Her geçen gün içim acıyor:(

Öncelikle şu "DUL" lafına gıcık oluyorum. Dul ne ya? Bir insan ya evlidir ya bekar.

Kadim mahalle baskımız şöyle der:

Dul kadın evden çıkmaz
çalışmaz
gezmez
eğlenmez
evlenmez
mutlu olamaz, olmamalı
evli kadınlar kocalarından uzak tutarlar birşey olursa suçu dul kadına atarız diye baştan şartlamıştır kendini.

Buna karşılık: Erkeğin dulu olmaz der...

Ne yazık ki toplulumuzun her tabakasında bunlardan var. Muhafazakar olsun açık görüşlü olsun, eğitimli - eğitimsiz olsun, zengin - fakir olsun toplumun bilinçaltında var bu.
Allah kadınlarımıza yardım etsin.

Bu arada kız arkadaşınızın müstakbel eşine neymiş sizin boşanmış olmanızdan, bir türlü akıl edemiyorumda.

YA İŞte böyle var popülerim dedin elimde mesleğim var dedin erkek rolüne girdin resti çektin şimdi boşandın kadın olduğuınu erkekle yarışamayacağını evliyken ona tavizler vermen gerektiğini kadının erkekle eşit olmadığını anladın

arkadaşım seni anlayamadım gerçekten ben ne tavizler verdim kendimden kişiliğimden her defasında daha fazlasını istedi benden.bana haketmediğim halde küfürler hakaretler ederken boşanmakla erkek rolüne girip rest çekmiş mi oluyorum.beni ailemle görüştürmezken telefonumu kırarken ama anasının evinden çıkmayıp herşeyi ona anlatırken haklısın hiç taviz vermemişim tüm hata bende bizim gibilerde....

işte sizin gibilerin ve de bir bayanın bu düşünceleri sayesinde içim acıyor acımaya da devam edecek galiba:((((

Boşanmak ayıp değil,günah değil!
Sonuçta biz de ayrılmak için evlenmedik di mi?
Ancak; madem kötü giden evlliği sonlandırdık,o zaman ayağa kalkmak zorundayız.
Üzülerek,ağlayarak hiç bir yere varamayız,biz boynumuzu eğdikçe üzerimize çıkan çok olur.
Birisi ufacık bir şey söylese cevabını vermeliyiz.
O onu dedi bu böyle düşündü diye diye bir yere varamayız,aksine gerilemeye başlarız.
Her defasında aynısını yazıyorum to-par-lan-mak zo-run-da-yız!

Toparlanmak güçlü olmak için çaba sarfediyorum.tam kendimi iyi hissettiğimde saçma sapan sözler kişilerle karşılaşıyorum ve bir bakıyorum ki başladığım noktadayımmmmmm

dısarıya karsı çok güçlüyüm hatta cevrmdeki herkes ii gözüküyosun diyolar.ama içimdeki fırtınları bilen yok.bıktım artık güçlü gözükmekten.allahım yardım etsin bize

bende öyle dışarıya karşı çok mutlu güçlü ayaklarının üzerinde durabilen birisi olarak gösteriyorum kendimi.ama gece olupta kendimle başbaşa kalınca o fırtınalar ne zaman geçecek 1 yıl oldu daha kaç yıl lazımmm

canım ben de aynı süreci yaşıyorum ve ileride ben çok güzel bir şey yaptım diyeceğimize inanıyorum...
yaşadığın yer küçük olduğu için böyle....
ne güzel öğretmensin, meslektaşımsın...
öğrencilerine yoğunlaş, bak onların sevgisinde , düşüncesinde hiç bi değişiklik olmuyor....
güzel günler seni bekliyor...
bir de müdür yardımcılığı sınavlarını filan kaçırma...
hatta istiyorsan yüksek lisans yap...
yeniden doğmuş gibi yaşa yeni hayatını....
mutlu olursun inşallah....

inşallah canım hepimiz mutlu oluruz aynı durumda olan evinde huzuru olmayan herkesin Allah yardımcısı olsun...
Müdür yardımcılığı konusunda henüz karar veremedim öğretmenliği seviyorum yöneticiliği yapabilir miyim acaba??

