Her seyiyle bize kalan düğün, ev ?

Dügünde takıları ailene telim et sıkı sıkı tembih et kimseye vermesinler. Ben sizin yerinizde olsam dügün salonunu sizin yaşadıgınız yerden tutarım . Şimdi orada birsürü gereksiz tatsızlık çıkarır bu aile . Ailenize söyleyin dünürlere biraz sert çıksınlar ne öyle sizi zorla vermişler gibi tavır sergiliyorlar . Hiç lafınızı esirgeneyin.

Ben evlendiğimde ailesi elini eteğini çekmişti biraz.Borçlara hazırlııklara hiç bulaşmama derdindeydiler.önce grnçlik ve tecrübesizlikle kafamı biraz taktıydım tabi.Elti de gaz veriyordu.Ama kötü niyetinin gazına geldim biraz.Neuse dedim sonra " ne güzel mesafeli ama düğündem sonra yapıştılar yakamıza.Maddiyat beklemeler evlendi unıttu diye psikolokik baskı yapmalar.Sürekli içiçe olmak istemeler .Bans.Ya hadi karşılıklı hoşlanırsın olursun da birden olamazsınki.Zaman tanı onlara evliliklerine alışsın biraz..

Hangi kaynaktan bahsediyorsunuz,Kuran da çocuğun düğününü aile yapar mı yazıyor ?
He yani ben çalışmam paşa paşa ben ne istiyorsam yapsınlar diyorsunuz yani ?
Kusura bakmayında bedavacısınız.
düğün dernek filminden alıntı heralde
bak evlat biz de bi baba çocuğunun sünnetini yapar düğününü yapar öle öle devam eden bir replik vardı :)

Ben evlendiğimde ailesi elini eteğini çekmişti biraz.Borçlara hazırlııklara hiç bulaşmama derdindeydiler.önce gençlik ve tecrübesizlikle kafamı biraz taktıydım tabi.Elti de gaz veriyordu.Ama kötü niyetinin gazına geldim biraz.Neyse dedim sonra " ne güzel mesafeli" amaa düğünden sonra yapıştılar yakamıza.Maddiyat beklemeler evlendi unıttu diye psikolojik baskı yapmalar.Sürekli içiçe olmak istemeler .Bana laf sokmalar..
.Ya hadi karşılıklı hoşlanırsın olursun da birden olamazsınki.Zaman tanı onlara evliliklerine alışsın biraz..Sonra size alışsın hemen mıç mıç olamayabilirsin yani..Kendilerini sevdrseler gayet de mıç mıç olurum diye düşünüyorum

düğün dernek filminden alıntı heralde
bak evlat biz de bi baba çocuğunun sünnetini yapar düğününü yapar öle öle devam eden bir replik vardı :)
ehuehuehue ilahi güldürdün beni ayrıca ne komik filmdi değildi ben 3 kere gittim o filme

Nasıl kabul edersin göstermelik bilezik takmasını ya ne saçmalıyorsun kendine gel , senden bilezik isteyen mi oldu deseydin ya!

İğrenç bir kv var. Umarım evlilik sonrası çoooook uzak olursunuz. 5 saatlik yol için oğlunun kınasına gelmeyen kadın evlendikten sonra sizin evi su yolu yapmaz inşallah!

Cnm benim de eşimin ailesi hicbirsey yapmadı herşeyi ikimiz odedik yapamadılar çünkü maddi durumları hiç yok yani kayinbabam ölse eşime miras olarak borçları kalır o kadar yani.. eğer maddi durumları iyi olsaydı bende yardım etsinler diye tuttururdum ama gittik evlerine baktık fakirler her hallerinden belli bizde hicbirsey istemedik aynı senin gibi benim ailem de esimi çok sevmişti ses etmediler.. düğünde takilan bilezikleri kredi kartıyla aldı eşim düğünden sonra bozdurup geri odedik eşyaları vs elden taksitle odedik düğün salonu gelinlik falan eksiye girdik kredi kartı falan derken 60bin borclanmisiz... Ama ben hep pahalı şeyler almisim şimdi pismanim daha uygun fiyatlı şeyler alsaymisim keşke o kadar çok borçlanmaya gerek yokmuş. Bende çalışıyordum ikimizinde maaşıyla bir buçuk yıl oldu 10bin borç kaldı birde çocuk oldu bu arada onada beşik vs. Aldik ev kira falan bitiremedikk ben çocuk olunca işten ayrıldım şimdi evdeyim maddi olarak da sikintidayiz. Sana tavsiyemm eğer maddi durumları varsa düğündeki takılari onlar taksinlar ama bunu arayıp baban yada annen konuşmalı o zmn daha etkili olur

