Her şeyin sonu kiloya dayanıyor:(((

xhxuxzxuxnx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
1.409
8
arkadaslar cok morelim bozuk kafayi yemek üzereyim, yas 26 ama ne ararsan var bende boyun agrilarim icin bugün dr gittim ve kilo vericeksin dedi :çok üzgünüm: nasil vericem nasil baslicam bilmiyorum ..saglik sorunlarim hizla ilerliyo ve böyle devam edersem 10 yil sonrasini düsünemiyorum asiri yiyen bir insan degilim ama buna ragmen kilo aliyorum yanlis besleniyorum sanirim ...nolur bana yardim edin en azindan benim 40 kilo vermem gerekli.kafam cok karisik hic birsey düsünemiyorum senağlamasenağlama

diyetiseyene gidip bir program hazirlatmalisin canim

ve spor spor spor

canım benim fazla kilonu doğum sonrasında mı aldın veyahut bi ilaç falan mı kullandın? yoksa yanlış beslenmeden mi oldu?

eğer imkanın varsa beslenme uzmanına gitmeni öneririm, yoksa da yapacağın şeyi söyleyeyim sana, sebze ve meyve ağırlıklı besleneceksin ve yürüyüş yapacaksın. eğer vaktin varsa spor salonuna da gidebilirsin.

aslında zayıflamak değil sorun, sorun kiloyu koruyabilmek bu da yaşam şeklini değiştirmekle alakalı.
kendine bir yemek defteri edin, 1 hafta boyunca ne yiyip içiyorsan yaz deftere bence. gün içerisinde o kadar abuk subuk şeyler yediğimiz oluyor ki ancak bu şekilde farkedebiliyorsun inan.

canım en sağlıklı olan bir diyetisyene başvurman
ve gerçekten spor ve yürüyüş de iyi geliyor.a.s

canım benim fazla kilonu doğum sonrasında mı aldın veyahut bi ilaç falan mı kullandın? yoksa yanlış beslenmeden mi oldu?

eğer imkanın varsa beslenme uzmanına gitmeni öneririm, yoksa da yapacağın şeyi söyleyeyim sana, sebze ve meyve ağırlıklı besleneceksin ve yürüyüş yapacaksın. eğer vaktin varsa spor salonuna da gidebilirsin.

aslında zayıflamak değil sorun, sorun kiloyu koruyabilmek bu da yaşam şeklini değiştirmekle alakalı.
kendine bir yemek defteri edin, 1 hafta boyunca ne yiyip içiyorsan yaz deftere bence. gün içerisinde o kadar abuk subuk şeyler yediğimiz oluyor ki ancak bu şekilde farkedebiliyorsun inan.

cocukluklugumdada tombistim ben ..genc kizligimda da... ozamanlar saglik sorunlarim yoktu ciddiyetin farkinda degildim offf allahim yardim et bana:çok üzgünüm: zaten sebze agirlikli besleniyorum evde genelde sebze pisiyor. hareket az ve yanlis besleniyorum galiba

Tek yolu iyi bir diyetisyen cokacimcoookne söylüyorsa harfiyen yerine getireceksin sositosositobirisinin kontrolu altında olmak işini daha da kolaylaştırır CADIARZUbelli bir kilo verdikten sonra o kiloyu koruman da önemli gamyoncuiremsuartık o beslenme düzeni senin yaşam tarzın olacak sositosositoöncelikle kilo vermeye kendini inandıracaksın yerimsenibensağlığım için şart diyeceksinhihoyyyt

Başarılar
:lepi:

canım seninle aynı durumda olan bi arkadaşım var..
100 kilo civarında..onun da diz ağrısı sırt ağrısı şeker tansiyon herşeyin sorumlusu kiloları olarak çıkıyordu karşısına..
diyetisyenin verdiği programa uyarak ve hergün düzenli yürüyüş yaparak 30 kg. dan fazlasını verdi..çok da güzel oldu.verdiği kilolarla beraber şikayetleri de sona erdi ..
yani demek istediğim diyetle sporla ve en önemlisi azimle, sen de başarabilirsin canım..
yalnız biraz zamana ve sabra ihtiyacın var.. Allah kolaylık versin... sağlığına ve mutluluğuna en yakın zamanda kavuşman dileğimle..
a.s.

canım ...en saglıklı ve en uygun olanı bır dıyetısyenın gözetımınde kılo vermen....
gereklı tahlıller yapıp...hemde metebolızman nasıl calısıyor...
ona göre bır dıyet programı yapar...hem kılo verırısın hemde verdıgın kıloları ..almassın...cunku bır duzene alısırsan...
öylede gıder...
saglıkve mutluluklar...

