Her geçen gün içim acıyor:(

YA İŞte böyle var popülerim dedin elimde mesleğim var dedin erkek rolüne girdin resti çektin şimdi boşandın kadın olduğuınu erkekle yarışamayacağını evliyken ona tavizler vermen gerektiğini kadının erkekle eşit olmadığını anladın

o arkadaşının sevgilisin densizliğiymişş..bence sen arkadaşına deseydin ne biçim sevgilin var diye...hey Allahım ya evlenmekte hak boşanmakta hak kim ne karışır.sen bakma kimseye ne derse desin elin ağzı torba değil ki büzesin..boşver sen Allaha sığın eminim karşına çok seveceğin düzgün biri çıkar.yolunda yürü sen..gerisini yüce yaradana bırak..

o arkadaşının sevgilisin densizliğiymişş..bence sen arkadaşına deseydin ne biçim sevgilin var diye...hey Allahım ya evlenmekte hak boşanmakta hak kim ne karışır.sen bakma kimseye ne derse desin elin ağzı torba değil ki büzesin..boşver sen Allaha sığın eminim karşına çok seveceğin düzgün biri çıkar.yolunda yürü sen..gerisini yüce yaradana bırak..

canım benim ya millet evlenmeden birlikte yasıyo ayrılıyo onlar bekar kalıyo.ama biz nikahlı birliktelik yassyıp namusumuzla ayrılıyoruz suç öle mi.ben böle konuşmlar gecince hep böle konuşuyorum.ağızlarını kesiyorum.biliyorum yasadığın sıkıntıyı ama yapcak bişey yokkkkk.inş karsımıza ii birileri cıkarda herseyi unuturuzzzz

YA İŞte böyle var popülerim dedin elimde mesleğim var dedin erkek rolüne girdin resti çektin şimdi boşandın kadın olduğuınu erkekle yarışamayacağını evliyken ona tavizler vermen gerektiğini kadının erkekle eşit olmadığını anladın

ne acımasız bir yorum bu.... senin açtığın konu başlığını da gördüm arkadaşım... senin içinde aynı şeyler geçerli demek ki... yada kendine söyleyemediğin şeyleri başkasına söyleyerek kendini mi rahatlatıyorsun...
bu tavsiyelerini sen yaptın mı peki arkadaşm...kocanla yarışamayacağını anlayp ona tavizler verdin mi? ve sonucunda sana iki tokat atıp evi terkeden kocan sana geri döndü mü??
bu arada diğer arkadaşlar beni bilir ... ilk defa bu kadar sert bir yorum yaptım birine...ama mantığın çok ama çok ters geldi bana...bu yazdıklarını bunalım anında ve mutsuzken yazdığını düşünüyorum.. yok eğernormal halin böyleyse senin ve çevren adına üzülürüm arkadaşım.....

Pardon ama siz iyi misiniz?

Bu ülke bu boşanma meselesini niye çözemedi?
Evlenmek kadar ayrılmak da doğal birşey değil mi?
Kimse de keyfinden boşanmaz herhalde.
Neyse ki arkadaşınızın evlilik işi olmamış öyle kafada bir insanla.
Ve böyle zamanda çıkıyor işte insanların yüzleri.
Buradan söylemek kolay olsa da hiç üzmeyin kendinizi.
Sizde bir eksiklik,ayıp yok.

Boşanmak ayıp değil,günah değil!
Sonuçta biz de ayrılmak için evlenmedik di mi?
Ancak; madem kötü giden evlliği sonlandırdık,o zaman ayağa kalkmak zorundayız.
Üzülerek,ağlayarak hiç bir yere varamayız,biz boynumuzu eğdikçe üzerimize çıkan çok olur.
Birisi ufacık bir şey söylese cevabını vermeliyiz.
O onu dedi bu böyle düşündü diye diye bir yere varamayız,aksine gerilemeye başlarız.
Her defasında aynısını yazıyorum to-par-lan-mak zo-run-da-yız!