Minnet altında kalıp yıllarca yaptıkları şeyleri dile getireceklerine ötede dursunlar daha iyi değil mi? Neden bu kadar beklenti içerisine giriliyor ki baştan söz vermişler tutmamislar tamam hoş değil ama bundan sonrasında artık kendi planlamanızı yapıp yolunuza bakmanız gerekmez mi? Düşünüp düşünüp bileneceğinize düğününüz için çaba harcayın boşverin bence gerisini

Acıklı Türk sinemasi tadinda yazmissiniz ama hakli oldugunuz tek bir nokta bile yok.

Isteklerinizin sorgusuz sualsiz gerceklesmesini istiyorsunuz,buna hakkinizin olup olmamasi umrunuzda degil. Sayet gerceklesmezse karsinizdakiler dunyanin en kotu insani oluveriyor.

Babaniz hakkinda yazdiklarinizdan sonra mustakbel kayinbabaniza da kaygisiz diye etiketi yapistirmissiniz hemen,niye cunku 4 bin maas aliyormus ama paranin nereye gittigi belli degilmis. Bunun sizi ilgilendiren kismini hic anlamadim mesela.

Bakis acinizi degistirmediginiz surece yipranmaya mahkumsunuz,biraz caba gosterin degismek icin.

Durumları yok belki. Ayrıca artık evlenen çift kendileri çalışıp kazanıp yapıyor herşeyini bence kimseden bişey beklemeyin, kendinize güveniyorsanız evlenin, o bana bunu alsın şu şunu taksın diye olmaz bu zamanda.

Önce yapıcam deyip yap mamaları çok kötü bi durum gerçekten... biz hiç bişey yapmiycaz dese siz de ona göre davranırdiniz. Aman bosver in sizin de kimseye eyvallahıniz olmaz bizdesana şunu şunu yaptık diyemezler. Siz eşinizle aranızı iyi tutun bunlar yüzünden caninizi sıkıp aranızı açmayın derim

Şimdiiii.
Bütün yazılanları tek tek girip okudum. Misafirlikteydim cevap yazamadim. Sadece okudum.

Yorumların bazıları kiriciydi belki de gerçek. Doğrudur. Herkez kendince haklı.

Çoğu yorumda da hep bana benzer olaylar yaşanmış . Demek ki tek değilim.

Ilk önce suna cevap veriyim
Tatlima gelmeden önce haberim yoktu bileziklerin emanet olduğundan bize dedikleri iki tane bileziği hazır demişti kayinvalidem .
Geldi ve takı takilacakken beni odaya cekip söyledi. Tabi ben dumur oldum. Sonra da yüz vermedim ..
Sonra da nisanlimin gözünün önünde çıkarıp verdim. Salaklik ışte desene madem taktin benimkileri alıp gelene kadar kolumda duracak diye. Neyse geçti.

Maddiyat olarak da şunu söylüyorum.
Nisanlimin güzel bi işi var. Maşallah. Ha inaniyorum da herseyimi alır eder . Takimi da herseyimi de .
Ama bizim zorumuza giden babasının israrla ceyizini dahi istemiyorum deyip düğüne iki ay kala benden bişey ummayin demesi. Baştan dese en azindan birşeyler düşünürdük.
Ha yine herşeyimizi biz yapacağiz belli. Ve şunu da iyi anladım ki zaten öyle düşünüyordum , yapmiyorlarsa artık hiç sıkıntı değil. Elime ne koyarlarsa ben onu sunarim dedim her zaman. Iki gün sonra benden hiç bisey beklemesinler

Bosverdim yapmasinlar .
Çok mu zorlandik arabamizi satarız. Ne yani.

