• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her görüşmemde beni ağlatan üzen ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.918
4.468
358
Merhaba herkese,
Daha önce de ailemle ilgili konu açmışlığım çok..

En baştan özet geçip anlatmaya çalışacağım..
Ben doğulu bi ailede 9 kardeşin 3 numaralı üyesiyim,7 kız 2 erkek kardeşiz,babam ben daha 2. Sınıfa giderken annemin üzerine kuma getirdi,bi gerekçesi yoktu,aşık da olmadı (bazısı gerekçe neydi diyebilir diye söyledim)

Neyse babam daima bize anneme şiddet uyguladı aç bıraktı,cimriliği küfrü hakareti küçümsemesi bitmedi..Kuma gelince her şey daha da kötü oldu,aynı evin içinde olmuyor deyip kumaya alt kattan ev aldı,dayaklar azaldı hem artık o yoktu evde hem de annem artık torun torba sahibi olmuştu..

Ben lisedeyken o evden kurtulmak için evlenmeyi tercih ettim,liseyi bitirir bitirmez evlendik,eşimi sevdim..

Ablalarım kardeşlerim hep istemedikleri evlilikler yaptılar babamın zoruyla akraba baskısı ile..Ben içlerinde şanslıydım en azından ben tercih etmiştim..Evlendikten sonra okudum öğretmen oldum atandım..

Babam biz seni okuttuk deyip beklenti içine girdi 5dairesi 2 arabası arsalarına rağmen..
Halbuki ben baba evindeyken yarı aç yarı tok okula gittim,burslarla okudum,sonra da evlenince üniversite okudum..Yani dediği asla tutulur bişey değil..Hadi ihtiyacı olsa neyse..

Annem ilk atandığımda her görüşmemizde bunları dile getirdi sonra sana söylese de bana iletme üzülüyorum deyince bıraktı söylemeyi..

Annem 2 yıl önce bir kere evi terk etti dayanamadı babamın baskılarına,tekrar ikna olup döndü (2 erkek 1 kız kardeşim onlaydı onlar çalışmayınca mecbur Da kaldı Binevi)

Geçtiğimiz yaz ise erkek kardeşimle babam tartışınca babam kardeşimi dövmeye hatta öldürmeye kalkışınca annem tekrar evi terk etti..Bu defa çok kararlı asla dönmem diyor.Haklı ama güvendiği bişeyler olmalı bunun için..

Şimdi ev kiralayıp oturuyorlar hepimiz bişeyler gönderdik maddi manevi yardımcı olduk ama evdeki en küçük kardeşim 22 yaşında (Diğerleri 23-25) dahil hiçbiri çalışmıyor ve ciddi ciddi sürekli benle ilgili beklenti içindeler..

Keşke olsa da versem ama hayat şartları çok zor biz onlara göre büyük bir şehirdeyiz adım başı para veriyoruz,yine de şu 2 ay içinde parça parça 2-3 bin arası para yolladım eşya yolladım 😔
Daha ne yapabilirim bu şekilde hiçbir zaman çalışmayacaklar..
Ben de kredi veriyorum eşim asgari ücretli çalışan..
İkiz kızlarım var 4 yaşında..Kendimize zor yetiyoruz..

Konunun özeti ne zaman ailemle konuşsam üzülüp ağlıyorum eşime çocuklarıma bile çatıyorum sinirden :KK43:

Defalarca beklenti içinde olmayın artık bi silkelenin diyorum ama yine de her görüşmede ne yapacağız deyip konuyu bana eşime getirip söyleniyorlar 😒

Ben buaralar okullar başladığı için çocuklarımı bırakacak kimseyi bulamıyordum asla biz gelelim bakalım demediler,hadi akıllarına gelmiyor dedim,ben teklif ettim,yine oralı olmadılar geçiştirdiler..

Bedava ekmek peşindeler kısaca..