Son düzenleme:
Boşanmak ayıp değil,gnah değil!
Sonuçta biz de ayrılmak için evlenmedik di mi?
Ancak; madem kötü giden evlliği sonlandırdık,o zaman ayağa kalkmak zorundayız.
Üzülerek,ağlayarak hiç bir yere varamayız,biz boynumuzu eğdikçe üzerimize çıkan çok olur.
Birisi ufacık bir şey söylese cevabını vermeliyiz.
O onu dedi bu böyle düşündü diye diye bir yere varamayız,aksine gerilemeye başlarız.
Her defasında aynısını yazıyorum to-par-lan-mak zo-run-da-yız!

iii de nasıl olcak bu ben de boşandım ama bi türlü acım bitmiyo sanki.bazen cok gçlü oluyorum bazen yerlerde.toparlanmak için illaki yeni bi insan mı gerekli
o da ha deyince olcak bişey değil ki .çok zor yani her gün yatağa yattığımda neden ve keşkelerle boğuşmak istemiyorum artıkkkk

sakın boşu boşuna canını sıkma .erkeklerin eğitimlisi de eğitimsizi de kadını ezme çababasında.benimde annem ayrıldığında neler neler dediler.kendi halası babası bile kadınsın çekmeliydin dediler .annem çekmedimi çekti aldatmasını da çekti hakaretlerinide çekti.annem emekli oldu,evini aldı,babam yalnız kaldı.şimdi annemden iyisi yok akraba çevresinde.hayat çok güzel.patavatsız insanların laflarını dert etmeye değmeyecek kadar da kıs.seni anlayacak birini bulduğundada sakın korkma.

iii de nasıl olcak bu ben de boşandım ama bi türlü acım bitmiyo sanki.bazen cok gçlü oluyorum bazen yerlerde.toparlanmak için illaki yeni bi insan mı gerekli
o da ha deyince olcak bişey değil ki .çok zor yani her gün yatağa yattığımda neden ve keşkelerle boğuşmak istemiyorum artıkkkk

Gel-gitleri anlıyorum..
Çok iyi anlıyorum..
Ne kadar üzgün de olsanız dışarıya acınızı yansıtmayın! Çevre dedikodu kaynıyor,izin vermeyin hakkınızda atıp tutulmasına! Siz benim acım büyük dedikçe ya halinize acıyacaklar ya da dalga geçecekler. Güçlü olmak zorundasınız kötülere,yanlışlara karşı!
Yeni bir insanı hayatınıza siparişle alamazsınız ki,bir gün nasıl olsa o da olur.

Gel-gitleri anlıyorum..
Çok iyi anlıyorum..
Ne kadar üzgün de olsanız dışarıya acınızı yansıtmayın! Çevre dedikodu kaynıyor,izin vermeyin hakkınızda atıp tutulmasına! Siz benim acım büyük dedikçe ya halinize acıyacaklar ya da dalga geçecekler. Güçlü olmak zorundasınız kötülere,yanlışlara karşı!
Yeni bir insanı hayatınıza siparişle alamazsınız ki,bir gün nasıl olsa o da olur.

dısarıya karsı çok güçlüyüm hatta cevrmdeki herkes ii gözüküyosun diyolar.ama içimdeki fırtınları bilen yok.bıktım artık güçlü gözükmekten.allahım yardım etsin bize

dısarıya karsı çok güçlüyüm hatta cevrmdeki herkes ii gözüküyosun diyolar.ama içimdeki fırtınları bilen yok.bıktım artık güçlü gözükmekten.allahım yardım etsin bize

Amin amin inşallah!
Güçlü durmaya çalışa çalışa sonunda o gücü yakalıyorsunuz zaten!
Ama ne kadar çok ben sürünüyorum,boğuluyorum derseniz çıkamazsınız o bunalımdan!
Kolay değil biliyorum ama mecburuz.

ay her konuda aynı yaklaşım....
kendini mi rahatlatıyorsun, derdini niye bizden çıkarıyorsun anlamadım...
eğitimcisin bir de inşallah kız öğrencilerine bunları öğretmiyorsundur...
bu nasıl yaklaşım ya....
git kocanın ayaklarına kapan, sen de rahatla biz de........

