Her Telden Ekonomi...

bunu dibine kadar biliyorum.
ama bu sefer hiç işe yaramıyor.

bazen yaramaz, yaramıyor gibi gelir.... o zamanlarda da lazım olan sabır, sadece biraz sabır... sabreden er ya da geç ama mutlaka mükafatını alır... inşallah...

Yakup as ın dediği gibi " Ben derdimi ve hüznümü ancak Allah Teâlâ'ya arz ederim……………. " Yusuf/86

Yalvarıyorum hepinize,
daha çok görüşün birbirinizle.
Daha çok sevgi sözleri konuşun yazın.
Bırakın milyonluk 120 ay vadeli evlerinizin yalancı konfor sunan yalnızlıklarını,
Ailece yaşayın dipdibe.
Ananeyi dedeyi torunları yeğenleri buluşturun.
Yeni yetmeleri fazla özgür bırakmayın.
Biryere giderken zorlayın.
Onlarıda götürün.
Şimdiki nesilde görüyorum çocuk dedesine gitmiyor.
Neymiş,dersi varmış.
Anne eve büyüğünü almıyor,neymiş çocuk teog ygs ye hazırlanıyormuş
Yalan inanın.
Odalarda İnternete,yalnızlığa,
depresyona mahkum edersiniz.
Damla kadar çocuğa,sussun diye cep telefonu vermeyin.
Verin eline bezelyeyi,ayıklasın.
En azından bezelye canlıdır.
Gelecek 10 yılda kanserli hasta sayısı yüzde altmış olacak unutmayın.
Duayı öğretin.
Konuşun bol bol birbirinizle.
Kuşak kavgaları yapın.
Trip atın,çözüm yolları için konuşun.
Hayat bu.
Hayat,deney tüpü kılıklı apartmanlarda sıkışıp,bakteri gibi yaşadığını sanmak değil inanın.
Hadi kalkın,birine oturmaya gidin,yada siz birini çağırın.
Zor mu çorba makarna?
Sonra dua edin.
Bilin ki,Allah inananlarladır.
Ve cevher ordadır.
sevgiler✔

imza; meyraa

selam...yazılarınızdan eşinizle birbirinizi sevdiğinizi anlıyordum...bence sevgi var ise hallolabilir...sevgi ,saygı devam ediyorsa..
sevginiz var ise mücadele edin derim...eşle ilgili her türlü problem onun yokluğundan iyidir...problemler çözülebilir,isteniyorsa....

bu hisleriniz eşinizle birbirinize karşılıklı mı?

Ne demek istediginizi cok iyi anladim
Evet sevgi saygi hic degismedi ama artik sevmek canimi yakiyor...
Birde o da bunaldi bana tepkisel yaklasabiliyor ama haklisin diyor genelde hosgorulu.. umutsuz olan benim.. pekte anlamiyor..

teselli konusu farklı anlaşılmış...ben akşam menüsü ile ilgili yazıp yazmama ikilemimden bahsederken siz de aynı şeyi yaşadığınızı arkadaşlarım beni anlayacaktır diye teselli ediyorum demiştiniz..ve bu bana yazarken o anda direkt bir teselli olmuştu heh :)

Ben de aynen yazdiginiz gibi dusunuyorum
En buyuk kizginlik en guzel 2 yil gecti gitti ne ugruna ya kotu bsy olsa neyin onemi kalir birimize bsy olsa hasta olsak diyorum. Herhalde oyle birlesiriz artik yada tamamen ayri kaliriz ne bekliyoruz diyorum.. cok icime dokunuyor..

kendimden alıntı olsun,,,bulamadım okuduğum için...

yalnız fazla kanaat insanı eksiltiyor.

Ne demek istedin canım biraz açar mısın?

Öpüyorum seni

her şeyin fazlası zarar, azı karar diye boşuna dememişler, ölçüyü iyi tutturmamız lazım...