benimde diyetisyen arkadaşım var herkezi zayıflattı beni zayıflatamadı diye dalga geçiyodum ama kızın suçu yok ben isteksizdim diyete veeee dün gitmiştim yanına tartıldım oda ne 90 kilo olmuşum hemen bugün diyete başladım sabah erken kalkıyoruz ilk başta çünkü metabolizma çok çalışır o saatte hemen ılık 2 damla limon sulu bir bardak aç karnına su içiyoruz.sonra haftada 3 4 kez haşlanmış yumurta haftada 3 4 kez kibirt kutusu beyaz peynir 3 zeytin 3 dilim kepek ekmeği 1 domates 1 salatalık 1 biber istersen 1 tutam maydanoz sınırsız şekersiz çay yada bitki çayı bu kahvaltıydı

ara öğün 1 çay bardağı yoğurt ve meyva saat 11 gibi

öğlen 4 yemek kaşığı sebze,kurufasulye,nohut,barbunya tarzı yicekler küçük bi tabakla salata2 dilim kepek ekmek

ara öğün 1 çay bardağı süt yada yoğurt ve meyva saat 3.30 gibi

akşam 1 köfte kadar et (tavuk,balık,et,köfte)ızgara tarzı olcak,4 yemek kaşığı pilav yada makarna
salata 1 dilim ekmek

gece yatmadan hemen önce mutlaka 1 2 bardak su içip yat uyurken metabolizma çalışsın diye

şimdi dicenki ben bunları yersem dahada kilo alırım bende öle diyodum hastaneye yanına gidince arkadaşımın kilo verenleri görüyorum 6 öğün yapınca metabolizma çalışıyo biz yemiyoruz yemiyoruz sonra acıkınca abuk sabuk yiyoruz gelsin kilolar

bu diyetle birlikte yarım saat hızlı hareket dans et yürüyüşevde egzersiz

ben mezdeke açıp oynuyorum

bide kesinlikle hamur işini bırak ben çok yapardım gelen olur çayın yanına koyarım diye kimse gelmiyo bende yiyodum artık gelenede yapmamaya çalışcam çay yeter tuzuda fazla kullanma cnm bol su içeceğinden şişik yapar beraber uygulayalım bakalım ne kdar vercez

arkadaşım birde mesela o gün canın leblebi çekti 1 yemek kaşığı leblebi yedin diyelim o gün içinde 1 dilim ekmek yemiyosun veya 4 yemek kaşığı nohuta 2 kaşık daha eklemek istedin 1 dilim ekmeği yeme onu öyle ayarlıcan cnm ikimizede kolay gelsinhaftaya tartılmaya gidicem haftaya perşembe haber veririm sana cnm

benimde diyetisyen arkadaşım var herkezi zayıflattı beni zayıflatamadı diye dalga geçiyodum ama kızın suçu yok ben isteksizdim diyete veeee dün gitmiştim yanına tartıldım oda ne 90 kilo olmuşum hemen bugün diyete başladım sabah erken kalkıyoruz ilk başta çünkü metabolizma çok çalışır o saatte hemen ılık 2 damla limon sulu bir bardak aç karnına su içiyoruz.sonra haftada 3 4 kez haşlanmış yumurta haftada 3 4 kez kibirt kutusu beyaz peynir 3 zeytin 3 dilim kepek ekmeği 1 domates 1 salatalık 1 biber istersen 1 tutam maydanoz sınırsız şekersiz çay yada bitki çayı bu kahvaltıydı

ara öğün 1 çay bardağı yoğurt ve meyva saat 11 gibi

öğlen 4 yemek kaşığı sebze,kurufasulye,nohut,barbunya tarzı yicekler küçük bi tabakla salata2 dilim kepek ekmek

ara öğün 1 çay bardağı süt yada yoğurt ve meyva saat 3.30 gibi

akşam 1 köfte kadar et (tavuk,balık,et,köfte)ızgara tarzı olcak,4 yemek kaşığı pilav yada makarna
salata 1 dilim ekmek

gece yatmadan hemen önce mutlaka 1 2 bardak su içip yat uyurken metabolizma çalışsın diye

şimdi dicenki ben bunları yersem dahada kilo alırım bende öle diyodum hastaneye yanına gidince arkadaşımın kilo verenleri görüyorum 6 öğün yapınca metabolizma çalışıyo biz yemiyoruz yemiyoruz sonra acıkınca abuk sabuk yiyoruz gelsin kilolar

bu diyetle birlikte yarım saat hızlı hareket dans et yürüyüşevde egzersiz

ben mezdeke açıp oynuyorum

bide kesinlikle hamur işini bırak ben çok yapardım gelen olur çayın yanına koyarım diye kimse gelmiyo bende yiyodum artık gelenede yapmamaya çalışcam çay yeter tuzuda fazla kullanma cnm bol su içeceğinden şişik yapar beraber uygulayalım bakalım ne kdar vercez

ah canim ne iyi olur vallahi ... basladim bugün biseylere ama bakalim nasil olcak ..iki gün sonra unutup yemek yada SIKILIP birakmak istemiyorum hepinize coook tesekkür ediyorum arkadaslar

