• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Gun Yaptigimiz Dil Calismalari

Neden yabanci dil ogreniyorsunuz?

• Ankete Katılan
    44
Ben çok az Cengiz hocayı izledim, netim çok yavaştı, sürekli durdu. Elimde evde hikaye kitabı ve defterle dolaşıyorum ama bir türlü kendimi veremiyorum, arada kelimeleri yazıyorum deftere, belki bazı kelimeler yavaş yavaş oturur kafamda.
Senin spor konusunda motivasyonun çok iyi. Bilmiyorum dil konusunda motivasyonun nasıl, ulaşmak istediğin hedeflerini tam olarak belirledin mi? Her konuda olduğu gibi kısa ve uzun vadeli hedefler belirlemek, çalışmayı daha kamçılıyor. Okuldaki halimle şimdikini kıyaslıyorum, çalışma stilimi ve hedeflerimi kendim belirledikçe daha azimli çalışıyorum. Bir yıla da yayabilirim önemli değil, ama itici bir gücün olması önemli.
Bir makalede, yazar küçükken altyazıları okuyamıyormuş yeterince, dili öğrenip kendisi anlamak için öğrenmiş, kimi genç yabancılarla tanışabilmek için öğrenir vb. Bize mecburiyet hissi uyandırmayan amaçlar gerekli diye düşünüyorum.

Senin spor konusunda motivasyonun çok iyi. Bilmiyorum dil konusunda motivasyonun nasıl, ulaşmak istediğin hedeflerini tam olarak belirledin mi? Her konuda olduğu gibi kısa ve uzun vadeli hedefler belirlemek, çalışmayı daha kamçılıyor. Okuldaki halimle şimdikini kıyaslıyorum, çalışma stilimi ve hedeflerimi kendim belirledikçe daha azimli çalışıyorum. Bir yıla da yayabilirim önemli değil, ama itici bir gücün olması önemli.
Bir makalede, yazar küçükken altyazıları okuyamıyormuş yeterince, dili öğrenip kendisi anlamak için öğrenmiş, kimi genç yabancılarla tanışabilmek için öğrenir vb. Bize mecburiyet hissi uyandırmayan amaçlar gerekli diye düşünüyorum.
Nette ingilizce kaynakları anlayabilmek istiyorum. Mesela sporla ilgili ingilizce siteler. En üst hedefimse, iş ile ilgili, yabancı müşteri gelirse anlayıp, cevap verebilmek, sanırım birkaç yıl sürer. :(

Nette ingilizce kaynakları anlayabilmek istiyorum. Mesela sporla ilgili ingilizce siteler. En üst hedefimse, iş ile ilgili, yabancı müşteri gelirse anlayıp, cevap verebilmek, sanırım birkaç yıl sürer. :KK43:
Bir kaç yıl çok belirsiz bir süre. İleri aşamaya bir kaç yıl içinde gelirim diyorsan doğru. Ama başlangıç için hedeflerini çok yayma. Örneğin bu ay yeni kelimeler öğrenip cümle yapısını kavrayacağım, gelecek ay kendim cümleler kurmaya başlayacağım gibi kısa vadeli ve konuları belirgin hedefler koy. Yoksa gün içinde bile dikkatimizi dağıtan bir çok şey oluyor, bir kaç yıla çalışmamızı etkileyen çok şey olabilir.

Ben şahsen işin içine dalarak öğrenmeyi seviyorum. Yani merhaba demesini bilmeden başka dilde gazetelere göz atmışlığım vardır. Sana en kısa zamanda yeni kaynak önereceğim buradan. İzlediğin cengiz hocanın dersleri temeli anlatıyor ama bunun yanı sıra fiil öğrenmeni tavsiye ederim. quizlet.com da " çok kullanılan 70 fiil 1. parti" ve 2. parti şeklinde aratırsan hem okunuş hem türkçe anlamlarıyla bir çok fiil öğrenebilir ve kendi sayfana kopyalayarak öğrenme alıştırmalarını yapabilirsin. FİİLLER CÜMLELERİ ANLAMANI ÇOK KOLAYLAŞTIRIR: Kısa zamanda ilerleme kaydedersin.
Bir de duolingo ile çalış. Her gün bir parça yapsan büyük alışkanlık olur. Bir şey bilmediğini düşünme ingilizceden, o kadar işgal etti ki hayatımızı herkes en az bir kaç kelime biliyor farkında olmadan. (Bu arada okumaya çalıştığımız kitaplar masal ise, genelde geçmiş zaman kullanıyorlar. Oysa dil eğitiminde geniş ya da şimdiki zamanla başlamak daha uygun. Ben o yüzden ispanyolcada masal türü şeyler okumadım başlangıçta.)

