• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her görüşmemde beni ağlatan üzen ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten o parayı yollasana kadar iki günde bir arayıp “bi arayıp sormuyorsunuz taş mı yiyorsunuz diye”
Ee daha müsait olamadım dedikçe tekrar tekrar aradı..
Zaten asla artık göndermeyi düşünmüyorum.
Dediğiniz gibi yapmadığınız anda hiç yapmadın diyecekler zaten.

Büyük olan erkek kardeşim bulunduğum ilde askerliğini yapıyor biraz şehrin dışında yeri,beni arayıp canım tatlı istiyor dedi,aldım taksiye bindim tatlıyı götürdüm covid sebebiyle komutanı almadı,sonrasında bana söylediği şey “zaten almayacağını biliyordun ondan getirdin”
Aşırı nankörler yanisi..
Biraz daha anlatırsanız telefonu kıracağım ahsajjsa. Kötü olmak istemiyorsanız benim de borcum var deyin, yeni bir borç türetin. Arsa aldık yatırım amaçlı vs. olabilir.

22 yasında bir erkek nasıl evde oturur nasıl çalışmaz. Tembellik değil bu asalaklık. Üzgünüm bazı aileler gerçekten bela insana
Aynen öyle.
Bazen eşime başımı alıp gidesim var diyorum “bizim ne suçumuz var” diyor :(
Nasıl kurtulabilirim bilmiyorum.

uzun bi süre görüşmedim (15gün kadar) sonra anneler günü geldi Aradım yine bi ton laf işittim :(

Para göndermeyin mecbur çalışacaklar. Paranız olmasaydı bir gün bile akıllarına gelmezdiniz. Erkek kardeşiniz ne kadar da yüzsüz. Kocaman adam olmuş ama hala çalışmayıp başkalarının eline bakıyor yazık
Çook.
Hani desem rahat büyüdüler hayır öyle değil her lokmamızı sayan bir babamız vardı o yüzden rahatlık görmemiş adam şimdi neden böyle ekmek elden su gölden beklentisinde anlamadım.
Ben baba evinde rahat bi hayatım olmadığı için şimdi çalışıp istediğimi yapıyorum..
Çarşıda bi kırtasiye ihtiyacımız için bile bizi görse eve gelip bizi kafa göz patlatana kadar döven babanın çocuklarıyız:(
Asla arkadaş evine gitmeler çarşı cafe park bilmedim,şimdi her şeyi yapabiliyorum ama boğazım hep düğüm :(

Sizin için elimden daha fazlası gelmez. Bende çok zorluklar gördüm. Bu duruma gelebilmek için çok çabaladım. Benimde düşünmem gereken bir evim ve çocuklarım var, tek değilim, sizde çabalayın,sürekli benden birşey beklemeyi bırakın, diye açıkça söyleyin. Küseceklerse bırakın küssünler.
Sorunlu aile ortamı en çok çocuklara zarar veriyor.Yetişkin olsanızda, hep etkilerini bir şekilde yaşamaya devam ediyorsunuz. Siz hayatınıza sahip çıkmış, çaba göstermiş ve güzel bir yön çizmişsiniz.Allahta çabalarınıza karşılık size güzel kapılar açmış. Ne güzel ikiz çocuklarınız olmuş. Allaha verdikleri için çok şükür edip, mutlu olun.Yaşadığınız ve gördüğünüz gibi geçmişimizi değiştiremiyoruz. Ama, geleceğimiz için güzel adımlar atmak bizim elimizde.

Çook.
Hani desem rahat büyüdüler hayır öyle değil her lokmamızı sayan bir babamız vardı o yüzden rahatlık görmemiş adam şimdi neden böyle ekmek elden su gölden beklentisinde anlamadım.
Ben baba evinde rahat bi hayatım olmadığı için şimdi çalışıp istediğimi yapıyorum..
Çarşıda bi kırtasiye ihtiyacımız için bile bizi görse eve gelip bizi kafa göz patlatana kadar döven babanın çocuklarıyız:KK43:
Asla arkadaş evine gitmeler çarşı cafe park bilmedim,şimdi her şeyi yapabiliyorum ama boğazım hep düğüm :KK43:
Yardım etmek zorunda hissetmeyin, içiniz rahat olsun. Bu zamana dek fazlasıyla yardım etmişsiniz bundan sonrasını kendileri düşünsün. Siz yardım ettikçe kendileri üç beş kuruş kazanmak için hiç çaba sarfetmeyecek. Hep sizin elinize bakacaklar. İsterlerse kardeşinizin işe girmesi gerektiğini, sizin de başka harcamalarınızın olduğunu söyleyip kapatın telefonu

Zaten o parayı yollasana kadar iki günde bir arayıp “bi arayıp sormuyorsunuz taş mı yiyorsunuz diye”
Ee daha müsait olamadım dedikçe tekrar tekrar aradı..
Zaten asla artık göndermeyi düşünmüyorum.
Dediğiniz gibi yapmadığınız anda hiç yapmadın diyecekler zaten.

