• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her harcamam fuzuli gibi geliyor...

erkekler buu konuda bızden daha gamsız; eskı sozlum de boyleydı ben nasıl kenara atabılırım dıye dusunup kafa patlatırken kendısı tum gun gezerdı, arkadasları ıle gununu gun eder tum masrafları o ustlenırdı; sonra da evlenmeyı dusunuyordu..
zorla bır tv aldırmıstım da evlenene kadar borc cıksın aradan dıye..
tabııkı kendı butcesını bılmeyen bır adamla evlenmedım.
umarım sızın esınız de tutumlu olmayı ogrenır zıra dıger turlu bır erkekle evlı kalmak kadını yıpratır :)
Aynen aynen, benim eşim de sizin eski sözlünüz gibiydi. Evliliğin ilk zamanlarında ben tutumlu olmaya çalışıyordum. O zaman bana güveniyordu. Nasıl olsa, hanım tutumlu. Ben rahatça harcayayım derdi.. Bende onun gibi olunca, bayağı bir tırstı.. Kendine çeki düzen verdi.. Bir de ben normal de, kredi kartı kullanan birisi olmadım. Bir gün eşime çok sinirlendim. Eşimin kartlarının limitinin sonuna kadar doldurdum.. Ve eve hiçbir katkı da sağlamadım.. Dedim, borcu da öde, evi de geçindir. :)) O zaman akıllandı.. Ama hakketten zor..

Yaşlılık da var hastalık da.. ona göre harca.. diye buyutuldum.. tamam 3 günlük dünya ama o 3 günün sonunda da para lazım.. birikim yapmak şart az ya da çok.. ileride evlatlarima yük olmamak isterim maddi olarak en azından.. Eşim de aynı fikirde.. en cok cocugumuza harcıyoruz ama onun da sınırları bilmesi lazım.. 4 yaşında ama "olmasa da olur" diyebilmeli.. bunu atmayalım onun yerine şunu yapabiliriz diyor bazen :) ihtiyacimiz yoksa almamaya çalışırız yani..

Aynen aynen, benim eşim de sizin eski sözlünüz gibiydi. Evliliğin ilk zamanlarında ben tutumlu olmaya çalışıyordum. O zaman bana güveniyordu. Nasıl olsa, hanım tutumlu. Ben rahatça harcayayım derdi.. Bende onun gibi olunca, bayağı bir tırstı.. Kendine çeki düzen verdi.. Bir de ben normal de, kredi kartı kullanan birisi olmadım. Bir gün eşime çok sinirlendim. Eşimin kartlarının limitinin sonuna kadar doldurdum.. Ve eve hiçbir katkı da sağlamadım.. Dedim, borcu da öde, evi de geçindir. :)) O zaman akıllandı.. Ama hakketten zor..
valla akıllı kadınmıssın hızaya koymussun kocanı :)
ben hızaya getıremedıgım ıcın ayrıldım gıttı :) pısman degılım :)
ama ılla korkutmamız gerekmıyor, kendılerıne cekı duzen vermelerı ıcın yanı..
ben orda canımı dısıme katarak ıkı tane ceyız alınca sevınebılıyorsam ve onda o ıstek yoksa tek care kendı yolumuza bakmaktır yanı.. :)
allah hepımız hakkında hayırlısı versın canım :)

Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorum :KK70: Ben hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Bırıkım yapmayı nasıl basarıyorsunuz hanımlar?
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden :KK66:
Kv kp'ne altın gram hesabı yap. Kuyumcuyu birbirine kat. Ama kendine bi sandviç alma, evden getir. Ne güzel iş!

Ayy okudum da
Allah affetsin cimrisin be ablam sen
birikim yapmak ayri bir konu cimri olmak ayri
Birikimi de evde yapmayin derim, zaman kotu ortalik hirsizdan gecilmiyor. Bankaya bir hesap actirip elde kalan paranizi oraya aktarin
Elde para kalmiyor deme inanmam ;)

a
Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorum :KK70: Ben hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Bırıkım yapmayı nasıl basarıyorsunuz hanımlar?
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden :KK66:
Ailen seni tasarrufa alıştırmış. Sen tüm harcamaları bu yüzden fuzuli gereksiz görüyorsun. Harcamak hayattır. Alışveriş yapın, depresyondan çıkın.