Dediğim gibi hedef zamanını fazla yayma. Ayağını saatlerce suya sokarak yüzme öğrenemezsin. Denize de girmöen gerekir.

Yuhhuu ikinci sertifikami aldim. Yaptigim kursta üniteler var her üniteyi bitirince sertifika veriyo. Gerci disarda ise yaramaz ama motivasyon oluyor. Hayatnura katiliyorum ben de bir dille ne kadar hasirnesir olursan, okumaya bir seyler izlemeye calisirsan ögrenmek o kadar kolay oluyor. Ben alistirmalari sadece kulak ve göz asinaligi edinmek icin yapiyorum.

Nette ingilizce kaynakları anlayabilmek istiyorum. Mesela sporla ilgili ingilizce siteler. En üst hedefimse, iş ile ilgili, yabancı müşteri gelirse anlayıp, cevap verebilmek, sanırım birkaç yıl sürer. :KK43:
Şu sayfaları zaman zaman karşılaştığın cümleleri anlamakta ya da kendi cümlelerini kuracağın zaman kullanabilirsin.
http://www.bedava-ingilizce.com/tensetables/
http://www.bedava-ingilizce.com/tensetables/table01.php
http://www.limasollunaci.com/ingilizce/ingilizce-zamanlar/
Zamanları izlediğin hocalardan sindirerek öğreneceksin zaten. Bu tabloları karşılaştığın kalıpları anlamak için kullan şimdilik.

Dün % 95 kendi cümlelerimle bir parça yazdım. Çok az düzeltme yapılmış. İki-üç ay içinde intermediate seviyeyi geçerim diye düşünüyordum. Bakalım ne durumdayım diye bir deneme sınavı çözdüm. Sonuç B1.1 ve B1.2. Yani halen intermediate seviyesinde sayılabilirim. Soruları anladım, ama kelime bilgimi kuvvetlendirmeli ve gramer alıştırmalarını çoğaltmalıyım. Son iki gündür örneğin gerundio konusununda alıştırma yaptım ve yazımda rahatlıkla kullanabildim.
Testin dinleme kısmını dinledim ama soruları cevaplamadım. Kaba taslak anladım ama rast gele cevap vermek istemedim, çünkü gerçek seviyemi merak ediyordum. bundan sonra ayda bir seviye testi yapabilirim. azmin elinden bir şey kurtulmuyor :))

Dün biraz alıştırma yapmıştım.Bir de parça yazdım. Bugün de iki kısa parça ve bir program seyrettim. Bazen aksatıyorum çalıştığım dilde dinleme-izlemeyi, o zaman hafif bir soğukluk oluyor. o nedenle artık aksatmamaya çalışacağım. geçen gün orora.tv de ingilizce dizi seyretmiştim. Kulağım amerikan aksanına o kadar alışmış ki alt yazılı dizilerden, amerikan dizisi seçmek durumunda kaldım. Bugün yatmadan gene bir bölüm izleyeceğim.
Dün yazdığım parçada düzelten değişik bir yapı kullanmış. yine benim yazdığım anlam ama farklı bir yapı kullanmış. Bu yazma-düzeltme işini çok tuttum. Öğrenecek yeni şeylerle karşılaşıyorum. Anlamadığım konuyla ilgili de açıklama yapmışlar.

Basliga abone oldugum halde yeni meajlar niye gelmiyor anlamadim. Ben de her gün yarim saat bile olsa zaman ayirmaya calisiyorum. Artik eskisi kadar hata yapmiyorum alistirma yaparken ama sonra ögrendiklerimi kullanmaya calisinca unuttugumu farkediyorum. Cümle kuruluslari zorluyor.

Basliga abone oldugum halde yeni meajlar niye gelmiyor anlamadim. Ben de her gün yarim saat bile olsa zaman ayirmaya calisiyorum. Artik eskisi kadar hata yapmiyorum alistirma yaparken ama sonra ögrendiklerimi kullanmaya calisinca unuttugumu farkediyorum. Cümle kuruluslari zorluyor.
Ben de hala çok pratik değilim. Bazı sitelerden alıştırma yaparken gelişme sağlıyorum.

