- Konu Sahibi hayatttnur
-
İnan, birazcık ilgilensen bir kaç dil öğrenmek hiç zor değil. Benim her zaman ilgim vardı, ama kendimi hayatın akışına kaptırdığım yıllarda, hele de mesleğim de gerektirmediği zamanlarda uzaklaştım. Oysa bu bir hobi olabilir pekala. Nasıl "boş zamanlarımda müzik dinlenirim." denebiliyorsa, "yabancı dil öğrenirim." de denebilir. İngilizceyi istemesek de öğreniyoruz, çünkü tabelalar, günlük dile girmiş kelimeler vs. mecbur kılıyor. Kariyer hedefleyen gençler içinse en az iki dil gerekli bence.ne güzel burada herkes bir kaç dil biliyor.ben de ingilizceyi tam anlamıyla öğrenseydim .
Değişik diller çalışınca, dillerin sistemlerini kavrayıp, bilmediğin kelimeleri tahmin bile edebilirsin. Dil çalışmak da matematik gibi, temeli tekrarlarla, düzenli çalışarak atılıyor. Ben İtalyancaya bir kaç kez başlayıp bıraktım. Hiç verimli olmadı. Öğrendiklerimi hafif unutmuş oldum, tekrar etmek için de fazla aşinaydı, o yüzden iyice unutup sıfırdan başlayacağım sonradan.Dün biraz tekrar yaptim. Bu arada yanlislikla daha yapmadigim bir konunun tekrari geldi birkac sey bildim. Eskiden alistirmalarda hic bir sey aklima gelmezdi artik tekrar yaptikca aklimda kalanlar cogaldi.
Merhaba. O work and traveli ben de çocuklarım için istiyorum ama az da olsa masraf gerektireceği için ekonomimi zorlayamıyorum. Dizilerin alt yazısı türkçe mi? Bazan hem konuşma , hem alt yazı da ingilizce oluyor, o zaman daha iyi oluyor diye düşünüyorum.merhaba kızlar ben de katılmak istiyorum sizeben de dil eğitimi içi work and travel yapmıştım 2 yaz önce. ingilizcem iyi seviyede. ama çok iyi olmasını istiyorm. kelime eksikliğim var. ingilizce alt yazılı dizi izlemeye başladım.
ingilizce dışında da lisede zorunlu 4 yıl almanca dersi almıştım. almancam da henüz başlangıç seviyesnde. onu da internet üzerinden çalışmaya başladım. 2 tane temel öğreten site var oralardan çalışıyorum. buradan site adı vermek uygun olur mu bilemediğim için isteyene özelden yazabilirim
Merhaba. O work and traveli ben de çocuklarım için istiyorum ama az da olsa masraf gerektireceği için ekonomimi zorlayamıyorum. Dizilerin alt yazısı türkçe mi? Bazan hem konuşma , hem alt yazı da ingilizce oluyor, o zaman daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Eğer yararlandığın siteleri paylaşmak istiyorsan, "kaynaklar" diye bir başlık açmıştım, oraya yazabilirsin. Meraklısı daha kolay bulur. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kaynaklar.772167/
Imparare l'Italiano diye aratabilirsin facebookta. O sayfaların da kendi beğendikleri sayfalar oluyor, böylece değişik sayfalara ulaşabilirsin. Bildiğin sayfaların italyanca versiyonunu da araştırabilirsin. Ben CNN ispanyolca sayfalarından yararlanıyorum örneğin.Ben yavas yavas facebookta italyanca sayfalari arastirmaya basladim. Henuz pek anlamasam da israrla okuyacagim. Almancada okumak cok usime yaramisti.