Not:kumanın da 6 çocuğu oldu sonradan,başta sadece anneler kavga ederken sonradan bizler yüzünden de kavgalar çıkıyordu ve hep annem hastanelik olurdu :KK43: ben o kavgalarda hep korkudan yatağıma girer ve çişimi kaçırırdım :KK43: hala da yüksek ses duysam çişim gelir korkudan 😓
Çocukluğumu asla yaşamadım annem babama kızar bizi döverdi,babam annemizi döverdi yetmez bizi de döverdi,beni ağlıyorum diye balkondan sarkıtmıştı hatta.

Şuan çocuklarımla konuşurken çok dikkat ediyorum çok sevip sarılıyorum ama bazen çok gereksiz yerde parlıyorum bu da onların bana bıraktığı bi iz diyorum..
Çünkü biz kapıyı tek seferde kapatamasak bile dayak yerdik babamdan :KK43:
Eşime karşı da tahammülüm çok yok bu da bnce onla alakalı..

Hiç de kısaca anlatmamışım hakkınızı helal edin :KK43:
Dertleşmek istedim sanırım 😔

Son düzenleme:
Bu kadar verici olmayın. Aileniz iyi niyetli olsa size yük oluyorlar diye yardımcı olmaya çalışırlar, anneniz en azından kızlarınıza bakabilir. Çocuk bakımı kolay değil, başka bir durum olsa anneden böyle bir beklentim olmaz ama bu durumda onun düşünmesi gerekirdi.

Daha net bi şekilde "e anne ben sana verecegim parayi bakıcıya mi vereyim? Çocuklara bakıcı tutarsam size verecek para bile kalmaz elimde" diyeceksiniz . Oyle geçiştirilemeyecek şekilde soylemeniz lazim yani. Geçiştirdiler mi? Öteki ay param yok diyeceksiniz

Bunun dışında da sizin ailenizden ayri çocuklarınız var önceliğiniz olmasi gereken. Kendinize çocuklarınıza gida giyim vs gereken tum parayi kenara ayırdıktan sonra bir miktar da birikim icin ayırıp sonra elinizde 300 500 ne kalıyorsa gondermeniz lazim. Cocuklarınızın gelecegini düşünmek sizin vicdaninizi rahatsiz etmesin. Kardesiniz koca herif evde yatip 2 çocuğun rizkini mi yiyecek? Çok ayıp. Çalışmasi şart bakamazsiniz eşinize de batmaya başlar bi zaman sonra.

ama en iyisi annenizin iyi bakacagina eminseniz anlaşıp bakiciya vereceginiz parayi annenize vermek..

Bu kadar verici olmayın. Aileniz iyi niyetli olsa size yük oluyorlar diye yardımcı olmaya çalışırlar, anneniz en azından kızlarınıza bakabilir. Çocuk bakımı kolay değil, başka bir durum olsa anneden böyle bir beklentim olmaz ama bu durumda onun düşünmesi gerekirdi.
Aynen dedimki bakın bakıcı tutucam ona para vericem sonuçta gelsin kardeşim o parayı ona vereyim dedim,o çocuk bakamaz dedi ve okuduğu bölüm de okul öncesi..
Yani 4 yaş çocuğuyla nasıl ilgileneceğini gayet de bilen biri..

Daha net bi şekilde "e anne ben sana verecegim parayi bakıcıya mi vereyim? Çocuklara bakıcı tutarsam size verecek para bile kalmaz elimde" diyeceksiniz . Oyle geçiştirilemeyecek şekilde soylemeniz lazim yani. Geçiştirdiler mi? Öteki ay param yok diyeceksiniz

Bunun dışında da sizin ailenizden ayri çocuklarınız var önceliğiniz olmasi gereken. Kendinize çocuklarınıza gida giyim vs gereken tum parayi kenara ayırdıktan sonra bir miktar da birikim icin ayırıp sonra elinizde 300 500 ne kalıyorsa gondermeniz lazim. Cocuklarınızın gelecegini düşünmek sizin vicdaninizi rahatsiz etmesin. Kardesiniz koca herif evde yatip 2 çocuğun rizkini mi yiyecek? Çok ayıp. Çalışmasi şart bakamazsiniz eşinize de batmaya başlar bi zaman sonra.

ama en iyisi annenizin iyi bakacagina eminseniz anlaşıp bakiciya vereceginiz parayi annenize vermek..
Teklif ettim yanaşmadılar.