Bugün acaip bir gündü. Burada sık sık elektrik kesintisi oluyor ama tüm ülkede kesilince sanki dünyayla bağlantım kopmuş hissettim. Bilgisayarla uğraşamamanın verdiği bir şey değildi bu. Varsın o olmasın ama başka şeyler olmasın.
Spor,ev işi, kitap derken iki kere geldi gitti. Ben de arada yüklediğim ispanyolca videolardan seyrettim. Öğrendiklerimi bir de böyle tekrar ettim ki, gayet pratik noktalara da değinmiş videoyu yapan. "Kaynaklar" başlığına eklemiştim. en son.

Bugün elektriklere güvenemediğimden önce quizlette fiil çekim listemle uğraştım. Sonra bir baktım iki kısa parça yazmaya başlamışım. Bir yazıyı basitleştirerek ispanyolcaya çevirmeye çalışıyorum. Fena değildi. Giderek kendi cümlelerim oluyor. Hatta bazıları doğru imiş,düzeltmemişler bile. Ama her cümlede fiil çekimleri için internetten yardım almayı azaltmak istiyorum. En azından çok kullanılan fiiller için. Bu ara fiiller üzerine yoğunlaşacağım sanırım.
Biraz önce de son yüklemeye başladığım videoların kalanlarını yükledim. Tabi bu ilk kısım. Çok beğendim ve yararlı buldum. İlerde tekrara ihtiyaç duyarsam bunları ve başkalarının hazırladığı diğer videoları izlemek gayet yararlı olacak.

Yuhuuu 3. sertifikami aldim!!! Daha bitirmem gereken cok ünite var ama her gün daha iyiye gittigimi farkediyorum. Elimin altindaki cok iyi bir firsati bugün farkettim. Oglum da okulda bayagi ilerletmis bugün birkac cümle kurmaya calistim iste karniniz ac mi gibi. O da cevap verdi. Karsilikli pratik yapabiliriz bu sekilde.

Son yazdığımdan bu yana, bazı ingilizce ve ispanyolca yazılara göz attım. İngilizce dizi ve ispanyolca bir program izledim, seyirci yorumlarını okudum. Kelime listelerimi hazırlamaya devam ettim. Dün de yine ispanyolca yazdım. Artık ispanyolca metin yazarken eskisi kadar5 çok vakit harcamıyorum. Tabi kelimeleri ve fiilleri tanıdıkça iş daha kolaylaşıyor. Bu nedenle bu haftayı fiil çalışmaya ve quizlette kelime listelerini çalışmaya ayırmaya karar verdim. Ayrıca günlük kullanılan deyimleri de çalışacağım. Sıkıldıkça ingilizce dizi ve ispanyolca ders videoları izlemeyi düşünüyorum.

Bugün fiillerin participio ve gerundlarını listeledim. İspanyolcada bunları bilmek işleri oldukça kolaylaştırıyor. Birileri 100 er fiilden oluşan 10 liste yapmış ben de bunların türkçe karşılıkları ve participio vb lerini düzenleyerek kendime kopyaladım. Ayrıca bir süre önce seyretmeye başladığım ispanyolca programın web sayfasına girip yazılanlara göz attım.
İki bölüm de ingilizce dizi izledim. ororo.tv de. Daha sonra 24 saatten önce başka bölüm izlenemez uyarısı geldi. Başka ülkeden girer gibi ayar değiştirip girenler oluyormuş,saat farkından yararlanmak için ama ben o işlerden anlamıyorum.
Artık kelimelerin anlamlarına baksam bile, bunları olduğu gibi aklıma yerleştirmeye çalışıyorum, özellikle deyimleri. Daha pratik. Bazı ispanyol forumlarını takip etmeye başlayacağım. Geçen burası gibi bir kadın forumu görmüştüm. Günlük dillerini oradan takip edebilirim. Bilgisayara ispanyolca klavye eklemiştim. Bazı kullandıklarımı da bu dile döndürmeye başlıyorum yavaş yavaş.

Her gün yazamiyorum ama düzenli olarak derslerimi calisiyorum. Baslangic seviyesindeki dersleri bitirmek üzereyim yaptigim internet kursunda. Orta seviyeyi almadim henüz cünkü yapmis oldugum konulari üyeligimi uzatmadan da girip tekrarlayabiliyorum. Yaz boyunca baslangic seviyesini tekrar edip, sonbaharda orta seviyeyi de almak istiyorum. Artik hatalarim azaldi bir sürü de kelime ögrendim. Fiilleri unutuyorum artik eskisi kadar kolay ezber yapamiyorum. Pratik yapa yapa asacagim bu sorunu da.

Back