- Konu Sahibi hayatttnur
-
Orada iş veya evlilik vb nedenlerle mi yaşıyorsunuz,bilmiyorum. Gramer konusunda mı sıkıntınız var, ya da pratik eksikliği mi? Benim mesela, yüzyüze pratik imkanım yok kimseyle. Bunu orijinal dizileri,konuşmaları dinleyerek gidermeye çalışıyorum. Ben yabancı bir ülkede olsaydım, çıkaan gazete,dergi,kitapları takip etmeye; tv programlarını izleyerek dilimi geliştirmeye çalışırdım. Bir de şu an yazdığımız kadınlar kulübü benzeri forumlara katılıp, hem arkadaş edinir, hem de pratik yapardım. Ama pratik yapacağım insanları Türkler ya da diğer göçmenlerden değil, oranın yerlilerinden seçerdim ki,dili daha düzgün konuşayım.Merhabalar bende yeniyim ... Fransada yaşıyorum 4 sene oldu fakat dil konusunda çok sıkıntım var...burada ilermeme yardımcı olabilirmisiniz ...???yada bildiğiniz bir uygulama varsa ???
Ben zamanında lisede biraz fransızca öğrenmiştim.Ama devam ettirmedi Aramızda olmana memnun olurum. Ama pratik yapmak için, türkçenin rahatlığına kapılma. Senin için birkaç fransızca forum buldum. Burası gibi görünüyor. Beğenirsen incle,üye ol. Orada yazışırken pratik yapmış olursun. Zamanla aynı şehirden yüz yüze görüşebileceğin birilerini bulursun.Ewet evliliğimden dolayı burada yaşıyorum ... Gramerde kendimi ilerletiyorum tek sıkıntım pratik yapmakta etrafımda türk Dostlarım var onlarlada mümkün olmuyor Konuşmak ... Burada sizlerle birlikte eğlenceli bir şekilde pratikleştirmek iyi olacağını düşündüm kendimce ...:) aslında tek sıkıntım cümle kurup dile dökmek ... Ilk geldiğim senede hemen çalıştım o zamanlar iyiydi ama şuanda bir çocuğum var ve genel olarak etrafımdaki dostlarımla görüşüyorum ....
Sanırım herkes kendince değişik kaynaklar kullanıyor canım. Bahsettiğin kaynak hakkında bilgim yok. Ama sen çeviri yapabildiğine göre bol bol okumak ve dinlemek,kelime öğrenmek gerekli sana. Ben anki programından yararlanıyorum. Yeni kelimeler,fiil çekimleri, cümleler vs. kendi sözlüğünü oluşturuyorsun. Vakit oldukça günde belirlediğin kadar kelime çalıştırıyor sana.Takıldığını tekrar tekrar sorup iyice pekiştirmeni sağlıyor.Yine ben . İngilizce çalışmaya devam .Zaten hep çalıştım. ben şu els dergilerini soracaktım bilgisi olan vardır belki, her yıl değişiyormu bende 1 takım var bilgisayarda ama güncel değil .Kaynakla ilgili yorumu olan var mı
Dil öğrenmek insanın ufkunu açıyor gerçekten. Ben ispanyolcaya yöneldiğimde bu derece ciddi çalışacağımı düşünemiyordum. İngilizceye bile gerektiği kadar hakim değilim, orijinal konuşmalarda anlamadığım yerler oluyor. Ama bu sefer sıfırdan başladım, diğer dilleri öğrenirken yaptığım hataları tekrarlamamaya özen gösterdim. Bir de bu dilde yazmaya da önem verdim. Bu sayede hem kelime bilgim hem de gramerim gelişiyor. Yazdıklarımı düzelten ispanyollar var. Bu konuda şanslıyım. Adeta özel hocadan ders almak gibi. Artık bu dile daha çok ısındım ve cümlelerimi toparlayabiliyorum. Geçen gün şarkılar dinledim ve çoğu kelime aşina geldi. İngilizcede intermediate iken bile bu derece dinleme anlama çalışması yapmıyordum.telegraph.co.uk/travel/destination
scientificamerican%
todays zaman%
the conversation%
Buralardan makale alıp çevirmeye çalışıyorum genelde 1 ya da 2 sayfa bilmediğim kelimeleri de 5 kere yazıyorum ama çok yavaşım yavaş ilerliyor. Dil öğrenmesi hem zevkli hem de bazen sıkılıyorum .Ama bomboş durmak yok illaki bir şeyler öğrenmem lazım. Başka kültürleri de öğreniyoruz dil öğrenirken.
