Her Gun Yaptigimiz Dil Calismalari

Neden yabanci dil ogreniyorsunuz?

• Ankete Katılan
    44
Aynen oyle oluyo canim bende pratik yapmaya calisirken ingilizce uzerine hep aklima ilk gelen turkcesi oluyodu. Ama baya ogrenince artik turkce devreden kalkti. Hayirlisi almancada

Tecrübelerime göre söyleyebileceğim tek şey konuşma, dinleme, anlama, okuma, yazma her konuya önem verilmesi. İngilizceyi bir hevesle kendi kendime öğrenmeye başladım. Ortaokul ve lisede temel gramerini öğrenmiş olmadığım için, (üniversitede de belli bir seviyeden başlamışlardı) resmen temeli atlamış oldum. Şimdi İngilizce okuyorum filan ama temelim sağlam değil gibi hissediyorum, rahat kullanamıyorum. Sonradan temeli öğrenmeye geri dönmek çok zor. Bu yüzden en başında dengeyi gözetin derim.

Macmillan dictinary diye bir site buldum kelime yi yazınca hem anlamı hemde cümle içinde kullanılışı yazıyor. yani sıfat hali zarf hali fiil hali vb. İngilizce kelime öğrenmeye devam. Arada da makale çeviriyorum gerçi onun da amacı kelime .Ama yine de oturmuş bi düzenim yok. aslında hergün ufak ta olsa birşeyler öğreniyorum ama. önüme bakınca daha çok yol var gibi.Kelimelere takmış durumdayım. Neyse herkese kolay gelsin.

Kesinlikle katılıyorum canim sana. Temel cok önemli bende o yuzden sifirdan basladim. Biseyler ogrenince sifirdan baslamaya donulmuyor geri

Bu dediğin siteyi kaynaklara ekleyeceğim. Gerçekten yararlı. Bu ara ingilizce için de kendime plan yapmalıyım. Anadili ingilizce olmayıp rahat kullanan insanları görünce imrendim iyice.

Dün iki parça yazıp düzelttirdim. İlginç bir şey oldu. Hep sıfatlarda hata yapıyordum,her seferinde "ispanyolcada sıfatlar isimden sonra gelir,dikkat et."diye uyarıyorlardı. Bu sefer, baktım, benim sonraya eklediğim sıfatları isimlerin önüne yazıyorlar. Dedim kural öyle değil miydi, meğer bazan öne de gelirmiş. Şimdi oturdum sıfatların bu durumunu inceliyorum. Daha neler göreceğiz bakalım...

Bugün kısa bir parça daha yazdım. sonuç hiç fena değil. başka bir şey ararken pratik arapça öğreten videolara rastladım. İlerde çalışmak üzere indirmeye başladım.Alfabesi gözümü korkutuyor ama, bazı dillerin sadece konuşmasını öğrenmek de mümkün. Etrafımda çok arap var. Bir şeyler öğrenip konuşmalarını az da olsa anlamak, sorun olduğunda yardım etmek mümkün olur belki. Herşeyden öte başkalarını anlamak hoş bir duygu.

mrb bende bir istikrarsızlık aynen devam ediyor. bir program yapıyorum ama ona uyamıyorum. Neyse başlarken çok yükleniyorum sonra da çabuk sıkılıyorum ama yine de dil öğrenmek zevkli hem dilleri hem kültürleri öğreniyoruz.

Bu hafta çok düzenli çalışamadım. Biraz ispanyolca bir şeyler seyrettim, kısa bir parça okumaya çalıştım. Gramer konusunda artık nasıl çalışacağım iyi kötü oturdu. Kendime kaba taslak yeni bir çalışma planı yaptım. Okuma, anlama, gramer, yeni kelimeler, yazma her konuya her gün zaman ayıracağım. Ama 3 ama 5 dak. farketmez. Düzen oturana kadar buna gayret edeceğim. İlk başlarda okuma ve kelime öğrenme ağırlıkta idi. Sonra gramer ağırlık kazandı. Şimdi bir çok konuyu iyi kötü anladım, her gün çalışarak daha ayrıntılı öğrenebilirim. Kelime öğrenmeye de yeniden girişmem gerek çünkü akıcılık yeterince gelişmiyor o olmadan. Oğlum yarın okuluna dönüyor. Bir haftaya kadar çalışma düğzenim oturmuş olur.
Bugün kürtçe sayılar ve bazı kelimeleri ankiye kaydedeceğim.

Fikirlerin için çok teşekkür ederimM ... Sizinde Dediğiniz gibi şuanda çizgi film izliyorum hatta alt yazılı olanlarından hem çocuğumda izlemiş oluyor bende günlük 3 veya 4 kelime öğrenmiş oluyorumM ... Birde çok güzel bir Yöntem buldum dil Öğrenmek için bire bir 1 aydır çalışıyorum bu sistem ile inanin kendime güvenim arttı normalde eşime doktora giderken ihtiyaç duyuyordum şuanda eşime gelmene gerek yok ben halledebilirimM diyiyorum ..:))) dil çok önemli birşey ben artık kendimden ayrı çocuğumu düşünüyorumM seneye okula başlayacak ve asıl öğretmeni ben olmak istiyorum her konuda yardımcı olmak istiyorum sizde bilirsiniz dil bilmeyen anneler sürekli çocuklarını dışarıdan eğitim verdirmek zorunda kalıyor ben öyle yapmak istemiyorumM bire bir çocuğumla kendim ilgilenmek istiyorum Rabbim inşallah nasip eder cümlemize :). bu Bahsettiğim sistem alman eğitimimde kullanılan 5 kasa sistemi ... Kendinizi her konuda eğitebilirsiniz :))) .... Tekrardan teşekkürler ....