Teklif ettim yanaşmadılar.
Arkadaşım o zaman para istediler mi yok diyeceksin. sen iş teklif ettin geriye artik yaptiklarinin sonuclarina katlanmak kaliyor. Para mi istediler 50 tl yolla bu kadar. Bakma imkani varken bakmiyorlarsa ötesi yok. Elalemin yanında çalışıp okuyan var siz bide ablasisiniz

Tek anneniz olsa tum kardesler 400 yollasaniz 3600 eder anneniz geçinir rahatça mesela. Bu da tum evlatlarin ustune vazife diye düşünüyorum
Tek çalışan benim;O yüzden bi benden bekliyorlar ama sorsanız diğerlerinin eşleri ticaretle uğraşıyor benim aylık kazancımı onlar günlük kazanıyor (kendileri sürekli bu şekilde metheder eşlerini)

Annem damattan bekleyemem diyor sanki benimki damat değil,sonuçta benim eşimde Rıza göstermeyebilir..

Aynen dedimki bakın bakıcı tutucam ona para vericem sonuçta gelsin kardeşim o parayı ona vereyim dedim,o çocuk bakamaz dedi ve okuduğu bölüm de okul öncesi..
Yani 4 yaş çocuğuyla nasıl ilgileneceğini gayet de bilen biri..
O zaman niye boşuna okuyor o bölümü diye sormadınız mı? Gerekirse kötü olun, kendinizi kullandırmayın. Evet anneniz, durumu da zor. Ama sizi, ailenizi zerre kadar düşünmüyor. Şimdi sizden iyisi yoktur, para vermeyince görürsünüz gerçek yüzlerini.

Merhaba herkese,
Daha önce de ailemle ilgili konu açmışlığım çok..

En baştan özet geçip anlatmaya çalışacağım..
Ben doğulu bi ailede 9 kardeşin 3 numaralı üyesiyim,7 kız 2 erkek kardeşiz,babam ben daha 2. Sınıfa giderken annemin üzerine kuma getirdi,bi gerekçesi yoktu,aşık da olmadı (bazısı gerekçe neydi diyebilir diye söyledin)

Neyse babam daima bize anneme şiddet uyguladı aç bıraktı,cimriliği küfrü hakareti küçümsemesi bitmedi..Kuma gelince her şey daha da kötü oldu,aynı evin içinde olmuyor deyip kumaya alt kattan ev aldı,dayaklar azaldı hem artık o yoktu evde hem de annem artık torun torba sahibi olmuştu..

Ben lisedeyken o evden kurtulmak için evlenmeyi tercih ettim,liseyi bitirir bitirmez evlendik,eşimi sevdim Ama o an aslında amacım kaçıştı..

Ablalarım kardeşlerim hep istemedikleri evlilikler yaptılar babamın zoruyla akraba baskısı ile..Ben içlerinde şanslıydım en azından ben tercih etmiştim..Evlendikten sonra okudum öğretmen oldum atandım..

Babam biz seni okuttuk deyip beklenti içine girdi 5dairesi 2 arabası arsalarına rağmen..
Halbuki ben baba evindeyken yarı aç yarı tok okula gittim,burslarla okudum,sonra da evlenince üniversite okudum..Yani dediği asla tutulur bişey değil..Hadi ihtiyacı olsa neyse..

Annem ilk atandığımda her görüşmemizde bunları dile getirdi sonra sana söylese de bana iletme üzülüyorum deyince bıraktı söylemeyi..

