dar pantolon giyemiyoruz, eşofman da şık olmuyor hasta yakınları karşısında, takı taksam kolye vb.engelli çocuklar asılıyor çekiştiriyor, saçımı salık bırakınca çocuklar çekiyor, saçım omuzlarımdan daha aşağıda, hergün yıkamaktan ve kurutmaktan mahvoldu, topuklu ayakkabıyla işe gitmeye çalışıyorum fakat kendi odamda sabo terlik giyiyorum, çünkü ayakkabıyla asla çalışamam, göğüs dekolteli bluz veya badi giysem eğilerek çalışırken frikik oluyor, tunik gibi uzun olmayan kısa bluzlar-badiler-kazaklar giysem bu sefer de belim açılıyor, önlük giyiyorum hem resmi olsun hem de kıyafetlerim hemen kirlenmesin diye yoksa öğlen olmadan salyadan sümükten şefilden batıyor, hem de önlükle rahat oluyor popom kapanıyor, önlüklüyken de giydiğim kıyafetin bi önemi yok, aynaya bakıyorum her gün aynıyım sanki, farklı giymeme rağmen sanki aynı tipteymişim gibi, kafam karışık yani:(:(

ama çok yardımcı oldunuz komple, Allah razı olsun, bugün seksi çamaşırlarımı da giycem, gaza geldim:17:

saçımı da kestirip boyatcam :) artık bu sorunları sorun olarak görmücem, iyiki geç de olsa aranıza katılmışım, önceden misafir girişi yapıyor ve sadece okuyordum ama terapi gibi geldiniz, sahi bu sabah işe giderken arabayı çok sakin ve iyi kullandım :):)

bu arada eşim de ben de özel eğitim sektöründe fizyoterapistiz, çalışma koşullarımız ağır, resmen yerde iki büklümüz, dar pantolon giyemiyoruz, eşofman da şık olmuyor hasta yakınları karşısında, takı taksam kolye vb.engelli çocuklar asılıyor çekiştiriyor, saçımı salık bırakınca çocuklar çekiyor, saçım omuzlarımdan daha aşağıda, hergün yıkamaktan ve kurutmaktan mahvoldu, topuklu ayakkabıyla işe gitmeye çalışıyorum fakat kendi odamda sabo terlik giyiyorum, çünkü ayakkabıyla asla çalışamam, göğüs dekolteli bluz veya badi giysem eğilerek çalışırken frikik oluyor, tunik gibi uzun olmayan kısa bluzlar-badiler-kazaklar giysem bu sefer de belim açılıyor, önlük giyiyorum hem resmi olsun hem de kıyafetlerim hemen kirlenmesin diye yoksa öğlen olmadan salyadan sümükten şefilden batıyor, hem de önlükle rahat oluyor popom kapanıyor, önlüklüyken de giydiğim kıyafetin bi önemi yok, aynaya bakıyorum her gün aynıyım sanki, farklı giymeme rağmen sanki aynı tipteymişim gibi, kafam karışık yani:(:(

BEN DE EĞİTİMCİYİM ŞU AN ÖNLÜK GİYMİYORUM AMA EN KISA ZAMANDA ALACAĞIM.BENCE ÖNLÜK ÖĞRENCİ KARŞISINDA ALGIYI DAHA OLUMLU ETKİLİYOR BU YÜZDEN GİYMEYE DEVAM EDİN.KENDİNİZİ DE KÖTÜ HİSSETMEYİN BU SAYEDE KIYAFETTEN DE PARA TASARRUFU YAPMIŞ OLURSUNUZ.İSTEDİĞİNİZ KIYAFETLERİ ÖZEL YAŞANTINIZDA GİYERSİNİZ.TEMİZ OLDUKTAN SONRA BOYALI VE FÖNLÜ OLMAYA GEREK YOK SONUÇTA SİZ ORAYA EKMEK PARANIZI KAZANMAYA GİDİYORSUNUZ BİRİLERİNE KENDİNİZİ BEĞENDİRMEYE DEĞİL.SABAHIN KÖRÜNDE SAATLERCE AYNA KARŞISINDA UĞRAŞMAYA GEREK YOK TOPLAYIN SAÇINIZI GİDİN ÇOK CANINIZ İSTERSE ARADA BİR FÖN ÇEKTİRİRSİNİZ.ÖNEMLİ OLAN SİZİN GÖRÜNTÜNÜZ DEĞİL FONKSİYONUNUZ.

1) daha enerjili besinler yiyin akşamları (kuruyemiş gibi) ayda 3 bence az. size de yeterli gelmemiş ki soruyorsunuz. yorgunken gerçekten insan sadece uyumayı düşünüyor.

2) bu konuda ben de kötüyüm tavsiye veremeyeceğim. ben çaresi dışarıdan dondurulmuş gıda alıp hemen yapıvermekte buldum.

3) önce 1-2 ders al bir direksiyon hocasından (çok kötüysen) eğer o kadar acemi değilsen boş bi alana git eşini almadan tabiki. sürekli dur kalk yap sinyal ver dön arabayı durdur çalıştır, böyle böyle öğrenirsin. ben 24 yaşındaki arabamı böyle öğrenmiştim.

4) ben o rutini sevmiyorum. bazen dışarıda yiyip geliyoruz eşimle, bazen tv karşısında yiyip öylece bırakıyoruz, ütü hiç yapmam neredeyse, kırışmayan kumaştan kıyafetler almaya dikkat ediyorum. günlerinizi monotonluktan kurtarmak sizin elinizde.

5) o hava bende de yok. hep dizilerin dayatması bunlar, kimse yataktan makyajlı saçı yapılı kalkmıyor. 24 yaşındayım ben de malesef öyle full bakımlı değilim, saçların uzun ise maşa ile sadece yarıya kadar sararsan ve sonra dağıtırsan hafif bir dalga oluyor. bence o insanı olduğundan şık gösteriyor.

6) 42 kiloyum, ben de alsam diye uğraşıyorum. 55 olmalıyMIŞSIN? kime göre? ben yaptığım pasta börekten hiç yemem, hatta yemekten bile iştahla yiyemem. kendim pişirince hoşuma gitmiyor. 1 kere tadına bakarım o kadar.

7) lazere gidiyorum ben bikini bölgesi için. kanıtlanmış bir zararı yok. 1 seans gittim 2 ay oldu hala çıkmadı yenileri. :)

8) biz evde kimi zaman sarılıp dans ediyoruz, evcil hayanımızla ilgileniyoruz, onu bahçede falan gezdiriyoruz, kutu oyunlarından trivial pursuit oynuyoruz, maç izliyoruz, puzzle yapıyoruz vs.

9) Fakir 2 in 1 Professional Buharlı Mop aldım Vileda derdinden kurtuldum. temizlik çok kolay ve eğlenceli oldu. camları bile onunla temizliyorum. banyo ve wc yi de.

benim cevaplarım bu kadar ;) umarım işine yarayan olur.

Back