Her seyiyle bize kalan düğün, ev ?

Nasıl kabul edersin göstermelik bilezik takmasını ya :sinirli::sinirli: ne saçmalıyorsun kendine gel , senden bilezik isteyen mi oldu deseydin ya!

İğrenç bir kv var. Umarım evlilik sonrası çoooook uzak olursunuz. 5 saatlik yol için oğlunun kınasına gelmeyen kadın evlendikten sonra sizin evi su yolu yapmaz inşallah!
O igrenç kayınvalideden bende de var.annem kendi taki setini bana verdi git kayinvalidene ver bunu taksin sana elaleme rezil olmayalim sonra senin olsun dedi.Kayinvalidem resmen bana" al tak bakalim kendi takin gibi "deyip güldü takarken..

Emanet taktigi bilezigi geri almasi cok ayip olmus. Gelinine bir bilezikte mi takamiyor? Bastan belli etmisler kendilerini. En güzeli herseyinizi kendiniz yapin. Lafi sözü olmaz kafaniz rahat olur.

Elmas güzel,sen denizleri aşmış kızsın,derede boğulma,sevdiğine kavuşmak sana çok uzak görünüyordu,bak nişanlanmışsın...Her duruma çözüm odaklı bak,karşındaki aileyi değiştiremezsin,eldeki malzeme belli...Ve ayrıca hiç bir durumda o kadar umutsuz olma,gün doğmadan neler doğuyormuş,değil mi:halay::halay::halay:

Onların memleketinde düğün yapmayın canım. Nişanlın param yok, kızın babası kına gecesi yapacak orda düğün yapacak para kalmıyor filan desin. Malum bizim millet el alem ne der diye korkudan her şeyi yapar. Belki ordaki düğünü onlara kitlersiniz :)) siz de hak ettikleri gibi davranın. Nişanlına da onlara karşı benden bi şey bekleme diye belirt şimdiden. İki gün sonra da yüzsüz yüzsüz yanınıza gelmesinler.

Sanki beni anlatmışsınız sasirdim kaldım... demek herkes boyle
Aynen canım, bu tipler doğal olarak da bu tiplere takınilan tavır değişmiyor. Sadece şunu da ekliyim burda çok bayan boşver kendin evlen ki senden beklentileri de olmaz ilerde diyor ya oluyor işte. Bi düğünde hiç bişeye karışmayan ama ben oğlan evlendiriyorum diye gerine gerine ortada dolaşacak kadar yuzsuz olan insanların ilerde Beklentiye girerken utanacaklarini mi sanıyorlar? Valla bendekiler utanmadi maalesef..

O igrenç kayınvalideden bende de var.annem kendi taki setini bana verdi git kayinvalidene ver bunu taksin sana elaleme rezil olmayalim sonra senin olsun dedi.Kayinvalidem resmen bana" al tak bakalim kendi takin gibi "deyip güldü takarken..

Inanmiyorum ne kayinvalideler var :KK57: Benim kayinvalidem hic bir sey takmadi. Sagolsun esim aldi bütün altinlarimi. Simdi bana ne lafi ne sözü olabiliyor kayinvalidemin. Aramam sormam bile.

Elmas güzel,sen denizleri aşmış kızsın,derede boğulma,sevdiğine kavuşmak sana çok uzak görünüyordu,bak nişanlanmışsın...Her duruma çözüm odaklı bak,karşındaki aileyi değiştiremezsin,eldeki malzeme belli...Ve ayrıca hiç bir durumda o kadar umutsuz olma,gün doğmadan neler doğuyormuş,değil mi:halay::halay::halay:
Doğru teşekkür ederim ama soyadım güzel değil :)

Inanmiyorum ne kayinvalideler var :KK57: Benim kayinvalidem hic bir sey takmadi. Sagolsun esim aldi bütün altinlarimi. Simdi bana ne lafi ne sözü olabiliyor kayinvalidemin. Aramam sormam bile.
Aynen benimde eşim aldı,biraz da benim ailem yardim etti ona alırken.Ben de hic aramam sormam içimden gelmez.

Şimdi nerden nasil baslasam bilmiyorum.
Düğünüme iki ay kaldı.

Ailemin yardimiyla birlikte bakarak ev tuttuk.
Esyalar daha alinmadi sadece nisanlimin memleketinde dugun salonu tutuldu.
Oda orkestra, dugun pastasi yemegi bilmem nesi bizim alacağımız bir dugun salonu.
Bisey demedim tamam dedim. Düğün salonunun fiyati 900 tl gibi bişey.
Başka hiç bisey yok.
Gelinligimi, kinaligimi annemle gidip kiraladik nisanlim ödeyecek.
Bundan belki de bir ay önce- ki o kadar dahi olmadi- kayinbabam; bana da babama da ben sizden hiç bişey istemiyorum herşeyi ben alicam dedi. Ve kaç kere yani .

