Her seyiyle bize kalan düğün, ev ?

Hak
Haklisiniz her seyde, ama bu noktaya gelinmiş ve nişanlınızdan iyi bahsediyorsunuz.Evleneceksiniz yanı belli. O zaman sinirlerinizi daha fazla yıpratmamak icin iyi yönünden bakmaya çalışmalısınız. Böyle bir aileye evlilik boyunca eyvallahiniz olmaz ve hiçbir işinize karıştırmazsınız. Mesafenizi korursunuz.Hayatinizda, çocuklarınızda hiçbir söz hakları olmaz. Ama önemli olan su, nişanlınız düğün sürecinde yaşanan tüm her şeyi unutup da sonra anacı babacı bir tip olup çıkarsa vay halinize.

Düğün paketleri var onlardan alabilirsiniz çeyiz paketi diye uygun fiyata olanlar var.Annenle arası nasıl nişanlının sanırım baban el üstünde tutuyor sevmiş bu kadar yardım ettiğine göre değil mi.
Artık onlara bakacağız canım.
Annemle arası iyi maşallah. Annem daha çok seviyor hatta. Nisanlim babama pek yanasamiyor.
Ama babamin çok iyiliği oldu sağolsun .
Önceden annemle problemlerim vardı ama şimdi evlenecegim için ve nisanlimi sevdiği için daha sakin.

Allah korusun ya
Büyük konusmayim ama azıcık aklı varsa olmaz.

Allah korusun ya
Büyük konusmayim ama azıcık aklı varsa olmaz.
Arkadaşın dediği gibi inşallah olmaz eğer olursa da bu sefer annen-baban bak biz nedemiştik derler.Nişanlın memurluğu kazandımı peki sınava girecekti.

Arkadaşın dediği gibi inşallah olmaz eğer olursa da bu sefer annen-baban bak biz nedemiştik derler.Nişanlın memurluğu kazandımı peki sınava girecekti.
Yok kazanmadi şu anda daha güzel bi işi var maşallah .
Allah korusun ne deyim.
Zaten eşim kimin ne olduğunu bilsin yeter.

Yok kazanmadi şu anda daha güzel bi işi var maşallah .
Allah korusun ne deyim.
Zaten eşim kimin ne olduğunu bilsin yeter.
İşi senin bulunduğun yerde o zaman değil mi kendi yaşadığın şehirde yaşayacağınıza göre,nişanlının memleketinde düğün olacak peki.

İşi senin bulunduğun yerde o zaman değil mi kendi yaşadığın şehirde yaşayacağınıza göre,nişanlının memleketinde düğün olacak peki.
Aynen öyle .
Orda düğün olacak ertesi gün kendi sehrime gelecegiz

bizde herşeyimizi kendimiz aldık mesafe koyarsın diyenlere gelsin valla yüzsüz olan oluyor gelip en üst köşeye otururlar merak etmeyin bu tipler. herşeyinizi aldırın herşeyin en iyisini içinizde kalmasın valla benim herşey içimde kaldı

Siz nişanlınıza destek olup yapın herşeyi hiç gözünüzde kalmasın birdaha olmayacak özel şeyler bunlar en güzelini alın herşeyin yük okurum diye düşünmeyin eşinize evlenince çalışır beraber ödersiniz

Dugundeki takilari ailene ver. Zaten kizina herseyi yapan aile takilari harcamaz bence senin adina saklar.

Biz de eşimle birlikte yaptık herseyi. Yavaş yavaş ödendi bitti. Allah sağlık ,huzur versin yeterki. Yıllar sonra ogrendimki düğünde takilan bilezikler için eşim kredi çekmiş. Yani onun parasini da ben ödedim.Kaynana ne kadar uzak o kadar iyi.

Benim takilarimi da eşim alacak belli. Istemiyorum zaten hiç birşeyleri .
Eşim yapacağı için de iki bilezik alirim sanırsam

Zaten benim aklima gelen de o ya
Biz yaptık diyecekler . Bilmiyorum nasıl tavrimi koyacaksam kiyamam ki. Yapım bu.

Valla mecburen herşeyin en ucuzundan en olurundan alacağım başka çarem yok.

Onu yapamam galiba kinamazlar mi.
Ayrica herşeyi biz yapacağımız için çok borcumuz olacak
Altınlarını kimseye verme ne eşinin ailene nede kendi ailene bozdurup borçlarınızı kapatırsınız yada evlendikten sonra ev için peşinat yaparsınız eğer ev alacaksanız.

Benim dururumumu anlatmissin.tek bir farkla eşimin ailesinin durumu yoktu.esim krediyle herseyi aldi.bende kız tarafina düşenleri aldim.cok sukur genciz Allahta sıhhat verdi ve çalıştık borclarimizi odedik.hem insan kendisi yapınca herseyin kiymayi bir başka oluyor.tr de birçok kişi borçları evleniyor.siz birbirinizi sevdikleri sonra ve çalıştıktan sonra hersey zamanla hallilur.sen kayinbabanin lafları bakma öyle bir insan para verse de ilerde hep yüzünüze vurur hesaplari.

bizde oyle evlendik ustelik babamda hiç biseye karismadi, iki ailede karismadi yani :)
herseyi esimle beraber yaptik
ha ev almadik tabi de yuvamizi kurduk onumuze vakdik

hatta kp bana iki bilerzik takmisti inceydi ama ben artniyet dusunmedim durumu yok herhalde elinde bu var dedim kendi kendime, esim çok daha fazlasini almisti bana
neyse evlendik bir sure sonra oturduklari binaya kalorifer dosendi esimde yardim için para gonderdi
sonradna ogrendimki bana verilen bilerzigi kuçuk eltimden odunç almis kp, biz yardim diye gonderdigimiz paraylada o borcunu odemis, yani bilrizkleirmin parasini ben vermis oldum:)
aslinda kizmadim para olarak kalsa harcanirdi o bende, ama bilerzikler duruyor hala :)

bazen polyannacilik oynamak egrek galiba :)

Doğru belki ama önceden yapmıyorlar diyordum taaaki dune kadar bizim yaptığımız hem daha kiymetli olur. Bende takmiyorum artık. Ama unutacak miyim hayır. Faydasi dokunmayan hayatima da karışmasın.

Bunların da durumu yok ama gayret yok. Deseki durumum yok böyle böyle belki derim. Hoş ne aileler var durumu yokken çocuğu için neler yapan.
Insanin zoruna giden kendine guvendirmesi başka bişey değil. Şimdi eşim 13 saat çalışıyor bazen oluyor akşam 10 bucukda eve geliyor. Katlanacagim yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…