• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Gun Yaptigimiz Dil Calismalari

Neden yabanci dil ogreniyorsunuz?

• Ankete Katılan
    44
ne güzel burada herkes bir kaç dil biliyor.ben de ingilizceyi tam anlamıyla öğrenseydim .
İnan, birazcık ilgilensen bir kaç dil öğrenmek hiç zor değil. Benim her zaman ilgim vardı, ama kendimi hayatın akışına kaptırdığım yıllarda, hele de mesleğim de gerektirmediği zamanlarda uzaklaştım. Oysa bu bir hobi olabilir pekala. Nasıl "boş zamanlarımda müzik dinlenirim." denebiliyorsa, "yabancı dil öğrenirim." de denebilir. İngilizceyi istemesek de öğreniyoruz, çünkü tabelalar, günlük dile girmiş kelimeler vs. mecbur kılıyor. Kariyer hedefleyen gençler içinse en az iki dil gerekli bence.

Dün biraz tekrar yaptim. Bu arada yanlislikla daha yapmadigim bir konunun tekrari geldi birkac sey bildim. Eskiden alistirmalarda hic bir sey aklima gelmezdi artik tekrar yaptikca aklimda kalanlar cogaldi.

merhaba kızlar ben de katılmak istiyorum size :-) ben de dil eğitimi içi work and travel yapmıştım 2 yaz önce. ingilizcem iyi seviyede. ama çok iyi olmasını istiyorm. kelime eksikliğim var. ingilizce alt yazılı dizi izlemeye başladım.

ingilizce dışında da lisede zorunlu 4 yıl almanca dersi almıştım. almancam da henüz başlangıç seviyesnde. onu da internet üzerinden çalışmaya başladım. 2 tane temel öğreten site var oralardan çalışıyorum. buradan site adı vermek uygun olur mu bilemediğim için isteyene özelden yazabilirim :-)

Dün biraz tekrar yaptim. Bu arada yanlislikla daha yapmadigim bir konunun tekrari geldi birkac sey bildim. Eskiden alistirmalarda hic bir sey aklima gelmezdi artik tekrar yaptikca aklimda kalanlar cogaldi.
Değişik diller çalışınca, dillerin sistemlerini kavrayıp, bilmediğin kelimeleri tahmin bile edebilirsin. Dil çalışmak da matematik gibi, temeli tekrarlarla, düzenli çalışarak atılıyor. Ben İtalyancaya bir kaç kez başlayıp bıraktım. Hiç verimli olmadı. Öğrendiklerimi hafif unutmuş oldum, tekrar etmek için de fazla aşinaydı, o yüzden iyice unutup sıfırdan başlayacağım sonradan.

merhaba kızlar ben de katılmak istiyorum size :-) ben de dil eğitimi içi work and travel yapmıştım 2 yaz önce. ingilizcem iyi seviyede. ama çok iyi olmasını istiyorm. kelime eksikliğim var. ingilizce alt yazılı dizi izlemeye başladım.

ingilizce dışında da lisede zorunlu 4 yıl almanca dersi almıştım. almancam da henüz başlangıç seviyesnde. onu da internet üzerinden çalışmaya başladım. 2 tane temel öğreten site var oralardan çalışıyorum. buradan site adı vermek uygun olur mu bilemediğim için isteyene özelden yazabilirim :-)
Merhaba. O work and traveli ben de çocuklarım için istiyorum ama az da olsa masraf gerektireceği için ekonomimi zorlayamıyorum. Dizilerin alt yazısı türkçe mi? Bazan hem konuşma , hem alt yazı da ingilizce oluyor, o zaman daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Eğer yararlandığın siteleri paylaşmak istiyorsan, "kaynaklar" diye bir başlık açmıştım, oraya yazabilirsin. Meraklısı daha kolay bulur. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kaynaklar.772167/