canım ben de aynı süreci yaşıyorum ve ileride ben çok güzel bir şey yaptım diyeceğimize inanıyorum...
yaşadığın yer küçük olduğu için böyle....
ne güzel öğretmensin, meslektaşımsın...
öğrencilerine yoğunlaş, bak onların sevgisinde , düşüncesinde hiç bi değişiklik olmuyor....
güzel günler seni bekliyor...
bir de müdür yardımcılığı sınavlarını filan kaçırma...
hatta istiyorsan yüksek lisans yap...
yeniden doğmuş gibi yaşa yeni hayatını....
mutlu olursun inşallah....

bazen insan türkiyeden soğuyo...

öyle ki
kocan seni terkediyor/dövüyor/sövüyor/aldatıyor
gözyaşlarıyla acılarla o mahkeme sürecini yaşıyorsun
zar zor toparlanıp hayata geri bağlanıyorsun
yıllar sonra birine tekrar güvenecek oluyorsun
ya ailesi ya kendisi ya da arkadaşları başlıyor "kız varken dula mı kaldın." "kimbilir ne halt yedi de kocası boşadı"
bi garip hayat

bende öğretmenim...eşinden ayrılan bizzat tanık olduğum şahit olduğum arkadaşlarım,ayrı arkadaşlarım da var...
ne malum evlilik garantisi diye birşey mi var?
en başta arkadaşını hatalı gördüm canım..
kendi adına büyük konuşmasın arkadaşın..ona bunu tavsiye et...

zuhalcim , açtıgın konulara göz gezdirdim ve hikayeni az çok öğrendim . gerçekten çok zor bir deneyim yaşamışsın . farkındaysan talihsizlik demiyorum deneyim diyorum çünkü hayatta ne yaşamış olursak olalım bunu b talihsizlik olarak değilde bi tecrübe olarak değerlendirdiğimiz sürece yaşadıklarımızdan pay çıkartabilriz kendimize . sen de bunu böyle görmeye çalış canım , kendine ders çıkar (çünkü illa bzm hatamızdan kaynaklanan şeylerden ders çıkarmamız gerekmiyor başımıza gelen herşeyden ders almalıyız ). sen kendi hayatına bak , ne zaman ki çevremizdeki kötü sesleri duymamaya karar veririz o zaman kendi sesimzi duyabiliriz . sen kendini düşün , başkaları seni düşünmez onlar bırak kötülük düşünerek kendilerini kirletsinler . o mutsuz evlilikleri sırf kmse laf etmesin , bana kötü gözle bakmasın diyerek hayat boyu sürdüren binlerce kadın var ülkemizde , milletin "oh bak evlendi yuvasını kurdu amanda ne namuslu kadın hiç boşanmadı " sözünü duyan ama içten içe hayatı zehir olan bi sürü kadın , sen o kadar güçlü bi kadınsın ki o beş para etmez insanların takdirini almaktansa daha mutlu bi ahayta adım atmaya karar vermişsin , unutma boşanırken mutsuz bi hayat için değil mutlu olma ihtimalini gördüğün için boşandın sen , o yüzden o insanlar ne derse desin sen yoluna devam et , ayrıca sana şunuda söyleyeyim çevremde gerçekten boşanan kim gördüysem ikinci evliliğinde gerçek mutluluğu buldu bak bunu teselli amaçlı değil gerçekten şahit oldugum için söylüyorum ki bunu 50 sinden sonra yapan bir akrabam bile var :)
çok çok mutlu olmanı dilerimmmm

kusura bakmayında neden moraliniz bozuluyor anlamadım evlenmek kadar boşanmakda doğal insanın başına her an herşey gelir bugün mutlusundur yarın ayrılırsın yeni bir hayat başlar herşey insanlar için ne güzel mesleğin var ilerde çok mutlu bir yuvan olur daha mutlu olursun kendini bilmeyen insanların laflarına bakma inşallah çok mutlu olursun..

Back