Her hafta sonu misafirlik

Uzun bir süre haftasonlarini annenizle geçireceğiniz söyleseniz. Bir bahane bularak. Belki anlarlar belki vazgeçerler bu şekilde.
Aklıma pek bir sy gelmedi. Gerçekten zorlayıcı ve can sıkıcı. Açık açık konuşmaktan başka çare yok gibi.

Ben öyle düşünmüyorum. Bizim ülkemizde çok kadın var böyle. Sırf kocasına hayır diyemediği için uyan. Kadın yoksa neden paralansın kendini yemek temizlik yapıcam diye. Kızının evine gitmeme kararında da kadının pek söz hakkı olduğunu sanmıyorum. Adam karısına saygı duymayan biriymiş konu sahibinin dediğine gore
Aslında tanısanız biraz fikriniz değişir ne demek istediğimi anlarsınız. Kadın babası tarafından da kocası tarafından da hep ezilmiş. Ben daha eşiyle normal bir diyaloguna denk gelmedim. Kadın ağzını açıyor böyle yapmayalım böyle yapalı diye daha lafı bitmeden sus dedim sana falan diyor adam. Kadında bir eziklik psikolojisi var. Kimseye hayır demeyi bilmiyor. Her gittiği yerde hizmetçi gibi davranıyor. Sanki ben kaynana o gelin gibi. Birşey konuşuyoruz mesela sonra beni arıyor ertesi günü. Ben öyle dedim ama acaba sen onu yanlış anlamış mısınıdr valla o niyetle söylemedim seni kırdıysam özür dilerim falan diyor. Ortada bişey olmamasına rağmen. Kendi kızı da ters davranıyor. Ben hep üzüldüm ona bu yüzden bu kadar nezaket gösterdim. Bari benden yüzü gülsün dedim. Ama bu şekilde fazla hoşgörü iyi niyet zamanla beni de böyle ezik bir psikolojiye dönüştürür bunu fark ettim

Ben konuyu ilk okuduğumda hislerim kayınpederin konu sahibi ile beraber yaşamak istediğini söyledi. Suyu bulandırma boşver mutlak butlan dedim kendi kendime. Adamın amacı bu ve alıştırmaya çalışıyor.
Evet bu hayalini açık açık dile getiriyor. Ama ben kabul etsem eşim kabul etmez. Ben kafayı yerim onlarla aynı evde yaşasam. Allah düşürmesin diyor eşim hep. Bu yüzden biraz rahat içim

Evet net sınır koymak çok önemli oraya katılıyorum ama kayınpeder inanılmaz ısrarcı. Dışarı çıkıyoruz derse “bizde sizinle gelelim” ya da “biz sizin evin oralarda olucaz dönüşte siz eve geçerken geliriz, geç oldu kalırız” gibi konu sahibi ve eşini bastıracak cevaplar verebilir. Bu yaşlarda ısrarcı olan yaşlı insanların zamanı bol ve ne bahaneler üretiyorlar örnekleri duysanız şok olursunuz :(
Yok yok o kadar yapmaz. Zaten gezmeyi sevmiyor. Tek aktivite evde eve gitmek. Sadece dışardayız desek sürekli arar onu da eşim artık tersleyerek çözüyor ama adam vazgeçmedi çok enteresan. Kapattırıcam dışarı çıkınca telefonu

Olaydaki net suçlu eşiniz. 2. Hafta geldiklerinde daha demesi lazımdı “Yanlış anlamayın her zaman başımın üstünde yeriniz var neye ihtiyacınız olsa yanınızda olurum ama biz de çalışıyoruz bir hafta sonumuz var kendimize ait planlarımız oluyor.” demesi yeterliydi. Hafif bir kırgınlık olur böylesi bir adamda ama sonra oturup düşünürlerdi evet doğru diye veya düşünmesinler önemli değil yerlerini öğrenmiş olurlardı. Bu kadar uzun sürdürünce şimdi yüz göz de olunmuş gibi geldi bana artık söylemeye daha da çekinecek eşiniz. Sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok rol falan da yapmayın eşiniz telefon açıp hallettsin.

Aynen öyle. Düz amaç bu.
Kendine hizmet ettirecek. O hizmet etmeyi seviyor sözleri de boşa değil.
Her haftasonu gelmek demek kızın ailesinin gelmesine de engel olmak demek. Üstelik kızın annesi de tek yaşayan bir kadın. Madem öyle konu sahibi de her haftasonu annesine gitsin. Kocamın anasını çekeceğime kendi anneme giderim. Herkes kendi anasıyla kalsın madem
Benim annem bırak bana gelmeyi benim haftasonu gitmemi istemiyor ona. Senin bir haftasonun var ya gez ya evinde dinlen diyor. İş yerim yakın diye iş çıkışları sık sık uğruyorum ben de. Geçen kayınbabam anneme diyor ki yalnız kalmayın burada kalabilirsiniz bazen diyor. Bizim evi öyle benimsemiş ki anneme izin veriyor kalmasına yani. Annem de dedi ki bu çocuklar çalışıyor ben de haftasonu gelsem kalsam ne zaman iş güç yapacaklar ne zaman gezecekler. Çok şükür evim var gelsem de evime dönerim akşam dedi.