Büyük olan erkek kardeşim bulunduğum ilde askerliğini yapıyor biraz şehrin dışında yeri,beni arayıp canım tatlı istiyor dedi,aldım taksiye bindim tatlıyı götürdüm covid sebebiyle komutanı almadı,sonrasında bana söylediği şey “zaten almayacağını biliyordun ondan getirdin”
Aşırı nankörler yanisi..
Yuh yani cidden bu terbiyesizlik ama nasil dayanıyosunuz isterse kardeş olsun

Yardım etmek zorunda hissetmeyin, içiniz rahat olsun. Bu zamana dek fazlasıyla yardım etmişsiniz bundan sonrasını kendileri düşünsün. Siz yardım ettikçe kendileri üç beş kuruş kazanmak için hiç çaba sarfetmeyecek. Hep sizin elinize bakacaklar. İsterlerse kardeşinizin işe girmesi gerektiğini, sizin de başka harcamalarınızın olduğunu söyleyip kapatın telefonu
Daha önceki evi terk etmelerinde de çocuklarıma gelen 5 çeyreği bozup gitmiştim ihtiyaçlarını almıştım üzerine ne aldın ki bize,evlatsın mecbursun dediler :(

Kalmıyor zaten
İnanın nakit avans çekip attım onlara yeter ki sussunlar diye :KK43:
Bu tarz insanları vererek susturamazsın daha çok coşarlar isterler. Bencil ve sorumsuzlar. Annenin tek evladı sen değilsin senin ayrı bir ailen var artık. Bunların ağzını kapatmanın susturmanın tek yolu onlardan daha çok şikayetlenmek yokluktan dem vurmaktır. Asla ama asla verme. Çalışıp gayret edene bir nebze yardım edilir belki de ailen bildiğin asalak olmuş. Kusura bakma böyle sözler kullandım ama çok kızdım üzüldüm

Dayanamıyorum zaten delirecek noktadayım :KK43:
Ben sizin yerinizde olsam artık asla göndermezdim yani hasta değil sakat değil eli ayağı sağlam çalısabilr sizin bi aileniz kızlarınız var anne tek olsa anlarım ama kardeş bide erkek nasil yan gelip yatıp abladan medet umuyor aklım almıyor Margaret Hale Margaret Hale nin dediği gibi biraz daha anlatırsanız ya kafamı ya telefonu kıracam ahsjdjd gece gece sinirlerim bozuldu

Aynen öyle.
Bazen eşime başımı alıp gidesim var diyorum “bizim ne suçumuz var” diyor :KK43:
Nasıl kurtulabilirim bilmiyorum.

uzun bi süre görüşmedim (15gün kadar) sonra anneler günü geldi Aradım yine bi ton laf işittim :KK43:

Tek diyecegim olanları eşinize yansıtmayın ve sahip çıkın yuvanıza eğer mutluysaniz.

Tahammül edemiyorum demissiniz ya etmelisiniz , eşiniz doğru diyor , onların ne suçu var ?

Sonra geçmişe dönüp ah keşke böyle yapmasaydim dememek için çok daha kendinize , ailenize dönün.

Bunu da denedim
Annem bu defa da salak kızım sen de mi kendini ezdiriyorsun deyip günlerce beni taciz etti :KK43:

İyi de eşini öne sürmeye ihtiyacın yok ki. Biz okuttuk dediklerinde patır patır söyleyeceksin, kendim okudum, sizinleyken aç kaldım, korkudan altıma bile yaptım diyeceksin. Unutmalarına izin vermeyeceksin. Onlar da aynısını yapıyor bak, onları unutmana izin vermiyor ve bir nevi taciz ederek para alıyorlar.

eğer çok stresli hissediyorsan da mutlaka bir uzmandan yardım almalısın. Senin yaşadığın kadar olmasa da benzerlerini ben de yaşadım. Ben de altıma yaptığımı hatırlıyorum, lisedeydim. Kavga anını nedenini hatırlamıyorum ama hatırlamaya ihtiyacım da yok. Babamın annemi yol ortasında darp ettiğini, kafasında bir sürü morluğa neden olduğunu da hatırlıyorum. Ah şu anda bildiklerimi o zaman bilecektim, sürüm sürüm süründürürdüm yeminle. Annem boşandı da kurtuldu çok şükür. Ama geçmişi değiştiremiyorum. Büyüdüğüm korku kültürünü istemeden de olsa yansıtabiliyorum, fark ettiğimde toparlamaya çalışıyorum hemen. Bırakmıyorum asla.

Evde kocaman insanlar var, çalışmaya engel durumları yoksa bir kuruş bile gönderme. Annen baban kardeşlerin senin sorumluluğun değil; eşin ve çocukların senin sorumluluğun. Lütfen bunun bilincinde ol, vicdanına oynamalarına izin verme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back