Selam canım ilk önce doktora gidip , hormon testi ve troid testi yaptırmanı öneririm, ben diyet ve sağlıklı beslenme bölümğnde 8.takımdayım ordada troid hastası olan ama sağlıklı şekilde zayıflayan arkadaş var oralara takılmanı öneririm, motivasyonla kilo veriyoruz, moralini bozma

canım benimde troid hormonlarım çok değişken bende ilaç kullandım ama bıraktım şimdi normal sağlıklı insanlara göre daha yavaş kilo vericez ama gayret edicez sağlığımız için ben önce kendim için hemde sağlıklı bir hamilelik geçirmek için vericem sakın bırakma ben bu sefer çok kararlıyım ramazanda başlamıştım dedem vefat edince yemedim içmedim ama kiloları arttırdım cnm benimde bel boyun nefes almakta zorluk çarpıntı var ama evde hareketliyim iş yapıyorum filan kendine iyi bak haytaım

Yaşam şeklini değiştirmelisin, diyet kelimesini çıkar hayatından ve bundan sonra ömür boyu beslenme alışkanlıklarını değiştir, cips, hamburger, kola vs.. çıkar hayatından. Herkes gibi diyetisyene git diyeceğim ama gidecek olsan burada yardım istemezdin sanırım. Daha önce zayıflama gibi bir çaban oldumu yada başarılı sonuç aldın mı? Yerinde olsam 1 dilim ekmek 5 zeytin gibi saçmalıklarla uğraşmazdım, normalde yediklerimin 3/1 ini yerdim, herşeyden ama azar azar yerdim hem böylece kilo verdiğinde eski beslenme alışkanlıklarına dönüp eski kilonun 2 katını almassın.
Ablamda diyetisyene gitti ama olmuyor ilk ay 4 kilo verdi sonra birdaha gitmedi sıkıldı çünki doktor eline liste vermişti oda en fazla 1 ay dayandı, zaten programlanmış gibi yaşamamızın imkanı yok, listelere nereye kadar sadık kalıcaz ki. Yerinde olsam hırs yapardım haftada 1 kiloyu hedeflerdim hem bak kilosu çok olanlar daha kolay kilo verir. Kilo verdikçe daha çok hırs yapacaksın ve bünyen artık alışacak sen rahatsız olacaksın.

Yaşam şeklini değiştirmelisin, diyet kelimesini çıkar hayatından ve bundan sonra ömür boyu beslenme alışkanlıklarını değiştir, cips, hamburger, kola vs.. çıkar hayatından. Herkes gibi diyetisyene git diyeceğim ama gidecek olsan burada yardım istemezdin sanırım. Daha önce zayıflama gibi bir çaban oldumu yada başarılı sonuç aldın mı? Yerinde olsam 1 dilim ekmek 5 zeytin gibi saçmalıklarla uğraşmazdım, normalde yediklerimin 3/1 ini yerdim, herşeyden ama azar azar yerdim hem böylece kilo verdiğinde eski beslenme alışkanlıklarına dönüp eski kilonun 2 katını almassın.
Ablamda diyetisyene gitti ama olmuyor ilk ay 4 kilo verdi sonra birdaha gitmedi sıkıldı çünki doktor eline liste vermişti oda en fazla 1 ay dayandı, zaten programlanmış gibi yaşamamızın imkanı yok, listelere nereye kadar sadık kalıcaz ki. Yerinde olsam hırs yapardım haftada 1 kiloyu hedeflerdim hem bak kilosu çok olanlar daha kolay kilo verir. Kilo verdikçe daha çok hırs yapacaksın ve bünyen artık alışacak sen rahatsız olacaksın.

haklisin evet diyetsiyene gitmek istemiyorum ben öyle diyet listesiyle yapamam SIKILIRIM ...yok bu böyle olmicak biseyler yapmam gerek benim yoksa cok kötü bunalima giricem

canım öncelikle geçmiş olsun çünkü obezite bir hastalıktır normal bir durum değil elbette
bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim kendi başına yapılan diyetlerde hiçte
sağlıklı olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor ayrıca
Diyet - Sağlıklı Beslenme - Kadınlar Kulübü
bu forumda sana yardımcı olacak bir çok arkadaş vardır
bu forumu okumanı tavsiye ederim
acil şifalar dilerim..

Canim eger etrafinda seninle ayni kaderi paylasan bir arkadasin varsa onunla beraber bir zayiflama iddiasina girmeyi dene..
Bir kac sene evvelsi bende komsumla böyle bir iddiaya girmistim ve gercekten kiloda verebildim. Isin icinde inat ve azim olunca, basarili olabiliyorsun..

X