Benim annem bırak bana gelmeyi benim haftasonu gitmemi istemiyor ona. Senin bir haftasonun var ya gez ya evinde dinlen diyor. İş yerim yakın diye iş çıkışları sık sık uğruyorum ben de. Geçen kayınbabam anneme diyor ki yalnız kalmayın burada kalabilirsiniz bazen diyor. Bizim evi öyle benimsemiş ki anneme izin veriyor kalmasına yani. Annem de dedi ki bu çocuklar çalışıyor ben de haftasonu gelsem kalsam ne zaman iş güç yapacaklar ne zaman gezecekler. Çok şükür evim var gelsem de evime dönerim akşam dedi.
Valla hala bunlara iyi insanlar diyorsun ya gerçekten inanılmaz bir çiftsiniz.
Adam size mesaj üstüne mesaj veriyor. Hala şaka yaptı ehehe diyorsunuz.
Adam bu ev benim, beraber yaşamak istiyorum. İstediğim gibi gelirim diyor. Gelin de bana hizmet eder diyor.
Siz de hala kırmayayım demeye devam edin.

Valla hala bunlara iyi insanlar diyorsun ya gerçekten inanılmaz bir çiftsiniz.
Adam size mesaj üstüne mesaj veriyor. Hala şaka yaptı ehehe diyorsunuz.
Adam bu ev benim, beraber yaşamak istiyorum. İstediğim gibi gelirim diyor. Gelin de bana hizmet eder diyor.
Siz de hala kırmayayım demeye devam edin.
Uzaktan bakınca böyle düşünüyorum ben de ama işin içinde olunca farkına varamıyorum. Şu son 2 ay hariç hiçbir sorun yaşamamıştık çünkü. Bize emekleri de çoktur. Bu emeklerini burnumuzdan getirmeye karar vermişler sanırım artık

Ama kırmayacaksanız, konuşmayacaksanız, eyleme geçmeyecekseniz boşuna konuşmanın anlamı yok bunu böyle çekeceksiniz.
Benim huzurum ve mental sağlığım herkesten daha değerli. Ben huzurlu değilsem annem de eşim de kayınvalidemler de huzurlu olsa bana ne?

Ben direkt söylerdim çalışıyorum yoruluyorum bir hafta sonum var dinlenemiyorum diye. İsterse melek olsun. İyiyse cami yaptırsın. Bu hayata bir kez geliyoruz.

genelde sizin gibi naif insanlar böyle cümleler ettiğinde de altından her ebeveynin yerine getirmesi gereken görevlerin lütuf olarak karşılanması çıkıyor. yapmayın lütfen.
Ben görmediğimden öyle geliyordur belki. Benim annemin bir başımı okşamışlığı yoktur. Sevgi göstermeyi bilmez yani. Diğer konularda iyi bir insan ama ben çocukluğumda da büyüklüğümde de annemin sevgi içeren bir cümle kurduğunu bile bilmem. Zaten babam hayatta değil. Belki de bu yüzden onların sevgi gösterilerini çok büyük bir şey olarak algılamış olabilirim

Ben görmediğimden öyle geliyordur belki. Benim annemin bir başımı okşamışlığı yoktur. Sevgi göstermeyi bilmez yani. Diğer konularda iyi bir insan ama ben çocukluğumda da büyüklüğümde de annemin sevgi içeren bir cümle kurduğunu bile bilmem. Zaten babam hayatta değil. Belki de bu yüzden onların sevgi gösterilerini çok büyük bir şey olarak algılamış olabilirim

bunların hiçbirisi emek değil. üzgünüm. sokaktaki kediye bile yapılıyor bu. lütfen kendinize değer verin biraz.

Ben bunu açık açık söylüyorum aslında. Onların bir semtte evleri var kiracı çıkınca oraya geçecekler. Bize sürekli siz bu evi satın ordan ev alın yakın olalım ne güzel birbirimize kenetleniriz falan diyorlar. Ben de biz anneme de yakın oturmuyoruz. Benim gözlemlediğim çok yakın olanlar dünya iyisi de olsa araları bozuluyor biz aramız bozulmasın diye biraz uzak oturmak istiyoruz diyorum. Eşim de biz evimizde çok mutluyuz huzurluyuz diyor. İsteyince konuşuyor gayet ama bizim de gerçekten sınırları tam olarak öğrenmemiz lazım. Keşke bunu en başından yapsaydık. O zaman huyu budur derlerdi en azından
YouTube dan Tülay kök ün sınırlar serisini eşinizle izleyin derim ...

Aslında tanısanız biraz fikriniz değişir ne demek istediğimi anlarsınız. Kadın babası tarafından da kocası tarafından da hep ezilmiş. Ben daha eşiyle normal bir diyaloguna denk gelmedim. Kadın ağzını açıyor böyle yapmayalım böyle yapalı diye daha lafı bitmeden sus dedim sana falan diyor adam. Kadında bir eziklik psikolojisi var. Kimseye hayır demeyi bilmiyor. Her gittiği yerde hizmetçi gibi davranıyor. Sanki ben kaynana o gelin gibi. Birşey konuşuyoruz mesela sonra beni arıyor ertesi günü. Ben öyle dedim ama acaba sen onu yanlış anlamış mısınıdr valla o niyetle söylemedim seni kırdıysam özür dilerim falan diyor. Ortada bişey olmamasına rağmen. Kendi kızı da ters davranıyor. Ben hep üzüldüm ona bu yüzden bu kadar nezaket gösterdim. Bari benden yüzü gülsün dedim. Ama bu şekilde fazla hoşgörü iyi niyet zamanla beni de böyle ezik bir psikolojiye dönüştürür bunu fark ettim
Kadını hep ezip aşsağılamışlar o da herkese kul köle olursam belki severler diyerek mahvetmiş kendini de hayatını da , çok yazık olmuş, benim kayınvalidem de çok ezilmiş ama şimdi kayınbabama hiç acımıyor bildiğini okuyor artık...

Back
X