Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Benim de biri 3 yaşında diğeri 3 aylık iki çocuğum ve ikisi de mızmızlıkta yarışırlar. İlk çocuğum küçükken ben de salmıştım az biraz ama şükür çabuk toparladım. İkinci doğduktan sonra hiç salmadım ama. Gündüz uykuları 15 20 dakikayı geçmez o arada bile hiç vakit kaybetmeden bişeyler yapmaya çalışırım. Erteledikçe daha kötü olur. Kirleneni kirlendiği an temizlemeye bakın. En azından dökülen yağı elinize bi bez alıp o anda silebilirdiniz. Yemek yaparken atıyorum soğan kavrulduğu sırada bulaşıkları halledebilirsiniz. Ne biliyim bi süpürge çalıştırmak yarım saati geçmez. Ben bebeğimi pusete yatırıp süpürdüğüm her odaya yanımda götürüyorum. Tozu çoğu zaman bebek kucağımdayken alıyorum. Şöyle iki dakka keyfi yerinde olsun koşa koşa tuvaleti banyoyu yıkıyorum. Ucu kaçtı mı gerçekten çok fena oluyo çünkü. Yeri geldi gece 4e kadar ortalığı topladım çamaşır bulaşık hallettim ve yastığa rahat koydum kafamı. Bence bunun tadı hiç bişeyde yok

E neguzel daha ne istiyosn ozaman kv cocugu her goturdugunde sen temizlk yerine dinlenmeyi tercih ediyodun ama artik oyle olmasn dahada rahat ediceksin görursun
İşte o sırada ufaklık uyumuyor sürekli kucak istiyor 7-8 aylık olsa eline bişey versen oyalansa va eminim daha rahat olurum ama genede bugünden itibaren gerekirse gece yapıcam.

Ay cidden öyle, bana ne olduysa şu 1 aydır oldu hiçbişeyde hevesim kalmadi hiçbişey yapasım yok... bekarken de böyleydim gerçi ama düzelmiştim alışmıştım temizliğe.. aynen anlattığınız gibiydim ki normalde hamileyken ağırlaşır insan dinlenmek ister ben yapar yapar yorulmazdım bebeğe bişey olacak derlerdi. Bulaşık vs bırakmazdım asla. Bu dereceye kadar getirmezdim(bazı zamanları saymazsak) Buarada kesinlikle günlük süpürge açıyorum açılmayacak gibi değil zaten de bi onu yapabiliyorum Alllahtan yetmesede. Yok yok toparlıycam artk kendimi.

İşte o sırada ufaklık uyumuyor sürekli kucak istiyor 7-8 aylık olsa eline bişey versen oyalansa va eminim daha rahat olurum ama genede bugünden itibaren gerekirse gece yapıcam.
Kucugu ver ozaman kv sen isini yap büyüğün okadar zarari olmaz sana bi kac ay daha sabret canm .

Çocukla dağınıklık başka bir şey, pislik başka bir şey. Dağınıklık olabilir ama çocuk olan evde hijyen ihmal edilemez.
İki çocuk sahibiyim, çocuk görmemiş büyütmemiş biri de değilim yani. Bu kadar salacak ne var.
Kv niz misafirleri bir gün önceden haber vermedi mi size? Aynı gün mü gelecekler dedi?

Arayanları aynı gün kabul etmek zorunda değilsiniz 2-3 gün sonraya erteleyebilirsiniz o arada sen de evini temizlersin ikramlık bir şeyler hazırlarsın

Onlarda aynı gün söylemişler. ki genelde habersiz gelenler de var

Bence bir kereye mahsus yardımcı alın eve hatta iki gün alın iyice her yeri bi elden geçirsin siz devamını getirin. Çünkü anladığım kadarıyla şu anda eviniz sıfır noktasında ve iki çocuklu halinizle altından kalkmanız çok zor olur.
Ben de kayınvalidemle aynı apartmandayım iki tane de görümcem var allah razı olsun hepsinden çok yardım ederler en ufak bi laflarını sözlerini de duymadım. Yardım istesem koşa koşa gelirler çocukları bıraksam gözleri gibi bakarlar. Ama ben nedense ne mecburiyerleri var mantığıyla yardım istemiyorum. He çocukları bıraktığım oluyo ama o da daha çok keyfi durumlarda. Eşimle gezmeye giderken falan bi iki saatliğine hem onlar sevsinler hem ben kafa dinleyim diyip bırakıyorum. Ama temizliğe daha hiç çağırmadım çok zorda kalırsam misafir falan geleceği zaman kardeşim gelir çocuklarla ilgilenir. O zaman daha rahat ediyo içim nedense