Fazla kanaat cimriliğe giriyor galiba,ayrımını iyi yapmak gerek..

fazla kanaat insanı eksiltiyor.evet.bu fikirdeyim.iyi olacağım diyehep kendnizden veriyorsanız ya da vermeniz gerekenden fazlasını,,,,
hep bir şeyler eksik kalıyor,kendinizi gerçekleştiremiyorsunuz..ben bu konuda ölçüyü çok aştım,kaybettim.
kötünün iyisi:artık farkındayım. :)

ölçü.. evet ölçü @meyraa
matematik öğretmenimiz sorunluydu...ölçüyü tutturmada payı büyük.

yok,cimrilikle yakından uzaktan ilgisi yok.Allah'a inançtan ileri gelir diye düşünüyorum..ve bu inancın içinde cimriliğin barınamayacığını.

fazlasını istemek,duayı geniş tutmak...
bilmiyorum;ben hiç fazlasını istemedim.olanı kotardım,yetti.halaa da öyle..olduğu kadar..çok ta zorlamanın alemi yok bana göre...çok=eşittir tehlike bana göre...
bana göre.

Ne demek istediginizi cok iyi anladim
Evet sevgi saygi hic degismedi ama artik sevmek canimi yakiyor...
Birde o da bunaldi bana tepkisel yaklasabiliyor ama haklisin diyor genelde hosgorulu.. umutsuz olan benim.. pekte anlamiyor..

sevmek neden canını sıkar insanın?
pişmanlık mı var?
ayrı kalmak mı canınızı yakıyor?

bazen...iki tarafta haklı olabiliyor..ama haklısın diye geçiştirilerek hep geriye bir şeyler öteleniyor...ve şimdi sanırım sizin canınızı yakan birlikte yaşayamadıklarınız.ben eski yazılarınızı okurken üzülürdüm...sevgiler ayrı yerlerde tek başına yaşanıyor diye..

kötüyü çağırmadan,düşünmeden .........birlikte daha fazla vakit geçirseniz...ödün vermeyi göze alarak....

sizi siz biliyorsunuz...en iyi karar verici sizsiniz@Esila

dilerim her şey yolına girer.

Yanyanayken hic bi sorun yok..
Hic..
Esimi tanimaya sevmeye doyamam..

Ama ayrilik..
Gecen zaman..
Benim ve onun duzensizligi...
Bakmayin soylendigime... hic bsy yapmicam..
Yapamam..
Sadece bi cukurda boguluyor gibiyim..
Oyle..

Yanyanayken hic bi sorun yok..
Hic..
Esimi tanimaya sevmeye doyamam..

Ama ayrilik..
Gecen zaman..
Benim ve onun duzensizligi...
Bakmayin soylendigime... hic bsy yapmicam..
Yapamam..
Sadece bi cukurda boguluyor gibiyim..
Oyle..

Bu arada.. nolur bana sen diyin...
Nolur bir kardes bilin..
Cok tesekkur ederim ilginize...
Ben tee liseli bebeyken sizi takip ederdim..
Cook uzun zaman once..
Ornegim ablam yoldasimsiniz..

E Esila09 senin hikayeni diğer topiklerden az çok biliyorum.
Bazen özlersin görsen geçer, bazen kızarsın konuşsan geçer ama göremeyince herşey olumsuz gibi gelir.
Zordur uzaktan ilişki yürütmek, hele evlilik olunca daha da zordur.
Biz ilk evlendiğini yıllar maddi ve sağlık açısından büyük sıkıntılar yaşadık, birbirimize tutunup üstesinden geldik. O dönemlerde eşime sehirdisindan çok iyi bir iş teklifi geldi. Kağıt üstünde tüm borçları, kaybettiklerimizi bir yılda yerine koyabilme imkanı vardı. Diğer taraftada da hasretlik.
Bir hafta eşim gidip işi, yeri gördü.
Ömrümden ömür gitti
Zaten parasisiz kalmisiz bir de ayrılık mi eklensin üstüne diye mantıgi geri plana atip o işi kabul etmedik.
Akıl vermek haddim değil ama ikinizden biri herşeyi göze alıp diğerinin yanına gitse, birlikte bir hayata başlasaniz?
Bir süre sıkıntıları goze alıp, bir çatı altında yaşasaniz olmaz mı acaba.
Gerçekten çok üzüldüm yazdıklarına, ömür her türlü geçiyor, yarın ne olacagimiz belli değil. Hayat her türlü geçiyor da ömre ömür katmak elimizde.
Rabbim hakkınızda hayırlı olanı versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…