zuhalcim , açtıgın konulara göz gezdirdim ve hikayeni az çok öğrendim . gerçekten çok zor bir deneyim yaşamışsın . farkındaysan talihsizlik demiyorum deneyim diyorum çünkü hayatta ne yaşamış olursak olalım bunu b talihsizlik olarak değilde bi tecrübe olarak değerlendirdiğimiz sürece yaşadıklarımızdan pay çıkartabilriz kendimize . sen de bunu böyle görmeye çalış canım , kendine ders çıkar (çünkü illa bzm hatamızdan kaynaklanan şeylerden ders çıkarmamız gerekmiyor başımıza gelen herşeyden ders almalıyız ). sen kendi hayatına bak , ne zaman ki çevremizdeki kötü sesleri duymamaya karar veririz o zaman kendi sesimzi duyabiliriz . sen kendini düşün , başkaları seni düşünmez onlar bırak kötülük düşünerek kendilerini kirletsinler . o mutsuz evlilikleri sırf kmse laf etmesin , bana kötü gözle bakmasın diyerek hayat boyu sürdüren binlerce kadın var ülkemizde , milletin "oh bak evlendi yuvasını kurdu amanda ne namuslu kadın hiç boşanmadı " sözünü duyan ama içten içe hayatı zehir olan bi sürü kadın , sen o kadar güçlü bi kadınsın ki o beş para etmez insanların takdirini almaktansa daha mutlu bi ahayta adım atmaya karar vermişsin , unutma boşanırken mutsuz bi hayat için değil mutlu olma ihtimalini gördüğün için boşandın sen , o yüzden o insanlar ne derse desin sen yoluna devam et , ayrıca sana şunuda söyleyeyim çevremde gerçekten boşanan kim gördüysem ikinci evliliğinde gerçek mutluluğu buldu bak bunu teselli amaçlı değil gerçekten şahit oldugum için söylüyorum ki bunu 50 sinden sonra yapan bir akrabam bile var :)
çok çok mutlu olmanı dilerimmmm

canım samimiyetin güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.sen ve diğer arkadaşların yorumlarınızdan güzel düşüncelerinizden kalbinizinde ne kadar güzelolduğunu kişiliğinizi anlayabiliyorum.çok saolun.
bu arada önerdiğin düşünce gücü sayfasına baktım çok hoşuma gitti uygulamaya çalışacağım

YA İŞte böyle var popülerim dedin elimde mesleğim var dedin erkek rolüne girdin resti çektin şimdi boşandın kadın olduğuınu erkekle yarışamayacağını evliyken ona tavizler vermen gerektiğini kadının erkekle eşit olmadığını anladın

Arkadaşın kinayeli yazdığını düşünmüştüm ama diğer yorumlarını görünce ciddi olduğunu anladım. Yazacak bir kelime bulamadım ne yazık ki.

Canim bende ögretmendim.Benimde en samimi arkadaslarimin cogu bosandi.Aralarinda evli kalan ender kisilerdenim.Bunlari hic sorun yapma.Ben de esimin ikinci esiyim.Hatta calistigim kücük ilcede bir bayan arkadasim iki kere evlenip ayrildi.Hayat bu.Insanin basina her sey gelebilir.Ne güzel calisiyorsun.Bu cok nemli bir sey.Dünyaya bir kere geldik.Önemli olan Allahin sevgisini kazanip onun rizasini almak.Bol bol dua et.Allah icten yapilan her duayi kabul ediyor inan.

bakın size birşey söyliyeyim evlimisiniz mutlumusunuz bilemem ama yarın ne olacağınız belli değil nasıl böyle konuşuyorsunuz anlayamadım sanırım birde eğitimcisiniz ben çalışmıyorum çalışmadığım halde en ufak hakarette eşime restimi çekerim bunun meslekle ilgisi yok herkes bir iş bulur bir şekilde yaşar sanırım siz mutsuzda olsanız bir erkeğin gölgesi altında yaşamayı tercih edenlerdensiniz kimse yuvasını yıkmaz sizinde ne olacağınız belli değil kimseyi kınamayın kızım var siz eğitimciyseniz eğer allah yavrumu böyle eğitmcilerden korusun unutmayın herşey bizler için bende çok mutluyum eşimle nerden bilebilirim yarın bir sorun olmıycak size gerçekten çok kızdım arkadaşı çok iyi anlıyorum A LLAHIM ONA YARDIM EDECEKTİR..