Fikirlerin için çok teşekkür ederimM ... Sizinde Dediğiniz gibi şuanda çizgi film izliyorum hatta alt yazılı olanlarından hem çocuğumda izlemiş oluyor bende günlük 3 veya 4 kelime öğrenmiş oluyorumM ... Birde çok güzel bir Yöntem buldum dil Öğrenmek için bire bir 1 aydır çalışıyorum bu sistem ile inanin kendime güvenim arttı normalde eşime doktora giderken ihtiyaç duyuyordum şuanda eşime gelmene gerek yok ben halledebilirimM diyiyorum ..:))) dil çok önemli birşey ben artık kendimden ayrı çocuğumu düşünüyorumM seneye okula başlayacak ve asıl öğretmeni ben olmak istiyorum her konuda yardımcı olmak istiyorum sizde bilirsiniz dil bilmeyen anneler sürekli çocuklarını dışarıdan eğitim verdirmek zorunda kalıyor ben öyle yapmak istemiyorumM bire bir çocuğumla kendim ilgilenmek istiyorum Rabbim inşallah nasip eder cümlemize :). bu Bahsettiğim sistem alman eğitimimde kullanılan 5 kasa sistemi ... Kendinizi her konuda eğitebilirsiniz :))) .... Tekrardan teşekkürler ....

Dil öğrenimi için motivasyon önemli, sen de çocuğun içi önem veriyorsun, ilerleyeceğine inanıyorum. Kasa sistemi dediğin konuyu araştırdım. İnternetteki anki sistemi de bu yolla çalışıyor. Tek fark birini bilgisayar vb üzerinden çalışman. Ama sistem güzel. Bu konuda kendine güveninin gelişmesi çok güzel. Turistleri düşünsene, tek kelime dil bilmeden nereleri gezip, işleri hallediyorlar.

Yeni dil programımı uygulamaya başladım. Gramer konusundaki endişelerim biraz olsun azaldığından diğer konulara da eğiliyorum artık. İspanyolca radyo dinlerken bir parça üzerinde çalışıyorum. Günlük konuşmalar içeriyor. Hem yeni kelimeler öğreniyor, hem de gramere dikkat ediyorum. Kültüre dair öğrendiklerim de cabası. Yorulduğum da bu kelimeleri ankiye aktaracağım. Vakit kalırsa parçayla ilgili bazı gramer konularını incelerim.

Ben bu hafta calisamadim soguk alginligindan. Bugun biraz bakayim dedim ama basim cok agridi anlamadim bi sey.

Kesinlikle herşey bireyin kendisine olan güveninde bitiyor ... Sizinde etkiniz büyük yorum yazmasamda buradaki arkadaşların ve sizin yazılarınızı gün içerisinde okuyorumM ve kendimce bana doğru gelen fikri uyguluyorumM ... teşekkürlerRrr herkeseeeE

Bugün gramer çalışmaya karar verdim. Belki bir ara da bir parça yazarım. aprenderespanol.com sitesinden alıştırmalar yapıyorum uzun süredir. Cümle düzeni konusunu inceledim. Yeni parça çalışsam diye bakarken, dikte sayfasına rastladım. Sesli olarak söylüyor, duyduğunu yazıyorsun. iyi oldu bazı aksan işaretlerini yanlış hatırlıyormuşum. Açıkçası fransızca- ispanyolca gibi dillerdeki aksan işaretleri önemli. Geçen yazdığım bir parçada aksan koymayınca cümlem yanlış anlaşılmış tamamen.
Şimdiye dek, öğrendiğim kelimelerde aksanları çok da ezberlemedim açıkçası. Yazarken de translate programları kullanarak kelimeleri düzelttiriyordum. Ama bu dikte çalışması, bu konuya ciddi biçimde eğilmem gerektiğini hatırlattı. Yavaş yavaş varsa kurallarını öğrenip kelimeleri de aksanlarıyla öğrenmeye çalışacağım.

3-4 gündür dil çalışmam aksamıştı. Dün bir mail yazdım, bugün son halini verip yolladım. Çok kısa bir parça okuyup, kelimeleri çalıştım. Şimdi de ispanyolca bir reality şov seyrediyorum. katılmayı kabul edenler, bir takım psikolojik testleri cevaplıyor, kendilerine uygun olabilecek kişlerle tanışıp 48 saat içinde evlenmek zorundalar. Ailelerin, arkadaşların tepkileri filan var. (Bizim evlenme programlarından farklı biraz.) İyi kötü konuşmaları izleyebiliyorum. Bakalım sonunda ne olacak?

Benim de aksadi biraz bu gunlerde cok isim var. Konsantre olamiyorum.

İzlediğim şovda ilk çifti evlendirdiler. Hiç tanışma konuşma olmadan ertesi gün ilk defa nikahta birbirlerini gördüler. (Bizim yabancı olmadığımız bir şey tabi.) Eğlenceliydi halleri. Hele kadın İspanyol, adam İspanya'da yaşayan bir Belçikalıydı. Kadının ailesi damadın aksanına burun kıvırdı. (Tabi ki izlediğim her filmi vs. burada anlatmayacağım. Sadece henüz öğrendikleri dilde bir şeyler izlemeye veya dinlemeye çekinenleri teşvik olsun diye yazdım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…