Haklisiniz. Diyorum ya beni üzen taraf israrla söyleyip sonra böyle haber göndermesi.
Nisanlim alışık zaten. Önceden de böyle yaparmis.

Aman neyse artık onemli esyam da iki az olsun yeter ki bizim olsun. Rabbim zaten yardım eder .

Son bişey. Banlanmak kesinlikle istemiyorum ama dini her konu kur ani kerimde yazmaz. Mesela abdestin nasıl alinacagi kurani kerimde yazmıyor diye abdest almayacak miyiz. Neyse derine girip de banlanmak istemiyorum .

Onerilerinizi gerçekten dikkate aldım.

Herkez ne yapiyorsa onu hak eder ....

Sanki beni anlatmışsınız sasirdim kaldım... demek herkes boyle

Bi kadının hayatta en özendiği günü düğünü tabii çok haklısın. Dugun salonunu gelinligini evini eşyanı gönlüne göre seçmek en doğal hakkın. Ama hal böyle olunca nişanlına kiyamiyorsundur o yapmasa senin baban yapacak ona da yazık, kız babasının böyle bir zorunluluğu yok ki üzüldüm. Ne tuhaf insanlar bunlar, göstermelik bilezik takip geri alacakmış. Terbiyesiz şey. Elalemi öz çocuğundan gelininden daha çok önemseyen pis insanlar bunlar ya. Kusura bakma senin ailen hısmın olacaklar ama sana ve kocana zerre değer vermeyeni de sen adam yerine koyma. Saygini efendiliğini asla bozma. Karşılık verme. Yüz de verme. Nişanlını seviyorsan onu böyle kabul edeceksin yapacak birşey yok. Onun annesi de babası da sen olacaksın. Ailesinden görmediği sevgiyi yardımı gostermissiniz zaten. Bak ne güzel ailen öz oğlu yerine koymuşlar. Kp çok yardım eden biri olsaydı kv düzgün biri olsaydi da nişanlında hic iş olmasaydı, ailen sevmeseydi daha mı iyiydi? Herşey 4-4 olmuyor malesef. Bir süre mütevazi bir hayat yaşar dişinizi sıkarsınız sonra herşey düzelir. Mutluluklar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Son yorumu mu okumadiysan bi oku derim.
Yok anladim biz yapalim daha iyi.

rabbim sizi çok çok mutlu etsin canım benim.. sıkma canını herşey çok güzel olacak inşallah.

Aman diyim dugun sonrasi olay cikar ayip olur deme..Altinlarini kimselere verme ustune yat ama verme kimseye. Hadsiz ve cahil bir aile

Benzer durumu ben de yasadım evlenirken,en azindan ufakta olsa birşey yapmiş kvler.Benim durumumda olsan herhalde bitirirdin başlamadan.Ne nişanlık,ne kına,ne bohça ne çeyrek altın..Hic biri olmadı bunların,düğünümüzü bile babam yaptı en iyi yerde.Biz de bu süreçte bunların boyle olduğunu bilmiyorduk sonra anladık.Sana tavsiyem tenezzül dahi etme.Hatta daha iyi bu durum.Sonradan ağzını açmaya hakkı olmaz hiç bir konuda.Sen kendi evliligine bak boşver.Bazı aileler gercekten sorumsuz oluyor,çocuğunun geleceğini hazirlamadiklari gibi umursamiyorlar da.Beninkinin ailesi yillarca resmen sirtindan geçinmişler,oglum yapıyor ha ben yapmisim ha o diye dusunuyorlar ama bilmiyorlar ki o oglanin harcadığı her kurus yeni kurduğu ailenin rıskından gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…