Canım bende boşanalı 3 ay olucak.Geçenlerde uzaktan bir akrabam ortalığı b.. ettin geri geldin dedi.Halbuki ne sıkıntılar çektiğimi ölümlerden döndüğümü biliyodu.Bunu duyunca tabi başladım ağlamaya.Sonradan düşündümkü niye ağlıyorum ya bu suç mu? Herkesin başına gelebilir.Kendime geldimm şimdii kendim için başım dik ayaktayım.Hiç umrumda değil kimin ne düşündüğü artık.Sende takma kafana böyle şeyleri.Var işte böyle patavatsız nasıl konuşacağını bilmeyen insanlar.

türkiye müslüman bir ülke değil mi?tabii sözde öyleyiz.Peki ne zamandır müslümanlıkta helal olan şeyler ayıplandı helal olmayan şeyler alkışlanmaya başlandı.bende boşandım.evleninceye kadar bir erkek eli elime değmediği halde ve cinselliği helalimle yaşayamadan boşandım.ama bu müslüman olan ülkede başıma duvak örtüldüğü evden gelinlikle çıktığım için ve anlaşamayıp ayrılıp döndüğüm için ben ayıplandım.namussuz bir şey yapmışım gibi görüldüm.şimdi biri beni birileriyle tanıştırmka istese ama o kız boşanmış diyor sevgili ülkemin sevgili müslüman namazında olan hanımaları ve beyleri.etrafıma bakıyor benim zamanımda kapalı ortamlarda yapılan haram davranışlar şuanda açıkta yapılıyor.mesleğim gereği bir çok olaya şahit oluyorum.bir çok genç kız ortaokuldan başlıyor karşı cinsle flörte.o lisede dahada ileri gidebiliyor.bir doktor arkadaşım demiştiki bıktık artık kızları düzeltmekten.ama onlar namuslu.10 kişiylede birlikte olsa o evlenmedi.kimse görmedi.haram işledi ama şahiti yok.a biz boşanmışlardan daha mahsum.islam dini bu dğeil işte.bilmeyen peygamber efendimizin hayatını okusun.

kimse bosanmak icin evlenmez
eminim sizde cok üzülmüssünüzdür
size o lafları diyenlerin bir gün kız cocugu olup aynı seyler basına gelebilir
bunları da düşünmek lazım.

benim çocukluğumdan beri hep eşinden boşanmış komşularımız oldu biz hiç kötü gözle bakmadık.
öylede görmedik ailemizden ee ne olmuş dulsa kişiliğimi değişti karekterimi değişti boşanınca.
insana değer verdik evli veya boşanmış diye ayırmadık dostluklarımızda.
şimdi ben iyiyim boşanınca kötü bu nasıl mantıktır bu nasıl insanlıktır yazıklar olsun böyle düşününenlere.
her şey insanlar için başınız her zaman dik olsun kardeşlerim.:65:

Toparlanmak güçlü olmak için çaba sarfediyorum.tam kendimi iyi hissettiğimde saçma sapan sözler kişilerle karşılaşıyorum ve bir bakıyorum ki başladığım noktadayımmmmmm

Bir yıl değil 2 yıl değil bir ömür insanların lafını çekmemek için ne kadar daha katlanacaktın eski konunu okudum ve o yapıda ki insanlarla taş olsa çatlar en doğrusunu yapmış çocuk yokken bitirmişsin elinde çok güzel bir mesleğin var kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsun bu konudada oldukça şanslısın.İnsanların lafına bakmayacaksın kimse seninle birlikte sorun yaşamıyor ve laf etmek istesinler yeterki bunun için boşanmış olmaya gerek yok.Evli bayanlar,bekarlar içinde konuşuyorlar.Anneannelerimiz zamanındada varmış boşanma evlilik kadar doğal boşanmakta kimsenin lafına bakma kimse kötü olsun diye evlenmez.Hep doğudada kalacak değilsin oradan kurtulduğunda sosyal etkinlikler falan derken aklına bile gelmeyecek inan orada şuan yapacak bir şey yok düşünecek çok zamanın oluyor hayatından sadece 11 ayının gittiğine şükretmelisin ve bunun için mutlu olmasın.Hayata bir kez geliyoruz zamanımız bizim için kıymetli olmalı inşallah karşına adam akıllı kıymet bilecek biri çıkar mutluluğu onda yakalarsın.Yaş geçtikçe yapılanlar çekilmez oluyor 1 senenin bile düşüncelerimizde ne kadar etkisi var.Ben iç anadoluluyum ama egede yaşıyorum ailede bütün bayanlar eşlerinden çekmiş milletin lafı için şimdi o kadar pişmanlarki eşinden,kaynanasından çekipte boşanmayanlara kızıyorlar.Aptalmı bu kızlar neden çekiyorlar diye bunlar ömürlerini milletin lafı için tüketmiş insanlar..kendini bilmezler laflarını,akıllarını kendilerine saklasınlar..İnan senin yerinde olmak isteyen çok bayan vardır işi olmadığı için ayrılamayan..Herşey gönlünce olsun seni üzenlerin inadına mutlu ol..

inşallah canım hepimiz mutlu oluruz aynı durumda olan evinde huzuru olmayan herkesin Allah yardımcısı olsun...
Müdür yardımcılığı konusunda henüz karar veremedim öğretmenliği seviyorum yöneticiliği yapabilir miyim acaba??

