- 10 Kasım 2014
- 582
- 204
- 73
- Konu Sahibi hayatttnur
-
Aynen oyle oluyo canim bende pratik yapmaya calisirken ingilizce uzerine hep aklima ilk gelen turkcesi oluyodu. Ama baya ogrenince artik turkce devreden kalkti. Hayirlisi almancadaBu hafta hep alıştırma yaptım. daha çok zamirleri çalıştım. Yeni çalışma notları aldım ve cümleler kaydettim. Salı günü İspanya'daki mail arkadaşıma yazdım. Dikkatli kurmaya çalıştım cümlelerimi ama bakalım cevap nasıl olacak? Bugün de düzeltmeleri için bir parça yazdım. Yine dikkatsiz davranma sonucu hiç yapmayacağım bir kaç hata çıktı. Bazıları da dilin kullanımıyla ilgili şeylerdi. Yine de çok kötü bulmadım. her düzeltme sonrası nelere dikkat edeceğimi kafamda daha iyi tartıyorum ve iyi oluyor. Önceden cümlemi önce ingilizce düşünüp sonra ispanyolca kurmaya çalışırdım. Artık ingilizce giderek devreden çıkıyor.
her gün 1 saat almanca çalışıyorum.. kitap okumak/okumaya çalışmak öğrenmede baya etkili.. almanyadaki kız kardeşimle de arada konuşuyorum günlük basit cümleler. bu foruma ilk defa baktım ya baya iymiş yararlı oldu
Tecrübelerime göre söyleyebileceğim tek şey konuşma, dinleme, anlama, okuma, yazma her konuya önem verilmesi. İngilizceyi bir hevesle kendi kendime öğrenmeye başladım. Ortaokul ve lisede temel gramerini öğrenmiş olmadığım için, (üniversitede de belli bir seviyeden başlamışlardı) resmen temeli atlamış oldum. Şimdi İngilizce okuyorum filan ama temelim sağlam değil gibi hissediyorum, rahat kullanamıyorum. Sonradan temeli öğrenmeye geri dönmek çok zor. Bu yüzden en başında dengeyi gözetin derim.Kizlar bugun almancaya sifirdan basladim. Bütün bildiklerim kenardasayilardan günlerden mevsimlerden falan. Grammere giriş yaptim ayrica. Vizem icin a1 sinavina girmem gerekiyor benim. Bugun bu sinavi yapan kurumun sitesinde online sinav oldum kursa baslamak istiyosam a2 seviyesinden baslamaliymisim dil öğrenmek harika birsey
Kesinlikle katılıyorum canim sana. Temel cok önemli bende o yuzden sifirdan basladim. Biseyler ogrenince sifirdan baslamaya donulmuyor geriTecrübelerime göre söyleyebileceğim tek şey konuşma, dinleme, anlama, okuma, yazma her konuya önem verilmesi. İngilizceyi bir hevesle kendi kendime öğrenmeye başladım. Ortaokul ve lisede temel gramerini öğrenmiş olmadığım için, (üniversitede de belli bir seviyeden başlamışlardı) resmen temeli atlamış oldum. Şimdi İngilizce okuyorum filan ama temelim sağlam değil gibi hissediyorum, rahat kullanamıyorum. Sonradan temeli öğrenmeye geri dönmek çok zor. Bu yüzden en başında dengeyi gözetin derim.
Bu dediğin siteyi kaynaklara ekleyeceğim. Gerçekten yararlı. Bu ara ingilizce için de kendime plan yapmalıyım. Anadili ingilizce olmayıp rahat kullanan insanları görünce imrendim iyice.Macmillan dictinary diye bir site buldum kelime yi yazınca hem anlamı hemde cümle içinde kullanılışı yazıyor. yani sıfat hali zarf hali fiil hali vb. İngilizce kelime öğrenmeye devam. Arada da makale çeviriyorum gerçi onun da amacı kelime .Ama yine de oturmuş bi düzenim yok. aslında hergün ufak ta olsa birşeyler öğreniyorum ama. önüme bakınca daha çok yol var gibi.Kelimelere takmış durumdayım. Neyse herkese kolay gelsin.