Arkadaşlar bugün bağlaçlara başlayacağım ne kadar da çoklar .Düzensiz çalıştım panik oldum Nisana az kaldı. Kötüde olsa YDS ye gireceğim. 600 sıfat+ 600 fiil + bağlaçlar + zarflar(bunun kaynagını netleştirmedim ) her hafta tekrar edip asgari bir çalışma elde edeceğim hergün de 1 makale read at work 2 den . Her hafta da 1 deneme. Benden bu kadar

Merhaba. O work and traveli ben de çocuklarım için istiyorum ama az da olsa masraf gerektireceği için ekonomimi zorlayamıyorum. Dizilerin alt yazısı türkçe mi? Bazan hem konuşma , hem alt yazı da ingilizce oluyor, o zaman daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Eğer yararlandığın siteleri paylaşmak istiyorsan, "kaynaklar" diye bir başlık açmıştım, oraya yazabilirsin. Meraklısı daha kolay bulur. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kaynaklar.772167/

canım alt yazısı ingilizce olan var izlediğim dizilerde :-) ama bir kaç fanatiği olduğum diziyi mutlaka türkçe alt yazılı izliyorum.

bu arada beklediğim almanca dil bilgisi kitabım geldi. dursun zenginin kitabını aldım. :-) bugün çalışmaya başlıcam eve gider gitmez

bu arada kızlr nasıl çalışıyorsunuz?? daha önce ingilizceyi okulda temelim olduğu için kolaylıkla devam ettirebildim. şu an almancaya başlıyorum ve kurs düşünmüyorum eve akşam 7de dönüyorum çünkü.

kendi kendime nasıl çalışmalıyım . tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :)))

Ben yavas yavas facebookta italyanca sayfalari arastirmaya basladim. Henuz pek anlamasam da israrla okuyacagim. Almancada okumak cok usime yaramisti.
Imparare l'Italiano diye aratabilirsin facebookta. O sayfaların da kendi beğendikleri sayfalar oluyor, böylece değişik sayfalara ulaşabilirsin. Bildiğin sayfaların italyanca versiyonunu da araştırabilirsin. Ben CNN ispanyolca sayfalarından yararlanıyorum örneğin.

bu arada kızlr nasıl çalışıyorsunuz?? daha önce ingilizceyi okulda temelim olduğu için kolaylıkla devam ettirebildim. şu an almancaya başlıyorum ve kurs düşünmüyorum eve akşam 7de dönüyorum çünkü.

kendi kendime nasıl çalışmalıyım . tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :)))
http://ankisrs.net/ kesinlikle kullanabileceğin bir program. Bir kaç kez bahsettim. Telefonun uygunsa ona da indirebilirisin. Cümleler, gramer konuları, yeni kelimeler, istediğin her şeyi kartlar halinde uygun oldukça aktarıyorsun. Fırsat bulduğun her an tekrar edip bilgini artırıp kalıcılığı sağlıyorsun.
Almanca detaylarla ilgili derya daha ayrıntılı fikir verebilir sanırım.

Imparare l'Italiano diye aratabilirsin facebookta. O sayfaların da kendi beğendikleri sayfalar oluyor, böylece değişik sayfalara ulaşabilirsin. Bildiğin sayfaların italyanca versiyonunu da araştırabilirsin. Ben CNN ispanyolca sayfalarından yararlanıyorum örneğin.
Evet o sekilde aradim cnm sagol bir suru ilginc sayfa cikti. Gezi, yemek hep sevdigim seyler. Iyi oluyor ek calisma ve pratik acisindan.

http://ankisrs.net/ kesinlikle kullanabileceğin bir program. Bir kaç kez bahsettim. Telefonun uygunsa ona da indirebilirisin. Cümleler, gramer konuları, yeni kelimeler, istediğin her şeyi kartlar halinde uygun oldukça aktarıyorsun. Fırsat bulduğun her an tekrar edip bilgini artırıp kalıcılığı sağlıyorsun.
Aa yeni gordum mesaji. Canim sen turkiyede mi almanyada misin. Almanca internette hic calismadim ama babbel kurslari var tavsiye edebilirim fiyati cok uygun. Baska kaynaklar da bulursam eklerim. Ben cizgi film izlerdim cok, hani kucuk cocuklara yonelik resim koyup kelimesini soylerler ya inanilmaz cok kelime ogrendim. Kitaplari hep almanca okumaya calistim. Anlamasam da okudum bir sure sonra baktim ki daha iyi anliyorum. Muzik de ise yariyor.