öğretmenliği seviyorsan idareciliği niye sevmeyeceksin?
ama kendi kararın sınıf öğretmenlerinin işi zor böylece tayin isteyebilirsin.
küçük yerlerde kurs filan olmuyor belki senin için bir çıkış yolu olur diye yazdım...
insanları boşvermen gerektiğini buradaki bazı arkadaşlar bile gösteriyor(!)
maalesef çalışıyorsan ve boşanıyorsan suçlu sensin gibi görülüyor...
ama bu tip insanlar yüzünden hiç kendii suçlayamam...
çalışmıyor olsak, kocalarımız bizi mahvetse gidecek yerimiz olmasa ne olacaktı....
kimse kisenin evliliğini bilemez.
boşanmak kolay değil, öyle dışarıdan göründüğü gibi boşandım bitti olmuyor...
insan ne tavizler veriyor.
bazılarının düşündüğü gibi taviz vermek işleri yoluna koymuyor karşındakinin egosu büyüyor.
ne yapalım, ileride daha güzel günler bizi bekliyor bence....

hem herkes evlenmek zorunda değil, hemde ileride anlaşabileceğin biri olmayacağını nereden biliyorsun.
adı üstünde yeni hayat....
her şeyi yeni baştan kuracaksın öğreneceksin...
hayallerini bile yenileyeceksin....
zor ama başaracağız....
laale çok güzel söylüyor o bu süreci aşmış haytından memnun biz niye öyle olmayalım....
sevgiyle kal...

bakın size birşey söyliyeyim evlimisiniz mutlumusunuz bilemem ama yarın ne olacağınız belli değil nasıl böyle konuşuyorsunuz anlayamadım sanırım birde eğitimcisiniz ben çalışmıyorum çalışmadığım halde en ufak hakarette eşime restimi çekerim bunun meslekle ilgisi yok herkes bir iş bulur bir şekilde yaşar sanırım siz mutsuzda olsanız bir erkeğin gölgesi altında yaşamayı tercih edenlerdensiniz kimse yuvasını yıkmaz sizinde ne olacağınız belli değil kimseyi kınamayın kızım var siz eğitimciyseniz eğer allah yavrumu böyle eğitmcilerden korusun unutmayın herşey bizler için bende çok mutluyum eşimle nerden bilebilirim yarın bir sorun olmıycak size gerçekten çok kızdım arkadaşı çok iyi anlıyorum A LLAHIM ONA YARDIM EDECEKTİR..

BEREN HANIM BEREN HANIM SÜTTEN AĞZIM YANDI BAŞKALARIN Kİ YANMASIN İSTİYORUM ÜZÜLÜYORUM ASLINDA BENİMDE FARKIM YOK BU BAYANDAN BU SEBEPLE O KADAR RAHAT YORUMLAR YAPIYORUM

ayrıca konu sahibi arkadaş ailemi aramamı istemiyordu diyor o gidiyyorduı diyor sormak istiyorum ailenizi hergün arıyordunuz değil mi inatlaşma vardı karşı tarafı aramıyordunıuz hatta istemiyordunuz onun ailesini değil mi kabul etmeseniz de bu böyle çok bayan dinledim artık hemcinslerime inanmıyoırum o kadar benciliz o kadar tek taraflı düşünüyoruz ki olayları sadece kendimizie göre yorumluyoruz

canım sadece küçük yer olduğu için derğil büyükşehirlerde bile mutlaka bi yerlarde vardır böyle konuşan yobazlar...Çevreni kendin oluştur.şahsen ben bir insanın bırak boşanmasını falan cinsel tercihini, dini tercihini..vs asla sorgulamam ve benim çevrem yani arkadaşlarım ve ailem de böyle...Kadın kadının düşmanı en çok kadınlar yaralar hemcinslerini..Kimseye gözyaşlarını, yaralarını gösterme çünkü çoğu insan acımaz hata yarana tuz basarlar senin dayanma sınırını ölçerler belki kıskançlıktan belki kendi acılarının intikamını sana yüklemeye çalışmalarından..Maaşın var mesela tatillerde bas git,gez toz..turlara katıl, kendine giysiler al yoksa araba al ve kullanmasını öğren, kendini geliştir ve kendini düşün...Kaç kişi parisi görmüş bas git, öde taksitle..bi sürü insanla da tanışırsın ve bu hayat koşturmacasında kendine z<aman ayırırken belki ruh eşin karşına çıkar...çıkmasada baskıcı, yobaz bir erkekle ömür boyu borç, kredi ödeyip, istediklerini yapamadan kendi evinin hapishanesinde yaşamaktansa hiç evlenme bence...