Annem 2 yıl önce bir kere evi terk etti dayanamadı babamın baskılarına,tekrar ikna olup döndü (2 erkek 1 kız kardeşim onlaydı onlar çalışmayınca mecbur Da kaldı Binevi)

Geçtiğimiz yaz erkek kardeşimle babam tartışınca babam kardeşimi dövmeye hatta öldürmeye kalkışınca annem tekrar evi terk etti..

Şimdi ev kiralayıp oturuyorlar hepimiz bişeyler gönderdik maddi manevi yardımcı olduk ama evdeki en küçük kardeşim 22 yaşında o dahil hiçbiri çalışmıyor ve ciddi ciddi sürekli benle ilgili beklenti içindeler..

Keşke olsa da versem ama hayat şartları çok zor şu 2 ay içinde parça parça 2-3 bin arası para yolladım eşya yolladım 😔
Daha ne yapabilirim bu şekilde hiçbir zaman çalışmayacaklar..
Ben de kredi veriyorum eşim asgari ücretli çalışan..
İkiz kızlarım var 4 yaşında..Kendimize zor yetiyoruz..

Konunun özeti ne zaman ailemle konuşsam üzülüp ağlıyorum eşime çocuklarıma bile çatıyorum sinirden :KK43:

Defalarca beklenti içinde olmayın artık bi silkelenin diyorum ama yine de her görüşmede ne yapacağız deyip konuyu bana eşime getirip söyleniyorlar 😒

ben buaralar çocuklarımı bırakacak kimseyi bulamıyordum asla biz gelelim bakalım demediler,hadi akıllarına gelmiyor dedim,ben teklif ettim,yine oralı olmadılar geçiştirdiler..

Bedava ekmek peşindeler kısaca..
Not:kumanın da 6 çocuğu oldu sonradan,başta sadece anneler kavga ederken sonradan bizler yüzünden de kavgalar çıkıyordu ve hep annem hastanelik olurdu :KK43: ben o kavgalarda hep korkudan yatağıma girer ve çişimi kaçırırdım :KK43: hala da yüksek ses duysam çişim gelir korkudan 😓
Çocukluğumu asla yaşamadım annem babama kızar bizi döverdi,babam annemizi döverdi yetmez bizi de döverdi,beni ağlıyorum diye balkondan sarkıtmıştı..
Şuan çocuklarımla konuşurken çok dikkat ediyorum çok sevip sarılıyorum ama bazen çok gereksiz yerde parlıyorum bu da onların bana bıraktığı bi iz diyorum..
Çünkü biz kapıyı tek seferde kapatamasak bile dayak yerdik babamdan :KK43:
Eşime karşı da tahammülüm çok yok bu da bnce onla alakalı..
Hiç de kısaca anlatmamışım hakkınızı helal edin :KK43:
Dertleşmek istedim sanırım 😔
Ailenle görüşmeyi azalt bence. Üzgünüm ama bazen aile insan için lütuf değil sınavdır. Koskoca insanlar çalışmayıp senden bekleyeceğini değerli kaba etlerini oturdukları yerden kaldırsınlar.

Sen artık annesin ve önceliğin çocukların olmak zorunda

Arkadaşım o zaman para istediler mi yok diyeceksin. sen iş teklif ettin geriye artik yaptiklarinin sonuclarina katlanmak kaliyor. Para mi istediler 50 tl yolla bu kadar. Bakma imkani varken bakmiyorlarsa ötesi yok. Elalemin yanında çalışıp okuyan var siz bide ablasisiniz
Ben de hem rehabilitasyonda çalıştım hem sınava hazırlanıp atandım..

Bu akşam yine annemle konuşurken kardeşimin sesi aradan geliyordu “ona söyle sevgili annesine para yollasın” diye :(
Dayanamadım mesaj attım “evin erkeği sensin sen kaldır kıçını çalış,baban gibi benden yana beklenti içinde olmayın” dedim..