Tamam dedik simdi ortalikta hiç bişey yok. Ne bi arayip paran var mi diyen ne de napalim esyayi , takiyi, duzen duzmeyi diyen. Kavinvalimde kinaya gelmem diyor uzak diyor 5 saatlik yol.
Ki 19 saatlik yola kizina giden kayinvalim anladiniz mi?

Nisanlim bu zamana kadar herseyi kendi yapmis. Ehliyet parasindan tutunda arabasini , askerlik harcligini herseyi.

Maşallah çok azimli gayretli nisanlim o ayrı mesele.
Yüzükleri bile nisanlim aldı.
Tek çöp gormedik. Oda görmemiş bu zamana kadar.

Kaynanam tatlim yenirken iki emanet bilezikle geldi beni odaya cekip bunlarin insanlarin icinde takalim sonra alip gidicem dedi. Ses etmedim.
Sonra millet gidince kolumdan aldi gitti zaten.
Daha neler neler varda iste...

Aylar oldu bi kere bile arayip da oglum harcligin var mi demediler.

Babam çok yardim etti nisanlima herseyimizle o ilgilendi. Kredi borcunu aylardir babam verdi nisanlima .

Kayinbabam diyormus ki gelinligi cok erken almislar .
Dugune 4 gun kala gidecekmisim memlekete ordan gelinlik bakacakmisim.
Ne bir dugun telasina düşen ,ne esya bakalim diye arayan adam beni arayip siz kinayi 2 hafta once yapin buraya gelin gelinligine kuaforune bak diyor. :KK43:

Ne varsa nisanlim yapacak belli. Bende ona yuklenmek istemiyorum. Zaten zamaninda ne kadar birikmiş altini varsa almislar ona buna takacagiz diye. Veren yok.

Gelinlik bakıyorum ucuzundan begendim 850 tl kiralik gelinlik.

Şimdi babası annesine diyormus ki benden hiç bisey beklemeyin.
Neyini yapmiski? Ev mi almis araba mi almis düğün mu yapmis ne yapmis ki benden bişey beklemeyin diyor.

Nisanlim ariyor açmıyor bile adam.

Esyayi düğünden sonra alalim demisler takilari esyayesyaya verelim diye.
Nisanlim da yok ben şimdi alacagim napiyim düğünden sonra demis.

Anlayacağınız dugun bizim olacak esya bizim korkarım taki da almayacaklar.
Ha burda soyle bi muhabbet var.
Diyorlar ki almak zorunda degil.
Hayır efendim senin çocuğuna üç vazifen var. Isim koymak ,dinini öğretmek ve evlendirmek.

Bunları da yapmıyor larsa ne anladik ki ?

Belli oldu hersey nisanlima kalacak herseyimi o alacak. Dugun salonu bilmem nesi pastasina kadar nisanlim verecek zaten.
Oda bunun farkinda üzülüyor bende üZülüyorum onu boyle görünce.
Ailem de çok sev di nisanlimi kiyamiyorlar oglum oglum surekli.
Annem artik uzuntuden egzama oldu her yeri.

Icimi dokmek istedim. Caninizi siktiysam hakkinizi helal edin. Özür dilerim.

Canim durumu nasıl ailesinin? Benimde nisan sonu düğünüm. Allah için bizi borçsuz evlendirmek icin herseyimizin parasini karşılıyorlar hicbirseye limit bile koymuyorlar. Fakat nisanlimin ailesinin durumu iyi. Kötü olsaydi herseyi ikimiz karşılayacaktik.

Aynen canım, bu tipler doğal olarak da bu tiplere takınilan tavır değişmiyor. Sadece şunu da ekliyim burda çok bayan boşver kendin evlen ki senden beklentileri de olmaz ilerde diyor ya oluyor işte. Bi düğünde hiç bişeye karışmayan ama ben oğlan evlendiriyorum diye gerine gerine ortada dolaşacak kadar yuzsuz olan insanların ilerde Beklentiye girerken utanacaklarini mi sanıyorlar? Valla bendekiler utanmadi maalesef..
Aynen biz kendimiz yapmistik düğünü iğnesine kadar ,kaynimda bir ay sonra kendisi yapmisti düğunü gelene gidene kv iki düğün yaptik kolay mi iyi toparladik falan demişlerdi tek bir katkilari olmadan havasini atmişlardi yani garip insanlar iste . :)

