Her Telden Ekonomi...

Hayırlı Cumalarımız olsun... bereketinden, feyzinden, faydalanalım inşallah... :)

Ve şu mübarek sabah ezanı vakti, birbirimize dua edelim ki, biz müslüman kardeşlerimize dua ettikçe, melekler de bize dua etsin de, dünya ve ahiret hayatının bütüüün maddi ve manevi güzelliklerinden istifade edelim... :KK200:

Senin bu hallerine bayılıyorum canım, her hal ve şartta şükretmene... olması gereken de o.... sadece biraz sabır, bu şükrün sonu çok iyi olacak, hissediyorum ben... :KK200:
Zor zamanlardan geçtik, aklıma gelmeyen şeyler başıma geldi denir ya aynen öyle. Ama geçiyor işte yavaş yavaş .
Nasıl şükretmem; sağlıkla sinanmamak öyle büyük bir nimet ki.
Güzel günlerin bedeli bunlar...
Gelecekteki güzel günlerin...
Ne şartlarda yaşıyor insanlar bir kere şikayetçi olmuyor. Güçlü duruyor. Aklıma onları getiriyorum.
İyi günlerimiz de oldu gene olur. Allah in izniyle kredi borcunu kapattık mi rahatız. Bir daha da asla bulaşmak istemiyorum.
Bu çalışmadığım süreçte beni en çok üzen yaşam tarzima uymayan seylere bulaşmak zorunda kalmak oldu.
Borç almak, kredi çekmek, kredi kartı kullanmak gibi.
Umarım bir daha gerek kalmaz...

Ama güzel anılar biriktiriyorum ben...
Bunlar da önemli değil mi? Geriye dönüp baktığımızda onlar kalacak aklımızda...

Neyse..

Misafirlerim var.. Evim şenlendi... Anne eli değdi evime... Bin bereket gelir şimdi...

Zor zamanlardan geçtik, aklıma gelmeyen şeyler başıma geldi denir ya aynen öyle. Ama geçiyor işte yavaş yavaş .
Nasıl şükretmem; sağlıkla sinanmamak öyle büyük bir nimet ki.
Güzel günlerin bedeli bunlar...
Gelecekteki güzel günlerin...
Ne şartlarda yaşıyor insanlar bir kere şikayetçi olmuyor. Güçlü duruyor. Aklıma onları getiriyorum.
İyi günlerimiz de oldu gene olur. Allah in izniyle kredi borcunu kapattık mi rahatız. Bir daha da asla bulaşmak istemiyorum.
Bu çalışmadığım süreçte beni en çok üzen yaşam tarzima uymayan seylere bulaşmak zorunda kalmak oldu.
Borç almak, kredi çekmek, kredi kartı kullanmak gibi.
Umarım bir daha gerek kalmaz...

Ama güzel anılar biriktiriyorum ben...
Bunlar da önemli değil mi? Geriye dönüp baktığımızda onlar kalacak aklımızda...

Neyse..

Misafirlerim var.. Evim şenlendi... Anne eli değdi evime... Bin bereket gelir şimdi...

her insanın hayatında inişler, çıkışlar olur... önemli olan bunları nasıl yorumladığımızdır.... her şey olacağına varır, bize de çektiğimiz sıkıntılar, veya gereksiz abartı sevinçler kalır... önümüze geleni kanaatle, şükürle, sabırla, sükunetle yaşasak, çok daha kolay atlatırız zor süreçleri ve çok daha sükûnetle yaşarız sevinçleri....

bazen okuyoruz, duyuyoruz, görüyoruz bir ekmek parası bulamayan insanları, empati yaparım hemen, ben aynı durumda olsam ne yapardım diye, sonra da, o duruma düşmemek için, paylaş elindekini şimdiden derim, ha buna rağmen yine de yaşayabilirim, onu da, imtihanımdır der geçerim...

veya hasta insanları, anneleri, evlatları... daha bir ürperirim, maddi zorluklar hiç olur gözümde birden...

“Mallarını gece gündüz; gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların Rableri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değillerdir.” Bakara Suresi, 2/274

"onlara korku yoktur" "onlara korku yoktur" yankılanır beynimde....

mutluluk formülünü vermiş aslında Rabbimiz, hem de defalarca..... bize sadece farkına varmak kalıyor....

nerden nereye... :)

gözün aydın canım, anne candır... :anne:

Ah gerçekten öyle. Hemen anne yemeği istedim mis gibi...
O kadar zor geliyor ki ben o hamarat kadınlardan değilim ne yazık ki.
Ev iş eş çocuk yemek temizlik o kadar zor ki muhakkak birşeyler eksik.

Amaaan diyorum ben de az eşya çok hzuur. Biraz dağınık fazlaca mutlu olalım.
Ama yemek işi bozuyor.
Deniz olmasa kesin çok sağlıksız beslenirdik çünkü yemek yapmak çok uzun zaman alıyor benim için. Hafta sonundan birkaç çeşit yapabilirsem rahatım. Ama her zaman olmuyor ne yazık ki.
Deniz için yapıyorum biz de faydalanıyoruz.
Bu sefer çamaşırlar kalıyor onu yapıyorum ütü kalıyor.
Hep bir şeyler kalıyor, dağınık ve mutlu olmaya çabalıyoruz.