teşekkür ederim. telefonuma indirsem çok iyi olacak. teşekkür ederim tavsiye için. :KK19:

Aa yeni gordum mesaji. Canim sen turkiyede mi almanyada misin. Almanca internette hic calismadim ama babbel kurslari var tavsiye edebilirim fiyati cok uygun. Baska kaynaklar da bulursam eklerim. Ben cizgi film izlerdim cok, hani kucuk cocuklara yonelik resim koyup kelimesini soylerler ya inanilmaz cok kelime ogrendim. Kitaplari hep almanca okumaya calistim. Anlamasam da okudum bir sure sonra baktim ki daha iyi anliyorum. Muzik de ise yariyor.

bana dedinz sanırım. ben türkiyedeyim. şimdilik bi gramer kitabı aldım. biraz çalışıp dediğiniz gibi çizgi film veya basit kitapları deneyebilirim :KK3: çok teşekkür ederim

teşekkür ederim. telefonuma indirsem çok iyi olacak. teşekkür ederim tavsiye için. :KK19:

bana dedinz sanırım. ben türkiyedeyim. şimdilik bi gramer kitabı aldım. biraz çalışıp dediğiniz gibi çizgi film veya basit kitapları deneyebilirim :KK3: çok teşekkür ederim
Bir sey degil canim. You tube da varsa dora isimli cizgi film almanxa ingilizce cok guzel bu konuda.

Merhaba kizlar. Bende araniza katilmak istedim :-) benim esim alman ama biz ingilizce konusuyoruz. Su anda almanca ogrenmeye çalışıyorum. Bende almanca uzerine her gun yaptiklarimi paylasabilirim sizlerle:KK16:

Merhaba kizlar. Bende araniza katilmak istedim :-) benim esim alman ama biz ingilizce konusuyoruz. Su anda almanca ogrenmeye çalışıyorum. Bende almanca uzerine her gun yaptiklarimi paylasabilirim sizlerle:KK16:
Pratik yapma imkanın da var, kolay öğrenirsin sen. Bekliyoruz gelişmeleri.

Bu hafta hep alıştırma yaptım. daha çok zamirleri çalıştım. Yeni çalışma notları aldım ve cümleler kaydettim. Salı günü İspanya'daki mail arkadaşıma yazdım. Dikkatli kurmaya çalıştım cümlelerimi ama bakalım cevap nasıl olacak? Bugün de düzeltmeleri için bir parça yazdım. Yine dikkatsiz davranma sonucu hiç yapmayacağım bir kaç hata çıktı. Bazıları da dilin kullanımıyla ilgili şeylerdi. Yine de çok kötü bulmadım. her düzeltme sonrası nelere dikkat edeceğimi kafamda daha iyi tartıyorum ve iyi oluyor. Önceden cümlemi önce ingilizce düşünüp sonra ispanyolca kurmaya çalışırdım. Artık ingilizce giderek devreden çıkıyor.

her gün 1 saat almanca çalışıyorum.. kitap okumak/okumaya çalışmak öğrenmede baya etkili.. almanyadaki kız kardeşimle de arada konuşuyorum günlük basit cümleler. bu foruma ilk defa baktım ya baya iymiş yararlı oldu

Kizlar bugun almancaya sifirdan basladim. Bütün bildiklerim kenarda :-) sayilardan günlerden mevsimlerden falan. Grammere giriş yaptim ayrica. Vizem icin a1 sinavina girmem gerekiyor benim. Bugun bu sinavi yapan kurumun sitesinde online sinav oldum kursa baslamak istiyosam a2 seviyesinden baslamaliymisim:KK68: dil öğrenmek harika birsey

Back