BEREN HANIM BEREN HANIM SÜTTEN AĞZIM YANDI BAŞKALARIN Kİ YANMASIN İSTİYORUM ÜZÜLÜYORUM ASLINDA BENİMDE FARKIM YOK BU BAYANDAN BU SEBEPLE O KADAR RAHAT YORUMLAR YAPIYORUM

ayrıca konu sahibi arkadaş ailemi aramamı istemiyordu diyor o gidiyyorduı diyor sormak istiyorum ailenizi hergün arıyordunuz değil mi inatlaşma vardı karşı tarafı aramıyordunıuz hatta istemiyordunuz onun ailesini değil mi kabul etmeseniz de bu böyle çok bayan dinledim artık hemcinslerime inanmıyoırum o kadar benciliz o kadar tek taraflı düşünüyoruz ki olayları sadece kendimizie göre yorumluyoruz

o kadar benciliz o kadar tek taraflı düşünüyoruz ki olayları sadece kendimizie göre yorumluyoruz.

kesinlikle bu cumlene katılıyorum o kadar bencil ve empatiden uzaksınki sadece kendine göre olayları yorumluyorsun!!!!!

Birincisi ayrılmış ve su an morali bozuk olan bir insanın konusuna bole kendini bilmez seyler yazman tahhamül edilemez..Bu insanın karşısındaki kişi ile illişkisi bitmiş kendince zaten iç hesaplaşmalrını yaşıyordur ...onu daha fazla üzerek laf soyleyerek eline ne geciyor , kendi egonumu tatmin ediyorsun ???? Sahiden merak ediyorum .

Boşanmamış ve ayrılık yaşayan kişilere tavsiyelerde bulunabilirsin , erkek gözü ve erkek ailesinin gözü ile bakarak onlara yardımcı olabilirsin ( siddeti küfürüvs savunmadan ) bitmemiş bir şey kurtarılabilir ve sende bunun için kişilere yapıcı eleştiride bulunabilirsin ..

Ama burda eski defterlerini kapatmış yeni bir sayfa açmış , geçmişin yorgunlugu yüzünden bir an tökezlemiş birine bole kırıcı eleştiri olmaz !!!!!
bu zor gününde birde sen tanımadığın birinin ahına giriyorsun farkında değilsin !!!!

Şunu bence aklına sok burda boşanmış veya boşanma aşamasında olan hiç bir arkadaşımız bu raddeye bir sinir anı veya şımarıklık anı sebebi ile gelmemiştir ....mutlaka yaşanmışlıklar vardır ve biz bunları yaşamadığımız için asla bilemeyiz ....

Son bir sözüm daha var :

Tüm kainat olanca katmanları ve karmaşasıyla insanın içinde gizlenmiştir. Şeytan, dışımızda bizi ayartmayı bekleyen korkunç bir mahluk değil bizzat içimizde bir sestir. Şeytanı kendinde ara, dışında, başkalarında değil ve unutma ki nefsini bilen Rabb&#8217;ini bilir. Başkalarıyla değil sadece kendiyle uğraşan insan sonunda mükafat olarak Yaradan&#8217;ı tanır.

Zulalcim konuna bole daldığım için özürdilerim ama kimsenin senin moralini bozmasına, izin verme ,

Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır,dileğin gerçekleşmediğinde de şükredebilmek asıl zor olandır.

Canım bende boşanalı 3 ay olucak.Geçenlerde uzaktan bir akrabam ortalığı b.. ettin geri geldin dedi.Halbuki ne sıkıntılar çektiğimi ölümlerden döndüğümü biliyodu.Bunu duyunca tabi başladım ağlamaya.Sonradan düşündümkü niye ağlıyorum ya bu suç mu? Herkesin başına gelebilir.Kendime geldimm şimdii kendim için başım dik ayaktayım.Hiç umrumda değil kimin ne düşündüğü artık.Sende takma kafana böyle şeyleri.Var işte böyle patavatsız nasıl konuşacağını bilmeyen insanlar.

doğru söylüyosun böyle insan çok takmamaya gayret etsemde üzülüyorum işte.herşeye ve herkeze rağmen hayat devam ediyor tabi hakkımızda hayırlısı olsun seninde daha çok yeniymiş Allah kolaylık ,kuvvet versin canım

Back