Ne demiştik anne yemeği ya bir an önce akşam olsun istiyorum...
Ayak sesleri bile yeter.

Hayırlı Cuma'lar hanımlar,
lütfen topiğinizde başka topiklere ya da üyelere gönderme yapmayınız.

Ah gerçekten öyle. Hemen anne yemeği istedim mis gibi...
O kadar zor geliyor ki ben o hamarat kadınlardan değilim ne yazık ki.
Ev iş eş çocuk yemek temizlik o kadar zor ki muhakkak birşeyler eksik.

Amaaan diyorum ben de az eşya çok hzuur. Biraz dağınık fazlaca mutlu olalım.
Ama yemek işi bozuyor.
Deniz olmasa kesin çok sağlıksız beslenirdik çünkü yemek yapmak çok uzun zaman alıyor benim için. Hafta sonundan birkaç çeşit yapabilirsem rahatım. Ama her zaman olmuyor ne yazık ki.
Deniz için yapıyorum biz de faydalanıyoruz.
Bu sefer çamaşırlar kalıyor onu yapıyorum ütü kalıyor.
Hep bir şeyler kalıyor, dağınık ve mutlu olmaya çabalıyoruz.

Ne demiştik anne yemeği ya bir an önce akşam olsun istiyorum...
Ayak sesleri bile yeter.

aaa, cidden mi, ben yemek yapmaktan hoşlanıyorum, pasta, börek yapmayı da severim... :)

çalışan annelerin işi zor canım.... bi de beni düşünsene, üç çocuk... :)

bazen derim; ne tam eş, ne tam anne, ne tam evlat, ne tam arkadaş, ne tam ev hanımı, ne tam iş kadını....hepsinden azar azar, olduğu kadar... :)

aaa, cidden mi, ben yemek yapmaktan hoşlanıyorum, pasta, börek yapmayı da severim... :)

bazen derim; ne tam eş, ne tam anne, ne tam evlat, ne tam arkadaş, ne tam ev hanımı, ne tam iş kadını....hepsinden azar azar, olduğu kadar... :)
Selam Meyra,
Bence cümleni hem anne hem evlat, hem arkadaş, hem ev hanımı hem de iş kadını olarak revize edelim:)

Selam Meyra,
Bence cümleni hem anne hem evlat, hem arkadaş, hem ev hanımı hem de iş kadını olarak revize edelim:)

ahh ah keşke dediğin gibi olsa canım, ama insanız sonuçta.... her şey mükemmel olsun istiyoruz ama, bu insan üstü çaba gerektiren bir durum galiba... :)

"hem anne hem evlat, hem arkadaş, hem ev hanımı hem de iş kadını olarak revize edelim:) " olmaya çalışıyoruz diyelim, ve orta yolu bulalım... :)

hoş geldin bu arada, ekranda gözlerimin aradığı nadir insanlardan birisin... :)

ahh ah keşke dediğin gibi olsa canım, ama insanız sonuçta.... her şey mükemmel olsun istiyoruz ama, bu insan üstü çaba gerektiren bir durum galiba... :)

"hem anne hem evlat, hem arkadaş, hem ev hanımı hem de iş kadını olarak revize edelim:) " olmaya çalışıyoruz diyelim, ve orta yolu bulalım... :)

hoş geldin bu arada, ekranda gözlerimin aradığı nadir insanlardan birisin... :)
Hoşbulduk canım,
Sen de benim için öylesin:)
Mükemmel olmaya çalışmayı bıraktım ben, bugün elimden geleni yaptım mı diye soruyorum kendime. Yaptıysam ne güzel yapamadıysam her yeni gün yeni bir başlangıç fırsatı:)

Hoşbulduk canım,
Sen de benim için öylesin:)
Mükemmel olmaya çalışmayı bıraktım ben, bugün elimden geleni yaptım mı diye soruyorum kendime. Yaptıysam ne güzel yapamadıysam her yeni gün yeni bir başlangıç fırsatı:)

hepimiz öyleyiz aslında...

ben burcumdan mütevellit, ( hep suç burçta :) ) mükemmeliyetçiyim çok fazla, baktım bu durum bana zarar vermeye başladı, oluruna bıraktım... saldım çayıra, Mevlam kayıra gibi oldu ama gerçek bu, ne yapayım :))

:) Tam olarak bu.
Yemek yapmayı değil pasta börek yapmayı severim ama ben dar zamanlara sıkıştırılmış şeylerden pek hoşlanmıyorum.
Yani biraz daha sistematik olabilirsem hafta sonu halletmeye çalışarak düzene sokacağım eskiden de öyle yapardım.
Ama hiçbir zaman dört dörtlük olamayacagim :) ve bunu dert etmiyorum.

Önceliğimiz mutlu bir ev. Dağınıkmis, eksikmis çok önemli değil...

X