Her geçen gün içim acıyor:(

türkiye müslüman bir ülke değil mi?tabii sözde öyleyiz.Peki ne zamandır müslümanlıkta helal olan şeyler ayıplandı helal olmayan şeyler alkışlanmaya başlandı.bende boşandım.evleninceye kadar bir erkek eli elime değmediği halde ve cinselliği helalimle yaşayamadan boşandım.ama bu müslüman olan ülkede başıma duvak örtüldüğü evden gelinlikle çıktığım için ve anlaşamayıp ayrılıp döndüğüm için ben ayıplandım.namussuz bir şey yapmışım gibi görüldüm.şimdi biri beni birileriyle tanıştırmka istese ama o kız boşanmış diyor sevgili ülkemin sevgili müslüman namazında olan hanımaları ve beyleri.etrafıma bakıyor benim zamanımda kapalı ortamlarda yapılan haram davranışlar şuanda açıkta yapılıyor.mesleğim gereği bir çok olaya şahit oluyorum.bir çok genç kız ortaokuldan başlıyor karşı cinsle flörte.o lisede dahada ileri gidebiliyor.bir doktor arkadaşım demiştiki bıktık artık kızları düzeltmekten.ama onlar namuslu.10 kişiylede birlikte olsa o evlenmedi.kimse görmedi.haram işledi ama şahiti yok.a biz boşanmışlardan daha mahsum.islam dini bu dğeil işte.bilmeyen peygamber efendimizin hayatını okusun.

malesef canım bilmezdim başıma gelmeyince DUL olmanın ne kadar zor olduğunu.bu kelimedende nefret ediyorum toplumumuz sayesinde evet telli duvaklı namusumuzla evlendik nikah yaparak.ama niceleri var evlenmeden ne beraberlikler yaşıyo maşallah bizden kıymetliler

BEREN HANIM BEREN HANIM SÜTTEN AĞZIM YANDI BAŞKALARIN Kİ YANMASIN İSTİYORUM ÜZÜLÜYORUM ASLINDA BENİMDE FARKIM YOK BU BAYANDAN BU SEBEPLE O KADAR RAHAT YORUMLAR YAPIYORUM

ayrıca konu sahibi arkadaş ailemi aramamı istemiyordu diyor o gidiyyorduı diyor sormak istiyorum ailenizi hergün arıyordunuz değil mi inatlaşma vardı karşı tarafı aramıyordunıuz hatta istemiyordunuz onun ailesini değil mi kabul etmeseniz de bu böyle çok bayan dinledim artık hemcinslerime inanmıyoırum o kadar benciliz o kadar tek taraflı düşünüyoruz ki olayları sadece kendimizie göre yorumluyoruz

seni kaale almıyorum ve yorumlarını istemiyorum.bayanları suçluyorsun taviz verme rest çekme inatlaşma konusunda.peki neden 2 ay eşinle ayrılık yaşadın.taviz veremedin mi???alttan alamadın mı????son durumunu bilmiyorum bilmekte istemiyorum maden benzer şeyleri yaşamışız destek olmak yerine neden eleştiriyorsun ?arkadaşım eşinle sorun yaşamışsın bizimle değil

o kadar benciliz o kadar tek taraflı düşünüyoruz ki olayları sadece kendimizie göre yorumluyoruz.

kesinlikle bu cumlene katılıyorum o kadar bencil ve empatiden uzaksınki sadece kendine göre olayları yorumluyorsun!!!!!

Birincisi ayrılmış ve su an morali bozuk olan bir insanın konusuna bole kendini bilmez seyler yazman tahhamül edilemez..bu insanın karşısındaki kişi ile illişkisi bitmiş kendince zaten iç hesaplaşmalrını yaşıyordur ...onu daha fazla üzerek laf soyleyerek eline ne geciyor , kendi egonumu tatmin ediyorsun ???? Sahiden merak ediyorum .

Boşanmamış ve ayrılık yaşayan kişilere tavsiyelerde bulunabilirsin , erkek gözü ve erkek ailesinin gözü ile bakarak onlara yardımcı olabilirsin ( siddeti küfürüvs savunmadan ) bitmemiş bir şey kurtarılabilir ve sende bunun için kişilere yapıcı eleştiride bulunabilirsin ..