Evlenmek için birikimlerimiz olmasına rağmen 1,5 yıl bekledik biz eşimle.bizde herşeyi kendimiz yaptık herşey gönlümce istediğim gibi oldu kimseye boyun eğmedim çok şükür ama evlenmek yuva kurmak sandığınız gibi kolay değil maalesef.aileler bu zamanda yanınızda olmayacaksa ne zaman olacak.benim 2 tarafında durumu iyiydi karşı taraf bişey yapmayınca aileme de yapmayın dedim ben.ailem kıyamadı ama fazlasıyla yaptılar herşeyimi.mesela nikah yapacaktık babam kına gecemi hotelde yaptı düğün gibi olsun içinde kalmasın diye.k.valide kendi yapmış gibi gerine gerine gezdi ortada hava attı millete.şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorum eşimde bişi diyemiyo.

Bizim de böyle oldu. Kervana katıldın sadece, sindirirsin,geçer. :KK19:
Al benden de o kadar cnm. Sindirmesi zor oluyor ama... Üstüne birde dünya kadar borç da taktılar. Acmisin diye soran bile yok 1 ekmek çok gören insanlar. birde yuvami yönetmeye kalkisiyorlar... Boşver sizin yapmanız daha makbul boyle insanlar sonra biz yaptık istediğimizi de yaparız katlanmak zorundasın derler. Uzak durun en iyisi

Neden illede salonda düğün istiyorsun canım madem siz ödeyeceksiniz gelinlik giy sade bir nikah yap paran sana kalsın milleti eğlendirip nolcak

Düğün yapmayın, kına gecesi yapın, nikahtan sonra da arkadaşlarınızla müzikli eglenceli bi yere gidin, fix menü herkes kendi parasını öder, hem tasarruf olur, hemde kv kp bişey yapmamış olur.ilerde laf etmeye yuzleri olmaz.çok yapan var bu dediğimden.
Eşya için, coğu mobılya markaları düğün paketi satıyor, 6 bin liraya salon yemek ve yatak odası düzüyor, kalanları da yavas yavas tamamlarsınız.

Düğün yapmayın, kına gecesi yapın, nikahtan sonra da arkadaşlarınızla müzikli eglenceli bi yere gidin, fix menü herkes kendi parasını öder, hem tasarruf olur, hemde kv kp bişey yapmamış olur.ilerde laf etmeye yuzleri olmaz.çok yapan var bu dediğimden.
Eşya için, coğu mobılya markaları düğün paketi satıyor, 6 bin liraya salon yemek ve yatak odası düzüyor, kalanları da yavas yavas tamamlarsınız.

Eklentiler

• IMG_0089.PNG
    IMG_0089.PNG
    157 KB · Görüntüleme: 88
"Hayır efendim senin çocuğuna üç vazifen var. Isim koymak ,dinini öğretmek ve evlendirmek. "Kime göre neye göre vazife çok pardon ?
Evlenecek cesaretiniz varsa bir zahmet kendi kendinizi idame ettirin,aileler sizin yükünüzü çekmek zorunda mı ?
Nişanlınızla çalışın kazanın yapın,abartmazsanız çok da rahat alırsınız herşeyi,ben de yeni evlendim,iki tarafta da yük olmadım.
Tatlım yenirkenden kastın nişanın sanırım,takıyı geri alması hoş olmamış ama genel anlamda sizi haksız gördüm.
Yazdığınızı doğru bulmuyorum elbette evlat dünyaya getiriliyorsa çok fazla düğün için katkı sağlayamasalar da ipin ucundan biraz tutmak gerekir oldu be büyüdün evladım kendi başına ne yapıyorsan yap anne baba ne için yaşar evladına en güzel gelecek sunabilmek için elinden geleni yapar tabi ki de çok yük olmamak gerekir ben de eşyalarımı kendim aldım fakat aileler de destek oldu yuva yapana yardım etmek evlendirmek dinimizde sevaptir sevap biz yabancılara bile destek olmaya çalışırken takı vesaire aile elbette imkanlar dahilinde yardım edecektir.

Yalnız benim yazdığım dini kaynaklarda olan çocuğun anne baba uzerindeki hakları inanmiyorsaniz internet elinizin altında .
Evet hoş olmadı ama olan oldu. Bakalım takimi alacaklar mi
Sonuna kadar haklısınız evladı doğurmakla iş bitmiyor imkanlar dahilinde onun iyi sağlıklı bir yuva kurabilmesi için maddi manevi destek olmak ilk başta aileye düşer ki ne eller var fakir gençlere yardım edip yuvasını kurmaya yardimci oluyorlar

Şimdi nerden nasil baslasam bilmiyorum.
Düğünüme iki ay kaldı.