Ben de Avusturya`da yasiyorum canim ve buraya geldigim ilk yil dil konusunda cok zorluklarim oldu. Sana sunlari önerebilirim. Ilk isim tabii burada bir kursa gitmek olmustu, sabah oglumu okula hazirlarken Almanca cizgi filmleri izlemeye basladim. Cok kücük cocuklar icin olanlarda basit kelime ve cpmleler oluyor. Sarkilar insanin aklinda kaliyor. Sonra gazete okumaya calistim elimde sözlükle. Biraz ilerletince sadece Almanca kitaplar okudum ve buranin yerli halki ile sohbet imkanlari yarattim. Bütün islerimi kendim yapmaya calistim, doktor, alisveris, cocuklarin okul toplantilari. Ne kadar cok yasadigin yerin hayatina katilir illa ki Türklerle bir arada olayim diye kendini sartlandirmazsan o kadar cabuk dil ögrenirsin.
Dil öğrenimi için motivasyon önemli, sen de çocuğun içi önem veriyorsun, ilerleyeceğine inanıyorum. Kasa sistemi dediğin konuyu araştırdım. İnternetteki anki sistemi de bu yolla çalışıyor. Tek fark birini bilgisayar vb üzerinden çalışman. Ama sistem güzel. Bu konuda kendine güveninin gelişmesi çok güzel. Turistleri düşünsene, tek kelime dil bilmeden nereleri gezip, işleri hallediyorlar.Fikirlerin için çok teşekkür ederimM ... Sizinde Dediğiniz gibi şuanda çizgi film izliyorum hatta alt yazılı olanlarından hem çocuğumda izlemiş oluyor bende günlük 3 veya 4 kelime öğrenmiş oluyorumM ... Birde çok güzel bir Yöntem buldum dil Öğrenmek için bire bir 1 aydır çalışıyorum bu sistem ile inanin kendime güvenim arttı normalde eşime doktora giderken ihtiyaç duyuyordum şuanda eşime gelmene gerek yok ben halledebilirimM diyiyorum ..:))) dil çok önemli birşey ben artık kendimden ayrı çocuğumu düşünüyorumM seneye okula başlayacak ve asıl öğretmeni ben olmak istiyorum her konuda yardımcı olmak istiyorum sizde bilirsiniz dil bilmeyen anneler sürekli çocuklarını dışarıdan eğitim verdirmek zorunda kalıyor ben öyle yapmak istemiyorumM bire bir çocuğumla kendim ilgilenmek istiyorum Rabbim inşallah nasip eder cümlemize :). bu Bahsettiğim sistem alman eğitimimde kullanılan 5 kasa sistemi ... Kendinizi her konuda eğitebilirsiniz :))) .... Tekrardan teşekkürler ....
Dil öğrenimi için motivasyon önemli, sen de çocuğun içi önem veriyorsun, ilerleyeceğine inanıyorum. Kasa sistemi dediğin konuyu araştırdım. İnternetteki anki sistemi de bu yolla çalışıyor. Tek fark birini bilgisayar vb üzerinden çalışman. Ama sistem güzel. Bu konuda kendine güveninin gelişmesi çok güzel. Turistleri düşünsene, tek kelime dil bilmeden nereleri gezip, işleri hallediyorlar.
Benim de aksadi biraz bu gunlerde cok isim var. Konsantre olamiyorum.3-4 gündür dil çalışmam aksamıştı. Dün bir mail yazdım, bugün son halini verip yolladım. Çok kısa bir parça okuyup, kelimeleri çalıştım. Şimdi de ispanyolca bir reality şov seyrediyorum. katılmayı kabul edenler, bir takım psikolojik testleri cevaplıyor, kendilerine uygun olabilecek kişlerle tanışıp 48 saat içinde evlenmek zorundalar. Ailelerin, arkadaşların tepkileri filan var. (Bizim evlenme programlarından farklı biraz.) İyi kötü konuşmaları izleyebiliyorum. Bakalım sonunda ne olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?