Temiz ve titiz olduğumdan bi şey demiyor :)

aksine o benden çekiniyor ki hiiççç öyle bi karakterim de yok. Bana ne yani herkesin pisi de temizi de kendine.

Büyük oğlum 7 yaşında ufaklık 14 aylık ve buna rağmen rutin yapmazsam benim ev de dağılıp gidiyor. 2 küçük çocukla sürekli kirleniyor. Ben siliyorum ufaklık ağzının salyalarını akıtarak eliyle şap şap her yere sıvıyor. Kafayı yemiş gibi 24 saat silmesem de mütemadiyen sirkeli suyla silip duruyorum etrafı.

Onlarda aynı gün söylemişler. ki genelde habersiz gelenler de var
İşte bu konuda kv niz haksız, ben öyle habersiz asla kabul etmem, kv dem de huyumu bilir teklif bile edemez bunu, ne münasebet. Ben her hazırlığım dört dörtlük olsun isterim.
Bugün kabul edemem şu gün müsaitim derdim sizin yerinizde olsam.
Bende altlı üstlü oturuyorum bu arada. Kv dem evimi pis görsün asla istemem.

Okuyunca ben burdan bunaldim benim de alt üst bide iki fena elti tabi didik didik laf arıyolar benim çocuk olduğunda 6 ay bitmedi gelen giden her gelenede ağır yemek yaptırırdı hala aklıma gelince bunalıyorum sırf bu yüzden çocuk doğurmaya korkuyorum alt üstlü çok zor nezaman biyere gitsem iki eltim pencerede kayinvalidem kapı sesini duyar kapıda bekler meraklarından ne yemek yapsam mutlaka çağrılacak yada götürülecek ben alıştım artık napim evini gece de olsa toparla canım çocuk uyuduktan sonra hem sen rahat edersin hem gelene mahcup olmassin ama çocuk durmuyosa asla çocuğu tek birakip temizlik yapma kim ne derse desin herşeyi kafaya takarsan hastalığa kalirdin

1 hafta önce haber verse anca yetişirmiş.
Gerçi ev temiz de olsa akşamdan haber verilmeli

E madem çevrenizde böyle insanlar var, nasıl böyle rahat olabiliyorsunuz, diken üstünde olurum ben bu durumda.

Kanguruya koyup yemek de yaparsınız, yemek de yersiniz, evde süpürürsünüz

Temizliğin bahanesi olmaz diyorum bemde kızım durmuyor ama gerekirse slinge sarıp işlerimi yaptım ben hiçbir zaman mutfağı yağlı bırakmadım akşam yemeklerinden sonra ocağı silerim güzel fısfıs yağ çözücüler var onlar kiri hemen söküyor zaten banyoyu da gün aşırı lavaboyu klozeti çamaşır sulayıp cifleyif yıkarım gerekirse yemek yapmam ama ev temiz olacak düzenli yaparsanız ipin ucu kaçmaz

Bu arada konu sahibi miniktirtil35 yine kullanıcı adı değiştirmiş. Gorumcelerinin konuşmalarını kaydedip ortalığı karıştırmaya niyetlenip, evinin işini yaptırmak da ne biliyim... Hayat çok güzeldir ya bu kafa yapısıyla.

Canım buraya boşuna yazma çünkü buradaki "bazı" gelinler çok mükemmellik keza kv leri de öyle insan birkaç dert yanınca drekt etiketlwniyor
Hem evı temızlemisler hem yaranamamıslar.
Cok ilginc birisiniz
Görümce salonu temizleyım demıs ima varmış?
Bu negatıflık sizi eritmeden degısın bence
Sen tabi onlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…