http://ankisrs.net/ kesinlikle kullanabileceğin bir program. Bir kaç kez bahsettim. Telefonun uygunsa ona da indirebilirisin. Cümleler, gramer konuları, yeni kelimeler, istediğin her şeyi kartlar halinde uygun oldukça aktarıyorsun. Fırsat bulduğun her an tekrar edip bilgini artırıp kalıcılığı sağlıyorsun.bu arada kızlr nasıl çalışıyorsunuz?? daha önce ingilizceyi okulda temelim olduğu için kolaylıkla devam ettirebildim. şu an almancaya başlıyorum ve kurs düşünmüyorum eve akşam 7de dönüyorum çünkü.
kendi kendime nasıl çalışmalıyım . tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :)))
Evet o sekilde aradim cnm sagol bir suru ilginc sayfa cikti. Gezi, yemek hep sevdigim seyler. Iyi oluyor ek calisma ve pratik acisindan.Imparare l'Italiano diye aratabilirsin facebookta. O sayfaların da kendi beğendikleri sayfalar oluyor, böylece değişik sayfalara ulaşabilirsin. Bildiğin sayfaların italyanca versiyonunu da araştırabilirsin. Ben CNN ispanyolca sayfalarından yararlanıyorum örneğin.
Aa yeni gordum mesaji. Canim sen turkiyede mi almanyada misin. Almanca internette hic calismadim ama babbel kurslari var tavsiye edebilirim fiyati cok uygun. Baska kaynaklar da bulursam eklerim. Ben cizgi film izlerdim cok, hani kucuk cocuklara yonelik resim koyup kelimesini soylerler ya inanilmaz cok kelime ogrendim. Kitaplari hep almanca okumaya calistim. Anlamasam da okudum bir sure sonra baktim ki daha iyi anliyorum. Muzik de ise yariyor.http://ankisrs.net/ kesinlikle kullanabileceğin bir program. Bir kaç kez bahsettim. Telefonun uygunsa ona da indirebilirisin. Cümleler, gramer konuları, yeni kelimeler, istediğin her şeyi kartlar halinde uygun oldukça aktarıyorsun. Fırsat bulduğun her an tekrar edip bilgini artırıp kalıcılığı sağlıyorsun.
Almanca detaylarla ilgili derya daha ayrıntılı fikir verebilir sanırım.
http://ankisrs.net/ kesinlikle kullanabileceğin bir program. Bir kaç kez bahsettim. Telefonun uygunsa ona da indirebilirisin. Cümleler, gramer konuları, yeni kelimeler, istediğin her şeyi kartlar halinde uygun oldukça aktarıyorsun. Fırsat bulduğun her an tekrar edip bilgini artırıp kalıcılığı sağlıyorsun.
Almanca detaylarla ilgili derya daha ayrıntılı fikir verebilir sanırım.
Aa yeni gordum mesaji. Canim sen turkiyede mi almanyada misin. Almanca internette hic calismadim ama babbel kurslari var tavsiye edebilirim fiyati cok uygun. Baska kaynaklar da bulursam eklerim. Ben cizgi film izlerdim cok, hani kucuk cocuklara yonelik resim koyup kelimesini soylerler ya inanilmaz cok kelime ogrendim. Kitaplari hep almanca okumaya calistim. Anlamasam da okudum bir sure sonra baktim ki daha iyi anliyorum. Muzik de ise yariyor.
Bir sey degil canim. You tube da varsa dora isimli cizgi film almanxa ingilizce cok guzel bu konuda.teşekkür ederim. telefonuma indirsem çok iyi olacak. teşekkür ederim tavsiye için.
bana dedinz sanırım. ben türkiyedeyim. şimdilik bi gramer kitabı aldım. biraz çalışıp dediğiniz gibi çizgi film veya basit kitapları deneyebilirimçok teşekkür ederim
Pratik yapma imkanın da var, kolay öğrenirsin sen. Bekliyoruz gelişmeleri.Merhaba kizlar. Bende araniza katilmak istedimbenim esim alman ama biz ingilizce konusuyoruz. Su anda almanca ogrenmeye çalışıyorum. Bende almanca uzerine her gun yaptiklarimi paylasabilirim sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?