Ben de Avusturya`da yasiyorum canim ve buraya geldigim ilk yil dil konusunda cok zorluklarim oldu. Sana sunlari önerebilirim. Ilk isim tabii burada bir kursa gitmek olmustu, sabah oglumu okula hazirlarken Almanca cizgi filmleri izlemeye basladim. Cok kücük cocuklar icin olanlarda basit kelime ve cpmleler oluyor. Sarkilar insanin aklinda kaliyor. Sonra gazete okumaya calistim elimde sözlükle. Biraz ilerletince sadece Almanca kitaplar okudum ve buranin yerli halki ile sohbet imkanlari yarattim. Bütün islerimi kendim yapmaya calistim, doktor, alisveris, cocuklarin okul toplantilari. Ne kadar cok yasadigin yerin hayatina katilir illa ki Türklerle bir arada olayim diye kendini sartlandirmazsan o kadar cabuk dil ögrenirsin.Çok ince düşüncelisin teşekkür ederim ilgin için ... Burada olmaktan bende çok mutluyum ....
Ben lisede fransızca görmüştüm. 30 yıldır hiç ilgilenmediğim halde turistlerin basit konuşmalarını anladığım oldu ve bazı yazılara göz attığımda bir sözlük yardımıyla anlayabileceğime inanıyorum. Bir hocam şunu demişti. İngilizce başta öğrenmesi kolay bir dil.Fransızca gibi diller ise başta öğrenmesi zor, ama sistemini kapınca benzer diller çok kolay öğrenilir diye. benim şansım ilk fransızca öğrenmem oldu. İtalyanca ve ispanyolcada çabuk ilerlememi sağladı. Bir ara almanca grameri incelemiştim. Üstüne düşsem yapardım.Ama almanca bana soğuk geliyor, sevemedim.Hayatnurcum basligin gözümden kacmis hep sporda ya aklim. Ben senin kadar sistemli calismiyorum ama oglumun basladigi lisede oldugu ve cok ögrenmek istedigim icin italyanca kursuna basladik internette. Babbel kurslari bilmiyorum Türkiye`de var mi? Su an cok bastayim ama selamlasma, siparis verme, günler, saatler gibi seyleri ögrendim. Oglum okulda da yaptigi icin benden ilerde su an. Yakinda bir seyler izleyip okumaya da baslayacagim insallah. Türkce ve Yunanca`yi dogustan, Ingilizce yi kücük yaslardan, Almancayi da yasadigim yerde ögrendim. Yaslaniyorum galiba Italyanca biraz agir gidiyor.
Evet cok hos bir dil. Almancayi ben de sevmezdim ama ögrendikten sonra ne kadar zengin ve hos bir dil oldugunu farkettim.Ben lisede fransızca görmüştüm. 30 yıldır hiç ilgilenmediğim halde turistlerin basit konuşmalarını anladığım oldu ve bazı yazılara göz attığımda bir sözlük yardımıyla anlayabileceğime inanıyorum. Bir hocam şunu demişti. İngilizce başta öğrenmesi kolay bir dil.Fransızca gibi diller ise başta öğrenmesi zor, ama sistemini kapınca benzer diller çok kolay öğrenilir diye. benim şansım ilk fransızca öğrenmem oldu. İtalyanca ve ispanyolcada çabuk ilerlememi sağladı. Bir ara almanca grameri incelemiştim. Üstüne düşsem yapardım.Ama almanca bana soğuk geliyor, sevemedim.
Bence italyanca yaşlandığın için değil, ingilizce ve almancaya göre farklılık gösterdiği için ağır gelmiştir. Çok sevimli bir dil bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?