Ama burda eski defterlerini kapatmış yeni bir sayfa açmış , geçmişin yorgunlugu yüzünden bir an tökezlemiş birine bole kırıcı eleştiri olmaz !!!!!
Bu zor gününde birde sen tanımadığın birinin ahına giriyorsun farkında değilsin !!!!

şunu bence aklına sok burda boşanmış veya boşanma aşamasında olan hiç bir arkadaşımız bu raddeye bir sinir anı veya şımarıklık anı sebebi ile gelmemiştir ....mutlaka yaşanmışlıklar vardır ve biz bunları yaşamadığımız için asla bilemeyiz ....

Son bir sözüm daha var :

Tüm kainat olanca katmanları ve karmaşasıyla insanın içinde gizlenmiştir. şeytan, dışımızda bizi ayartmayı bekleyen korkunç bir mahluk değil bizzat içimizde bir sestir. şeytanı kendinde ara, dışında, başkalarında değil ve unutma ki nefsini bilen rabb’ini bilir. Başkalarıyla değil sadece kendiyle uğraşan insan sonunda mükafat olarak yaradan’ı tanır.

zulalcim konuna bole daldığım için özürdilerim ama kimsenin senin moralini bozmasına, izin verme ,

başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda o sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. şükret! Istediğini elde edince şükretmek kolaydır,dileğin gerçekleşmediğinde de şükredebilmek asıl zor olandır.

canım benim çok teşekkür ederim duygularıma tercüman oldun şuan o kişiye cevap bile yazmak istemiyorum her şeyi çok güzel özetlemişsin.beni anladığın için teşekkürler....

Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır,dileğin gerçekleşmediğinde de şükredebilmek asıl zor olandır.
bu sözü çok beğendimmmm

malesef türkiyenin cahil insanları yüzünden sizin gibi insanları üzüyorlar...çevrenizi iyi kurun bunu diyecek insanlar bana göre basitten de öte basit!

myko isimli arkadaş eşinle tabiki anlaşamassın baksana ne kadar sinirlinisin senle kimse geçinemez eminim anne ve baban la bile sorunlar yaşıyorsundur çünkü siz mutsuz birisiniz herkesi kendiniz gibi görüyorsunuz benim eşim ailemi bir kere bile aramaz ben sürekli onun ailesiyleyim problem çıkarıyormuyum kesinlikle hayır eşim soğuk biri aramayabilir diyorum şimdi konu sahibi arkadaş yada çoğu bayan eşinin ailesiyle görüşmek istemeyebilir erkekler neden bunu doğal karşılamıyor bu boşanma sebebi olamaz konu sahibi arkadaşa yaptığınız hakaretten ötürü böyle bir savunma yapmışsınız açıkçası gülüyorum nice gelinler var kayınvalideyle görüşmüyorlar ama kocalarıyla mutlular hiç bir zaman ayrılma sebebi olmaz bu basit bir konu ayrıca herkes tarafından tepki topladığına göre sorun sizde otorup bir düşünün sizde anlarsınız..

cevapları okurken birşey dikkatimi çekti , burada zuhal arkadaşımıza destek oluyoruz , kadınlar olarak bir kadın arkadaşımıza bu zor günlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz , ama öyle bişey var ki cevaplarda , millet haram işliyor bizim gibi namuuyla evlenenlerden kıymetli oluyor .. Arkadaşlar siz peki bunu diyerek evlilik öncesinde ilişki yaşamış kadınları cinsel yönleriyle değerlendirmiş olmuyor musunuz ? sizce gerçektende bir kadını iyi yapan kalbi , tatlı sözleri , huyları,güler yüzü değilde yaşamış oldugu deneyimler mi ?

istersem evlenmeden birlikte yaşarım istersem evlenip ..ister dul gezerim ister 3 kocayla ..bu kimseyi ilgilendirmez ve yapılan her dini ve ahlak eleştrisinde şunu derim allah bilir kendisi ne haltlar yemiştirki bana ahlak dersi veriyor...!!

Back