Ayy okudum da
Allah affetsin cimrisin be ablam sen
birikim yapmak ayri bir konu cimri olmak ayri
Birikimi de evde yapmayin derim, zaman kotu ortalik hirsizdan gecilmiyor. Bankaya bir hesap actirip elde kalan paranizi oraya aktarin
Elde para kalmiyor deme inanmam :KK66:
ablacım cımrılık degıl harcama yapıyorum harcamalarımdan sonra uzulıyorum gereksız bır haracama ıdı kac tane bluzum var ayakkabım var vs.. gıbı dusuncelerle basbasa kalıyorum :)

rahatsız olmuyorum :KK12: deli gibi para harcarım :halay:

ablacım cımrılık degıl harcama yapıyorum harcamalarımdan sonra uzulıyorum gereksız bır haracama ıdı kac tane bluzum var ayakkabım var vs.. gıbı dusuncelerle basbasa kalıyorum :)
Dunyaya da bir kere geliyorsun ama
Duzgun giyinmek biraz ozenmek senin de hakkin. Calisan kadinmissin, bu kadar da gereksiz degildir sonucta aldigini kullanirsin. Ya da kullanacagin seyi alirsan pisman olmazsin. Kullanmadigin eskilerini ihtiyac sahiplerine ver ki hem dolabimda yerin acilsin hem de elinde olmayanlar sebeplensin ne guzel

Ben alışveriş yaparken hiç pişmanlık duymuyorum çünkü içime sinen çok çok beğendiğim şeyleri alıyorum
Ben bu ay başlsdım para biriktirmeye kendine bi miktar belirle onu bi kenara ayır ve dokunma

Öğrenciyken ayda elime geçen 400-500 lira içinden azar azar biriktire biriktire 2500 TL param oldu. 1 yıldan daha az bir sürede. İsteyince az miktarlarla da yapılıyor, damlaya damlaya göl oluyor.

Eskı ıs yerımde her ay kenara bır yarım altın atıyordum ama bu ıs yerımde pek fazla alamıyorum, 1.500 tl ıle hıcbır seye yetemıyorum sankı..
Her harcamamdan sonra ''ne gerek vardı'' olayına baglıyorum.
Bin beşyüz le birikim zor Can'ım eve veriyorsan açlık sınırı ile fakirlik sınırı açıklanmış 4 bin altı fakirmiş ben geçtim onu zati
Ben Kuaför işlerimi kendim hallediyorum kıyafete çok harcamıyorum yemekleri günlük 2 kişilik yapıyorum

canım aılemle yasıyorum ve evımız kendımızın.. aılem katkıda da bulunamıyorum o yuzden ıcımdekı bu sıkıntı belkı de. zaten kucuk bır trakya sehrınde yasıyoruz; yol parası vermıyorum hem yuruyus oluyor hem de yoldan kısıyorum ancak yıne de bazen annemden aldıgımda oluyor. borc olarak alıyorum bır dahakı ay annem ıstemıyor; oyle yatıyorum paranın ustune o da moralımı bozuyor.
o zaman siz parayı nereye harcıyorsunuz dıye sormak ısterım ????
yol parası yok yemek yok, kıra fatura yok ...
tek masrafınız kıyafet belkı ıcıyorsanız sıgara ve kozmetık olmalı bu durumda.. 1500 tl aylık gelırlede her ıstedıgınızı alabılırsınız, hatta bıraz kısarsanız yatırım bıle yapılır, bence maasınızı aldıgınızda annenıze 300-400 tl bısı verın evın ıhtıyacları ıcın yada market alısverısı yapın o kadarlık...
bıreysel emeklılık yaptırın her ay 100 tl oraya yatırım yapın, kalanı harcayın gonlunuzce... korkmayın yarın yasayacagınızın garantısı yokken pışmanlık duymayın para harcamaktan...

Yani kira vermiyorsan, cocugun yoksa ne bileyim para biriktirememen tuhaf.
Tamam yarina cikcagimiz belli degil ama yarin yokmus gibi de yasanilmaz. alma kafeteryadan yaninda tasi. Haftalik alisveris yap ne yiyorsan. Ben bir ara kursa giderken hergün kahveye 1 euro veriyorum diye termos bardak almistim evde kahvemi yapip kursa gidiyordum.
Tabi harcamamiz cok. Yani memlekete gidecegim simdiden ucak ve otel üc milyari gecti.
Fakat bosa esya almiyorum. Evde yemek yapiyorum.
Birsey bitmedikce yenisini almiyorum.
Yemek harici pek birseye para verdigim söylenemez.
lazim olanlari al, yemene dikkat et. Fakat evden de paket yapip temiz götürebilirsin. yol parasi da yoksa en az bin tl biriktirirsin aslinda.
Sigaran, makyaj masrafin yoksa yani neye para gidecek.
Tut kendini alma, para parayi ceker =)

kizlar birikim topikleri var bu birikim yapamayanlarin oraya goz atmasini oneririm bende uapamiyordum oraya takildim takilali bi bilezik iki cumhuriyet ayriyetten 1200 lira param oldu tavsie ederim ekonomi finans borsa bolumunde

Back
X