Tek çalışan benim;O yüzden bi benden bekliyorlar ama sorsanız diğerlerinin eşleri ticaretle uğraşıyor benim aylık kazancımı onlar günlük kazanıyor (kendileri sürekli bu şekilde metheder eşlerini)

Annem damattan bekleyemem diyor sanki benimki damat değil,sonuçta benim eşimde Rıza göstermeyebilir..
Diyeceksiniz ki eşimle bütçemiz ortak ve eşim izin vermiyor, ondan izinsiz harcama yapamam,evimde huzursuzluk çıksın istemiyorum bu yüzden.Ataerkil düzen bir işe yarasın bari. :KK69: Kazık kadar adamların eşinizi arayıp para istemeye cüret edebileceğini sanmıyorum

Anneniz boşandı mı babanızdan? Boşansın nafaka, alabiliyorsa tazminat filan alsın. Ayrıca kardeşler bir zahmet bi iş bulup çalışsınlar. İnsanlar ne yüzsüz cidden ya. Vermeyi hemen şimdi kesmeniz gerekiyor, sonu gelmez bunun, eşinizle de huzurunuz kalmaz.

O zaman niye boşuna okuyor o bölümü diye sormadınız mı? Gerekirse kötü olun, kendinizi kullandırmayın. Evet anneniz, durumu da zor. Ama sizi, ailenizi zerre kadar düşünmüyor. Şimdi sizden iyisi yoktur, para vermeyince görürsünüz gerçek yüzlerini.
Zaten o parayı yollasana kadar iki günde bir arayıp “bi arayıp sormuyorsunuz taş mı yiyorsunuz diye”
Ee daha müsait olamadım dedikçe tekrar tekrar aradı..
Zaten asla artık göndermeyi düşünmüyorum.
Dediğiniz gibi yapmadığınız anda hiç yapmadın diyecekler zaten.

Büyük olan erkek kardeşim bulunduğum ilde askerliğini yapıyor biraz şehrin dışında yeri,beni arayıp canım tatlı istiyor dedi,aldım taksiye bindim tatlıyı götürdüm covid sebebiyle komutanı almadı,sonrasında bana söylediği şey “zaten almayacağını biliyordun ondan getirdin”
Aşırı nankörler yanisi..

Diyeceksiniz ki eşimle bütçemiz ortak ve eşim izin vermiyor, ondan izinsiz harcama yapamam,evimde huzursuzluk çıksın istemiyorum bu yüzden.Ataerkil düzen bir işe yarasın bari. :KK69: Kazık kadar adamların eşinizi arayıp para istemeye cüret edebileceğini sanmıyorum
Bunu da denedim
Annem bu defa da salak kızım sen de mi kendini ezdiriyorsun deyip günlerce beni taciz etti :(

Ben de hem rehabilitasyonda çalıştım hem sınava hazırlanıp atandım..

Bu akşam yine annemle konuşurken kardeşimin sesi aradan geliyordu “ona söyle sevgili annesine para yollasın” diye :KK43:
Dayanamadım mesaj attım “evin erkeği sensin sen kaldır kıçını çalış,baban gibi benden yana beklenti içinde olmayın” dedim..
Bak sana bi tavsiye, kötü olma, tartışma, sen de arayip kendini acındır, param yok vs gibisinden. Onlar daha istemeden ah çocuklara bi mont bile nasi alicaz bu kışın de mesela, bi de bakici masrafi çıktı ödemeler var ucu ucuna yetiyor de, yuh elektirik 150 gelmiş de mesela atıyorum, bi sey diyecek olursalar ah keşke olsa da yollasam bize kadar yetiyor esimle hesaplıyoruz her harcamayi artik eski rahatlik yok de (onceki para gonderdigin aylara ithafen.

Sahsen düşünüyorum benim esim sizin yaptığınızı yapsa sıkıntı olurdu, kardesin evde yatacak ben çalışıp para mi yedirecegim derdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X