Ailemin yardimiyla birlikte bakarak ev tuttuk.
Esyalar daha alinmadi sadece nisanlimin memleketinde dugun salonu tutuldu.
Oda orkestra, dugun pastasi yemegi bilmem nesi bizim alacağımız bir dugun salonu.
Bisey demedim tamam dedim. Düğün salonunun fiyati 900 tl gibi bişey.
Başka hiç bisey yok.
Gelinligimi, kinaligimi annemle gidip kiraladik nisanlim ödeyecek.
Bundan belki de bir ay önce- ki o kadar dahi olmadi- kayinbabam; bana da babama da ben sizden hiç bişey istemiyorum herşeyi ben alicam dedi. Ve kaç kere yani .

Tamam dedik simdi ortalikta hiç bişey yok. Ne bi arayip paran var mi diyen ne de napalim esyayi , takiyi, duzen duzmeyi diyen. Kavinvalimde kinaya gelmem diyor uzak diyor 5 saatlik yol.
Ki 19 saatlik yola kizina giden kayinvalim anladiniz mi?

Nisanlim bu zamana kadar herseyi kendi yapmis. Ehliyet parasindan tutunda arabasini , askerlik harcligini herseyi.

Maşallah çok azimli gayretli nisanlim o ayrı mesele.
Yüzükleri bile nisanlim aldı.
Tek çöp gormedik. Oda görmemiş bu zamana kadar.

Kaynanam tatlim yenirken iki emanet bilezikle geldi beni odaya cekip bunlarin insanlarin icinde takalim sonra alip gidicem dedi. Ses etmedim.
Sonra millet gidince kolumdan aldi gitti zaten.
Daha neler neler varda iste...

Aylar oldu bi kere bile arayip da oglum harcligin var mi demediler.

Babam çok yardim etti nisanlima herseyimizle o ilgilendi. Kredi borcunu aylardir babam verdi nisanlima .

Kayinbabam diyormus ki gelinligi cok erken almislar .
Dugune 4 gun kala gidecekmisim memlekete ordan gelinlik bakacakmisim.
Ne bir dugun telasina düşen ,ne esya bakalim diye arayan adam beni arayip siz kinayi 2 hafta once yapin buraya gelin gelinligine kuaforune bak diyor. :KK43:

Ne varsa nisanlim yapacak belli. Bende ona yuklenmek istemiyorum. Zaten zamaninda ne kadar birikmiş altini varsa almislar ona buna takacagiz diye. Veren yok.

Gelinlik bakıyorum ucuzundan begendim 850 tl kiralik gelinlik.

Şimdi babası annesine diyormus ki benden hiç bisey beklemeyin.
Neyini yapmiski? Ev mi almis araba mi almis düğün mu yapmis ne yapmis ki benden bişey beklemeyin diyor.

Nisanlim ariyor açmıyor bile adam.

Esyayi düğünden sonra alalim demisler takilari esyayesyaya verelim diye.
Nisanlim da yok ben şimdi alacagim napiyim düğünden sonra demis.

Anlayacağınız dugun bizim olacak esya bizim korkarım taki da almayacaklar.
Ha burda soyle bi muhabbet var.
Diyorlar ki almak zorunda degil.
Hayır efendim senin çocuğuna üç vazifen var. Isim koymak ,dinini öğretmek ve evlendirmek.

Bunları da yapmıyor larsa ne anladik ki ?

Belli oldu hersey nisanlima kalacak herseyimi o alacak. Dugun salonu bilmem nesi pastasina kadar nisanlim verecek zaten.
Oda bunun farkinda üzülüyor bende üZülüyorum onu boyle görünce.
Ailem de çok sev di nisanlimi kiyamiyorlar oglum oglum surekli.
Annem artik uzuntuden egzama oldu her yeri.

Icimi dokmek istedim. Caninizi siktiysam hakkinizi helal edin. Özür dilerim.
Canım bizimde öyle oldu eşimin ailesi çok destek olmadı borçla evlendik düğünden sonra baya sıkıntı çektik biz 3 sene borç ödedik bende senin gibi eşimi masrafa sokmadim hepsi geçiyor nisanlinda azimliymis çalışır ödersiniz yeterki mutlu olun gerisi teferruat

X